Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,260 15 apr 2024 17:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,254 - 1,286
  • 1.631.754 Gem. (3M) 2,2M

PostNL juli 2018 - Deal in de luwte?

2.372 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 119 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juni 2018 22:06
    Uitkomst postdialoog was duidelijk. UPD blijft in huidige hoedanigheid in stand en de enige oplossing is overname van Sandd door PostNL. Tevens werd bekend dat Sandd per 1-1-2019 nu echt 80% van zijn bezorgers een echt contract en loon moet aanbieden en niet meer wegkomt met stukloon en uitzendcontracten, waarschijnlijk de doodsteek voor deze tent. Mona heeft aangegeven dat een deal tussen Sandd en PostNL door ACM wordt toegestaan indien het belang voor de consument (7% volume) duidelijk is.

    PostNL moet nu dealen met Sandd en heeft publiek gezegd dat het eerst volkomen helderheid van de ACM wil hebben. Het FD merkt daarbij op dat het wel 1 jaar kan duren voordat een wet is aangepast. Echter er hoeft geen wet aangepast te worden, slechts een beleidsregel voor de ACM hoe het beleid van Mona uit te leggen is voldoende. Dit kan veel sneller. Koopt Herna hiermee wat rust en probeert zij in de luwte een deal te sluiten met Sandd?

    We gaan de eerste week nog meemaken of Mona een beleidsregel voor de ACM naar de 2de kamer stuurt voor het reces...
  2. forum rang 6 pietje-2005 30 juni 2018 23:45
    Wat er duidelijk was weet ik niet, maar na de eerste euforie zijn we toch weer flink afgedaald en weer met de voetjes op de grond.
    Voor het reces een beslissing de wereld ingestuurd krijgen van de politiek lijkt me een brug te ver, maar laat me graag verrassen ;-)
    Hoop dat we boven de 3 blijven in ieder geval, in afwachting van heuglijke tijdingen en beslissingen niet alleen van de politiek, maar ook hoe PostNL deze beslissingen om gaat zetten in een briljant tactisch plan om "de markt" ervan te overtuigen dat die koers gelijk flink omhoog kan.
    Nu, dan, en niet na 2030 of zo, zoals met klimaatdingetjes ;-)
    Succes
  3. [verwijderd] 1 juli 2018 00:05
    Als men onderstaande leest geeft dit al reden genoeg om te zeggen dat de waarde momenteel van Post.Nl om te janken is. Wordt het niet eens tijd dat de waarde van Post.NL de komende maanden krijgt wat het toekomt.

    Bob Homan ziet de belangstelling voor Alibaba al langer toenemen maar nu is het een favoriet geworden bij de particuliere belegger: „Alibaba was natuurlijk voor veel mensen een onbekende grootheid. Maar nu het bedrijf onder meer via AliExpress de consumenten in Nederland bereikt, neemt de bekendheid toe en blijkbaar zorgt dat ook voor interesse bij de beleggers.”

    Postsorteerder Alibaba PostNL
    Den Haag - 21 juni 2018
    Functieomschrijving

    Koop jij wel eens bij AliExpress en wil je graag weten hoe de pakketten geleverd worden? Wil jij onderdeel uitmaken van dit logistieke proces? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees snel verder om meer te weten te komen over deze vacature.

    Let op Tempo-Team is op zoek naar pakketsorteerders voor PostNL Alibaba Leidschendam en die max 3 maanden ingewerkt worden in Amsterdam.

    Werkzaamheden
    Als pakketsorteerder ga jij het sorteren en verwerken van post en pakketten op de juiste manier verwerken.

    -Sorteren van briefpakjes en post
    -Labelen
    - Scannen en registreren
    -Inladen van post en briefpakjes
    Als medewerker PostNL ga je werken van maandag tot en met vrijdag eventueel ook in het weekend en in ploegendiensten.
    Ochtend: van 7.00 uur tot 15:30 uur
    Middag: van 15:45 uur tot 23:30 uur

    Jouw werkplek

    PostNL is het grootste en bekendste postbedrijf van Nederland. Als één van de ruim 50.000 medewerkers bij deze organisatie, ga jij deel uitmaken van een heel groot en belangrijk logistiek proces. Dankzij jou zullen brieven en pakketten op tijd en op de juiste manier bezorgd kunnen worden.
    Afdeling Alibaba dit is de afdeling waar jij aan de slag gaat. Op deze afdeling wordt onder andere veel post verwerkt die verstuurd is door Alibaba Group (bekend van bijvoorbeeld AliExpress). De afdeling zit gevestigd in Den Haag, maar jij zal eerst worden ingewerkt in Amsterdam. Dit zal een inwerkperiode zijn van ongeveer vier tot zes weken.

    Wat bieden wij jou?
    Bruto salaris van €9,64 per uur, bij 21 jaar en ouder
    Fulltime functie van 40 uur per week
    Parttime functie van 24 uur per week
    Ploegentoeslag (20%)
    Weekendtoeslag (40% - 100%)
    Reiskostenvergoeding
    Informele werksfeer en prettige werkomgeving
    Kans op een vast contract, of doorgroeimogelijkheden bij goed functioneren
    Je maakt deel uit van een nieuw opgestarte pakketsorteercentrum

    Jouw profiel

    Om in aanmerking te komen voor deze vacature, is het belangrijk dat jij voldoet aan onderstaande eisen:
    Jij bent bereid om eerst in Amsterdam opgeleid te worden en daarna aan de slag te gaan in Den Haag
    Jij bent fulltime of part-time beschikbaar
    Jij bent langere tijd beschikbaar
    Jij bent gemotiveerd, proactief en een teamplayer
    Jij spreekt en begrijpt de Nederlandse taal goed

    Wanneer kun je beginnen?
    In deze functie start je zo snel mogelijk. Ben je enthousiast? Wacht dan niet te lang! Solliciteer direct bij Tempo-Team door op de button te klikken. Voor vragen of je direct aanmelden mag je altijd bellen naar 088-1269911 en Appen naar 06-12388743 of een mail sturen naar wijhelpenjeaaneenbaan.teamnieuwegein@tempo-team.nl
    Uiteraard staat deze vacature open voor zowel mannen als vrouwen.

    Vaardigheden
    Scholing: VMBO / MBO-1

    Uren per week: 40

    Contract: tijdelijk
  4. forum rang 4 Go Go Go ! 1 juli 2018 10:34
    quote:

    Martijn van M schreef op 29 juni 2018 17:59:

    Nog niet zichtbaar hier, maar de uitbreiding van Old Mutual Partners resulteert net in een nieuwe all-time recordstand van 4,86% bij de totale short posities van de partijen boven de meldingsgrens... de vorig recordstand dateert van december 2015.

    shortsell.nl/short/PostNL/all

    PS. Wordt zo langzamerhand eens tijd dat analisten bij de Q2 update wat vragen gaan stellen over dit punt, want ik vindt het wel pijnlijk om te zien dat dit nieuwe record zich heeft aangediend binnen 2 weken na de uitkomst van de postdialoog... terwijl de koers nu wel anderhalf dubbeltje hoger staat dan voor de postdialoog (AMX verloor in de tussentijd -3,5%, indices hebben sinds de afloop van de postdialoog natuurlijk wel flink verloren dus wellicht dat de shortende partijen ook bezig zijn op een brede daling van de indices... en de rentes hebben afgelopen 2 weken ook een flinke stap naar beneden gemaakt).
    @Martijn,

    Hoe zie je dat voor je ? Aan wie moeten analisten vragen stellen tijdens de Q2 update waar het de shortposities en de opbouw ervan betreft ?

  5. forum rang 4 Toekomstbeeld 1 juli 2018 10:53
    door Martin Crum
    gepubliceerd 26 jun 2018 om 09:00
    Bpost: Slecht verhaal

    Een snelle blik op de koersgrafiek van Bpost maakt pijnlijk duidelijk dat het voormalige beurslievelingetje van veel, voornamelijk particuliere, beleggers van zijn voetstuk is gevallen. Het aandeel is sinds februari van dit jaar toen er koersen van boven de €28 op het bord noteerden, ruwweg gehalveerd. Omgerekend is er circa €2,5 miljard (!) aan beurswaarde verdampt.

    Nu komen koersdalingen van 50% vaker voor, maar dan toch vooral in sterk-cyclische sectoren als bijvoorbeeld de chipsector en niet een relatief defensief fonds als Bpost. En dat betekent dat hier iets bijzonders aan de hand is: in dit geval een faliekant mislukte overname.

    Bpost leek het, na de mislukte vrijage met PostNL, een goed idee dan maar een grote overname in de VS te doen. Het kocht voor ruim $800 miljoen Radial, een Amerikaanse logistieke dienstverlener dat via een 24 tal distributiecentra in de VS ruim 300 miljoen pakjes bezorgt.

    Pakjes bezorgen doet Bpost ook, maar daar houden de overeenkomsten wel op. De vraag waarom de top van Bpost denkt dat zij dat ook in de VS moet doen en de concurrentie aan kan met bijvoorbeeld een Amazon.com is nog niet beantwoord.

    Sombere vooruitzichten
    Inmiddels is duidelijk gebleken dat Bpost een kat in de zak heeft gekocht. Niet echt verrassend: diverse marktvorsers hebben hier op voorhand duidelijk voor gewaarschuwd en niet ten onrechte. Ten tijde van de overname stelde topman Koen van Gerven dat Radial "een ruime voorsprong op de concurrentie heeft." Waarvan akte.

    Los van de zeperd in de VS kampt Bpost ook met een terugloop van de brievenpost, iets dat PostNL beleggers ongetwijfeld bekend zal voorkomen. De e-commercetak doet het beter, maar kan niet in zijn eentje de tegenslagen elders compenseren.

    Lang verhaal kort: Bpost is groeifonds af en daar hoort dan ook een andere waardering bij. Begin mei werd de taxatie voor de winst per aandeel door de Beleggersdesk al drastisch neerwaarts herzien, en de onlangs gehouden Capital Markets Day van het bedrijf geeft geen aanleiding daaraan te sleutelen.

    Dividendverlaging
    Dat betekent dat Bpost afstevent op een wpa van circa €1,20. Een stevige daling en de vraag is of het bedrijf het dividend op peil kan houden. Bpost zelf stelt er alles aan te willen doen om dat intact te houden, maar gezien de vele problemen waar het bedrijf mee kampt is een dividenduitkering van €1,30 p/a, volstrekt onhoudbaar.

    Beleggers doen er goed aan om er rekening mee te houden dat dit zal worden verlaagd tot €1. Dat levert nog steeds een fraai dividendrendement op van circa 7%, maar geldt als bescheiden doekje voor het bloeden.

    De markt is duidelijk te optimistisch geweest in de verwachtingen rond Bpost, maar lijkt nu enigszins door te slaan de andere kant op. Het is nog afwachten hoe snel de top erin zal slagen Radial weer op het juiste spoor te krijgen. Enige scepsis is absoluut op zijn plaats.

    Bpost staat volgens topman Van Gerven op een "brandend platform." Daarbij vergeet hij echter wel te melden dat hij zelf de zaak in de brand heeft gestoken met een ongewis Amerikaans avontuur.

    De snelste manier om het vertrouwen in Bpost weer te herstellen, is Radial van de hand te doen en weer te focussen op de core business in België. De balans kan het onvermijdelijke boekverlies dat daaruit voort zal vloeien wel hebben. Zoniet, dan kunnen aandeelhouders uitgaan van enkele jaren van stagnerende winsten: verbetering ziet de top pas ergens in 2022.

    Disclaimer: Crum heeft een longpositie in bovenvermeld fonds.

    NEUTRAAL
    Aandeel is redelijk geprijsd. Geen koop, maar wie het heeft kan het aanhouden
    NEUTRAAL OP 26 JUN 2018 OM 09:00
    Bpost is ruwweg gehalveerd in beurswaarde. Dat gegeven an sich maakt het aandeel niet koopwaardig. Het bedrijf is groeifonds af en de enige attractie is te vinden in het relatief hoge dividendrendement. Tegelijk is het risicoprofiel drastisch verslechterd door een faliekant verkeerd uitgepakte overname. Beleggers met veel geduld kunnen het aandeel vanwege het dividend aanhouden, maar een snel koersherstel ligt niet voor de hand en (nog) meer koersdruk richting de €12 sluiten wij niet uit.
  6. forum rang 6 pietje-2005 1 juli 2018 11:06
    PostNL dient BPost op diverse armlengtes te houden, tot duidelijk is in hoeverre de drain doorgaat of stopt.
    Sowieso heeft huidige management van BPost haar eigen brevet van onvermogen gemaakt, en niet zo zuinig ook.
    Nemen ook geen verantwoording voor de Radial-blunder, lijkt het?
    PostNL gewoon hard werken, centjes verdienen, en wachten op nieuwe wet- of regelgeving.
    Succes
  7. [verwijderd] 1 juli 2018 11:23
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 1 juli 2018 10:34:

    [...]

    @Martijn,

    Hoe zie je dat voor je ? Aan wie moeten analisten vragen stellen tijdens de Q2 update waar het de shortposities en de opbouw ervan betreft ?

    "Wat is jullie kijk op het feit dat na afloop van de postdialoog het percentage van partijen met een short positie boven de meldingsgrens is gestegen tot het hoogste niveau in de geschiedenis van PostNL"

    Deze vraag zou kunnen worden voorgelegd bij de CC aan de CEO of de CFO; bij voorkeur de CFO, omdat hij immers over de financiën gaat.

    De vraag zou kunnen worden gesteld enkel met de intentie om te kijken of PostNL bereid is om de gedachten hierover te delen natuurlijk... want blijkbaar zien shortende partijen nog steeds één of meerdere redenen om negatief te speculeren op PostNL.

    (Als PostNL hier niet op in zou willen gaan, dan zou een vervolgvraag kunnen worden gesteld gericht op het beeld dat het bestuur van PostNL zich niet loyaal zou hebben opgesteld t.o.v. de belangen van de aandeelhouders)
  8. forum rang 6 pietje-2005 1 juli 2018 11:30
    Snap niet dat je over de uitkomst van de "postdialoog" vragen zou willen stellen, omdat het resultaat een onbekend advies is richting de 2e kamer, toch?
    Er is pas een 'uitkomst" als bekend is wat er verandert in wet- of regelgeving, toch.
    PostNL gaat niet mee lopen gissen, zoals wij doen, hoop ik ;-)
    Succes
  9. forum rang 6 gpjf 1 juli 2018 12:11
    Artikeltje in Bild zojuist.

    In alles voel je dat er in Europees verband iets gaat of moet gaan veranderen in deze sector. De geesten worden er voor klaar gemaakt en ieder die hier het rampenscenario preekt geeft misschien wel aan dat als er niks gebeurt het allemaal verslechtert maar de markt weet dat men het in de EU niet zo ver laat komen en tijdig gaat ingrijpen hetgeen ons aandeelhouders van o.a. Post.nl geen windeieren zal leggen. We zullen alleen het geduld moeten opbrengen.

    von: LARS PETERSEN veröffentlicht am
    01.07.2018 - 11:52 Uhr
    Bams
    Knallharte Entfristungsbedingungen, steigende Arbeitslast, ungleiche Bezahlung – im Kerngeschäft der Deutschen Post wächst der Unmut der Beschäftigten.
    Das geht aus einem vertraulichen Papier zur Mitarbeiterbefragung 2017 im Brief- und Paketbereich („PeP“) hervor.
    ?66 Prozent der 114 000 Befragten stimmten in der Kategorie „Aktive Führung“ Aussagen wie „Alles in allem bin ich zufrieden mit meinen Vorgesetzten“ zu.
    ?Im Kapitel „Mitarbeiterengagement“ teilen nur 68 Prozent Aussagen wie „Ich bin stolz darauf, für mein Unternehmen zu arbeiten“.
  10. forum rang 4 Go Go Go ! 1 juli 2018 12:50
    quote:

    Martijn van M schreef op 1 juli 2018 11:23:

    [...]

    "Wat is jullie kijk op het feit dat na afloop van de postdialoog het percentage van partijen met een short positie boven de meldingsgrens is gestegen tot het hoogste niveau in de geschiedenis van PostNL"

    Deze vraag zou kunnen worden voorgelegd bij de CC aan de CEO of de CFO; bij voorkeur de CFO, omdat hij immers over de financiën gaat.

    De vraag zou kunnen worden gesteld enkel met de intentie om te kijken of PostNL bereid is om de gedachten hierover te delen natuurlijk... want blijkbaar zien shortende partijen nog steeds één of meerdere redenen om negatief te speculeren op PostNL.

    (Als PostNL hier niet op in zou willen gaan, dan zou een vervolgvraag kunnen worden gesteld gericht op het beeld dat het bestuur van PostNL zich niet loyaal zou hebben opgesteld t.o.v. de belangen van de aandeelhouders)
    Ik heb het niet hoog op met het achteruitkijkspiegelvolk en denk niet dat er eentje tussen zal zitten, die “en plein public” een dergelijke retorische vraag zal stellen.

    Maar stel in het scenario dat een analist dat toch zou doen ... wat verwacht jij dan als meest waarschijnlijke antwoord van één van beide bestuurders ?

  11. forum rang 6 prinszicht 1 juli 2018 14:05
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 1 juli 2018 12:50:

    [...]

    Ik heb het niet hoog op met het achteruitkijkspiegelvolk en denk niet dat er eentje tussen zal zitten, die “en plein public” een dergelijke retorische vraag zal stellen.

    Maar stel in het scenario dat een analist dat toch zou doen ... wat verwacht jij dan als meest waarschijnlijke antwoord van één van beide bestuurders ?

    Het antwoord moet zijn; excuses, we hebben de boel geflesd. We zijn gaan rekenen met de verkeerde tarieven en hebben International verkeerd ingeschat. Daarvoor moeten de aandeelhouders op de blaren zitten en ter compensatie hebben we Jan een sabbatical gegeven. We zitten het 1ste half jaar 2018 in een enorme squeeze vanwege eerder gedane beloftes en hebben mona nodig om het gat te dichten. De shorts weten dit en maken hier handig gebruik van. Het enige wat we kunnen doen, samen met onze aandeelhouders, is hopen op een klein politiek wonder voor de cijfers van 8 augustus. Dat zal voor de ommekeer kunnen zorgen. Anders mogen onze plaaggeesten er uit in het licht van opnieuw slechte cijfers en eventueel een slechter dan verwacht beurssentiment. En mocht de individuele schade van de particuliere belegger te veel oplopen, dan kan ie altijd nog aan de slag als kilosjouwer!
  12. pielsje 1 juli 2018 14:18
    quote:

    prinszicht schreef op 1 juli 2018 14:05:

    [...]

    Het antwoord moet zijn; excuses, we hebben de boel geflesd. We zijn gaan rekenen met de verkeerde tarieven en hebben International verkeerd ingeschat. Daarvoor moeten de aandeelhouders op de blaren zitten en ter compensatie hebben we Jan een sabbatical gegeven. We zitten het 1ste half jaar 2018 in een enorme squeeze vanwege eerder gedane beloftes en hebben mona nodig om het gat te dichten. De shorts weten dit en maken hier handig gebruik van. Het enige wat we kunnen doen, samen met onze aandeelhouders, is hopen op een klein politiek wonder voor de cijfers van 8 augustus. Dat zal voor de ommekeer kunnen zorgen. Anders mogen onze plaaggeesten er uit in het licht van opnieuw slechte cijfers en eventueel een slechter dan verwacht beurssentiment. En mocht de individuele schade van de particuliere belegger te veel oplopen, dan kan ie altijd nog aan de slag als kilosjouwer!
    Dat is een goede afspiegeling van de huidige situatie, niks meer of minder.
  13. forum rang 6 prinszicht 1 juli 2018 15:48
    quote:

    slei schreef op 1 juli 2018 14:43:

    Norges Bank heeft een groter belang in PostNL gemeld: een kapitaalbelang van 3,56% met eenzelfde stemrecht (op 22/6 was dit nog 2,58%)

    www.veb.net/beurs/beursnieuws#62525
    We kunnen dus stellen dat Norges de boosdoener is. Op goed nieuws verkopen en uitlenen en dan in de eindveiling er 1,5 miljoen kopen. Die fuckers van Norges zijn meestal aan het kloten. Tijd dat het ABP een mooi Noors bedrijf de vernieling in helpt. Gewoon omdat het kan.
2.372 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 119 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links