Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis 3e kwartaal 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
guusje
0
quote:

19021953 schreef op 27 jul 2018 om 17:51:


Ja.


Tis wat dan maar niet dat boek lezen.
eeslopeter
0
Zo kun je er ook over denken, natuurlijk.
Als je dat met je geweten kunt verenigen...
guusje
0
quote:

19021953 schreef op 27 jul 2018 om 18:02:


Zo kun je er ook over denken, natuurlijk.
Als je dat met je geweten kunt verenigen...

Er gebeurt zoveel wat men niet weet. Laat de koers nu maar geleidelijk stijgen dat vind ik nu belangrijker.
eeslopeter
0
Klopt: er gebeurt zoveel wat men niet weet. Maar op het moment dat je het weet en ermee doorgaat, word je medeplichtig.
eeslopeter
0
quote:

ff_relativeren schreef op 27 jul 2018 om 23:32:


@ 19021953,

verwijs je met je alias naar de Watersnoodramp van 1953 ?


Nee, mijn geboortedatum.
[verwijderd]
0
quote:

19021953 schreef op 27 jul 2018 om 17:51:


Ja.

Een hoogleraar laat zich genuanceerde uit dan te zeggen dat Boskalis meewerkt aan nucleaire bommen.Het komt waarschijnlijk uit je eigen mond. Wist je trouwens dat Boskalis ook werk in de VS uitvoert !? Op jouw leeftijd heb je deze nonsense toch niet nodig?
eeslopeter
0
Uit het betreffende boel, pagina 92:

Noord-Koreanen in Polen: het lijkt een ver-van-mijn-bedshow voor Nederlanders. Helaas is dat niet het geval. Een van de verrassende conclusies van ons onderzoek is deze: Nederlandse opdrachtgevers zijn favoriete klanten van de Pools-Noord-Koreaanse joint ventures die schepen bouwen met Noord-Koreaanse dwangarbeid. Deze Nederlandse bedrijven betalen op tijd en betalen veel: ze brengen namelijk vaak EU-subsidies mee, waardoor er meer financiële ruimte voor opdrachten is. Nederland is al zeker sinds 2011 een vaste afnemer van Noord-Koreaanse dwangarbeid via Poolse tussenpersonen. Het erge is dat zelfs na de uitkomst van ons eerste rapport hierover in 2016 er geen einde aan deze praktijk is gekomen. Dit terwijl we correspondentie hebben gezien die gewag leek te maken van de problematiek en van ons rapport. Of deze bedrijven op de hoogte waren van de inzet van Noord-Koreaanse arbeiders is een vraag die alleen zij kunnen beantwoorden. Het gaat niet om de minste bedrijven, maar om de crème de la crème van de Nederlandse scheepsbouwers. Bedrijven als Boskalis, Damen en Koninklijke Bodewes hebben, wellicht zonder het te weten, van de slavenarbeid gebruikgemaakt die het Noord-Koreaanse systeem wereldwijd aanbiedt. Het is zowel ontnuchterend als beangstigend te moeten bedenken dat de Hollandse trots, de baggerindustrie en de scheepswerven, op deze wijze de Noord-Koreaanse (kern)wapenontwikkeling steunt en bijdraagt aan het uitbuiten van mensen die in abjecte slavernij leven, ook al is het indirect en onbewust. Dat werpt dan wel de vraag op of dit niet een nog akeliger scenario is als dit soort zaken zich zonder je medeweten onder je neus kunnen afspelen.
eeslopeter
0
En op pagins 95 en 96:

In juli 2016 verscheen ons eerste rapport over DPRK-slavenarbeid in de Europese Unie. Naar aanleiding daarvan zijn er meerdere malen Kamervragen gesteld, onder meer over eventuele Nederlandse betrokkenheid. De antwoorden op deze vragen, die in eerste instantie kwamen van de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waren aantoonbaar onjuist en onbegrijpelijk, omdat we vanaf het begin van het onderzoek contact gehad hadden met Buitenlandse Zaken: de conclusie dat er geen sprake was van Noord-Koreaanse dwangarbeid in de antwoordbrief verraste ons dan ook. Ons rapport werd niet eens genoemd, ondanks de eerdere contacten en de begeleidende brief die we naar aanleiding van de Kamervragen aan de beide ministeries hadden geschreven om ze op weg te helpen. Dat verbaasde ons. Maar wat ons collectief verbaasde, was dat de antwoorden regelrecht in gingen tegen wat wij (en ondertussen ook anderen) bewezen hebben. De beide ministeries hadden nota bene als autoriteit een van de intermediairs opgevoerd die vanaf het begin betrokken waren geweest bij het inzetten en uitbuiten van de Noord-Koreanen. Hoe kun je een arbeidsbureau dat bemiddelde bij het aannemen van de Noord-Koreaanse arbeiders citeren als autoriteit als dat juist de instantie is die zich schuldig maakt aan wat verdacht veel op moderne slavernij en mensenhandel lijkt? Beide ministeries waren in het bezit van onze bevindingen en Buitenlandse Zaken was zelfs aanwezig bij de officiële presentatie van het rapport. Onze enige conclusie: de Kamer werd verkeerd geïnformeerd. En dat terwijl de juiste informatie op beide ministeries gewoon voorhanden was. Ter verdediging van de ministeries moet hier overigens wel aangevoerd worden dat het voor EU-lidstaten de normale gang van zaken is om de verklaringen van een ander EU-land te accepteren en te reproduceren. In dit geval, echter, was er voldoende reden om hiervan af te wijken.
We schreven een reactie, waarna er weer een reactie kwam. Die was wat redelijker, al leken beide ministeries nog steeds te doen alsof hun respectieve neuzen bloedden.
Wat volgens mij belangrijk was aan de reacties van de overheid, was ten eerste de volledige ontkenning van het fenomeen (ondanks de kennis van zaken) en ten tweede de contacten met Nederlandse bedrijven in Polen. Het ene is niet los te maken van het andere, zeker niet nu er zoveel meer aan het licht is gekomen. De vraag blijft waarom de Nederlandse overheid ten tijde van het uitkomen van ons eerste rapport geen eigen onderzoek heeft gedaan, ons rapport heeft genegeerd, juist de overtredende bedrijven als autoriteit heeft geraadpleegd en zodoende heeft gemist dat enkele van Nederlands grootste en belangrijkste bedrijven wellicht al meer dan tien jaar, indirect weliswaar, gebruikmaakten van Noord-Koreaanse slavenarbeid. Alleen de overheid zelf kan daar verduidelijking over verschaffen.
Als we deze omstandigheden combineren met de werkzaamheden op Partner Shipyards, ontstaat er een angstaanjagend en tegelijkertijd ook ietwat surreëel beeld, waarin Noord-Korea de gebeten hond is van de internationale samenleving en zwaar gesanctioneerd is, maar tegelijkertijd de sanctionerende landen de gelegenheid geeft om geld te verdienen. Het geld dat Noord-Korea daar weer mee verdient, gaat linea recta naar de wapenontwikkelingsprogramma’s. Een surreële toestand dus, met toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders die zich publiekelijk zorgen maakte over de Noord-Koreaanse langeafstandsraketten en kernwapens, terwijl zijn ambtenaren niet in de gaten hadden dat Neerlands’ scheepsbouwende paradepaardjes door hun al dan niet onbewuste – en indirecte – afname van Noord-Koreaanse slavenarbeid in de EU de ontwikkeling van deze wapens juist al meer dan een decennium financieel steunden.
Sander1234
0
Shorts die afbouwen, een stijgende koerslijn en net het nieuws dat int value nu een belang van 5 procent heeft genomen. Denk dat dit het juist moment is om er weer in te gaan en hopelijk mijn verlies met Boskalis goed te maken.
eeslopeter
0
quote:

Beurs2020 schreef op 28 jul 2018 om 00:06:


[...]Een hoogleraar laat zich genuanceerde uit dan te zeggen dat Boskalis meewerkt aan nucleaire bommen.Het komt waarschijnlijk uit je eigen mond. Wist je trouwens dat Boskalis ook werk in de VS uitvoert !? Op jouw leeftijd heb je deze nonsense toch niet nodig?


Inderdaad?
buy&hold-style
2
[verwijderd]
0
Bron Barron's.

Boskalis is a quality stock en geeft een koersdoel (conservatief geschat) van 31-32 euro

Verdere steekwoorden uit het artikel:
-market cap is 4 billion; -35% is owned by HAL
-bulk of Boskalis’value lies with 2 businesses ; dredging (56%) and offshore services.
-The balance sheet has net cash, dividend yield is 4%
-huge projects to come: Hong Kong Airport, Singapore’s land reclamation, the Dubai islands, the expansion of the Suez Canal
-In offshore they do heavy marine transport, helping move offshore platforms
eeslopeter
0
quote:

hjs64 schreef op 29 jul 2018 om 13:00:


Interessant, bedankt voor plaatsing.


Geen dank! Graag gedaan. Voor het goede doel.
Tilburg013
0
quote:

19021953 schreef op 29 jul 2018 om 19:15:


[...]

Geen dank! Graag gedaan. Voor het goede doel.


Lol, toch nog even wat offtopic om te lachen.

Ps. Ik hoop niet dat je serieus denkt dat Boskalis moderne slavernij wenselijk acht maar dat dit grotendeels bij (onder)aannemers ligt.
eeslopeter
0
Maar zoals ik al eerder zei: als je ervan op de hoogte bent en er dan toch mee doorgaat, dan ben je gewoon medeplichtig. En dat geldt dan ook voor aandeelhouders als medebezitters van het bedrijf.
[verwijderd]
0
Bron Barron's.

Boskalis is a quality stock en geeft een koersdoel (conservatief geschat) van 31-32 euro

Verdere steekwoorden uit het artikel:
-market cap is 4 billion; -35% is owned by HAL
-bulk of Boskalis’value lies with 2 businesses ; dredging (56%) and offshore services.
-The balance sheet has net cash, dividend yield is 4%
-huge projects to come: Hong Kong Airport, Singapore’s land reclamation, the Dubai islands, the expansion of the Suez Canal
-In offshore they do heavy marine transport, helping move offshore platforms
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 19,750   Verschil -0,18 (-0,88%)
Laag 19,750   Volume 1.241.161
Hoog 20,000   Gem. Volume 586.680
20-sep-19 17:35
label premium

Portefeuille Alert: Boskalis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium