Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING juni 2018 (maand van de terugkeer?)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
387 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
alrob
0
4finance
0

ING..... Er zal toch wel weer een omkeer moment komen.... Dat is altijd al zo geweest.... Je zag vrijdag al hoe snel het ook weer omhoog kan.... Opeens kan financieel weer "sexy" zijn...Bakker88
0
Geert Schaaij weert de banken op dit moment. Hij heeft de Deutsche Bank verkocht.
Moet wel met verlies zijn gekocht. Een belegger is altijd wel trots op zijn successen en over verliezen wordt niet graag gesproken!
Rob GR
0
Deutsche bank is wel een ander verhaal dan ing. Ing blijft een bijzondere bank door het feit dat ze internationaal nog zo veel nieuwe klanten kunnen scoren. Ing wordt nu gewardeerd op dezelfde waarde als een abn amro, maar in werkelijkheid ligt er bij ing veel meer potentie
Penge_miner
0
Het voelt niet echt prettig in de financiele bedrijven(lees banken en verzekeringsmaatschappijen) te investeren.

Teveel onrust:
Eurosceptische partijen in Italie aan de macht en veroorzaken mogelijk een nog hogere Italiaanse staatsschuld.
Italiaanse banken niet geweldig.
Deutsche Bank diverse malen door IMF op de korrel genomen en de koers diep weggezakt, hoe gaat dat aflopen ?
Merkel eerder aangegeven dat DB niet overeind word gehouden mocht het mis gaan, ik geloof daar zelf niets van maar het zal zeker een enorme impact hebben.
Deutsche bank en haar derivaten, je schrikt ervan als je daar artikelen over leest.
Dan ING met wellicht een flinke boete ten gevolge van witwassen.

Al met al begrijp ik wel dat menigeen c.q instituten gedeeltelijk of geheel hun financiele aandelen afbouwen.
alrob
0
Ach doemdenken hoort erbij, denk ik dan maar.
Laatste kwartaal cijfers waren prima. Enkel wat onnodige zorgen over de buffer, maar dat kennen we al jaren.
Goodvibes
0
Waarom zou dat positief nieuws zijn voor ING eigenlijk? Je kunt ook zeggen dat er een grote concurrent bijkomt?
4finance
0

ING... heb het al eerder geschreven, maar ik verwacht de komende tijd toch wel wat herstel... Het najaar met wat rente stapjes zal ING wel weer de nodige analisten aandacht krijgen ....


netniet
0
Wat is het toch een gokaandeel geworden. Op 15 min. tijd van 13.05 naar 12.90. Geen enkele stabiliteit straalt het uit.
alrob
0
Tja, lucht wordt er weer uitgeknepen; mag niet boven de 13.00 blijven, gewoon verder down (ook) op lange termijn.
Rai444,44
0
quote:

netniet schreef op 4 jun 2018 om 10:12:


Wat is het toch een gokaandeel geworden. Op 15 min. tijd van 13.05 naar 12.90. Geen enkele stabiliteit straalt het uit.Dat is vaak het sein dat bodem nabij is, daar maakt ie altijd gekke sprongen.

Op 12,90 wat TL opgepikt. Herstel komende 2 weken naar 13,25-13,50 geloof ik wel in.
*voetnoot
0
quote:

netniet schreef op 4 jun 2018 om 10:12:


Wat is het toch een gokaandeel geworden. Op 15 min. tijd van 13.05 naar 12.90. Geen enkele stabiliteit straalt het uit.


Wat een onzin! De markt is volatieler en daar heeft iedereen voor gewaarschuwd. Dat geldt voor alle aandelen dus de bewegingen zijn groter maar als je daar tegen kunt kan je ook mooie winsten behalen.
cees-10
0
Ik zag net dat toen AEX piekte rond 572 op 23 Januari jl., het aandeel ING 16,36 Euro waard was. met de Aex op 563 vandaag doen we het dan op de huidige koers niet zo heel slecht...My goodness...
Rai444,44
0
quote:

cees-10 schreef op 4 jun 2018 om 12:38:


Ik zag net dat toen AEX piekte rond 572 op 23 Januari jl., het aandeel ING 16,36 Euro waard was. met de Aex op 563 vandaag doen we het dan op de huidige koers niet zo heel slecht...My goodness...


Niet best idd. Stijging van de AEX in belangrijke mate gedragen door RDS. Als ING nou een beetje herstelt gaat die top van de AEX er wel aan. Daarna rustig uitkijken voor een mooie short entry. Eerste ING up..
murc
0
quote:

Goodvibes schreef op 2 jun 2018 om 11:47:


Een nieuwe maand!


Kijk even naar de problemen en het koersverloop van Deutsche Bank..zelfs de FED in de US begint zich er mee te vermoeien..het wachten is gewoon op de doffe klap..en paniek..de bordjes draaien nog..

Toedeloe..
Rai444,44
0
quote:

murc schreef op 4 jun 2018 om 13:42:


[...]

Kijk even naar de problemen en het koersverloop van Deutsche Bank..zelfs de FED in de US begint zich er mee te vermoeien..het wachten is gewoon op de doffe klap..en paniek..de bordjes draaien nog..

Toedeloe..


Eens keert de wal het schip. En ING is Deutsche Bank niet.
cees-10
3
Hamers in het FD van vandaag. Prima vent en een keuze tussen ING en een andere Nederlandse bank is geen issue voor mij; ING ligt mijlenver ver voor op bijvoorbeeld ABNAMRO.

Doch of hij het op termijn gaat redden met ING in het speelveld met de techbedrijven die hun intrede gaan doen in het bankwezen blijft afwachten.

Ik heb in ieder geval het gevoel dat hij het juiste pad bewandelt, afwachten maar...

fd.nl/beurs/1256803/ing-zet-sterker-i...

ING zet sterker in op 'warenhuizen' met ook producten van de concurrent

ING voert investeringen in websites en apps op, waar klanten uit meerdere financiële producten kunnen kiezen van concurrerende financiële dienstverleners. De bank gelooft sterk in dergelijke 'financiële warenhuizen' als bank van de toekomst.

Dat heeft ING-bestuursvoorzitter Ralph Hamers maandag bekendgemaakt bij het fintech-event Money2020 in de Rai in Amsterdam. 'Je moet als bank kiezen. Of je gaat voor de klant en dienstverlening of je wordt de fabriek die alleen het kapitaal levert, de balans.' De eerste optie spreekt Hamers het meest aan.

Yolt
Hij geeft het voorbeeld van ING-dochter Yolt, dat in het Verenigd Koninkrijk consumenten inzicht geeft in hun bankrekeningen en uitgavenpatroon en adviseert waar de klant geld kan besparen. In enkele maanden tijd wist de bank 300.000 actieve gebruikers aan te sluiten. Yolt breidt nu uit naar Italië en Frankrijk.

De snelle groei van Yolt is voor Hamers het bewijs dat consumenten en bedrijven behoefte hebben aan een platform voor hun financiële zaken. Hij noemt Yolt een blauwdruk voor het ING van de toekomst. Maandag kondigt ING aan een belang genomen te hebben in het Duitse FinCompare en intensief gaat samenwerken met het Britse Funding Options, beide actief op de leenmarkt.

Producten concurrenten
Kenmerkend voor deze 'financiële warenhuizen' is dat ze niet alleen producten van ING verkopen, maar net zo goed van andere financieel dienstverleners. 'Wil je geloofwaardig blijven als bank, dan moet je open zijn', zegt Hamers. 'Ook als dat betekent dat je diensten van de concurrent gaat verkopen.'

Volgens de bestuursvoorzitter onderscheidt een bank zich niet meer met producten en diensten, maar door klantcontact. 'Niet wachten totdat een klant een hypotheek wil, maar ook betrokken zijn bij de koop van een huis. Dat is een van de redenen waarom we Makelaarsland gekocht hebben.'

Bankieren in 2028: de bank zonder balans
ING heeft inmiddels meer dan 150 samenwerkingen met fintech-start-ups. In een aantal heeft de bank ook een belang. Acquisities worden gedaan vanuit het fintechfonds van de bank, dat €300 mln in kas heeft.

Ecosysteem
'Je moet als bank ingebakken zitten in het ecosysteem', aldus Hamers over de reden voor die overnames. Comfortabel is dat niet altijd, geeft hij toe. Hij ziet aanvallen op zijn bedrijf van kleine en grote nieuwkomers. 'In zo'n veranderd landschap kun je maar beter de eerste zijn en zelf iets in gang zetten voordat een ander het doet.'

Dat ook grote technologiebedrijven via PSD2 inzicht in de rekening krijgen is volgens ING-topman Ralph Hamers een weeffout van Europa.
Hamers ging ook in op de rol van grote internetbedrijven als Facebook en Google en zei dat de manier waarop klanten daar met data 'betalen' voor die diensten, ook zijn weerslag zal hebben op bankieren. 'De klant moet leren dat bankieren niet gratis is.' Hij noemde het voorbeeld van betalingen in de retail, waar de klant steeds meer de eigen telefoon zal gebruiken. 'We halen de betaalkaart uit het proces en vervangen die door de telefoon.' Systemen die al bestaan, zoals Apple Pay en Google Pay vindt Hamers geen goed alternatief. 'Een tussenpersoon als Apple is een dure en ouderwetse oplossing. Ik geloof meer in een directe verbinding tussen bank en retailer.

Betaalrichtlijn
PSD2, de Europese richtlijn die consumenten de mogelijkheid geeft om hun betaaldata te delen met apps als Yolt, ziet Hamers als een kans voor meer innovatie en concurrentie. Kleine start-ups moeten de kans krijgen om in de betaaldata te kijken, vindt hij. Maar dat ook grote technologiebedrijven inzicht in de rekening krijgen is volgens de ING-topman een weeffout van Europa.

'Partijen als Google krijgen alleen maar meer data in handen, het speelveld is niet eerlijk. Europa had er beter over na moeten denken dat we met PSD2 partijen die al heel machtig zijn, nog machtiger maken.'
387 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 9,959   Verschil +0,06 (+0,57%)
Laag 9,911   Volume 4.104.541
Hoog 10,036   Gem. Volume 20.069.997
19-dec-18 11:15