Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice juni 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
826 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
manuss
0
quote:

Electric schreef op 25 jun 2018 om 17:37:


Geen idee maar ik ben klaar voor eventueel hoed nieuws
Dan gooi ik mijn pet in de lucht!!
manuss
0
quote:

kammetje schreef op 25 jun 2018 om 17:45:


17.38.12 uur 158779
17.38.25 uur 113202
??
AnalytischDenker
0
quote:

manuss schreef op 25 jun 2018 om 15:35:


thx dot100 ....google vertaling:

06/25/2018 | 05:44 uur EDT
Mobiele telecomzendrelais en antenne worden gezien op het dak van een gebouw in Bordeaux
PARIJS (Reuters) - De Franse mededingingsautoriteit heeft regelmatig contact met de vier telecomoperators van het land, zei de president maandag toen hem werd gevraagd naar mogelijke fusies binnen de sector.

Speculatie over een nieuwe gespreksronde tussen Orange, Bouygues, Altice en Iliad om het aantal operatoren terug te brengen van vier naar drie is de laatste tijd weer opgedoken, gezien de hoge investeringsbehoeften en de huidige prijzenoorlog in de sector.

"We hebben regelmatige contacten met de operatoren, die ons in staat stellen om te anticiperen op bepaalde transacties die kunnen plaatsvinden", zei Isabelle de Silva, hoofd van de antitrustwaakhond van Frankrijk.

"We blijven ervan overtuigd dat een dergelijke transactie alleen mogelijk wordt als er geen negatieve impact is voor de consument," voegde ze eraan toe.


Mijn inschatting is dat dit in ieder geval van de Altice Europe kant een heel complex verhaal is:

  • Ik kan me niet voorstellen dat de andere drie spelers (Orange, Bouygues of Iliad) interesse hebben in de andere onderdelen van Altice (Portugal, Israel, Dominicaanse republiek). Als ze SFR met alle schulden overnemen is het maar zeer de vraag of er voor de achterblijvende aandeelhouders van Altice Europe een overnamepremie overblijft gegeven het negatief eigen vermogen.
  • Naast de lange termijn schulden van € 30 miljard heeft Altice Europe ook netto circa € 5 miljard kortlopende verplichtingen. Met oplopende rentes weegt de schuldenlast zwaar
  • Welk effect heeft het op de balans van de andere partijen als ze een bak schulden zonder eigen vermogen overnemen? Ook zij moeten wegen hoe de markt hun eigen leverage ratio beoordeeld.
  • Hoe percipiëren de andere partijen dat Altice Europe net belangrijke assets in Frankrijk (zendmasten) deels heeft verkocht aan KKR?
  • Welk effect heeft het op de waardering van SFR dat SFR in 2018 vermoedelijk nog een negatieve netto cashflow zal hebben.

Ik denk vooralsnog dat de andere drie spelers of onderling een consolidatiepartner zoeken en/of het niet aandurven om met SFR in zee te gaan.FBOD
0
AD, wat doe of deed jij in het dagelijks leven?

Consolidatieprocessen leiden tot betere prijzen, vaak omdat er minder aanbieders komen, er minder gestunt wordt met aanbiedingen en dat leidt meestal tot betere marges. Verder zal de Franse regering inzien dat er marges nodig zijn voor investeringen in een goed netwerk en bijbehorende infrastructuur. Dat is landsbelang! En dan heeft Altice met de huidige prijs t.o.v. vorig jaar in mijn optiek nog steeds een goed opwaarts potentieel.
A.B.(C)
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 25 jun 2018 om 18:30:


[...]...

Ik denk vooralsnog dat de andere drie spelers of onderling een consolidatiepartner zoeken en/of het niet aandurven om met SFR in zee te gaan.Dat mag je allemaal denken... hahaha.
Feit blijft is dat er al interesse is getoond in de overname van Altice Europe / SFR. Het ketste (vooralsnog) af op de overnamepremie en de (persoonlijke) belangen van Drahi. En een feit is een feit... Een gedachte van jouw kant, blijft maar een gedachte. En die gedachte wordt niet opeens een feit, door met heel veel bullets aan tekst te komen... ;-)
pensioenman
0
Altice vandaag mooi blijven liggen.......de winst van afgelopen week blijft staan, ondanks een zwakke AEX vandaag......het gevoel blijft goed over dit aandeel, maar daar kan niemand wat mee.....
Electric
0
Reuters 25 JUNI, 2018 7:07 PM
www.reuters.com/article/us-france-ant...

PARIS, 25 juni (Reuters) - De Franse antitrustwaakhond houdt contact met de vier telecomoperatoren van het land, omdat speculaties over mogelijke fusies in de sector weer opduiken.

De Franse telecomaandelen stegen vorige maand toen het hoofd van de telecomregulator van het land, Sebastien Soriano, zei dat het voor consolidatie in de sector open kon staan.

De behoefte aan grote investeringen in netwerken en een prijzenoorlog zet de druk op de vier belangrijkste Franse operatoren Orange, Bouygues Telecom, Altice Europe en Iliad.


"We hebben regelmatige contacten met de operatoren die ons in staat stellen om te anticiperen op bepaalde transacties die zich kunnen materialiseren", zei ze op een persconferentie op maandag.

Hoewel de Silva weigerde verder commentaar te leveren op de verschillende mogelijke verbindingsscenario's, zei ze dat ze de investeringen van de Franse operatoren in de vaste en breedbandnetwerken verwelkomde sinds de laatste poging tot marktconsolidering in 2016 mislukte.

Op dat moment had marktleider Orange Bouygues Telecom opgekocht en vervolgens delen van de onderneming verkocht aan Altice en Iliad.

Bouygues Telecom heeft sindsdien zijn financiën verbeterd en de Franse SFR van Altice wordt getipt als een waarschijnlijk doelwit.

GEVOEL VAN SPOEDELIJKHEID

SFR werd vorige maand benaderd door Bouygues, twee bronnen die dicht bij de zaak staan ??hebben Reuters verteld, ter bevestiging van eerdere rapporten van de Franse krant Le Monde.

Patrick Drahi, meerderheidsbezitter van Altice, en Bouygues baas Martin Bouygues ontmoetten elkaar eind mei, aldus de bronnen.

Het brede aanbod dat Bouygues vervolgens deed om SFR te verwerven, werd al snel verworpen door Drahi, voegde ze eraan toe, zonder verder uit te werken.

De bazen van alle vier de groepen willen de prijsdruk verlichten, waardoor Frankrijk een van de goedkoopste markten in Europa is geworden.

"Iedereen lijdt, de Franse markt is de enige in Europa die waarde verliest", zei een bestuurder van Orange.

Er is een gevoel van urgentie, zeggen de bronnen, omdat operators een aankondiging van de regering verwachten tegen het einde van juni op nieuwe spectrumlicenties.

Eenmaal gepubliceerd, zou dit de vier exploitanten van het land gedurende enkele maanden kunnen weerhouden van openlijke fusiebesprekingen, aldus de bronnen.

"Met het spectrumdecreet dat binnenkort komt, ga ik ervan uit dat er niets onmiddellijk zal gebeuren," zei een bankier die bekend was met de industrie.
AnalytischDenker
0
quote:

FBOD schreef op 25 jun 2018 om 18:49:


AD, wat doe of deed jij in het dagelijks leven?

Consolidatieprocessen leiden tot betere prijzen, vaak omdat er minder aanbieders komen, er minder gestunt wordt met aanbiedingen en dat leidt meestal tot betere marges. Verder zal de Franse regering inzien dat er marges nodig zijn voor investeringen in een goed netwerk en bijbehorende infrastructuur. Dat is landsbelang! En dan heeft Altice met de huidige prijs t.o.v. vorig jaar in mijn optiek nog steeds een goed opwaarts potentieel.


Ik snap de voordelen van schaalgrootte en consolidatie, zo dom ben ik nou ook weer niet. :-)

Ik denk alleen dat een deal met Altice Europe zeer complex is vanwege de redenen die ik gaf in mijn vorige post.

Verder vind ik het opvallend dat volgens de bronnen Patrick Drahi de toenadering van Bouygues heeft afgewezen. Is dat vanwege “play hard to get” of vanwege “ik heb liever niet dat er in mijn boeken gekeken wordt” of “dat hij de onderhandelingspositie van Altice Europe op dit moment niet sterk vindt.”

Wie weet !
0
Ach Altice Europ wordt toch niet overgenomen, laten ze nu eerst maar die masten verkoop afhandelen, en overige deel van de masten in totaliteit naar de beurs brengen.
En hebben voetbal rechten ook nog, hoe ze dat gaan doen, en misschien kunnen ze dat ook nog naar de beurs brengen.
pensioenman
0
laat er maar wat speculaties, wat mist rond dit aandeel blijven bestaan, is alleen maar goed voor de koers.....want het bezit van de zaak, is het einde van het vermaak....
Wie weet !
0
Vandaag nog wat atus naar binnen geharkt, kijken of het gap dichten was, zo ja hebben we een dubbelen bodem.
Ben benieuwt morgen.
doberman
0
Even geen Nieuws?denk dat we mee op en neer gaan door usa/china.vooral neer nu even.waarschijnlijk toch weer close tegen de €3,50
Guus_Geluk
0
quote:

doberman schreef op 26 jun 2018 om 13:39:


Even geen Nieuws?denk dat we mee op en neer gaan door usa/china.vooral neer nu even.waarschijnlijk toch weer close tegen de €3,50


Komt wel goed, de koers gaat nooit in een rechte lijn naar de top.
Maripi
0
826 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ALTICE EUROPE N.V. Meer »

Koers 4,371   Verschil -0,12 (-2,61%)
Laag 4,294   Volume 4.417.562
Hoog 4,530   Gem. Volume 7.789.255
23-sep-19 13:46
label premium

Hefboom Altice gaat werken

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium