Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Randstad 2e kwartaal 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
36 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Gala first
0
Nico PR Bakker
?

@TheDailyTurbo
7 uur7 uur geleden
Meer Nico PR Bakker heeft geretweet Bart van der Wijst
Voor RANDSTAD staat reeds een TT Long Setup uit. Nu extra kans omdat op de dagkaart een Bullish Engulfing wordt geplaatst...koersdoel blijft 57+
Add-dollar
0
quote:

bobby12345 schreef op 5 jun 2018 om 22:57:


Nico PR Bakker
?

@TheDailyTurbo
7 uur7 uur geleden
Meer Nico PR Bakker heeft geretweet Bart van der Wijst
Voor RANDSTAD staat reeds een TT Long Setup uit. Nu extra kans omdat op de dagkaart een Bullish Engulfing wordt geplaatst...koersdoel blijft 57+

De swingteller moet nog in de plusstand komen.
Dan gaat Randstad naar 57+ en doorstoten boven de 60.
voda
0
Randstad-tak ontwijkt volgens FNV CAO-afspraken

(ABM FN-Dow Jones) Randstad-onderdeel Tempo Team ontduikt volgens vakbond FNV de eigen uitzend-cao, waarin sinds 2015 vaste werknemers en uitzendkrachten gelijk worden betaald voor hetzelfde werk. Dit meldde de vakbond woensdagochtend.

Volgens de onderzoeksbevindingen van bestuurder Masja Zwart van FNV Naleving doet de uitzender dit via een zogeheten outsourcing-constructie. Dat scheelt de opdrachtgever soms 30 procent op een netto uurloon, zo blijkt uit een staatje uit uit het witboek waarin de bevindingen zijn vastgelegd. De eerste melding dateert van 2015 toen de eerste uitzendkracht zich bij het FNV meldde met een nadelig uurloonverschil. Het witboek, dat helemaal aan het Randstad-onderdeel is gewijd, wordt vandaag aan de directie van Randstad overhandigd. Volgens Zwart is deze constructie niet bij andere grote uitzendconcerns, die in Nederland opereren, vastgesteld.

FNV omschrijft de werkwijze van Tempo Team in dat boek als volgt: "De vorm van contracting waarmee Randstad zijn uitzendkrachten onderbetaalt, is in feite niets meer dan een schijnconstructie. Onder het mom van aanneming van werk worden de uitzend-cao én de cao van de inlener ontdoken." Bij contracting, aangenomen werk, gelden geen cao-afspraken.

FNV heeft de gevallen van enkele tientallen uitzendkrachten tegen het licht gehouden. Landelijke cijfers zijn er niet, maar Zwart houdt het woensdag tegenover ABM Financial News op basis van een eigen raming op enkele duizenden.

Er worden in dat boek drie opdrachtgevers doorgelicht, te weten Bat Niemeyer, de Koninklijke Nederlandse Glasfabriek Leerdam en PostNL. "Er zijn er overigens wel meer, maar we hebben ons tot deze drie beperkt", aldus Zwart. "Het zijn veelal bedrijven die distribueren en produceren, waarbij in onze gevallen gaat om eenvoudig werk. Tempo Team neemt in de eigen constructie ook een aantal leidingsfunctie over, maar daar is niet veel mis mee. Ons gaat het als FNV om de ontduiking van de afspraak over gelijke betaling. We hebben Randstad Nederland er natuurlijk ook op aangesproken, maar die zegt dat deze werkwijze niet in strijd is met de wet", aldus Zwart. Zwart bestrijdt dit.

Zwart verklaart de aangewende methode uit een mechanisme van meelopen. "Het zijn bijna altijd malafide partijen die met dit soort zaken beginnen en dan volgen andere partijen om marktaandeel te behouden of uit te breiden."

Randstad bevestigde woensdag tegenover ABM Financial News dat de beschreven constructie niet in strijd is met de wet. "We doen al sinds 2007 aan oursourcing bij minder dan 10 klanten, waarmee het in omzet uitgedrukt een fractie uitmaakt van de groepsomzet, aldus een woordvoerder.

De zegsvrouw ontkende dat Tempo Team een aparte bv-constructie had opgezet om de beschreven werkwijze mogelijk te maken, zoals FNV in het witboek wel beweert. "We outsourcen al sinds 2007, dus dat was helemaal niet nodig." Tevens gaf zij aan dat de uurlonen per outsourcingscontract worden vastgesteld, waarbij een uurloon ook hoger kan uitvallen dan een uurloon van iemand met een vast contract."

Deze gaf aan dat witboek eerst in ontvangst wordt genomen door de nieuwe algemeen directeur Werner Klaassen, waarna het bestudeerd wordt. Volgende week volgt dan een gesprek met FNV.

FNV gaf woensdag aan dat Randstad dinsdag een exemplaar onder embargo heeft ontvangen.

Het aandeel Randstad noteerde woensdag aan het eind van de ochtend op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 53,26.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
jaar2018
0
12-6-2018 10:53:45

Groeiversnelling Nederlandse uitzendmarkt

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uitzenduren in de Nederlandse uitzendsector is in week 17 tot en met 20 van dit jaar, net als de omzet, harder gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode vijf van dit jaar namen de uitzenduren met 7 procent toe en steeg de omzet met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode had een werkdag minder als een jaar terug, waardoor een correctie nodig was.

In periode vier van dit jaar namen de uitzenduren met 3 procent toe en steeg de omzet met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de industriële sector was de groei de afgelopen periode het sterkst. Hier steeg het aantal uren met 11 procent en groeide de omzet 17 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Franse boete voor Randstad

Gepubliceerd op 22 jun 2018 om 11:16 | Views: 1.002

RANDSTAD NV 16:17
53,04 +1,16 (+2,24%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse mededingingsautoriteiten hebben Randstad een boete opgelegd van 4,5 miljoen euro omdat de uitzender zich niet aan bepaalde afspraken heeft gehouden die in 2009 gemaakt werden.

De boete is gemeenschappelijk opgelegd aan Groupe Randstad France SAS, Randstad SAS, Randstad Holding NV en Randstad France SASU. Het ging om bepaalde toezeggingen rond transparantie in de uitzendmarkt, waaraan Randstad niet voldeed.

In een reactie laat Randstad weten juist altijd aan de mededingingswetten te willen voldoen en wijst de uitzender erop volgens de Franse mededingingsautoriteiten ook aan het merendeel van de afspraken uit 2009 te hebben voldaan. De boete betreft volgens Randstad dan ook een ,,zeer klein deel'' van die afspraken.
voda
0
Beursblik: groeivertraging Randstad

(ABM FN-Dow Jones) De groei van Randstad zal wat onder druk komen nu de vooruitzichten voor de grootste Europese economieën minder worden. Dit is de verwachting van analisten van Jefferies.

Analist Kean Marden wees op neerwaarts bijgestelde groeiramingen van Ifo en Insee voor zowel de Duitse als de Franse economie. Ook een waarschuwing voor het zwakkere handelsklimaat door Daimler en zwakke Franse cijfers voor de uitzendbranche in mei wijzen op groeivertragingen. Al met al komt dit volgens Marden overeen met een autonome groei voor Randstad van iets minder dan vijf procent in de tweede helft van 2018 en heel 2019.

Dat was reden voor de analist om zijn winstverwachtingen voor Randstad met 3 procent te verlagen en "te anticiperen op een minder genereus speciaal dividend". De uitzender zal volgens de zakenbank aanvullende overnames doen om de tragere autonome groei op te vangen.

Jefferies handhaafde het Underperform advies op Randstad met een koersdoel van 42,00 euro.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Randstad maandag 1,7 procent lager op 52,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
duiveltje
0
De adviezen lopen wel heel ver uit elkaar van 42 tot 66.
zit nu in andere fondsen maar zogauw er geld vrij komt ga ik instappen.
Tenminste als de koers dan nog zo laag is.
EQ140
0
quote:

Bakker88 schreef op 15 jun 2018 om 11:48:


Gemiddelde koersdoelen staan boven de 60 euro. wat is het hier stil?Vandaag tappen we uit een ander vaatje en Jefferies zit niet zo hoog in de boom. Ik had al gezegd dat de Europese Unie de V.S. niet in de wielen moet gaan rijden wat ze nu wel doen. Trump is een ongeleide projectiel die niet weet wat vrienden zijn betekend en daarom wordt het hard tegen hard.
bezinteergebelegt
0
quote:

Gala first schreef op 26 jun 2018 om 12:36:


onder de 50 pffft
49,86


Weet ook niet wat er met Randstad aan de hand is maar het staat weer bijna 3% lager.

Komt nu de vraag of het inmiddels een koopje is onder de 49 of schaven ze er nog 10% af de komende weken.
Mindsetter
0
Randstad flink aan het corrigeren de afgelopen 4 dagen en niemand die zich hier druk maakt? ;-)
alexnr75
0
Mindsetter,

Je kan je alleen maar druk maken over dingen die je in de hand hebt. Dus..........even laten scheren.
aandeeltje!
0
quote:

alexnr75 schreef op 28 jun 2018 om 17:36:


Mindsetter,

Je kan je alleen maar druk maken over dingen die je in de hand hebt. Dus..........even laten scheren.

Ik zal het thuis doorgeven ...
36 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

RANDSTAD NV Meer »

Koers 47,330   Verschil -0,21 (-0,44%)
Laag 46,470   Volume 425.587
Hoog 48,110   Gem. Volume 478.173
22-okt-19 15:35
label premium

Randstad: Barometer economie

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium