Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 25,520 15 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,78%) Dagrange 25,410 - 25,840
  • 2.055.736 Gem. (3M) 2,3M

Arcelor mittal mei 2018

1.357 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 68 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 mei 2018 04:06
    quote:

    Liromijo schreef op 1 mei 2018 04:04:

    Trump stelt heffing op staal uit voor EU
    Een definitief besluit over Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium wordt per 1 juni genomen. Door het uitstel wordt een dreigend handelsconflict tussen de VS en de EU vooralsnog afgewend.
    Uit de NRC.
  2. [verwijderd] 1 mei 2018 04:08
    Uit de NRC.
    quote:

    Liromijo schreef op 1 mei 2018 04:05:

    De Amerikaanse president Donald Trump geeft de Europese Unie en buurlanden Canada en Mexico een maand langer vrijstelling van de importheffingen op staal en aluminium die hij in maart heeft afgekondigd. De vrijstelling loopt nu tot 1 juni, wanneer een definitief besluit over de importheffingen moet worden genomen.

    Dat heeft een bron met kennis van de beslissing maandagavond laten weten, melden Amerikaanse media. Door de verlenging wordt een dreigend handelsconflict tussen de VS en de EU, met voorgenomen vergeldingsmaatregelen, vooralsnog afgewend.

    Brazilië, Australië en Argentinië hebben ondertussen principe-akkoorden bereikt met de regering-Trump om bespaard te blijven van de heffingen, die met name gericht zijn tegen China. Deze akkoorden, waarvan de inhoud niet bekend is gemaakt, zullen in de komende maand worden uitgewerkt, aldus de bron.

    De heffingen van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium werden in maart afgekondigd, maar Trump verleende een aantal bondgenoten van de VS vrijstelling tot 1 mei. Zuid-Korea kreeg een permanente vrijstelling. De vrijstellingsperiode voor de EU, Canada, Mexico, Brazilië, Argentinië en Australië liep maandagavond af.

    Bescherming voor Amerikaanse producenten

    Doel van de importheffingen, die zijn ingesteld uit nationale veiligheidsoverwegingen, is om Amerikaanse staal- en aluminiumproducenten te beschermen tegen buitenlandse concurrentie, vooral vanuit China. Dat land wordt er door de regering-Trump van beschuldigd de Amerikaanse markt te overspoelen met goedkope metalen.

    De Europese Unie, die jaarlijks ongeveer 6,4 miljard dollar aan metalen exporteert naar de VS, heeft fel tegen de heffingen geprotesteerd. Als heffingen tegen Europees staal en aluminium van kracht worden, wil de EU importheffingen instellen
    Amerikaanse producten ter waarde van 2,8 miljard euro, variërend van spijkerbroeken tot motorfietsen.

    Ook Canada, de grootste buitenlandse staalleverancier van de VS, verzet zich tegen de heffingen. Volgens de Canadese premier Justin Trudeau is het ,,een erg slecht idee” om de zeer geïntegreerde handel te verstoren tussen de twee buurlanden, die evenals Mexico deel uitmaken van het Noord-Amerikaanse vrijhandelsakkoord NAFTA.

    De regering-Trump is naar eigen zeggen bereid om bondgenoten te permanente vrijstelling te verlenen in ruil voor akkoorden over invoerquota’s. Zo kreeg Zuid-Korea een vrijstelling na een toezegging dat het land de uitvoer van staal naar de Verenigde Staten met ongeveer 30 procent zal beperken, meldt persbureau Reuters.
  3. Mountainlion 1 mei 2018 07:18
    Ben benieuwd , hoe de markt hierop gaat reageren ?
    Medio maart, toen die uitstelling van kracht werd, daalde
    AM in 2 dagen -8 % ??
    Ook onzekerheid betreft de cijfers , US Steel en AK Steel
    lieten redelijke resultaten zien ,maar zakte -15 % en -4,5 %
    De meeste koersdoelen zijn geweldig , gemiddeld rond de € 35
    Dus ik blijf toch optimistisch , en laat mijn dierbare
    stukjes op de plank liggen.
    Had 1/3 deel al verkocht , maar hou nog genoeg stukjes over.
    Had een deel van mijn vrij gekomen kapitaal geïnvesteerd in
    Altice, helaas was dat een verkeerde keus, maar ook die stukjes
    laat ik rustig verstoffen op desbetreffende plank.
    Hopelijk 2e helft een aardig rendement opgebouwd ?
    2016 en 2017 waren voor mij uitstekende jaren, hopelijk
    krijgt 2018 ook zo’n vervolg.
  4. forum rang 7 rene l 1 mei 2018 11:42
    Vandaag is 1 mei, de dag van de arbeid.
    En wat doe je dan in Europa, je laat de beurzen gesloten, en juist, je gaat massaal staken.
    Zelf heb ik er ook over nagedacht om te gaan staken.

    Maar waarvoor, een beter loon, ik moet het zelf doen en zou mij dan in de vingers snijden.
    Of voor een wat lagere werkdruk, ik maak mij net zo druk als nodig is, en af en toe is een beetje gezonde stress helemaal niet verkeerd, het houdt je scherp.

    Trump mangelt de Eurofielen en laat ze in onzekerheid, gewoon een maand uitstel, ze zullen er wel weer slapeloze nachten van krijgen.

    Ja, net als de postsorteerder die 's nachts om 2 uur op mag komen draven en om 6 uur weer naar huis mag.
    De mensen willen het pakketje dezelfde dag nog in huis hebben.
    Eigenlijk is het een gekke wereld, we laten ons massaal gek maken en krijgen helemaal geen rust meer, je moet blijkbaar altijd bereikbaar zijn om ingezet te kunnen op het moment dat de baas je nodig heeft.
    Zijn bonus is tenslotte heilig.

    Het is net als het speculeren over de koers van Mittal, binnenkort cijfers, de kwestie Ilva loopt nog, biedingen op een Indiase staalboer, niemand weet de uitslag, wat de uiteindelijke prijs zal zijn, en wat de gevolgen zullen zijn.
    Mittal is in principe hetzelfde als Trump, als hij zijn tanden ergens inzet zal hij nooit meer loslaten, hij speelt het spel heel subtiel volgens zijn eigen regels.

    Staken, tja, waar doe je het voor.
    Mij valt het wel op dat voornamelijk bij de overheid, de leerkrachten, het openbaar vervoer en andere semi-overheidsgerelateerde sectoren de stakingsdrift enorm is.
    Ze hebben het blijkbaar veel zwaarder dan een stratenmaker of een fabrieksarbeider die geen vast contract heeft en dus niets te vertellen heeft.

    Alles wat er uit de koker van de overheid komt is bagger, zie de Belastingdienst, het rampzalige onderwijs, de NS en het bolwerk van de zorgsector.
    Ze snappen daar werkelijk niet hoe het werkt en helpen ons steeds verder in de vernieling richting de afgrond.

    Mittal heeft in April een mooie rit gemaakt, ik ben er maar blij mee, of de 30 dit jaar nog weer gehaald wordt, ik heb geen idee, ik reken er maar niet op.
    Dan kan het tenslotte alleen maar meevallen.
    En zonder wat geluk vaart niemand wel.

    www.youtube.com/watch?v=lDK9QqIzhwk
  5. forum rang 10 voda 1 mei 2018 18:52
    ArcelorMittal profiteert mee

    Het is alweer een tijdje geleden dat we aandacht hebben besteed aan ArcelorMittal. De staalreus kijkt met gemengde gevoelens naar de geopolitieke spanningen die de Amerikaanse president Trump ontketend heeft.

    Hoewel de staalgigant al jaren klaagt over de dumpingpraktijken van de Chinezen, en het de EU ook zover gekregen heeft al behoorlijke importheffingen in te voeren, staat het wat ambivalent tegenover de huidige stand-off tussen de verschillende economische grootmachten.

    Enerzijds kan Mittal profiteren van de door Trump ingevoerde tarieven omdat het ca. 30% van de omzet daadwerkelijk in de VS en Mexico produceert. Anderzijds loopt het gevaar dat de Chinezen opnieuw meer staal richting Europa gaan exporteren, wat hier de prijzen verder onder druk zet.

    En een groter gevaar is nog dat door een eventuele handelsoorlog de wereldwijde economie versneld in een recessie terechtkomt. Dat zou een abrupt einde betekenen aan de huidige hoogconjunctuur met alle gevolgen van dien. Zover is het echter nog niet, de vraag naar staal is nog gezond te noemen en de staalprijzen zelf liggen, hoewel er een lichte correctie heeft plaatsgevonden, er nog redelijk bij.

    Staalmarkt oogt gezonder
    De situatie op de staalmarkt oogt op dit moment gezond. Volgens analisten van JP Morgan zullen Europese staalprijzen in 2018 gemiddeld 0-20% stijgen. Als de tariefverhogingen straks gemeengoed worden zullen de Amerikaanse staalprijzen in ieder geval de hoogte in gaan.

    Doordat ArcelorMittal voor circa een derde exposure heeft naar de Amerikaanse staalmarkt, via fabrieken in Amerika en Mexico, zullen de tariefverhogingen Mittal enerzijds in de kaart spelen. Anderzijds is het afwachten hoe de prijzen van Europees staal straks gaan reageren op eventuele tariefsverhogingen vanuit de VS.

    Mittal zelf is overigens voor de komende periode ook optimistisch gestemd, getuige onderstaande afbeelding uit een presentatie begin April. De meeste afzetgebieden vertonen groei dit jaar terwijl de PMI zoals Mittal dat uitrekent zich nog steeds op prettige hoogte bevindt.

    Natuurlijk, het aard van het beestje is meer dan cyclisch, en qua renteverwachtingen mag aangenomen worden dat het einde van de huidige economische cyclus nadert, maar tegelijkertijd ziet men dat de huidige vraag gezond en stijgend is.

    Voorlopig genieten staalbedrijven nog van de steviger prijzen, waardoor cashflows aanzwellen en een stuk buikvet gekweekt kan worden, dan wel schulden kunnen worden afgebouwd. Mittal heeft nog een stukje te gaan, eind december stond de teller van de nettoschuld op $10,1 miljard.

    asml
    De looptijd van de gemiddelde leningen is verlengd van 2,6 (in 2008) naar 4,6 jaar nu, ook dat is een verbetering, al zou dat best nog wel wat langer kunnen. Daarnaast is de afhankelijkheid van banken veel minder geworden: in 2008 werd 75% van het vreemde vermogen van banken, nu nog 10%. Dat geeft meer lucht wanneer het onverhoopt weer minder mocht gaan.

    Meer investeringen dit jaar
    De kapitaalinvesteringen lopen hard op dit jaar en dat komt door de investeringen in de Italiaanse staalfabriek Ilva en de Mexicaanse eigen fabriek. Dat zweept de capex op van 2,8 naar €3,8 miljard. Daarnaast wordt flink geinvesteerd in de Mexicaanse fabriek, liefst $1 miljard.

    Vorig jaar oktober wees de Mexicaanse regering 5 gebieden als 'speciale economische zones' aan in Zuid-Mexico en toevalligerwijs zat daar ook, in Zuid-Mexico, de haven van Lazaro Cardenas bij. U ziet dat op de landkaart linksonder: daar staat de hoofdfabriek van ArcelorMittal in Mexico.

    asml

    Mooie reden dus voor een extra investering om de volle productiecapaciteit van deze fabriek te benutten. De afzet moet omhoog van 4 miljoen ton naar 5,3 miljoen ton en de bouw van de nieuwe fabriek zou in 2019 af moeten zijn.

    Komen we als laatste bij het heetste hangijzer, de anti-dumping maatregelen. Hoe gaat dat Mittal nou raken, linksom of rechtsom? Het beste is hier Mittal zelf over aan het woord te laten. In de presentatie van begin april somt Mittal alle maatregelen nog eens op:

    asml
    Klik voor groot, als u alles tot in de puntjes wilt weten. Het belangrijke besluit dat Trump nu een maand uitgesteld heeft zal uiteindelijk, aldus Mittal, tot gevolg hebben dat de binnenlandse capaciteitsbenutting van de staalfabrieken omhoog gaat van 73% naar 80%.

    Die maatregelen zijn:

    A global tariff of at least 24% on all steel imports from all countries, or
    A tariff of at least 53% on all steel imports from 12 countries (Brazil, China, Costa Rica, Egypt, India, Malaysia, Republic of Korea, Russia, South Africa, Thailand, Turkey and Vietnam) with a quota by product on steel imports from all other countries equal to 100% of their 2017 exports to the United States, or
    A quota on all steel products from all countries equal to 63% of each country’s 2017 exports to the United States.
    Een aantal landen c.q. regio's heeft uitstel gekregen en dat uitstel is vandaag met een maand verlengd. Eigenlijk zou vandaag de tariefsverhoging voor Canada, Mexico, Argentinië, Australië, Brazilië en de EU ingaan. Volgens insiders heeft Trump inmiddels een akkoord gesloten met Australië, Argentinië en Brazilië.

    De Amerikanen zijn nog in gesprek met de andere drie regio's/landen. Een voorbeeld is de uitzondering die is verkregen door Zuid-Korea. Dat krijgt geen tariefsverhogingen, maar hebben wel moeten beloven 30% minder te exporteren naar de VS.

    Trump vindt het fantastisch hoe de wereld toekijkt welke beslissing hij neemt en kan nu nog een maandje langer genieten van allerlei regeringshoofden die zich in allerlei bochten wringen om bij hem in een gunstig blaadje te komen.

    Mittal zit overal
    Mittal zit als één van de weinige staalmagnaten in verschillende economische zones en kan daar straks zijn voordeel mee doen. De waardering van het aandeel is nog steeds vrij laag, uitgaande van de huidige winstcijfers, maar blijft laag in verband met het cyclische karakter van de business. Als we straks in een laagconjunctuur zitten moeten alle zeilen weer worden bijgezet.

    asml

    De staalprijzen doen het in ieder geval goed op dit moment, vooral in de VS, waar de staalprijzen de afgelopen tijd ca. 30% gestegen zijn, en dat doet de staalboeren goed. De vraag is sterk, maar de échte vraag is natuurlijk of Trump dit feestje, overigens door hem zelf georganiseerd, vroegtijdig kan gaan beeindigen.

    Disclaimer: Inberg heeft geen positie in ArcelorMittal

    POSITIEF
    We zijn positief over dit aandeel. Eventueel eerste positie innemen
    POSITIEF OP 1 MEI 2018 OM 14:35

    De staalboeren doen het goed, onder aanvoering van een aantrekkende economie en voorraadafbouw in China. Mittal is door haar fabrieken in de VS een lachende derde bij eventuele verdere maatregelen. Het aandeel is te behouden en koopwaardig op dips rond €26.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/276930/Ar...
  6. forum rang 10 voda 1 mei 2018 20:29
    Essar Steel lenders must negotiate with chosen bidder only - ArcelorMittal
    Steel News - Published on Tue, 01 May 2018

    Business Standard reported that in response to Numetal’s letter to lenders indicating it was willing to match and better the global steel maker’s offer for Essar Steel, ArcelorMittal said that negotiations should take place with the preferred bidder from the first offers. ArcelorMittal India’s statement read that “ArcelorMittal submitted a strong, compelling and eligible bid. We believe that on the basis of first offers a preferred bidder should then be selected for further negotiation. Together with Nippon, we are the most qualified and credible owner for Essar Steel India Ltd.”

    ArcelorMittal’s statement is prompted by Numetal’s letter to lenders saying that it would match and better Arcelor’s offer. The offer was valid provided that lenders didnot consider the plan submitted by ArcelorMittal.

    At the last meeting of the committee of creditors, the first bids for Essar Steel by ArcelorMittal and Numetal were opened, after the Ahmedabad Bench of the National Company Law Tribunal remanded them back to the resolution professional (RP) and creditors for reconsideration. The offer from ArcelorMittal was believed to be around INR 320 billion, while that from Numetal INR 180 billion.

    Source : Business Standard
  7. nieneute 1 mei 2018 20:29
    quote:

    voda schreef op 1 mei 2018 18:52:

    ArcelorMittal profiteert mee

    Het is alweer een tijdje geleden dat we aandacht hebben besteed aan ArcelorMittal. De staalreus kijkt met gemengde gevoelens naar de geopolitieke spanningen die de Amerikaanse president Trump ontketend heeft.

    Hoewel de staalgigant al jaren klaagt over de dumpingpraktijken van de Chinezen, en het de EU ook zover gekregen heeft al behoorlijke importheffingen in te voeren, staat het wat ambivalent tegenover de huidige stand-off tussen de verschillende economische grootmachten.

    Enerzijds kan Mittal profiteren van de door Trump ingevoerde tarieven omdat het ca. 30% van de omzet daadwerkelijk in de VS en Mexico produceert. Anderzijds loopt het gevaar dat de Chinezen opnieuw meer staal richting Europa gaan exporteren, wat hier de prijzen verder onder druk zet.

    En een groter gevaar is nog dat door een eventuele handelsoorlog de wereldwijde economie versneld in een recessie terechtkomt. Dat zou een abrupt einde betekenen aan de huidige hoogconjunctuur met alle gevolgen van dien. Zover is het echter nog niet, de vraag naar staal is nog gezond te noemen en de staalprijzen zelf liggen, hoewel er een lichte correctie heeft plaatsgevonden, er nog redelijk bij.

    Staalmarkt oogt gezonder
    De situatie op de staalmarkt oogt op dit moment gezond. Volgens analisten van JP Morgan zullen Europese staalprijzen in 2018 gemiddeld 0-20% stijgen. Als de tariefverhogingen straks gemeengoed worden zullen de Amerikaanse staalprijzen in ieder geval de hoogte in gaan.

    Doordat ArcelorMittal voor circa een derde exposure heeft naar de Amerikaanse staalmarkt, via fabrieken in Amerika en Mexico, zullen de tariefverhogingen Mittal enerzijds in de kaart spelen. Anderzijds is het afwachten hoe de prijzen van Europees staal straks gaan reageren op eventuele tariefsverhogingen vanuit de VS.

    Mittal zelf is overigens voor de komende periode ook optimistisch gestemd, getuige onderstaande afbeelding uit een presentatie begin April. De meeste afzetgebieden vertonen groei dit jaar terwijl de PMI zoals Mittal dat uitrekent zich nog steeds op prettige hoogte bevindt.

    Natuurlijk, het aard van het beestje is meer dan cyclisch, en qua renteverwachtingen mag aangenomen worden dat het einde van de huidige economische cyclus nadert, maar tegelijkertijd ziet men dat de huidige vraag gezond en stijgend is.

    Voorlopig genieten staalbedrijven nog van de steviger prijzen, waardoor cashflows aanzwellen en een stuk buikvet gekweekt kan worden, dan wel schulden kunnen worden afgebouwd. Mittal heeft nog een stukje te gaan, eind december stond de teller van de nettoschuld op $10,1 miljard.

    asml
    De looptijd van de gemiddelde leningen is verlengd van 2,6 (in 2008) naar 4,6 jaar nu, ook dat is een verbetering, al zou dat best nog wel wat langer kunnen. Daarnaast is de afhankelijkheid van banken veel minder geworden: in 2008 werd 75% van het vreemde vermogen van banken, nu nog 10%. Dat geeft meer lucht wanneer het onverhoopt weer minder mocht gaan.

    Meer investeringen dit jaar
    De kapitaalinvesteringen lopen hard op dit jaar en dat komt door de investeringen in de Italiaanse staalfabriek Ilva en de Mexicaanse eigen fabriek. Dat zweept de capex op van 2,8 naar €3,8 miljard. Daarnaast wordt flink geinvesteerd in de Mexicaanse fabriek, liefst $1 miljard.

    Vorig jaar oktober wees de Mexicaanse regering 5 gebieden als 'speciale economische zones' aan in Zuid-Mexico en toevalligerwijs zat daar ook, in Zuid-Mexico, de haven van Lazaro Cardenas bij. U ziet dat op de landkaart linksonder: daar staat de hoofdfabriek van ArcelorMittal in Mexico.

    asml

    Mooie reden dus voor een extra investering om de volle productiecapaciteit van deze fabriek te benutten. De afzet moet omhoog van 4 miljoen ton naar 5,3 miljoen ton en de bouw van de nieuwe fabriek zou in 2019 af moeten zijn.

    Komen we als laatste bij het heetste hangijzer, de anti-dumping maatregelen. Hoe gaat dat Mittal nou raken, linksom of rechtsom? Het beste is hier Mittal zelf over aan het woord te laten. In de presentatie van begin april somt Mittal alle maatregelen nog eens op:

    asml
    Klik voor groot, als u alles tot in de puntjes wilt weten. Het belangrijke besluit dat Trump nu een maand uitgesteld heeft zal uiteindelijk, aldus Mittal, tot gevolg hebben dat de binnenlandse capaciteitsbenutting van de staalfabrieken omhoog gaat van 73% naar 80%.

    Die maatregelen zijn:

    A global tariff of at least 24% on all steel imports from all countries, or
    A tariff of at least 53% on all steel imports from 12 countries (Brazil, China, Costa Rica, Egypt, India, Malaysia, Republic of Korea, Russia, South Africa, Thailand, Turkey and Vietnam) with a quota by product on steel imports from all other countries equal to 100% of their 2017 exports to the United States, or
    A quota on all steel products from all countries equal to 63% of each country’s 2017 exports to the United States.
    Een aantal landen c.q. regio's heeft uitstel gekregen en dat uitstel is vandaag met een maand verlengd. Eigenlijk zou vandaag de tariefsverhoging voor Canada, Mexico, Argentinië, Australië, Brazilië en de EU ingaan. Volgens insiders heeft Trump inmiddels een akkoord gesloten met Australië, Argentinië en Brazilië.

    De Amerikanen zijn nog in gesprek met de andere drie regio's/landen. Een voorbeeld is de uitzondering die is verkregen door Zuid-Korea. Dat krijgt geen tariefsverhogingen, maar hebben wel moeten beloven 30% minder te exporteren naar de VS.

    Trump vindt het fantastisch hoe de wereld toekijkt welke beslissing hij neemt en kan nu nog een maandje langer genieten van allerlei regeringshoofden die zich in allerlei bochten wringen om bij hem in een gunstig blaadje te komen.

    Mittal zit overal
    Mittal zit als één van de weinige staalmagnaten in verschillende economische zones en kan daar straks zijn voordeel mee doen. De waardering van het aandeel is nog steeds vrij laag, uitgaande van de huidige winstcijfers, maar blijft laag in verband met het cyclische karakter van de business. Als we straks in een laagconjunctuur zitten moeten alle zeilen weer worden bijgezet.

    asml

    De staalprijzen doen het in ieder geval goed op dit moment, vooral in de VS, waar de staalprijzen de afgelopen tijd ca. 30% gestegen zijn, en dat doet de staalboeren goed. De vraag is sterk, maar de échte vraag is natuurlijk of Trump dit feestje, overigens door hem zelf georganiseerd, vroegtijdig kan gaan beeindigen.

    Disclaimer: Inberg heeft geen positie in ArcelorMittal

    POSITIEF
    We zijn positief over dit aandeel. Eventueel eerste positie innemen
    POSITIEF OP 1 MEI 2018 OM 14:35

    De staalboeren doen het goed, onder aanvoering van een aantrekkende economie en voorraadafbouw in China. Mittal is door haar fabrieken in de VS een lachende derde bij eventuele verdere maatregelen. Het aandeel is te behouden en koopwaardig op dips rond €26.

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/276930/Ar...
    Dank je Voda , mooi stuk
1.357 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 68 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links