Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL mei 2018, ontslagen !

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Laup 4
0
quote:

Dividendkoning schreef op 14 mei 2018 om 18:25:


Wat een geweldig aandeel he mannen! Volgende week € 4,00?!


Volgende week, volgende maand of volgend jaar maar de 4 euro en meer zal er komen koning. Goed dat jij dat nu ook beseft.alida1
0
quote:

Dividendkoning schreef op 14 mei 2018 om 18:25:


Wat een geweldig aandeel he mannen! Volgende week € 4,00?!


Gelet op alle kinderachtige reacties zijn er inderdaad dus alleen maar mannen op dit forum?
Henry_Chinaski
0
Bron FD:

Meer concurrentie in postmarkt weer stap dichterbij
Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de tarieven bepaald die PostNL aan concurrenten moet rekenen voor het gebruik van het sorteer- en bezorgnetwerk van Nederlands grootste postbedrijf. Voor een klein poststuk van maximaal 20 gram mag PostNL in 2018 bijvoorbeeld €0,532 vragen.

Het is de eerste keer dat een dergelijk tariefbesluit in de postsector wordt genomen door de ACM. PostNL is het niet eens met de manier waarop de ACM tot de tarieven is gekomen. Het besluit van de ACM gaat het postbedrijf jaarlijks zo'n €50 tot €70 mln kosten. PostNL houdt vast aan deze kostenverwachting nu de tarieven bekend zijn, zegt een woordvoerder. Voordat de toezichthouder de prijzen definitief vaststelt kunnen PostNL en andere postbedrijven nog hun visie geven aan de ACM.

Steeds minder post
Het tariefbesluit is (weer) een stap naar meer concurrentie in de postmarkt, tot grote frustratie van PostNL. De waakhond besloot vorig jaar zomer dat PostNL aanzienlijke marktmacht heeft en dat het bedrijf om die reden concurrenten toegang moet geven tot zijn sorteer- en bezorgnetwerk.

De postbezorger heeft hier officieel bezwaar tegen gemaakt. Volgens ceo Herna Verhagen is het in een hard krimpende markt niet opportuun om de concurrentie aan te wakkeren. Zij pleit juist voor samenwerking tussen Nederlandse postbedrijven. Alleen zo kan PostNL de zogeheten universele postdienst (upd) blijven verzorgen. De overheid heeft PostNL aangewezen als uitvoerder van de upd om tegen een gereguleerd tarief vijf dagen per week post te bezorgen, een netwerk te onderhouden van 15.000 brievenbussen en 1500 postkantoren en diensten als rouwpost en medicijnbezorging te garanderen.

Omdat consumenten en bedrijven steeds minder post versturen, is het voor PostNL duurder geworden deze dienstverlening overeind te houden, terwijl de concurrentie op last van de ACM is toegenomen.

Toekomst postmarkt
Over de toekomst van de postmarkt praten postbedrijven, vakbonden en andere belangengroepen komende maanden onder leiding van Marjan Oudeman, voormalig topvrouw van Tata Steel en de Universiteit Utrecht. Voor het zomerreces moeten uit deze 'Postdialoog' concrete voorstellen komen, waarmee de financierbaarheid van een betaalbare postvoorziening voor de langere termijn is gegarandeerd.

PostNL zag in het eerste kwartaal het bedrijfsresultaat en de winst teruglopen door de toenemende concurrentie en dalende postvolumes.
pietje-2005
0
Voor het zomerreces moeten "concrete" voorstellen komen?
Voorstel?
Concreet?
Wie bepaalt wat dit inhoudt?
Dit gaat dit jaar nog niet tot iets leiden, zo te zien.
Tegen de tijd dat "ze" iets beslissen, hebben we ook weer de Kerstvakantie?
Succes
gpjf
0
quote:

alida1 schreef op 14 mei 2018 om 22:54:


[...]

Gelet op alle kinderachtige reacties zijn er inderdaad dus alleen maar mannen op dit forum?


Sterke opmerking alida !
piethein1994
0
quote:

alida1 schreef op 14 mei 2018 om 22:54:


[...]

Gelet op alle kinderachtige reacties zijn er inderdaad dus alleen maar mannen op dit forum?


Je kan ook gewoon die reacties negeren, of op een nette manier vragen of ze on topic willen gaan.
pietje-2005
0
Denk trouwens dat het soms echt kinderen zijn, waar alida op doelt.
Je bent zo oud als dat je je voelt ?
Kunnen dan ook meissies zijn, of redeneer ik nu verkeerd ? ;-)
manuss
0
NIEUWS/FINANCIEEL

Bedrijf meer kwijt aan post concurrentie

ACM fluit PostNL terug om tarieven
Door YTEKE DE JONG

2 uur geleden in FINANCIEEL


Autoriteit Consument en Markt heeft PostNL teruggefloten als het gaat om de tarieven die het bedrijf voor post van derden in rekening wilde brengen.

Sinds 2005 is het aantal fysieke brieven in Nederland gehalveerd
Sinds 2005 is het aantal fysieke brieven in Nederland gehalveerd? FOTO ANP
Dat blijkt uit de publicatie van de tarieven van zakelijke post, die de consumentenwaakhond ACM gisteren publiceerde. „PostNL kwam in eerste instantie op een hoger tarief uit. Na gesprekken zijn we tot nieuwe voorstellen gekomen”, zegt een woordvoerder van de ACM. Het lijvige document ligt nu voor ter consultatie bij alle marktpartijen, waarna er eind dit jaar een definitief besluit valt over de tarieven.


Een aantal jaar geleden is besloten dat andere postbedrijven gebruik mogen maken van het netwerk van PostNL, omdat ze soms in bepaalde regio’s bijvoorbeeld geen bezorgers hebben. Daardoor vangt PostNL minder voor deze post dan als ze zelf de bezorging gedaan zou hebben.

Het postbedrijf heeft daarom in februari een winstwaarschuwing afgegeven, omdat er meer post was aangeleverd door concurrenten aan PostNL. Het kost het postbedrijf naar schatting €50 tot €70 miljoen extra op jaarbasis, zo stelde topvrouw Herna Verhagen in februari bij de publicatie jaarcijfers. Ongeveer 90% van het totale volume in Nederland betreft zakelijke post.

Uit het rapport blijkt dat PostNL bijvoorbeeld een kleine €3 voor een brievenbuspakketje wilde vragen aan een andere postaanbieder, maar het uiteindelijke voorstel komt uit op een tarief van €1,50.

„Er is er geen aanleiding om aan te nemen dat de tarieven uit het besluit te laag zijn vastgesteld”, zo stelt de ACM in het rapport. „Bovendien geven deze de juiste prikkel aan postvervoerbedrijven om hun post zelf te vervoeren als hiervoor een reële business case bestaat.”

Het rapport bestaat uit een rekenexercitie voor de zogenaamde ’last mile’. „We bestuderen wat dit voor ons betekent”, zegt directeur Rob Brakenhoff van Sandd in een reactie. Ook PostNL zegt het voorstel ’te bestuderen’.

Of de voorgestelde prijzen de verwachte financiële impact van €50 tot €70 miljoen van het afdwingen van concurrentie nog groter zal worden, is op dit moment nog niet bekend. Insiders schatten dat het PostNL meer geld zal kosten. „We zullen van de aankomende consultatie gebruikmaken om onze zienswijze nogmaals kenbaar te maken”, zegt de woordvoerder van PostNL.

Het postbedrijf werd in januari al teruggefloten door de rechter, omdat ze een hoger tarief voor deze postbedrijven in rekening bracht dan voor haar zakelijke klanten. Hiertegen is PostNL in beroep gegaan, zo meldt een zegsvrouw van PostNL.

Topvrouw Herna Verhagen wil zo snel mogelijk een consolidatie van de postmarkt. „Liberalisatie is niet meer de oplossing van nu”, zei de PostNL-topvrouw onlangs.
pietje-2005
0
Nou, "op z'n vroegst einde jaar", dus dat wordt dan zeker ergens in 2019 of verder, natuurlijk.
Raar, want ze hebben al consultatie gehad, roepen nu wat, en ze gaan wederom nadenken, etc, etc.
Gewoon veel en hard werken en centjes verdienen.
Eurowin
0
Je zou bijna zeggen als POST, donder maar op, wij kappen er mee... rot maar op ACM, een graaiers clubje die 1 keer in de 2 weken gezellig bij elkaar komt, voor een dikke vergoeding, uiteraard..
RW1984
0
Wellicht kan PostNL de overheid eens echt op scherp zetten door zijn postdividisie publiekelijk in de etalage te zetten, met de boodschap dat het bedrijf paketten nu als kernactiviteit ziet.
Erik9400
0
Marktwerking is dat de staat de prijs bepaald
Marktwerking is dat kpn/postnl aan de ketting liggen maar ziggo/sandd alles mogen (fuseren zonder toegang netwerk:goed... Personeel slecht behandelen:geweldig)

Kabinet wil toch bezuinigen: opheffen die apenrots
pietje-2005
0
quote:

RW1984 schreef op 15 mei 2018 om 08:37:


Wellicht kan PostNL de overheid eens echt op scherp zetten door zijn postdividisie publiekelijk in de etalage te zetten, met de boodschap dat het bedrijf paketten nu als kernactiviteit ziet.

Dan vinden onze politici bij een koper wel een russische link om dat te voorkomen.
Ze willen graag Godfather spelen nu het kan (niet omdat het moet) want verder hebben ze toch niets te vertellen, met de EU erbij.
Concurrent kapotmaken, dan ?
In plaats van een slecht renderende boedel over te nemen, met nog personeel erbij ook, als je pech hebt.
Jestbread
0
Pff dit aandeel is zo dood als een pier. 5,75 hadden we ooit kunnen krijgen, laat dat even op je inwerken.
Eurowin
0
quote:

Erik9400 schreef op 15 mei 2018 om 08:58:


Marktwerking is dat de staat de prijs bepaald
Marktwerking is dat kpn/postnl aan de ketting liggen maar ziggo/sandd alles mogen (fuseren zonder toegang netwerk:goed... Personeel slecht behandelen:geweldig)

Kabinet wil toch bezuinigen: opheffen die apenrotsMaar dan moet POST dat aanvechten, of wat laten horen, maar van Herna hoor je totaal NIETS..laat staan die collega graaiers daar.
pietje-2005
0
Zijn toch allemaal ex-politici, of toekomstige politici?
Die willen graag lang en lang polderen, tenslotte, want dat beheersen ze volkomen.
3.296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,426   Verschil -0,05 (-3,09%)
Laag 1,426   Volume 7.930.013
Hoog 1,470   Gem. Volume 8.201.580
25-jun-19 17:35
label premium

PostNL: Een kwestie van geduld

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium