Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming mei 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.478 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 ... 470 471 472 473 474 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mr.Bommel
1
UPDATE MET TOELICHTING CEO SIJMEN DE VRIES17-5-2018 08:31:31
Update: Pharming boekt voor eerst nettowinst

Omzet afgelopen kwartaal bijna verdubbeld.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft het afgelopen kwartaal voor het eerst in zijn geschiedenis een nettowinst geboekt bij een bijna verdubbeling van de omzet, nadat het biotechbedrijf uit Leiden vorig jaar de commerciële rechten op Ruconest in Noord-Amerika terugkocht en de verkoop van het middel sterk steeg. Dit maakte Pharming donderdag voorbeurs bekend tijdens de publicatie van kwartaalresultaten.

"De opmerkelijke groei van 2017 heeft zich in 2018 gecontinueerd. En ik ben bovendien bijzonder verheugd ons allereerste netto winstgevende kwartaal te kunnen rapporteren", zei CEO Sijmen de Vries. "Investeringen in ons commerciële team alsmede de aanhoudende onderliggende vraag naar Ruconest in de VS zijn de aanjagers voor deze groei", voegde de topman toe.

Pharming boekte in het eerste kwartaal van 2018 een operationele winst van 8,2 miljoen euro, tegen een winst van 3,9 miljoen euro een jaar eerder, ondanks gestegen marketingkosten in de VS en toegenomen R&D uitgaven. Onder de streep realiseerde de onderneming een nettowinst van 3,3 miljoen miljoen euro, vergeleken met een verlies van 5,7 miljoen in het eerste kwartaal van van 2017, voornamelijk als gevolg van de aantrekkende verkopen.

Pharming profiteerde ook van een daling van de niet-contante financieringskosten die moesten worden getoond onder IFRS in verband met de verschillende obligaties die werden geconverteerd of afgelost rond het jaareinde.

Vorig jaar leed de biotechonderneming juist nog forse verliezen als gevolg van onder meer eenmalige herfinancieringskosten en reserveringen voor toekomstige mijlpaalbetalingen.

De totale omzet van Pharming steeg afgelopen kwartaal met 90 procent naar 29,5 miljoen euro.

De netto productverkopen stegen het afgelopen kwartaal op vergelijkbare basis met 93 procent tot 29,3 miljoen, ten opzichte van 15,2 miljoen euro een jaar eerder. De groei was volgens Pharming voornamelijk het gevolg van de aanhoudende onderliggende groei van de omzet uit de Amerikaanse verkopen. Een waardevermindering van 15 procent van de Amerikaanse dollar woog zelfs op de netto productverkopen.

Het eigen vermogen trok in de verslagperiode aan van 18,8 miljoen euro in december 2017 tot 31,6 miljoen euro eind maart 2018, voornamelijk als gevolg van de toevoeging van de nettowinst en een schuldreductie door de aflossing van obligaties.

Beleggers in Pharming kijken vooruit naar 21 juni, wanneer de resultaten over de voorbereidingen voor de start van de klinische ontwikkeling van nieuwe indicaties voor Ruconest in New York worden toegelicht.

Outlook

Pharming rekent op een aanhoudende groei van de inkomsten uit de verkoop van Rucdonest, voornamelijk gedreven door de Amerikaanse activiteiten. Daarnaast voorziet de onderneming positieve operationele en netto resultaten gedurende het jaar.

CEO Sijmen de Vries zei tegen ABM Financial News dat de onderneming voor wat betreft de outlook een slag om de arm moet houden. Grote Amerikaanse concurrenten kunnen later dit jaar een concurrerend middel voor Ruconest op de markt brengen. Hoe ver de concurrenten gevorderd zijn, is volgens de topman heel moeilijk in te schatten.

Update: om toelichting CEO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 17, 2018 02:31 ET (06:31 GMT)
Mr.Bommel
0
quote:

Bio-belegger schreef op 17 mei 2018 om 09:34:


koers blijft zich goed houden, misschien vandaag geen groen slot maar vanaf morgen alleen maar omhoog verwacht ik. Zoals eerder aangegeven, het gaat om de 'outlook' en die is fantastisch!


inderdaad, maar vandaag een groen slot sluit ik zeker net uit. De dag is nog lang en de tradertjes zijn straks uitgewerkt.
1 2 3
1
alles slaat nu weer om, eerst hosanna en nu weer compleet anders, wel apart weer ....
Dick123
0
quote:

C200 schreef op 17 mei 2018 om 09:38:


[...]

Pharming boekt eerste kwartaalwinst in zijn geschiedenis
Biotechbedrijf Pharming PHARM€1,43-2,66% heeft in het eerste kwartaal van 2018 een nettowinst behaald van €3,3 mln tegen een verlies van €5,7 mln in dezelfde periode een jaar eerder. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de onderneming dat het bedrijf een kwartaalwinst bekend maakt.

Ceo Sijmen de Vries sprak donderdagmorgen over een ‘belangrijke mijlpaal’. Pharming brak vorig jaar al met zijn lange geschiedenis van aanhoudende verliezen door een positief bedrijfsresultaat te boeken van €21,9 mln. Datzelfde cijfer was een jaar eerder nog diep rood: min €11,5 mln. Maar nu houdt het biotechbedrijf ook onder aan de streep geld over.


Peter Hilz / HH
Dat Pharming nu de weg naar boven heeft gevonden, blijkt uit de cijfers. De trend van het vierde kwartaal van vorig jaar werd ook in de eerste drie maanden van 2018 voortgezet, in versterkte zin zelfs. In vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar steeg de omzet zelfs met 93% tot € 29,3 mln.

Amerikaanse verkopen
Een sterke groei van de Amerikaanse verkopen van met name het medicijn Ruconest en investeringen in het commerciële team van Pharming hebben volgens het bedrijf sterk bijgedragen aan de positieve resultaten. De operationele winst (bedrijfsresultaat) steeg met 110%, van €3,9 mln tot €8,2 mln.

Met de uitgifte van converteerbare obligaties heeft Pharming de Noord-Amerikaanse rechten voor de verkoop van het medicijn Ruconest kunnen kopen. Dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Ruconest dient ter behandeling van patiënten met angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij weefsel in het gelaat, de keel en andere lichaamsdelen plotseling kan gaan zwellen.

Beleggers lieten Pharming lange tijd links liggen maar de verbeterde prestaties trekken nu ook hun aandacht. Het biotechbedrijf is niet langer het speelterrein van louter kleine beleggers. Eerder dit jaar bouwde de grote Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity een belang van 3,14% in het Leidse bedrijf op.

Dat was eveneens een mijlpaal omdat voor het eerst in lange tijd een grote institutionele belegger het weer aandurfde om Pharming-aandelen te kopen. Beleggen in Pharming was lange tijd taboe voor veel professionele vermogensbeheerders, omdat het bedrijf de verwachtingen steeds niet waarmaakte en de koers steeds verder wegzakte. Veel financiële analisten waren gestopt met het volgen van het bedrijf. Zodoende was Pharming het exclusieve domein van kleine particuliere beleggers geworden.

Beursnotering
De ommekeer zette vorig jaar in. De omzet van het biotechbedrijf steeg sterk, evenals de beurskoers. Begin dit jaar volgde al een eerste beloning toen Pharming werd opgenomen in de smallcap-index AScX van de Amsterdamse beurs.

Ook voor geheel 2018 ziet de toekomst er zonnig uit, verwacht het bedrijf. Pharming liet donderdag weten dat voor de rest van 2018 een aanhoudende groei van de inkomsten wordt verwacht uit de verkoop van Ruconest, voornamelijk gedreven door de Amerikaanse activiteiten.

Vertrouwen
De overige drie kwartalen verwacht het biotechbedrijf ook winstgevend af te sluiten. ‘We zijn vol vertrouwen over een aanhoudende groei van Pharming in de rest van 2018, met een hogere omzet, een nieuwe en zeer opwindende pijplijn en nieuwe mogelijkheden voor vergroting van de aandeelhouderswaaarde.’Wanneer komt er meer toelichting over de zogezegde pijplijn dat zal de koers kunnen stuwen, of is 1 juni de dag dat er een samenwerking komt met Galapos.
Ze zijn op die dag wel beide aanwezig op de beleggersdag
The Pigeonman
0
quote:

Belial schreef op 17 mei 2018 om 09:43:


Inmiddels is het luik geopend.


Val er niet in zou ik zeggen!

peellander
0
Beste Madebeliefje ik ken Pharming al uit de tijd van "Herman" die geboren werd op 16 december 1990 in Lelystad. Al die heb ik ze gevolgd en het resultaat wat ze nu aan het neerzetten zijn is alleen maar CHAPEAU.
nstl
0
Die slag om de arm voor concurrenten is wat mensen wakker maakt. Hoe fantastisch Pharming en Ruconest ook zijn, met meer concurrentie ziet de toekomst er prima, maar niet fantastisch uit.

Het is ook niet ondenkbaar dat die concurrenten al bijna klaar zijn. Symen heeft zich hiermee in ieder geval ingedekt.
antop
0
Geen paniek gewoon VASTHOUDEN er komt een rebound volgende weeek of wellicht morgen al ...dezelfde truck is al eerder geweest staat de koers ineens 0,22 hoger...let maar UP!
Prof. Dollar
0
quote:

Dick123 schreef op 17 mei 2018 om 09:47:


[...]
Wanneer komt er meer toelichting over de zogezegde pijplijn dat zal de koers kunnen stuwen, of is 1 juni de dag dat er een samenwerking komt met Galapos.
Ze zijn op die dag wel beide aanwezig op de beleggersdag

Zie persbericht:

"In onze resultaten over het jaar 2017 meldden we aanvullende indicaties voor RUCONEST® te onderzoeken. Het doel van de Capital Markets Briefing op 21 juni is om meer details te geven over de voortgang met RUCONEST® in HAE en over de vooruitzichten voor deze nieuwe indicaties voor RUCONEST®. De presentatie zal zijn gelardeerd met bijdragen van vooraanstaande artsen in de betreffende specialismen inclusief uiteenzettingen waarom we menen dat RUCONEST® geheel, dan wel deels, een oplossing voor deze momenteel nog onvervulde medische behoeften zou kunnen zijn. We zullen ook onze klinische plannen en tijdlijnen voor de studies hiervoor toelichten, alsmede een update geven van ons pijplijnprogramma voor de ziekte van Pompe."
HansG020
0
quote:

1 2 3 schreef op 17 mei 2018 om 09:47:


alles slaat nu weer om, eerst hosanna en nu weer compleet anders, wel apart weer ....

Volatiel als altijd heerlijk toch
Madebeliefje
0
quote:

Mr.Bommel schreef op 17 mei 2018 om 09:45:


UPDATE MET TOELICHTING CEO SIJMEN DE VRIES17-5-2018 08:31:31
Update: Pharming boekt voor eerst nettowinst

Omzet afgelopen kwartaal bijna verdubbeld.Hier wordt ik een beetje eng van, ziet eruit als creatief boekhouden.
Men had ook kunnen schrijven omzetdaling tov vorige kwartaal van 10%

Was net zo waar geweest, maar zou ook geen eerlijke headline zijn.
Beur
0
Pharming zal pas een volwassen aandeel zijn wanneer veel van haar aandeelhouders niet meer als groupies popgroep Pharming met leadzanger Sijmen zo adorerend benaderen.
Gewoon nuchter blijven mensen en goed kijken waar je je zuurverdiende centen in steekt.Doet Sijmen ook.
ARDOR
0
Grote Amerikaanse concurrenten kunnen later dit jaar een concurrerend middel voor Ruconest op de markt brengen. Hoe ver de concurrenten gevorderd zijn, is volgens de topman heel moeilijk in te schatten.

[verwijderd]
0
Inmiddels heeft de 1.40 het ook niet gehouden.
Ben dan toch niet de enige die wat meer had verwacht van de cijfers blijkbaar.
W-0803
1
Alweer drama, zodra Pharming ooit weer op €1,50 gaat alles eruit. Nu alweer 15 cent van de koers af t.o.v. de top afgelopen week.
HansG020
0
quote:

ARDOR schreef op 17 mei 2018 om 09:54:


Grote Amerikaanse concurrenten kunnen later dit jaar een concurrerend middel voor Ruconest op de markt brengen. Hoe ver de concurrenten gevorderd zijn, is volgens de topman heel moeilijk in te schatten.En zo moet het blijven, zonder onzekerheid geen volatiliteit
[verwijderd]
0
9.478 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 ... 470 471 472 473 474 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 0,812   Verschil -0,01 (-0,64%)
Laag 0,811   Volume 1.718.967
Hoog 0,824   Gem. Volume 6.338.366
17-jul-19 14:05
label premium

Pharming: Tegenslag voor concurrent

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium