Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opname van SelectMDx (test voor prostaatkanker) in vergoedingssysteem.

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 20 april 2018 10:43
    Via google translate:

    MDxHealth (R): SelectMDx inbegrepen in het Nederlandse DRG-vergoedingssysteem.

    NIEUWS RELEASE
    Verdere voortgang van de strategie om de markt voor SelectMDx® uit te breiden

    IRVINE, CA, en HERSTAL, BELGIË - 07:00 CEST, 20 april 2018 - MDxHealth SA ("MDxHealth, of de" Vennootschap "), (Euronext: MDXH.BR), een wereldleider in moleculaire diagnostiek voor urologische kankers, kondigde vandaag de opname aan van SelectMDx voor prostaatkanker, de niet-invasieve 'vloeibare biopsie' test die helpt bij het identificeren van patiënten met een verhoogd risico op agressieve prostaatkanker, in het vergoedingssysteem van de Dutch Diagnosis Related Groups (DRG).

    Het DRG-vergoedingensysteem is in 2005 in Nederland geïntroduceerd. Het specificeert de vergoedbare bedragen voor 30.000 verschillende behandelingen en wordt gereguleerd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Diagnose en behandeling van prostaatkanker worden ook vergoed onder het DRG-systeem. De SelectMDx-test kan worden gebruikt onder het DRG-systeem. Vergoedingsbedragen worden rechtstreeks onderhandeld tussen de zorgverzekeraars en de zorgaanbieders. Verschillende Nederlandse ziekenhuizen hebben de SelectMDx-test al in hun diagnostische diagnostiek voor prostaatkanker opgenomen.

    Dr. Jan Groen, Chief Executive Officer van MDxHealth, zei: "Dit is een positieve ontwikkeling voor MDxHealth en dient als een belangrijke stap in onze strategie om de acceptatie en acceptatie van onze SelectMDx CE-gemarkeerde test in Europa bij urologen en betalers te verbeteren. Hij is van mening dat, in het licht van de ouder wordende mannelijke bevolking in de VS en Europa, het gebruik van SelectMDx in actieve bewakings- en eerstelijnsgezondheidsinstellingen de marktkansen voor SelectMDx op de korte termijn zou kunnen verviervoudigen tot meer dan 4 miljoen patiënten per jaar in de VS en Europa Met de EAU-richtlijnen voor de opname van SelectMDx vorige maand, kijken we uit naar verdere updates over onze vooruitgang op de Europese markten. "

    Over SelectMDx
    SelectMDx voor prostaatkanker is een eigen, op urine gebaseerde, moleculaire diagnostische test die een niet-invasieve 'vloeibare biopsie' methode biedt om het risico van een man voor prostaatkanker te beoordelen. SelectMDx helpt bij het identificeren van mannen met een verhoogd risico op het huisvesten van agressieve, mogelijk dodelijke prostaatkanker die het meest baat kan hebben bij een prostaatbiopsie en eerdere detectie. De test helpt de behoefte aan MRI-procedures en invasieve prostaatbiopten tot 50% te verminderen, waardoor de kosten voor de gezondheidszorg worden verlaagd en de kwaliteit van leven verbetert.

    SelectMDx is beschikbaar in de VS en alle EU-lidstaten. Sinds de introductie van de SelectMDx-test medio 2016 zijn meer dan 20.000 patiënten getest en zijn 15 commerciële contracten getekend met Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen. De test is opgenomen in de klinische richtlijnen van de Europese Associatie van Urologie (EAU) 2018.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links