Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Woningmarkt NL:Zijn/komen er nog huizen beschikbaar ?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
214 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Marty.mcFly 12 november 2018 11:24
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 12 november 2018 10:12:


  [...]
  Die 800 valt mee.


  Maar ook niet weinig. En ook jaar op jaar. Ik vind het opvallend dat de toewijzing van de sociale huurwoningen, die duidelijk meer aan de hele wereld zijn opengesteld, zonder eisen van werk of andere verplichtingen nogal onderbelicht blijft in de media.

  Het is eigenlijk heel bizar. Nu kunnen mensen gewoon een gratis woning betrekken op dure locaties (zoals Amsterdam of Utrecht) zonder enige tegenprestatie. Men hoeft niet te werken of vrijwilligerswerk te doen. Zo'n 'cadeau' is, als je gaat verdisconteren, vele tienduizenden euro's waard. Uit de statistieken blijkt dat veel mensen die zo'n woning krijgen toegewezen, en met name statushouders, structureel in de bijstand hangen en geen vrijwilligerswerk doen.

  Ik ken zelf persoonlijk mensen, zowel autochtone Nederlanders als statushouders, die de hele dag geen ruk doen maar wel lekker in een gratis woning bivakkeren. Niks hoeft, alles mag.

  Nu denk jij, maar zij zijn toch verplicht te solliciteren? Ja, op papier wel. Maar in de praktijk wordt dat niet gecontroleerd. Overigens wordt tweederde van de mensen in Amsterdam die in de bijstand zitten überhaupt niet gecontroleerd. Waarom moeten zij per se op dure locaties wonen?

  Mijn voorstel; geef alleen sociale huurwoningen op dure locaties aan mensen die aantoonbaar maatschappelijk relevant werk doen; de verloskundige, de verpleegster, de leraar, de brandweerman, etcetera. Mensen die in de bijstand zitten kunnen ook prima aan de randen van de stad zitten, of net daarbuiten. En statushouders moeten gewoon netjes op hun beurt wachten, zoals de rest. Ook voor hen geldt het gelijkheidsbeginsel.


 2. forum rang 7 haas 14 november 2018 05:02
  druppel op gloeiende plaat
  =================================
  De gemeente Rotterdam gaat tussen de
  1500 en 3000 kant-en-klare huurwoningen
  neerzetten in de stad.De gemeenteraad
  heeft ingestemd met een motie daarover.
  De prefab-appartementen moeten de druk
  op de woningmarkt verlichten.

  De huizen zijn bedoeld voor starters
  alleenstaanden,agenten en leerkrachten.
  De complexen moeten worden neergezet op
  plekken die al zijn aangewezen voor
  woningen,maar nog niet zijn ontwikkeld.
  De woningen krijgen een huur van 600
  euro.In 2019 moeten de eerste af zijn
 3. forum rang 7 haas 16 november 2018 10:52
  Puttenaren in verzet: Stop jacht op bewoners Gelderse recreatiewoningen
  Veluwse gemeentes opgelet: een luis in de pels is in de maak. Puttenaren Zeger Wijnands en Cor van Rouwendaal mobiliseren eigenaren van Gelderse vakantiewoningen in hun gevecht om permanente bewoning toe te staan. ,,De strijd is nog niet gestreden, we zijn momenteel munitie aan het verzamelen.’’

  Olger Koopman 16-11-18, 06:00 Laatste update: 08:36
 4. forum rang 7 haas 16 november 2018 15:30
  Pauzewoningen Nunspeet bieden uitkomst voor mensen en parken

  De zogeheten pauzewoning is volgens wethouder Jaap Groothuis een succesvol hulpmiddel in het terugdringen van permanente bewoning op vakantieparken. En een tijdelijke uitkomst voor Nunspeters die acuut woonruimte nodig hebben.

  Paul Hartman 16-11-18, 09:06 Laatste update: 09:16
 5. forum rang 7 haas 16 november 2018 16:43
  Tekort
  Momenteel ontbreken er in het land 242 duizend woningen om iedereen op een juiste manier te kunnen huisvesten. De onderzoekers schatten op basis van hun voorspellingen over de bouw en bevolkingsgroei, dat het tekort in 2030 ‘ergens tussen de 2,7 en 3,3 procent’ zal uitkomen. Door de toename van het aantal alleenstaanden, maar vooral door de explosieve groei van het aantal 65-plussers, zijn er in 2030 maar liefst 679 duizend huishoudens meer Nederland.

  www.telegraaf.nl/nieuws/2808998/minis...
 6. forum rang 7 haas 20 november 2018 01:35
  quote:

  haas schreef op 16 november 2018 16:43:


  Tekort
  Momenteel ontbreken er in het land 242 duizend woningen om iedereen op een juiste manier te kunnen huisvesten. De onderzoekers schatten op basis van hun voorspellingen over de bouw en bevolkingsgroei, dat het tekort in 2030 ‘ergens tussen de 2,7 en 3,3 procent’ zal uitkomen. Door de toename van het aantal alleenstaanden, maar vooral door de explosieve groei van het aantal 65-plussers, zijn er in 2030 maar liefst 679 duizend huishoudens meer Nederland.

  www.telegraaf.nl/nieuws/2808998/minis...


  buitendijks/buitengrens verder gaan ?
  Markerwaard inpolderen ?
  gaan wonen in de toekomstige EU ?
  bijv Duitsland ? Wallonie ?
  gepensioneerden naar Suriname ?:)
  of naar Spanje ?
  of naar Ierland ?

  denken en doen staan vrij............
  usw
 7. forum rang 7 haas 22 november 2018 18:10
  Veel mitsen en Maaren: mission imposable ?
  de Markerwaard inpolderen is makkelijker ?
  ==========================================
  Amsterdam wil 52.500 woningen erbij
  Door PIETER VAN ERVEN DORENS

  Updated Vandaag, 11:54
  Vandaag, 10:55 in FINANCIEEL


  AMSTERDAM (ANP/DFT) - Woningen die betaalbaar zijn, en veel ook. Zo formuleert de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP, wonen en bouwen) zijn ambitie. Tussen nu en 2024 moeten er 52.500 woningen bijgebouwd worden. Knelpunten zijn de Amsterdamse bureaucratie,bouwvakkers en de financiering van de plannen.

  www.telegraaf.nl/financieel/2828973/a...
 8. forum rang 7 haas 23 november 2018 04:37
  levert ook wat extra reizigers op voor NS ?
  mss maar universiteit/dependance starten in Almere/Lelystad ?
  ============================================
  De Uva wil het kamertekort in Amsterdam tegengaan door in Almere 3000 studentenwoningen te gaan www.parool.nl/amsterdam/uva-wil-stude...
 9. Marty.mcFly 23 november 2018 11:58
  quote:

  izdp schreef op 12 november 2018 12:18:


  Hier, jouw voorstel, ben ik het dus fel mee oneens.
  Zo is het prachtige ontwerp van de Bijlmer verknald.
  Wil je een getto dan maak je ze zo.
  Vooral niet doen, kost de maatschappij heel veel meer geld en ellende.


  Met de Bijlmer gaat het prima.

  Nu heb je de situatie dat zwangere vrouwen nergens kunnen gevallen omdat verloskundigen geen woonruimte in de buurt hebben. Of schrijnend tekort aan leraren want idem reden. Je hebt veel maatschappelijke schade omdat kostbare sociale huurwoningen gegeven worden aan uitkeringstrekkers die niks willen doen, i.p.v. mensen die aantoonbaar bereid zijn maatschappelijk werk te doen.

  Mijn voorstel is ook om de grenzen dicht te zetten voor kansloze werkloze asielzoekers. Nederland heeft in 40 jaar massa-immigratie al honderduizenden asielzoekers opgenomen. Genoeg is genoeg. Laat andere landen maar een keer wat doen. Neem rijke landen als Kuwait of Zuid-Korea. Die landen hebben nooit asielzoekers opgenomen, stuur ze maar een keer daar heen.
 10. forum rang 7 izdp 23 november 2018 13:00
  Jouw voorstel doet bar weinig aan de onevenwichtigheden van de woningmarkt.
  De gevallen vrouwen die moeten bevallen en een probleem hebben is op zich zeer gezond.
  Helpt het tij keren dat iedereen in de stad wil wonen en uiteraard binnen de ring.
  A'dam heeft overigens veel te veel sociale huurwoningen.

  Qua m2 pp hebben wij Nederlanders heel veel woonruimte ter beschikking.
  Alleen zeer zeer beroerd verdeeld.
 11. forum rang 7 izdp 23 november 2018 13:01
  quote:

  haas schreef op 23 november 2018 04:37:


  levert ook wat extra reizigers op voor NS ?
  mss maar universiteit/dependance starten in Almere/Lelystad ?
  ============================================
  De Uva wil het kamertekort in Amsterdam tegengaan door in Almere 3000 studentenwoningen te gaan www.parool.nl/amsterdam/uva-wil-stude...  Ha leuk, onze eigen culturele revolutie!
 12. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 november 2018 08:58
  Dit zijn de eisen van de kamerverhuurster uit de hel
  1 min geleden in BUITENLAND

  Londen - Een vrouw uit Londen die een huisgenoot zoekt omdat ze de huur niet alleen kan opbrengen, heeft een advertentie geplaatst met allerlei bizarre eisen.

  De nieuwe medebewoner mag bijvoorbeeld niet thuis zijn tussen negen en vijf, want dan werkt zij thuis. Studenten zijn sowieso uitgesloten.

  Verder moet je als nieuwe huurder van de kamer in Finsbury Park ook een interessant en boeiend leven hebben zodat je niet elke avond thuis op de bank hangt. Verder mag je niet te lang luidruchtig telefoneren in haar nabijheid. „Je denkt misschien dat je stil bent, maar dat is dus niet zo”. Televisie kijken op je eigen kamer mag, maar dan wel met een koptelefoon op.

  Geen vrienden

  Vrienden meenemen naar de flat wordt ook niet op prijs gesteld. „Het huis is voor ons, je huisgenoten. Er zijn genoeg plekken in Londen waar je kan socializen, dus doe dat liever daar dan thuis.”

  Vrienden of vriendinnen die willen blijven slapen zijn ook niet welkom. Feestjes organiseren is verder ook uit den boze.

  En samen koken is er eveneens niet bij. „Dit is geen sociaal huis waar mensen uren besteden aan koken of het hele weekend de keuken in beslag nemen.

  Aan wat je eet worden ook eisen gesteld. Fastfood en bier komen de keuken niet in. „Ik zoek een beschaafde persoon”. Een wijntje en een biertje op z’n tijd mag wel, maar drinkgelagen zijn verboden.

  Badkamer

  De nieuweling wordt ook geacht flink haast te maken in de badkamer. „We gaan geen half uur op je wachten”. Het is opstaan en zo snel mogelijk in alle stilte vertrekken naar je werk. Ontbijt maken mag vanwege de ’herrie’ pas na half negen en na elf uur ’s avonds is de keuken verboden terrein.

  Er zijn ook strenge schoonmaakregels. „Je maakt elke week de keuken, badkamer of de vloer schoon.” „Dit is geen studentenhuis of hotel. Ik verwacht respect.”
  Toiletbezoek

  Zelfs je toiletbezoek blijft niet privé. Wie elk uur vier keer naar de wc moet, hoeft ook niet te solliciteren nar de kamer.

  Opmerkelijk genoeg laat de vrouw aan het eind van de advertentie weten dat haar levensmotto ’leven en laten leven’ is.
 13. forum rang 7 haas 29 november 2018 07:25
  DEUTSCHLAND
  WOHNUNGSNOT
  „Arm und Reich sollen Wand an Wand leben“

  Stand: 27.11.2018 | Lesedauer: 5 Minuten
  Philip Kuhn
  Von Philip Kuhn
  Redakteur
  Demonstranten in München: „Hier wurden Tausende Wohnungen vor Luxussanierungen bewahrt“ Demonstranten in München: „Hier wurden Tausende Wohnungen vor Luxussanierungen bewahrt“
  Demonstranten in München: „Hier wurden Tausende Wohnungen vor Luxussanierungen bewahrt“
  Quelle: picture alliance/dpa

  Ein Berliner Baustadtrat will Unter- und Mittelschicht in der Stadt wieder zusammenbringen. Der Immobilienexperte Tom Krebs findet das gut. Seine Idee: Mindestens ein Drittel der Wohnungen soll in öffentlichen Händen sein.
  121

  Werbung ausblenden
  Anzeige

  Der Berliner Baustadtrat Florian Schmidt geht mit einer radikalen Methode gegen unbezahlbare Wohnungen vor. Schmidt kauft im Namen der Stadt Immobilien auf. Günstige Wohnungen, sagt er, sind für die Stadtplanung und das Zusammenleben der sozialen Schichten das beste Mittel. Das findet auch der Mannheimer
 14. forum rang 7 haas 29 november 2018 17:57
  Laat die mensen toch,daar wonen. Bouw mss nog wat bij voor andere woningzoekenden:
  ========================================================================

  Gemeenten,provincies,de rijksoverheid
  en de recreatiebranche gaan samenwerken
  om vakantieparken aan te pakken waar
  mensen permanent wonen.Dat is meestal
  niet toegestaan.Naar schatting gaat het
  in Nederland om 55.000 mensen.
 15. forum rang 7 haas 24 december 2018 04:19
  Huurder met geld moet weg of kopen’

  Door ANNEMARIE VAN GAAL

  Gisteren, 22:41 in COLUMNS


  We komen ruim 100.000 woningen tekort. Klinkt veel, en dat is het ook. Er zijn in ons land 7,6 miljoen huishoudens en maar 7,5 miljoen woningen. Die 7,5 miljoen woningen zijn grofweg te verdelen in 4,3 miljoen koophuizen en 3,2 miljoen huurhuizen waarvan het merendeel sociale huurwoningen zijn.

  www.telegraaf.nl/columns/2954971/huur...
 16. forum rang 7 haas 9 januari 2019 08:24
  Arjan (21) begint bedrijf in containerwoningen
  De 21-jarige student Arjan van de Watering heeft een oplossing voor de vastgelopen woningmarkt. Hij is een bedrijf in containerwoningen begonnen.

  Freek de Swart 08-01-19, 23:00
  9
  Dat je voor ondernemen nooit te jong bent, bewijst Arjan van de Watering uit Bergen op Zoom als geen ander. De 21-jarige student aan de Avans Hogeschool begon enkele jaren geleden een bedrijf in containerwoningen uit onvrede over de woningmarkt. Inmiddels heeft hij aanvragen over de hele wereld en is alleen het vinden van goede grond nog een uitdaging.

  Het idee voor een bedrijf in containerwoningen kreeg voor Van de Watering pas echt vorm tijdens zijn stage bij een verhuurmakelaar in Bergen op Zoom. Niet alleen ontdekte hij dat er een enorm tekort is aan betaalbare huurwoningen, hij miste ook een prikkel binnen de woningmarkt om hier iets aan te doen. ,,Prijzen op de woningmarkt worden net zolang verhoogd totdat iemand zegt: dat betaal ik niet meer, daar wil ik iets aan doen.”

  www.ad.nl/ad-werkt/arjan-21-begint-be...
 17. forum rang 7 haas 18 januari 2019 09:01
  Dan maar de Markerwaard inpolderen ?
  =========================================

  Amsterdam jaagt woningbouwers weg
  Door PIETER VAN ERVEN DORENS

  Updated 14 min geleden
  2 uur geleden in FINANCIEEL


  AMSTERDAM - Door de knellende gemeentelijke eisen in combinatie met de hoge grondprijzen en stijgende bouwkosten wordt woningbouw in Amsterdam steeds minder interessant voor investeerders. Zij zoeken in toenemende mate hun heil buiten Amsterdam.
214 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 572,80 +2,44%
EUR/USD 1,1291 -0,41%
Germany30^ 12.773,80 +2,76%
Gold spot 1.685,14 0,00%
LDN100-24h 6.446,94 0,00%
NY-Nasdaq Composite 9.814,08 +2,06%

Stijgers

Air Fr...
+12,48%
Fugro
+11,98%
UNIBAI...
+11,02%
ING
+8,64%
ABN AM...
+8,43%

Dalers

Avantium
-3,33%
ADYEN NV
-2,91%
Flow T...
-1,88%
DSM
-1,75%
Wolter...
-1,57%

Nieuws Forum Meer»

(24)

marique op 6 jun 2020 19:02
(19)

bp5ah op 6 jun 2020 18:20
(4)

MaxR op 6 jun 2020 17:41
(6)

IceBear1 op 6 jun 2020 16:06
(14)

IceBear1 op 6 jun 2020 14:52

Column Forum Meer»

(791)

Eric de Rus op 6 jun 2020 19:43
(8)

noos op 6 jun 2020 16:08
(34)

objectief op 6 jun 2020 08:20
(16)

Alexander op 5 jun 2020 21:45
(3)

Trade LaB op 5 jun 2020 21:34
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare