Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Energie Transitie in EU

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
698 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
nobahamas
0
Beste Tom Riddle, je geeft het heel juist weer.
En met logica is het ook niet echt uit te leggen.
De politiek heeft besloten.
Een onderliggende reden kan zijn om de Nederlandse technologiebedrijven te bewegen om zich toe te leggen op verdere ontwikkeling van warmtepompen, en de huishoudens er toe te bewegen om maar veel zonnepanelen te plaatsen zodat ons elektriciteitsnetwerk een fikse boost krijgt door de terug geleverde zonnestroom.
Feit is dat de Nederlandse maatregelen niet passen binnen het Europees energie beleid, dus er moet wel een andere reden zijn.
haas
0
verstandsverbijstering,dat is het
Ik lees de verontwaardegingen in de buitenlandse pers:)
izdp
0
Tom met draven bedoelde ik het TE stellen.
o.a door onjuiste voorstellingen van de VEH.

De achtergrond moet door de politiek veel beter worden uitgelegd met de juiste cijfers en vergelijkingen.
Dit met andere landen en met onze sectoren.

Misschien zijn we het beste jongetje van de klas geweest met de cijfers.
Net zoals met ons zwart- en crimineel geld.
Wat ik wel weet dat wij weinig profiteren van de "schone" kernenergie.
Ben ik op zich erg blij mee, want daar ben ik fel op tegen.
Ook geen waterkracht.
En ja het is niet gericht op fijnstof maar puur op het geen verstoken van opgeslagen fossielen brandstof. Het co2 verhaal
Vandaar dat hout en gewas plots schoon heet en bio.

Op zich vind ik het co2 verhaal geen hoax. Vroeger hoger is een onzinnig argument, want toen had de natuur de ruimte om te reageren.
Nu is er daarvan veel gesloopt en in cultuur gebracht.
We ontberen zeg maar de grote mogelijke gebruikers van toen.

Misschien moeten we de klimaatcommissies de kans geven om het ons uit te leggen.
Als ze komen met een uitgestippelde route en volgen maar dan onderstrepen ze vooral dat ze van de gewone burgers los geraakt zijn.
Na het zuur het zoet en toen kwam de dip en nu eindelijk de kans dat iedereen ruimer komt te zitten, dit er overheen.
Het voor mij smerige is dat Groningen rustig als argument wordt gehanteerd.
Dat is een volslagen non-argument.
Het grote gevaar is dat de verdeling van de lasten in alle opzichten een zeer onevenredige zal zijn.
En ja, de overheid draait aan de diverse belastingknoppen, want op zich kost energie geen drol.
fin®
0
O.K. dus tot nu toe is compleet onduidelijk waarom Nederland van het gas af moet.

De overheid heef dus wat uit te leggen, maar duikt weg voof het debat (cfr. Elsevier, geen enkele belanghebbende overheidsfunctionaris kwam opdagen).
fin®
0
Wat is dan wél duidelijk:
- Woco's willen wel van het gas af, maar niet zonder compensatie van de overheid;
- VNO wil graag in groene energie inveteren, maar niet zonder grootschalige subsidie van de overheid;
- De Groningse burger, die voor de gas afkoppeling misbruikt wordt, omdat we al 70% van ons gas importeren, wordt genaaid door Wiebes omdat hij de aardbeving schade compensatie op de lange baan heeft geschoven;
- De Nederlandse burger wordt voorgelogen omtrent de kosten (oudbouw) van de afkoppeling, de banken zijn niet echt bereid op dit moment om rentekorting op gas/isolatie-leningen te geven .. dus betaalt de burger hier de hoofdprijs ...

de Nederlandse burger in het algemeen en de Groningse burger in het bijzonder wordt door de politiek thans meer dan ooit genaaid.

Hier moet dus een sluw verdienmodel achterzitten (zoals de banken als sluw verdienmodel de rommelhypotheken hadden).

Niemand wordt in zo'n geval fatsoenlijk voorgelicht omdat de waarheid het daglicht niet verdraagt en het verkoopmodel van dit soort acties is slim uitgewerkt onder een valse noemer waardoor het volk dit als zoete koek hapt .. totdat het poepgaatje zeer begint te doen, maar dan is het te laat en is het volk al verkracht.

Dan kan ik niet anders dan hier vragen .. welke personen zitten hier achter en klopt de conclusie van Elsevier dus, dat Wiebes, Nijpels, Olligren, Samson c.s. de democratie onderuit aan het halen zijn ten faveure van lobbycratie ?
haas
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 24 jul 2018 om 07:22:
Dan kan ik niet anders dan hier vragen .. welke personen zitten hier achter en klopt de conclusie van Elsevier dus, dat Wiebes, Nijpels, Olligren, Samson c.s. de democratie onderuit aan het halen zijn ten faveure van lobbycratie ?


@ riddel:Ja (uit buitenland komen afkeurende reacties voor dat antigas-gedoe in NL

PS: laat de Overheid eersst maar de Groningers uitbetalen !
ook bijv 'n woco uit het Noorden met 4.5 miljard schade
(imo kan huurder nu naar huurcommssie voor melding schade+ voorstel minder huur betalen ?)
josti5
0
Helaas is ondergesneeuwd, wat iemand enkele maanden geleden al schreef: op electriciteit zit 250% belasting, en op gas 'slechts' 150%.
Voeg daar de lobbycratie aan toe, die een communicerend vat is met de politiek (ze stappen over en weer over), en dan zijn de gemeenschappelijke belangen van overheid en lobbycratie duidelijk!
En met een aantal kul-argumenten, met serieuze stem gebracht op NPO, praat je makkelijk krom, wat recht is, en de massa tuint er wel weer in.

What's new???
fin®
0
Waarom schreef ik " de Groningers in het bijzonder" ... omdat ze eindeloze procedures hebben moeten voeren en lang nog niet alle schade hersteld is. Veel Groningers met schade aan hun oudbouw huizen, moeten straks ook nog eens van het gas. Gaat u het maar lenen bij de bank (tegen rente met opslag) .. zegt Samson.

Whats new ?
Dat we nog nooit eerder zooo genaaid zijn.

JZ
0
quote:

josti5 schreef op 24 jul 2018 om 09:30:


Helaas is ondergesneeuwd, wat iemand enkele maanden geleden al schreef: op electriciteit zit 250% belasting, en op gas 'slechts' 150%.


Dat moge zo zijn, maar sinds ik van het gas af ben is mijn maandelijkse energierekening 60% van wat die was. Gas is duur.
fin®
1
@josti ..
Wij koken keramisch (was eigen keuze). Daardoor elektriciteits rekening omhoog. Wij hebben jaren terug een excel bestandje gemaakt en daaruit bleek dat electrisch koken duurder was dan op gas .. ondanks dat elektr. 0,20 was en gas 0,60/kuub
Al zou dit kabinet de belasting op elektra wat verlagen en op gas wat verhogen .. dan nog blijft elektrisch kokek vooralsnog duurder totdat de belasting op gas de pan uit gaat.
Dus dát overheids argument is dus ook een hoax.

Iden het vergelijk met groene Scandinavische landen, want daar is elektra nog steeds goedkoper dan het hier is nadat de belasting erop iets verlaagd is.

Het is dan ook niet voor niets dat de belanghebbenden vanuit de overheid verstek hebben laten gaan bij het recente Nationaal Gasdebat .. waarbij veel lobbyisten aanwezig waren, maar 'de burger' niet voor was uitgenodigd .. cfr artikel Elsevier dat ik hier 2 dgn geleden plaatste.

De gas afkoppeling heeft inmiddels vrijwel dezelfde basis als de rommelhypotheken fraude ... en wordt gebracht onder dezelfde noemer: goed voor de economie, terwijl grote partijen + banken + hun lobbyisten ... onder de zachte overheidsdeken, hier ongelooflijk van profiteren terwijl de burger achteraf ... zal zeker gaan blijken .. ongelooflijk de sjaak is.

Nieuwere bouw zal meevallen (ook niet iedereen met een rommelhypotheek was de sjaak) .. maar oudbouw gaat heel veel pijn voelen@
fin®
1
quote:

JZ schreef op 24 jul 2018 om 10:39:


[...]
Dat moge zo zijn, maar sinds ik van het gas af ben is mijn maandelijkse energierekening 60% van wat die was. Gas is duur.
leg eens uit .. uit welk jaar is je woning, wat voor soort woning en hoe geïsoleerd ?
[verwijderd]
0
Gas is nog steeds te goedkoop, dankzij de lagere energiebelasting erop.

Jammer, want gas is goed bruikbaar in (energie)industrie, maar eigenlijk zonde om te gebruiken om woningen te verwarmen.
fin®
1
quote:

BEN RisQuant schreef op 24 jul 2018 om 10:52:


Gas is nog steeds te goedkoop, dankzij de lagere energiebelasting erop.

Jammer, want gas is goed bruikbaar in (energie)industrie, maar eigenlijk zonde om te gebruiken om woningen te verwarmen.

?

hieronder zomaar een willekeurig bedrijf dat electrische CVketels installeert en er bepaald geen belang bij heeft om de boel af te kraken.

Woningen worden vandaag de dag beter geïsoleerd en steeds vaker voorzien van zonnepanelen en wordt de CV-ketel vervangen of uitgebreid met een warmtepomp. Wanneer u geen warmtepomp kunt installeren en in uw goed geïsoleerde woning maar weinig vermogen voor de verwarming nodig heeft, kan een elektrische CV-ketel een logische stap zijn.
Er zijn verschillende nadelen verbonden aan een elektrische verwarmingsketel:

-Elektriciteit is 2,6 keer zo duur als gas. (daarmee doelt de ondernemer niet op de prijs per eenheid gas/elektra, maar op de prijs van het gebruik)
-De woning moet voorzien zijn van vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie en HR++ glas.
-Een elektrische ketel is pas echt rendabel in combinatie met zonnepanelen.
-Een elektrische ketel verwarmt geen water. Er is aanvullend een zonneboiler nodig.?
www.voltalimburg.nl/producten/cv/elek...
JZ
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 24 jul 2018 om 10:43:


leg eens uit .. uit welk jaar is je woning, wat voor soort woning en hoe geïsoleerd ?

Mijn woning voldoet niet aan de grote middelmaat (rijtjeshuis, 3-hoog-links-achter, e.d.), maar de maandafrekening is wat die is. Gezien de investering in de warmtepomp denk ik dat ik die niet ga terugverdienen.

Type landhuis, opp. 310m2, 2 lagen. Het was gasgestookt (alleen voor cv en ww), maandverbruik qua kuub weet ik niet meer, elek. ca. 5500 kWh per jaar. Huidig verbruik ca. 12000 kWh (waarvan ca. 5500 voor de warmtepomp). Maandkosten oud: €360, huidig €191.
Gezien de langdurende warme periode zal elek. verbruik dit jaar fors afnemen, omdat de wp nauwelijks hoeft te werken. Het enige wat die nu doet is ipv warm water koud water door de leidingen jassen. Het is geen airco, maar het voelt heerlijk koel aan in huis. :-)

Gezien jullie discussie: leg me de prijs dan maar eens uit.
fin®
0
quote:

JZ schreef op 24 jul 2018 om 11:23:


[...]
Mijn woning voldoet niet aan de grote middelmaat (rijtjeshuis, 3-hoog-links-achter, e.d.), maar de maandafrekening is wat die is. Gezien de investering in de warmtepomp denk ik dat ik die niet ga terugverdienen.

Type landhuis, opp. 310m2, 2 lagen. Het was gasgestookt (alleen voor cv en ww), maandverbruik qua kuub weet ik niet meer, elek. ca. 5500 kWh per jaar. Huidig verbruik ca. 12000 kWh (waarvan ca. 5500 voor de warmtepomp). Maandkosten oud: €360, huidig €191.
Gezien de langdurende warme periode zal elek. verbruik dit jaar fors afnemen, omdat de wp nauwelijks hoeft te werken. Het enige wat die nu doet is ipv warm water koud water door de leidingen jassen. Het is geen airco, maar het voelt heerlijk koel aan in huis. :-)

€2.000 / jaar voordeel dat je niet gaat teugverdienen, geeft wel aan hoe duur de installatie was ;-)

OK ... maar het belangrijkste ontbreekt:
bouwjaar en hoe geïsoleerd ?
JZ
0
2001, volledig geïsoleerd.
(huis gebouwd en bewoond door dga bouwbedrijf; dan weet je het wel qua afwerkingsniveau).
[verwijderd]
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 24 jul 2018 om 11:08:


[...]
?


qua energie is de verhouding m3 gas / kwh elektra ongeveer 1:9,8x

voor belastingen is de prijsverhouding 1:4,7x

na belastingen is de prijsverhouding 1:3,2x

om een gelijke prijs per eenheid energie te krijgen zou belasting op stroom naar 2,6ct moeten gaan en op gas naar 61ct. dan is het opbrengstenneutraal voor overheid en voor gemiddeld huishouden zelfs iets voordeliger.
JZ
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 24 jul 2018 om 11:26:€2.000 / jaar voordeel dat je niet gaat teugverdienen, geeft wel aan hoe duur de installatie was ;-)


Ik ga er vanuit dat ik er geen 20 jaar woon ;-)

Ben, jij bent goed in cijfers. Maar verklaar dan mijn voorbeeld, terwijl elek. zoveel duurder is dan gas.
[verwijderd]
0
Warmtepomp is veel efficiënter dan CV ketel. Je gebruikt dus minder energie. Die wel iets duurder is (elektra vs gas). Maar volume >> prijs dus totale rekening lager.

Ik heb zelf een ander systeem, warmtepomp kan hier niet, dat is nu ongeveer even duur als CV ketel. Efficiënter dus, maar net genoeg om prijsverschil gas/elektra te overbruggen.
JZ
0
Afgezien van kostenplaatje spreekt mij het comfort van de wp erg aan. De ingestelde temp. geldt 24/7; het is derhalve immer heerlijk in huis. Die 24/7 is ook kosteneffectief, want als je de temp. 's nachts lager zet (zoals bij normale cv gebruikelijk), moet de wp er qua energieverbruik flink aan trekken om het overdag weer behaaglijk te krijgen.
Additionele kosten: hovenier. Hovenier? Door de grootte van het huis waren vijf boringen nodig. En die lui zijn geen tuinman; de gaten en sleuven worden gedicht ..
698 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street hoger door nieuwe handelshoop

22:14 De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten beric... 1

  Indices

  AEX 599,71 +0,13%
  EUR/USD 1,1148 +0,13%
  Germany30^ 13.262,80 +0,88%
  Gold spot 1.469,60 -0,34%
  LDN100-24h 7.288,87 +0,84%
  NY-Nasdaq Composite 8.717,32 +0,73%
  US30# 28.143,96 +0,90%

  Stijgers

  ABN AM...
  +4,17%
  Arcelo...
  +3,45%
  ALTICE...
  +2,94%
  Ajax
  +2,44%
  Aegon
  +2,21%

  Dalers

  Kiadis...
  -5,56%
  WDP
  -2,80%
  KPN
  -2,74%
  Heineken
  -1,85%
  Wereld...
  -1,83%

  Nieuws Forum Meer»

  (21)

  Mr.Windows op 12-dec-19 22:56
  (7)

  Henny92 op 12-dec-19 22:51
  (1)

  antiflow op 12-dec-19 22:33
  (21)

  pmepme_ op 12-dec-19 21:51
  (21)

  timarius op 12-dec-19 21:32

  Column Forum Meer»

  (291)

  shortie op 12-dec-19 22:41
  (24)

  de crypto conservatief op 12-dec-19 22:18
  (6)

  Wolfie67 op 12-dec-19 22:07
  (12)

  Erny op 12-dec-19 18:39
  (22)

  efreddy op 12-dec-19 17:59