Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Alfen geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.718 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
return
0
Iedereen kijkt naar ASML vandaag die gaat fors naar beneden.
Maar alfa geeft iedereen het nakijken deze maand.
Inderdaad Ongekend
Appel72
0
quote:

kees mulder schreef op 22 januari 2020 09:50:


freeze


Lijkt idd op een freeze, wanneer wordt dit gedaan?
Wat zijn de regels voor een freeze ?

Note: Ik bezit maar 200 aandelen
zeurpietje
0
quote:

Vocht schreef op 22 januari 2020 09:37:


Ongekend. Ik heb mijn persoonlijke koersdoel van 26€ bereikt. Daar had ik het hele jaar voor gerekend.
ben benieuwd hoe je bij een dergelijk aandeel een koersdoel berekend. zit zelf ook in dit aandeel maar ben een lange termijnbelegger en heb dit aandeel gekocht i.v.m. de electrificatie waar europa nu aan begint. denk dat juist de know-how die alfen in huis heeft zeer waardevol kan zijn. dit blijkt wel als je kijkt naar wie hun klanten zijn. o.a. Enexis, shell. wacht eerst maar het jaarverslag af.
Onder de regenboog
0
Jullie moeten het niet gek vinden dat er een koers correctie komt, al die nieuwe opdracht zitten allang in de het koersdoel van 26 verweven. De ontwikkeling voor volgend jaar is zeer belangrijk en de stappen die Urgenda gaat zetten met betrekking tot het EU akkoord. Ik weet dat Urgenda zeker op dit moment niet gaat dreigen met een tweede rechtszaak ( die ze zeker gaan winnen ) om de doelstelling van het milieu akkoord te halen. Als dit kabinet er met zijn pet naar gooit in de komende maanden en het blijkt dat ze de doelstelling laten wapperen dan volgt een rechtszaak met een enorme claim. Er moeten om even duidelijk te zijn voor iedereen nog voor 75 % aan maatregelen genomen worden om op het uiteindelijke doel aan te komen. Nederland hangt nog steeds onder aan het lijstje met maar 7% , dit is het percentage wat wij uit schone energie trekken. Er moeten ( in Nederland )nog enorm veel windmolens gebouwd worden en enorm veel transformatoren en opslagsystemen aangepast worden om alles de komende jaren op orde te krijgen.

Alfen is een bedrijf waar je zeker niet moet focussen op laadpalen, eerder op het gebeid van transformatoren en opslagsystemen, alleen al binnen Nederland ligt een enorme markt voor Alfen, buiten Nederland ligt nog een grotere markt. Niemand kan om dit bedrijf heen en gezien de enorme druk vanuit Brussel om de doelstelling te halen van minimaal 20% staat Dit kabinet met zijn rug tegen de muur ;-) Rechts kabinet , maar een links beleid hahahahahahaha Sorry hoor mensen maar ieder gezond denkend mens had dit zien aankomen. Alle starters in deze markt gaan tegen de wind in enorm veel geld verdienen. SIF Groep met hun mega molen ( je moet echt gaan kijken op de Maasvlakte , daar staat de proef windmolen Haliade X, daarmee kan, energie worden opgewekt voor zo'n 16.000 woningen. Hij is bijna zo groot als de Eiffeltoren, mogen we echt trots op zijn !
Cijfers overzicht landen EU:
ec.europa.eu/eurostat/documents/29955...

Tip waar ons groepje nu mee bezig is ( wel dit jaar met enig risico) maar waar wij toch van denken dat ze opeens de markt gaan bepalen op gebied van Parkeren en betalen is Ease2pay NV ( vorige eigenaren van Greenwheels) Werken samen met bedrijven op het gebied van auto lease - Rabo betaal mogelijkheden en bijna alle benzine stations in NL - Rotterdam gemeente parkeren en bijna alle steden op het gebied van parkeren. Enige parkeer app zonder kosten voor de gebruiker. Kijk vooral naar het aantal opladers van de App. afgelopen jaar ;-) Lees je goed in en gebruik al hun producten voordat je erin stapt, dan zie je pas goed wat ze allemaal doen en of hun producten aansluiten bij de markt. Dit bedrijf is wel risicovol om te beleggen, maar als ze die drempel passeren dan ben je spekkoper. Naar ons idee is dit nu nog een slapende winnaar.
Gesina49
0
Au, au. Na de rit van 12>23.5 heb ik recent verkocht. Er zal toch een keer een pauze ingelast worden in die sneltrein, nee dus. Bomen tot in de hemel? Moeilijk moeilijk. Alle Alfjes succes, geniet ervan.
powertje
0
Alfen to supply microgrid for new Estonian innovative biomass plant 22-01-2020

Alfen to supply microgrid for new Estonian innovative biomass plant
Alfen has been selected by Baltania to provide the microgrid for a large innovative torrefaction biomass plant in Vägari, Estonia. Torrefaction is a thermal process that improves biomass' fuel characteristics. Alfen will supply the local microgrid, including substations, cable infrastructure and the local grid connection.

Baltania and the torrefaction technology holder CEG have been developed by Momentum Capital, an independent Dutch entrepreneurial investor. Another subsidiary of Momentum Capital, Primco B.V., already has an operational biomass plant for district heating with an Alfen smart grid solution in Lelystad, the Netherlands, and two industrial plants under construction in the Netherlands and North West England. In its first year, the Lelystad plant has provided heat to 5,500 homes in the municipality by converting natural waste from local forestry activities to heat, using innovative technologies for heat transfer and utilizing residual products from the process.

Rene Buwalda, CEO at Primco and Baltania said: 'We chose Alfen because we have a long standing relationship and so were confident of Alfen's ability to provide a high-quality and complete solution, backed up by expertise and experience. These capabilities are important when crossing borders to develop projects in new countries.'

Pieter van der Meij, Account Manager Smart Grid Projects at Alfen adds: 'We are proud to continue the collaboration with such an innovative company as Primco and Baltania. We have the ambition to provide smart grid solutions for our clients, not only in the countries where we reside, but also beyond. Primco's trust in us is a testimony to our quality end-to-end solutions.'
Gesina49
0
Is dat Alfen groot genoeg, genoeg capacities in huis om al dit soort projecten uit te voeren, te behappen? Iemand die hier kijk op heeft?
kees mulder
0
bij een + 10% gaat het boek een tijdje op slot. (precies de regels zou je moeten googlen)
pharmaceutje
0
Dit is pas het begin mensen. Over drie maanden hebben we het over geheel andere koersen op de borden.
kees mulder
0
net uitgestapt op 26,65 en zou er nu alweer in kunnen voor 25,65 maar tja is dat handig ?
Cosy
0
Nou ja Kees, als je er 10.000 gedaan hebt, heb je 10K euros verdiend...
In guldens 22K.
Lekker uit eten gaan vanavond. :-)
Onder de regenboog
0
quote:

Gesina49 schreef op 22 januari 2020 10:12:


Is dat Alfen groot genoeg, genoeg capacities in huis om al dit soort projecten uit te voeren, te behappen? Iemand die hier kijk op heeft?


Alfen werkt aan alle grote projecten omdat er simpelweg geen andere spelers zijn met hun kennis in deze markt. Ze kunnen het zeker aan, enorm veel kennis in dit bedrijf. Als je in dit bedrijf investeert moet je het voor de lange termijn doen 3 jaar en langer.........kijk niet naar de koers nu die is sterk overtrokken, kijk naar waar ze staan over een paar jaar.
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 22 januari 2020 10:37:


[...]

Alfen werkt aan alle grote projecten omdat er simpelweg geen andere spelers zijn met hun kennis in deze markt. Ze kunnen het zeker aan, enorm veel kennis in dit bedrijf. Als je in dit bedrijf investeert moet je het voor de lange termijn doen 3 jaar en langer.........kijk niet naar de koers nu die is sterk overtrokken, kijk naar waar ze staan over een paar jaar.


Zo is het, in de kast/kluis wegleggen en geen hoogtevrees krijgen op bv. deze koersen. Beerenberg koers van 26,- is in no time gehaald en die schreef er niet voor niets bij, op termijn mogelijk 80,- Dat gaat echt niet gebeuren in enkele weken of maanden. Maar met de juiste kennis en marktomstandigheden is niets onmogelijk in deze markt/transitie !

Een paar handelsdagen terug was men blij te kunnen verkopen op 24,50 en nu om te kunnen kopen op 26,-

Van winst nemen wordt je natuurlijk niet arm. Maar van een sneltrein afspringen kan ook pijnlijk zijn. We gaan het zien de komende jaren.

W-0803
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 22 januari 2020 11:20:


[...]

Zo is het, in de kast/kluis wegleggen en geen hoogtevrees krijgen op bv. deze koersen. Beerenberg koers van 26,- is in no time gehaald en die schreef er niet voor niets bij, op termijn mogelijk 80,- Dat gaat echt niet gebeuren in enkele weken of maanden. Maar met de juiste kennis en marktomstandigheden is niets onmogelijk in de markt/transitie !


Die zeggen dat zodat Infestos straks tegen een mooie koers kan verkopen.
T Relax
0
Ik heb de rit gemist naar het huidige niveau, wil nu echter niet langer aanzien dat koers verder oploopt terwijl ik Alfen niet in de portemonnee heb.
Tijd om de traditional banken af te romen en in de stappen in een aantal met beter perspectief. Moet het aandeel nog wel iets terug naar onder de 26 om mijn limiet op te pakken. Zou over 12 maanden zomaar op 50 kunnen staan. We shall see ....
Wie is net zo positief of juist somber omdat al veel toekomst is ingeprijsd ?
ketchup
0

" the trend is your friend "
deze moet je gewoon Long zitten
natuurlijk kan het aandeel nu even afkoelen of corrigeren voor een bepaalde periode, maar het is wel duidelijk er zit nog plenty opwaarts potentieel
de sector is zeer gevraagd en Alfen zit goed gepositioneerd hiervan te profiteren.
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

W-0803 schreef op 22 januari 2020 11:24:


[...]
Die zeggen dat zodat Infestos straks tegen een mooie koers kan verkopen.Je denkt aan een één tweetje tussen Infestos en Beerenberg? Er komt echt meer kijken dan alleen een koersdoel noemen. Kopers van nu, zien ook bepaalde ontwikkelingen lijkt me zo. Zolang Alfen die groei doortrekt en de cijfers gaan bv. die veel hogere koersen op de borden rechtvaardigen wat Beerenberg op termijn aangaf (80,0), dan is het toch prima dat Infestos daar ook beter van wordt?

Die werken en investeren ook juist met dit doel toch? En de tijd zal ons leren of het een win/win situatie of een verlies situatie wordt. Dit staat bv op de site bij Infestos:

*Ondersteuning in het ontwikkelen van strategie, business plannen en roadmaps voor o.a. oplaadpunten voor elektrische auto’s, automatisering van transformatorstations en energieopslagsystemen

*Corporate identity en website vernieuwd

*Productiefaciliteit uitgebreid en hoofdkantoor van Alfen verbouwd

*Ondersteuning in uitbreiding organisatie ten behoeve van geanticipeerde groei
boll
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 22 januari 2020 09:55:


Jullie moeten het niet gek vinden dat er een koers correctie komt, al die nieuwe opdracht zitten allang in de het koersdoel van 26 verweven. De ontwikkeling voor volgend jaar is zeer belangrijk en de stappen die Urgenda gaat zetten met betrekking tot het EU akkoord. Ik weet dat Urgenda zeker op dit moment niet gaat dreigen met een tweede rechtszaak ( die ze zeker gaan winnen ) om de doelstelling van het milieu akkoord te halen. Als dit kabinet er met zijn pet naar gooit in de komende maanden en het blijkt dat ze de doelstelling laten wapperen dan volgt een rechtszaak met een enorme claim. Er moeten om even duidelijk te zijn voor iedereen nog voor 75 % aan maatregelen genomen worden om op het uiteindelijke doel aan te komen. Nederland hangt nog steeds onder aan het lijstje met maar 7% , dit is het percentage wat wij uit schone energie trekken. Er moeten ( in Nederland )nog enorm veel windmolens gebouwd worden en enorm veel transformatoren en opslagsystemen aangepast worden om alles de komende jaren op orde te krijgen.
Als men die maatregelen gaat nemen ligt heel Nederland economisch op zijn gat en met die windmolens ga je t ook niet redden.
Je vergeet dat dit alles een prijskaartje heeft en ik weet waar dat kaartje terecht komt,de burger en dan vooral de middenklasse en die heeft al lang zijn buik vol van Rutte en consorten m.b.t. de klimaathysterie.
Deze burger heeft geen knaken meer voor zo n electrische pispot en gisteren las ik dat het prijsverschil per km. gigantisch is t.o.v. een Golf diesel.

Als in China iedere week een nieuwe kolencentrale uit de grond wordt gestampt en men in India het afval massaal dumpt in rivieren doen wij het zo slecht nog niet.Die burger met gezond verstand waar jij naar reflecteert weet dit ook en wat dat aangaat staat de overheid ook met zijn rug tegen de muur met de verkiezingen in aantocht.Impopulaire maatregelen zorgen voor impopulaire verkiezingsuitslagen en dan is het over met die hele energietransitie.
1.718 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Alfen N.V. Meer »

Koers 29,550   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 28,650   Volume 67.708
Hoog 29,600   Gem. Volume 200.477
21 feb 2020 10:38
label premium

Alfen gaat té hard

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium