Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum NIBC geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.755 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

ir A. Pel schreef op 22 okt 2019 om 13:19:


[...]
Sorry voor mijn lekigheid maar:
-Hoe kun je zien dat een order out of market is?
-Is dit een verkoop of koop?

Dat kun je zien op Euronext en het is inderdaad een koop EN een verkoop.
R0ME0
0
De info is gecopieerd van Euronext en elke order is een koop en verkoop.
Of de order is ingegeven vanuit de koopzijde (koper begint en zoekt verkoper) of verkoopzijde (verkoper begint en zoekt koper) dat is niet te zien.
ir A. Pel
0
Ah ok, merci voor de info.
Gister mooi wat winst gehad en vandaag al bijna weer alles verspeeld. Blijft lastig.
Krisna
0
Er wordt even heel flink aangeboden. Meer dan 10.000 stuks, dan gaat het hard naar beneden...
Krisna
0
Begrijp niet dat er ineens zoveel wordt aangeboden waardoor de koers 10 cent zakt...om daarna weer terug te keren naar de oude koers..
effegenoeg
3
STOCKWATCH 'NIBC maakt miljoenen winst op Ebury'
AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank NIBC heeft mogelijk tientallen miljoenen euro's winst gemaakt op de waarde van zijn belang in fintechbedrijf Ebury. Dat concluderen analisten van ING naar aanleiding van het nieuws dat de Spaanse bank Santander 350 miljoen pond overheeft voor 50,1 procent van de aandelen van dat bedrijf. NIBC stak daar twee jaar geleden al geld in.

De marktvorsers van ING schatten het belang van NIBC in Ebury op 6,1 procent. De winst op dat belang kan ervoor zorgen dat NIBC aan zijn doelen voor de verhouding tussen kosten en winst voldoet. Die was in de eerste jaarhelft 46,3 procent, terwijl NIBC mikt op minder dan 45 procent. De ING-analisten gingen voor de tweede jaarhelft uit van een ratio van 46,1 procent, maar met de herwaarderingswinst van het Ebury-belang zou dat onder de 45 procent kunnen dalen.

ING heeft een buy-advies voor NIBC. Het aandeel NIBC stond dinsdag rond 10.40 uur 1,8 procent hoger op 7,55 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
R0ME0
1
voor 70 mio pond nieuwe aandelen en voor 280 miljoen pond worden aandelen overgenomen van bestaande aandeelhouders.

Eens zien wat NIBC met zijn belang doet en of we meer informatie gaan krijgen over de omvang van het belang van NIBC in Ebury want bij de originele aankoop kan ik geen details vinden.

6.1% zal gezien de aankoop door Santander waarvan 1/5 in nieuwe aandelen wel iets verwateren naar pakweg 5.5%

Als dan 50.1% 350 miljoen pond waard is gezien de transactie dan is die 5.5% pakweg 45 miljoen EURO waard.

Dan is de vraag waar NIBC origineel zijn belang voor gekocht heeft om er wachter te komen hoeveel van dit bedrag er papieren winst is mits er niets verkocht wordt.
Johny Brisbane
0
R0ME0
0
Jammer dat de koers van NIBC in de financial mandjes en index handel wordt meegezogen op de minder dan verwachte resultaten van ABN.

NIBC wat natuurlijk veel beter kan bewegen in deze markt omdat het minder log en groot is en veel innovatiever.

Maja, er verandert niets aan de onderliggende resultaten.
We hadden juist wel de positieve update van het belang in Ebury.

En waar NIBC al onderzoeken heeft gehad en de aangepaste ratio's nog steeds ver boven de norm zijn zit ABN net als elke andere logge grootbank midden in de onderzoeken naar van alles en nog wat.
Je kan het als zo grote bank als ABN en ING en de anderen ook bijna niet vermijden, daar zijn de criminelen te creatief voor.
Je kan niet al die creativiteit voor zijn en vervolgens de bank er voor straffen dat het niet gelukt is.
Beter criminaliteit veel harder aanpakken.

Het jaar zit er alweer bijna op, de langere rente is juist weer aardig gestegen de laatste tijd dus daar zit ook weer wat meer lucht en de rest van de activiteiten gaat zijn gangetje.

Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn, maar geduld wordt wel flink op de proef gesteld bij vele value aandelen waar gebakken lucht aandelen en allerlei aandelen als ze maar even ook in de juiste sector zitten vanwege positief algemeen sentiment tot onbegrijpelijke hoogten kunnen stijgen.

De kalender voor komend jaar staat weer netjes op de webpagina en zo ook de dividend data voor final en weer interim dividend.
Uiteindelijk ga je aan dividend zoveel blijven terug krijgen dat de koers niet lager kan en dan heb je automatisch ook koerswinst.
Ergens in de tussentijd zal de koers ook wel weer een keer naar meer marktconforme niveaus gaan.

De sector heeft de wind van alle kanten nu eenmaal niet mee en des te knapper dat je als NIBC daar zo goed in blijft zeilen.
voda
0
NIBC boekt wereldprimeur met risicovol en groen schuldpapier

Een relatief kleine Nederlandse partij heeft maandag een financiële wereldprimeur geboekt. De Haagse zakenbank NIBC plaatste de eerste echt duurzame CLO, een vehikel dat in leningen van bedrijven met een relatief hoge schuldenlast belegt.

De plaatsing van North Westerly VI betekent een verdere verbreding van het verantwoorde aanbod voor schuldbeleggers. Eerder kwamen er al groene staatsobligaties en begonnen bedrijven met het uitgeven van duurzaam schuldpapier. De toepassing van ESG (environment, sustainability & governance) in de markten voor hefboomleningen en CLO's (collateralized loan obligations) in jargon, staat nog in de kinderschoenen.


Er waren tot gisteren zes Europese CLO's die bepaalde debiteuren uitsloten op basis van ESG-criteria, en een handjevol in de veel grotere Amerikaanse markt, die op dit vlak duidelijk achterloopt. NIBC selecteert strenger dan andere managers, door actief te monitoren en te rapporteren over de duurzame prestaties van de bedrijven waarin de CLO belegt.

Volgens een woordvoerder van de bank is het schuldpapier waarmee het €410 mln grote vehikel zich financiert vooral verkocht aan pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders met een uitgesproken en actief ESG-beleid.

Beperkt aanbod van leningen
Op de obligatiemarkten groeien de vraag naar en het aanbod van verantwoorde beleggingen onstuimig. Maar vooralsnog is er bijna uitsluitend duurzaam schuldpapier met een relatief laag risico en dito rendement voorhanden. De Finse roestvrijstaalfabrikant Outokumpu, die een fabriek heeft in Terneuzen, plaatste in de zomer een exemplaar met een ESG-sausje. Zo'n expliciet duurzame lening met hoger risico en rendement is een zeldzaamheid.

Beleggers moeten dus vooral afgaan op hun eigen inschatting, die ook nog eens zou kunnen uitwijzen dat de lening ondanks het ESG-etiket niet aan de eisen voldoet. Een bijkomend risico zou kunnen zijn dat ESG-CLO's gedwongen zijn om geconcentreerd te beleggen in het schaarse schuldpapier dat aan hun eisen voldoet.

Aanmoedigen
Leningenbelegger Elissa Johnson van vermogensbeheerder Janus Henderson denkt dat de Europese markt groot genoeg is om de diversiteit van portefeuilles op peil te houden. Haar bezwaar is anders: 'De doorgaans uitgesloten industrieën maken maar een procent of zes van de markt uit. Het is belangrijker om te zoeken naar bedrijven die de juiste kant op bewegen.'

Hoofd duurzaamheid Robin Willing van NIBC ziet het ook zo: 'Wij willen bedrijven aanmoedigen.' NIBC weigert ruim de helft van de aangeboden leningen, waaronder recentelijk een van een transportbedrijf vanwege controverse rond de eigenaar en van een farmabedrijf vanwege 'onethische' prijzen voor medicijnen. Volgens Willing is NIBC met maximaal één CLO per jaar klein genoeg om altijd kieskeurig te kunnen blijven.

Drukke, stroeve markt
De Haagse bank had de pech dat de plaatsing van nieuwe CLO's de laatste weken wat stroever verloopt, terwijl het druk is op de markt. Uiteindelijk viel de schade voor NIBC alles mee, met een risico-opslag van 97 basispunten op de veiligste obligaties.

De financieringskosten voor nieuwe CLO's zijn opgelopen, of anders gezegd: beleggers eisen een hogere rente. Dat drukt de zogenoemde 'arbitrage', het verschil tussen de financieringskosten en de rente-inkomsten uit de gekochte leningen waaraan managers als NIBC hun geld verdienen.

CLO-beleggers willen gecompenseerd worden voor het feit dat er steeds meer debiteuren in de problemen raken. 'Er zullen teleurstellingen zijn, want er zijn agressief gefinancierde bedrijven met torenhoge winstverwachtingen', zegt Johnson van Janus Henderson. Een andere zorg is dat steeds meer bedrijven door kredietbeoordelaars worden afgewaardeerd tot CCC. Veel CLO's mogen maar beperkt in die risicoklasse beleggen.

Toch een topjaar
Johnson benadrukt dat de zwakte vooral in de Verenigde Staten zit, specifiek in de energiesector. Europa wordt 'besmet' door het mindere sentiment daar, ook omdat veel beleggers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan actief zijn. Daar komt nog eens bij dat Japanse banken die, aangevoerd door Norinchukin, massaal in CLO's belegden, duidelijk gas hebben teruggenomen.

Dat neemt allemaal niet weg dat 2019 een goed jaar is voor de Europese CLO-markt. Zo is het emissievolume van bijna €29 mrd het hoogste sinds de crisis. Zo hard zal het volgend jaar niet gaan, denken analisten. Maar er zijn veel nieuwe managers op de markt, en volgens Bloomberg is de pijplijn goed gevuld. Bovendien hebben onderzoeken van diverse toezichthouders uitgewezen dat zorgen over de negatieve effecten van een herrijzende CLO-markt overtrokken lijken.

fd.nl/beurs/1324201/nibc-verbreedt-op...
JORVO
0
quote:

voda schreef op 19 nov 2019 om 19:25:


NIBC boekt wereldprimeur met risicovol en groen schuldpapier

Een relatief kleine Nederlandse partij heeft maandag een financiële wereldprimeur geboekt. De Haagse zakenbank NIBC plaatste de eerste echt duurzame CLO, een vehikel dat in leningen van bedrijven met een relatief hoge schuldenlast belegt.

De plaatsing van North Westerly VI betekent een verdere verbreding van het verantwoorde aanbod voor schuldbeleggers. Eerder kwamen er al groene staatsobligaties en begonnen bedrijven met het uitgeven van duurzaam schuldpapier. De toepassing van ESG (environment, sustainability & governance) in de markten voor hefboomleningen en CLO's (collateralized loan obligations) in jargon, staat nog in de kinderschoenen.


Er waren tot gisteren zes Europese CLO's die bepaalde debiteuren uitsloten op basis van ESG-criteria, en een handjevol in de veel grotere Amerikaanse markt, die op dit vlak duidelijk achterloopt. NIBC selecteert strenger dan andere managers, door actief te monitoren en te rapporteren over de duurzame prestaties van de bedrijven waarin de CLO belegt.

Volgens een woordvoerder van de bank is het schuldpapier waarmee het €410 mln grote vehikel zich financiert vooral verkocht aan pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders met een uitgesproken en actief ESG-beleid.

Beperkt aanbod van leningen
Op de obligatiemarkten groeien de vraag naar en het aanbod van verantwoorde beleggingen onstuimig. Maar vooralsnog is er bijna uitsluitend duurzaam schuldpapier met een relatief laag risico en dito rendement voorhanden. De Finse roestvrijstaalfabrikant Outokumpu, die een fabriek heeft in Terneuzen, plaatste in de zomer een exemplaar met een ESG-sausje. Zo'n expliciet duurzame lening met hoger risico en rendement is een zeldzaamheid.

Beleggers moeten dus vooral afgaan op hun eigen inschatting, die ook nog eens zou kunnen uitwijzen dat de lening ondanks het ESG-etiket niet aan de eisen voldoet. Een bijkomend risico zou kunnen zijn dat ESG-CLO's gedwongen zijn om geconcentreerd te beleggen in het schaarse schuldpapier dat aan hun eisen voldoet.

Aanmoedigen
Leningenbelegger Elissa Johnson van vermogensbeheerder Janus Henderson denkt dat de Europese markt groot genoeg is om de diversiteit van portefeuilles op peil te houden. Haar bezwaar is anders: 'De doorgaans uitgesloten industrieën maken maar een procent of zes van de markt uit. Het is belangrijker om te zoeken naar bedrijven die de juiste kant op bewegen.'

Hoofd duurzaamheid Robin Willing van NIBC ziet het ook zo: 'Wij willen bedrijven aanmoedigen.' NIBC weigert ruim de helft van de aangeboden leningen, waaronder recentelijk een van een transportbedrijf vanwege controverse rond de eigenaar en van een farmabedrijf vanwege 'onethische' prijzen voor medicijnen. Volgens Willing is NIBC met maximaal één CLO per jaar klein genoeg om altijd kieskeurig te kunnen blijven.

Drukke, stroeve markt
De Haagse bank had de pech dat de plaatsing van nieuwe CLO's de laatste weken wat stroever verloopt, terwijl het druk is op de markt. Uiteindelijk viel de schade voor NIBC alles mee, met een risico-opslag van 97 basispunten op de veiligste obligaties.

De financieringskosten voor nieuwe CLO's zijn opgelopen, of anders gezegd: beleggers eisen een hogere rente. Dat drukt de zogenoemde 'arbitrage', het verschil tussen de financieringskosten en de rente-inkomsten uit de gekochte leningen waaraan managers als NIBC hun geld verdienen.

CLO-beleggers willen gecompenseerd worden voor het feit dat er steeds meer debiteuren in de problemen raken. 'Er zullen teleurstellingen zijn, want er zijn agressief gefinancierde bedrijven met torenhoge winstverwachtingen', zegt Johnson van Janus Henderson. Een andere zorg is dat steeds meer bedrijven door kredietbeoordelaars worden afgewaardeerd tot CCC. Veel CLO's mogen maar beperkt in die risicoklasse beleggen.

Toch een topjaar
Johnson benadrukt dat de zwakte vooral in de Verenigde Staten zit, specifiek in de energiesector. Europa wordt 'besmet' door het mindere sentiment daar, ook omdat veel beleggers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan actief zijn. Daar komt nog eens bij dat Japanse banken die, aangevoerd door Norinchukin, massaal in CLO's belegden, duidelijk gas hebben teruggenomen.

Dat neemt allemaal niet weg dat 2019 een goed jaar is voor de Europese CLO-markt. Zo is het emissievolume van bijna €29 mrd het hoogste sinds de crisis. Zo hard zal het volgend jaar niet gaan, denken analisten. Maar er zijn veel nieuwe managers op de markt, en volgens Bloomberg is de pijplijn goed gevuld. Bovendien hebben onderzoeken van diverse toezichthouders uitgewezen dat zorgen over de negatieve effecten van een herrijzende CLO-markt overtrokken lijken.

fd.nl/beurs/1324201/nibc-verbreedt-op...


Lijkt me een interessant en potentieel winstgevend project. Enige risico is dat dit hopelijk niet uitdraait op een CDO-crisis zoals vorige keer... Ik hoop oprecht dat NIBC hun normen behouden en niet té risicovolle leningen erinsteken om extra rendement te halen.
R0ME0
0
quote:

JORVO schreef op 20 nov 2019 om 15:41:


[...]

Lijkt me een interessant en potentieel winstgevend project. Enige risico is dat dit hopelijk niet uitdraait op een CDO-crisis zoals vorige keer... Ik hoop oprecht dat NIBC hun normen behouden en niet té risicovolle leningen erinsteken om extra rendement te halen.


De markt bestaat al langer alleen dat ze zo kritisch zijn geweest dat ze het label ECHT duurzaam er op kunnen plakken is het unicum.

Stelt eigenlijk allemaal niet zoveel voor.
Johny Brisbane
0
Blijft gissen wat Ebury belang van NIBC waard is en/of deel verkocht is met boekwinst. Wanneer komt er duidelijkheid waarna koers kan reageren? Op deze koers mijn belang uitgebreid. Mooi dividend rendement
Piformer
0
Heb dit aandeel zelf sinds kort in portefeuille voor t dividend en de sterke propositie. Mijn zorg is dat JC Flowers er op middellange (?) termijn van af wil. Is dit een kans (koersstijging door overname) of bedreiging (daling doordat JCF hun belang geleidelijk zal afbouwen en dit niet altijd onderhands zal kunnen zoals de laatste keer met Reggeborgh)

Wat vinden jullie? Alle input is welkom. Dank jullie wel.
R0ME0
1
quote:

Piformer schreef op 27 nov 2019 om 00:02:


Heb dit aandeel zelf sinds kort in portefeuille voor t dividend en de sterke propositie. Mijn zorg is dat JC Flowers er op middellange (?) termijn van af wil. Is dit een kans (koersstijging door overname) of bedreiging (daling doordat JCF hun belang geleidelijk zal afbouwen en dit niet altijd onderhands zal kunnen zoals de laatste keer met Reggeborgh)

Wat vinden jullie? Alle input is welkom. Dank jullie wel.


Het is voor mij een zekerheid dat JC Flowers er vanaf wil en er vanaf zal komen.
Hij kijkt altijd gewoon naar wat het geld in NIBC hem nu oplevert en wat evt de volgende kans oplevert en of hij daar het geld beter kan gebruiken.
Loopt hij tegen een betere mogelijkheid aan dan wil hij zelfs laag van de aandelen af, zo niet dan zal hij tegen hogere niveaus wel weer plukken gaan aanbieden.

Dat is ook juist wat de koers het meeste tegen houd.

Grote partijen weten ook dat ze nog genoeg tijd hebben om evt aandelen te kopen in NIBC want er is nog een groot iemand die er vanaf wil.

Pas in het eindstadium van zo een verkoop zul je zien dat de koers al wat op begint te lopen en zodra Flowers klaar is kunnen hier en daar nog wat belangen aangevuld worden en de koers makkelijk omhoog gezet worden om maar een mooi resultaat te hebben op de aangekochte plukken en daarover betaald te worden.

Uiteindelijk allemaal tijdelijke factoren al duurt het allemaal veel langer dan verwacht door de lage koersen voor financials in het algemeen.

Uiteindelijk bepalen de fundamenten de koers en dus wacht ik rustig op een meer normalere koers van pakweg 12 euro en ondertussen ontvang ik tegen de huidige koers dik 8% dividend rendement op normale bedrijfsvoering en mogelijk af en toe nog iets op incidentele baten uit de participatie portefeuille.
voda
2
Beursblik: Fitch laat kredietoordeel NIBC ongewijzigd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NIBC Holding NV
7,15 -0,02 -0,28 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de kredietbeoordeling van NIBC gehandhaafd op BBB met een stabiele outlook. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar.

Volgens Fitch reflecteert de rating de verbeterde onderliggende winstgevendheid van NIBC, als ook de solide solide kapitaal- en schuldniveaus.

Het aandeel NIBC sloot donderdag 0,3 procent in de min op 7,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Johny Brisbane
0
Fitch rating is geruststellend en kan koers een boost geven. Ook de kapitaal winst op (deel) Ebury verkoop kan nog voor aangename verrassing zorgen.
1.755 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NIBC Holding N.V. Meer »

Koers 7,150   Verschil +0,04 (+0,56%)
Laag 7,100   Volume 57.655
Hoog 7,200   Gem. Volume 61.393
06-dec-19 17:35
label premium

NIBC best OK

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

NIBC Holding N.V. Nieuws

28 nov Fitch handhaaft kredietoordeel NIBC