Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum NIBC geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.495 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
1
S&P positiever over kredietwaardigheid NIBC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NIBC Holding NV
8,14 0,01 0,12 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) S&P Global Rating heeft dinsdag het kredietwaardigheidsoordeel over NIBC verhoogd. Dit bleek uit een rapport van S&P.

De rating van NIBC werd verhoogd van BBB naar BBB+ met een stabiele outlook.

Op 29 oktober vorig jaar verhoogde S&P de outlook voor NIBC naar positief, wat vandaag uitmondde in een verhoging van de rating.

De verhoging volgt nadat NIBC begin april met succes 300 miljoen euro ophaalde met de uitgifte van zijn eerste bail-inbare niet-achtergestelde obligatie.

De obligatie heeft een vaste couponrente van 2,00 procent en een looptijd van vijf jaar en is geklasseerd tussen achtergestelde schuld (Tier 2) en gewone niet-achtergestelde obligaties.

S&P liet zich dinsdag positief uit over de aanhoudende focus van NIBC op het verlagen van zijn risico's. Dit uitte zich onder meer in minder blootstelling aan scheepvaart, commercieel onroerend goed en offshore.

NIBC is "robuust" gekapitaliseerd en heeft "gezonde" bezittingen. S&P verwacht dat de bank dit weet te handhaven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
nemo77
2
21-5-2019 16:05:40

Moody's hint op hogere rating NIBC
(ABM FN-Dow Jones) Moody's is positiever geworden over de vooruitzichten van NIBC, nu de Haagse nichebank winstgevender is geworden, en verhoogde de outlook. Dat maakte de kredietbeoordelaar dinsdag bekend.

De outlook ging van stabiel naar positief, maar het kredietoordeel zelf bleef ongewijzigd op Baa1.

Dit betekent dat het kredietoordeel zou kunnen worden verhoogd, als NIBC de komende anderhalf jaar de huidige winstgevendheid en kapitaalpositie weet vast te houden.

Die winstgevendheid is sinds 2013 sterk verbeterd, door betere marges op leningen en omdat de bank goedkoper financiering kan aantrekken.

NIBC haalde begin april met succes 300 miljoen euro op met de uitgifte van zijn eerste bail-inbare niet-achtergestelde obligatie.

Het relatief lage kredietoordeel hangt samen met de sterke focus van de bank op bepaalde sectoren die volgens Moody's erg gevoelig zijn voor de economische conjunctuur, zoals de offshore-energiesector, scheepvaart en commercieel vastgoed. Ook blijft de bank relatief sterk afhankelijk van de kapitaalmarkt voor zijn financiering. Die financieringsbron kan sneller opdrogen dan spaargeld bij onzekerheid in het financiële systeem.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
R0ME0
0
Prima nieuws natuurlijk, hoe hoger de ratings hoe goedkoper ze kunnen lenen, hoe winstgevender ze worden, hoe hoger de ratings etc....

Nu de koers nog zullen we maar zeggen maar met de laatste verkoop van Flowers op 8.40 en dat nog voor dividend dus eigenlijk 8.04 is het met het blok wat hij nog heeft natuurlijk niet makkelijk stijgen tenzij andere partijen plukken gaan vragen bij hem.

Ook niets meer gehoord van Reggeborgh die toestemming gingen vragen voor 5% meer tegen 8.40 bij DNB waardoor ze ook door de 10% zouden gaan richting de 15% maar niks meer van gehoord dat dit allemaal gedaan en rond is want ook geen AFM melding.

28 agustus halfjaarcijfers en 30 augustus weer dividend, dat is een goed vooruitzicht.
Ritageld
0
Loopt niet echt lekker. De pakketten aandelen van J.C. Flowers zie ik als grootste bedreiging voor de koers! Als verder door de huidige malaise in de internationale handel het zakenbankieren ook nog minder wordt, dan zie ik voorlopig geen herstel meer.
wampie
0
TurboShort
0
quote:

wampie schreef op 23 mei 2019 om 09:28:


na dividend eruit gegaan, nu rustig afwachten op een mooi koopmoment


Dat is er nu ..kopen
nemo77
0
quote:

TurboShort schreef op 24 mei 2019 om 10:35:


[...]

Dat is er nu ..kopenvoor Turbo Shorts?
Krisna
0
Waarom en wie zou er zoveel aanbieden vandaag...koers staat historisch laag. en een enorm aanbod van een? partij..
R0ME0
0
quote:

Krisna schreef op 31 mei 2019 om 16:34:


Waarom en wie zou er zoveel aanbieden vandaag...koers staat historisch laag. en een enorm aanbod van een? partij..


Ja de 1ne dag liggen er 50k+ op de bieding op 8.12 en gaat iedereen er steeds voor liggen en gaat er niets op die pluk en een dag later kan iemand zoiets aanbieden en die worden dan weer niet gekocht.

Het zal allemaal wel, het heeft in ieder geval niets met beleggen te maken want dan maakt die paar cent rond de 8 euro niet uit.

Het zal allemaal wel, de hele financiële sector heeft wind tegen de laatste tijd om alle stormpjes op de wereld en NIBC is eigenlijk alleen maar de das om gedaan door de verkoop van FLowers op 8.40 voor dividend en dus eigenlijk ongeveer 8.04 (36ct dividend niet lang erna).

================

Het is gewoon wachten op eind augustus voor meer nieuws van NIBC en natuurlijk het interim dividend van 25ct of misschien iets hoger.

Ook zit ik nog steeds te wachten op de bevstiging/afronding van de deal die Reggeborgh had met Flowers voor nog eens 5% tegen 8.40 (waarschijnlijk gecorrigeerd voor dividend 8.04) omdat er nog toestemming voor nodig was van de DNB, maar niets meer van gehoord sinds dien en de daar op volgende melding van de AFM natuurlijk van het geupdate belang van Reggeborgh in totaal in NIBC wat dan ergens richting de 15% zou moeten liggen.
nemo77
0
4-6-2019 13:32:04

NIBC nomineert Jeroen Kremers als commissaris
(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft Jeroen Kremers voorgedragen als commissaris. Dit maakte de bank dinsdag bekend.

Voor de benoeming is goedkeuring van de aandeelhouders nodig. Daarvoor zal spoedig een vergadering worden belegd. Toezichthouder DNB heeft al zijn fiat gegeven.

Kremers was in het verleden onder meer CRO van Royal Bank of Scotland. Hij is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van Robeco en commissaris bij de NS.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Adrem
0
voda
1
Groen licht ACM voor investering NIBC

Gepubliceerd op 14 jun 2019 om 10:31 | Views: 468

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft groen licht aan een investering door de beursgenoteerde Haagse zakenbank NIBC. Daarbij nam NIBC samen met investeringsfonds Rotterdam Port Fund een meerderheidsbelang in ontwikkelaar en exploitant van lng-tankstations en producent van bio-lng (vloeibaar gemaakt aardgas) Rolande.

De deal werd in mei aangekondigd, zonder financiële details te vermelden. Rolande, naar eigen zeggen marktleider in Nederland, werd opgericht in 2005. Het bedrijf werkt aan een Europees netwerk van lng-tankstations en helpt logistiek dienstverleners bij de overstap naar vloeibaar gemaakt aardgas als brandstof. De huidig grootaandeelhouder IVECO Schouten behoudt een significant belang in Rolande.

Het Rotterdam Port Fund is een investeringsfonds, dat geld steekt in havengerelateerde bedrijven met een specifieke focus op duurzaamheid en de energietransitie. Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank en een aantal Rotterdamse ondernemers.
nemo77
0
quote:

Adrem schreef op 11 jun 2019 om 18:19:


Bijzonder vreemd dat NIBC achterblijft bij de rest van de markt.


Als de markt naar beneden gaat, dan juist weer wel...
1.495 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NIBC Holding N.V. Meer »

Koers 7,840   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 7,770   Volume 161.957
Hoog 7,950   Gem. Volume 67.901
18-jun-19 17:35
label premium

NIBC: Herplaatsing met forse discount

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium