Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum NIBC geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.650 Posts
Pagina: «« 1 ... 113 114 115 116 117 ... 183 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. nemo77 16 maart 2020 19:26
  Banken hebben mij wel een beetje afgedaan:
  Fortis-affaire, nationalisaties, witwaspraktijken, rentefraude en bij NIBC weer handelen met voorkennis (koersstijging voor bod en nu dan blijkbaar ook weer handelen met voorkennis, anders was de koers toch weer zo'n 9.85 geweest?)
  Of is dit een voorbeeld van short selling?
 2. forum rang 5 Plein777 17 maart 2020 10:35
  Uit de Telegraaf :

  Twijfel over overname: koers NIBC stort in
  Door RUBEN EG & EDWIN VAN DER SCHOOT
  1 min geleden in FINANCIEEL  UTRECHT - Twijfels over de overname van NIBC door Blackstone zetten de koers van de Haagse zakenbank flink onder druk.

  Dinsdagochtend tuimelt de koers met nog eens 25%, tot net boven de €4 per aandeel. Amper een maand geleden kwam het bestuur van NIBC nog met private equity firma Blackstone overeen om alle vrij verhandelbare aandelen voor €9,85 aan de investeerder te verkopen. Daarmee zou na twee jaar alweer een eind aan het beursgenoteerde leven van NIBC komen.


  Beleggers vrezen echter dat de zogeheten MAC-clausule (Material Adverse Change) roet in het eten gooit. Via die clausule zou Blackstone zijn bod kunnen heronderhandelen, mits het kan aantonen dat er een aantal zaken wezenlijk zijn veranderd sinds het sluiten van de deal.

  De vraag is of een beroep van Blackstone op het coronavirus en de effecten daarvan op bedrijven, bedrijfsleningen en de energiesector, waar NIBC een hoge blootstelling aan heeft, die clausule kunnen activeren. Daarover verschillende de meningen van betrokkenen, advocaten en hedgefondsen, die recent veel aandelen opkochten.
 3. forum rang 6 Leefloon 17 maart 2020 11:49
  Dat lijkt mij wel een kansloos gevecht. Is het niet corona, dan is het indirecter wel de significant gedaalde beurs en koers, of het aanzienlijk verslechterd economische klimaat dat vraagt om een herziening van eerdere aannames en standpunten. Als er al sprake is van een formeel bod, inclusief die clausule.
 4. MOEdig Voorwaarts 17 maart 2020 12:15
  Als de deal niet door gaat, waar ik hier op 2 maart jl. al op hintte en op 9 maart jl. graag middels een shortpositie op had ingespeeld (niet gedaan, wegens te weinig bieders @ 9,60...), rest NIBC hetzelfde lot als ABN en ING, met als verschil dat het leningenboek van NIBC volgens mij een stuk "spannender" is en NIBC voor zover ik weet niet als "systeembank" is aangemerkt. Op die manier geredeneerd lijkt me zelfs op de huidige koers relatief gezien (t.o.v. andere financials) nog een kleine overname-gaat-toch-door-premie in de koers te zitten...

  Ik heb de aandelen NIBC overigens vlak voor de overname-aankondiging verkocht, maar als ik ze nog wel had zou hebben zou ik waarschijnlijk hetzelfde beleid hanteren als ik met mijn huidige, omvangrijke verzameling bleeders doe: gewoon blijven zitten en zorgen dat je dat onder alle omstandigheden kunt blijven doen; een "end of days"-scenario is zo'n beetje overal al stevig in geprijsd. Er komt een moment dat het dan alleen nog maar kan meevallen...
 5. MOEdig Voorwaarts 17 maart 2020 12:39
  quote:

  nemo77 schreef op 17 maart 2020 10:17:


  Hoe is de positie van Blackrock zelf eigenlijk in deze crisis?


  Blackstone (BX) is vlak voor de vorige crisis in de zomer van 2007 naar de beurs gebracht (timing!). In de eerste periode werd een koers van $38 aangetikt, anderhalf jaar later was daar op het dieptepunt minder dan 1/10e van over (low: $3,55). Dit soort partijen (private-equity) is er namelijk op gericht met maximale leverage een zo groot mogelijke hefboom op het eigen vermogen te creëren, met alle gevolgen van dien bij "mindere tijden". Zoals het nu weinig opportuun is alle bedrijven te laten omvallen (uiteindelijk zijn de meeste bedrijven natuurlijk "levend" meer waard dan "dood") gold dat toen ook. Uiteindelijk is door monetaire financiering de boel weer aangezwengeld. De koers van BX piekte een week of vijf geleden rond de $65. Dat betekent, nog afgezien van het ruimhartige dividendbeleid, bijna 20x zo hoog als tijdens de donkerste dagen van 2009! Gisteren sloot het aandeel overigens op $40,53.

  Kortom, enerzijds zal BX graag gebruik willen maken van paniekerige uitverkoop bij "normale" bedrijven die mogelijk zal volgen, anderzijds zullen de schuldratio's van hun bedrijven in portefeuille ver in het rode gebied uit slaan. Door hun omvang en leverage hebben zij hun financiers echter in de houtgreep (levend meer waard dan dood), dus kunnen hun portfolio-bedrijven waarschijnlijk makkelijker overleven dan beursgenoteerde bedrijven die wellicht slachtoffer worden van paniekerige boekhouders. Met een stuwmeer aan toegezegde gelden die nog niet aan het werk zijn gezet pikt BX dan graag de krenten uit de pap.

  NIBC lijkt dan op 9,85 opeens een stuk minder aantrekkelijk om af te nemen, daar er enerzijds vele nieuwe, aantrekkelijkere mogelijkheden zijn ontstaan en de aantrekkelijkheid van NIBC een stuk is afgenomen (verwachte sterke toename oninbare leningen). Het lijkt mij dus dat ze maximaal tijd willen kopen om te zien hoe dit zich verder ontwikkelt (NIBC stelt op het geheel niet veel voor en geen gezichtsverlies lijden is in het geheel der dingen wellicht ook wat waard), maar zoals de zaken er nu voor liggen graag onder deze deal uit zullen willen...
 6. jojo3 17 maart 2020 13:12
  Geen idee wat de omzet is in NIBC maar Blackstone kan dagelijks wat stukjes oppakken om zo het aantal over te nemen aandeeltjes a 9,85 flink te verkleinen. Ze hebben zo wie zo al een flink pak in bezit en het restant over te nemen aandelen zal niet groot meer zijn. Anders moeten ze een forse boete betalen wegens het niet door laten gaan van de overname.
 7. forum rang 5 zeurpietje 17 maart 2020 13:24
  paar vragen aan jojo3
  1. waarom weet je niet wat de dagelijkse omzet is in aandelen NIBC? kun je van minuut tot minuut volgen.
  2. BS heeft vlgs jou al een flink pak NIBC aandelen en over te nemen aantal zal niet groot meer zijn? waar haal je deze wijsheid vandaan?
  3. BS kan dagelijks aandelen NIBC kopen op de beurs. mag dat?
  4. BS moet forse boete betalen bij niet doorgaan bod. waar haal je dit vandaan?
3.650 Posts
Pagina: «« 1 ... 113 114 115 116 117 ... 183 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NIBC Holding N.V. Meer »

Koers 7,170   Verschil -0,02 (-0,28%)
Laag 7,060   Volume 441.976
Hoog 7,200   Gem. Volume 485.188
29 mei 2020 17:35
label premium

NIBC komt Blackstone tegemoet

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare