Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum NIBC geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.488 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Japio_
0
quote:

Leefloon schreef op 26 februari 2020 09:41:


[...]
Zeer waarschijnlijk is het cum 2019, omdat de gecommuniceerde €9,85 nu leidend is. De AVA gaat in KW2 over het dividend, en daar kunnen grote aandeelhouders aanwezig zijn die al akkoord zijn met het bod. Of je krijgt €9,85, minus het door de aanhouders aangenomen dividendvoorstel. De €9,85 is dan ook cum dividend, of bijvoorbeeld €9,32 ex. Niet handig, o.a. vanwege de dividendbelasting en de kosten van het uitkeren van dividend. Vestzak-broekzak. Ook de markt rekent op een waarde van €9,85; niet op €10,xx. De discount van de koers is volkomen normaal.


BS wil de overname h2 2020 afronden dus er komt geen cent meer bij.
voda
1
Beursblik: hoger dan voorziene operationele winst NIBC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NIBC Holding NV
9,71 0,10 1,04 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft in de tweede helft van 2019 een hoger dan voorziene operationele winst geboekt. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de cijfers van de bank.

De operationele winst, voor provisies, kwam 7 procent hoger uit dan waar de consensus rekening mee hield, aldus de marktvorsers, mede dankzij 3 procent meevallende inkomsten en 2 procent lagere kosten. De netto-rentebaten kwamen 3 procent hoger uit dan de consensus, terwijl fees juist 12 procent lager uitvielen dan verwacht. Ook vielen de provisies mee, aldus Morgan Stanley.

De Amerikaanse bank heeft geen advies op NIBC, nu de bank en investeerder Blackstone een overname overeen kwamen. Het bod van Blackstone biedt een premie van 8 procent op de slotkoers van het aandeel NIBC op 13 februari.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
'NIBC maakte beloftes bij beursgang waar'

Gepubliceerd op 26 februari 2020 10:26 | Views: 617

NIBC Holding N.V. 10:46
9,70 +0,09 (+0,94%)

AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank NIBC heeft gedurende zijn korte periode als beursgenoteerd bedrijf zijn beloften grotendeels waargemaakt. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de jaarcijfers en het overnamebod van Blackstone.

Het dividendbeleid van NIBC, waarbij minstens 50 procent van de winst per aandeel wordt uitgekeerd, is in de periode na de beursgang niet gewijzigd. Marktvorsers van ING wijzen erop dat aandeelhouders sinds de beursgang van NIBC in 2018 per aandeel 1,11 euro aan dividend hebben ontvangen.

Dat is nog exclusief het voorgestelde dividend dat in het overnamebod van 9,85 euro per aandeel zit inbegrepen. Dat bedraagt 0,53 euro. Daarmee komt het totale dividend over 2019 uit op 0,78 euro per aandeel.

Over de jaarresultaten van NIBC zijn de analisten positief. Zo waren de nettorentebaten over 2019 boven verwachting. Daarnaast werden de kosten beter beheerst. Het operationele resultaat en de nettowinst kwamen daarbij iets onder de verwachtingen van ING uit.

Voor NIBC geldt een hold-advies en koersdoel van 9,85 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 10.05 uur 1 procent hoger op 9,71 euro.
voda
1
'Gepaste trots' bij topman NIBC over overname Blackstone

Gepubliceerd op 26 februari 2020 10:56 | Views: 66
e
NIBC Holding N.V. 10:46
9,70 +0,09 (+0,94%)

DEN HAAG (AFN) - Het overnamebod van Blackstone op de Haagse zakenbank NIBC vervult topman Paulus de Wilt van trots. Dat de Amerikaanse partij brood ziet in de kleine Nederlandse bank, is volgens hem een teken van vertrouwen in de strategie van het bestuur.

"Het zorgt voor gepaste trots dat een van ‘s werelds grootste investeerders in ons bedrijf wil investeren" zegt De Wilt in een telefonisch interview. Dat Blackstone zich in de bedrijfsvoering van NIBC kan vinden, blijkt volgens hem uit het feit dat de Amerikanen niet aandringen op grote wijzigingen of gedwongen ontslagen bij het bedrijf.

Blackstone maakte eerder deze maand bekend NIBC te willen overnemen en al een akkoord te hebben met grootaandeelhouders Reggeborgh en JC Flowers. Dinsdag schaarde ook het bestuur van NIBC achter de voorgenomen overname, die aan de bank een prijskaartje van circa 1,4 miljard euro hangt.

Beursgang

Met de deal verdwijnt NIBC van de Amsterdamse beurs, krap twee jaar na de beursgang. Volgens Van Wilt moet die korte tijd als beursgenoteerd bedrijf niet worden gezien als strategische koerswijziging.

"Die beursgang hebben we gedaan omdat de bank er weer goed voor stond. Het was ook een kans voor grootaandeelhouders om een deel van hun belang te verkopen en heeft ook voor veel aandacht gezorgd", zegt hij. "Dan zie je dat op een bepaald moment een bod komt. Ik denk dat dit een natuurlijk proces is."
Japio_
1
quote:

R0ME0 schreef op 25 februari 2020 23:37:


31 dec 2019

Dividend yield 10%
K/W 5.67
Price/book 0.6

Closing 7.52

====
Ex 53ct komt er aan.
Wordt bod dus aangepast naar 9.32

Overname met k/w van 7.0

=========

Pure diefstal. Nee ik meld mijn aandelen niet aan en dat zou niemand moeten doen.

Zoek maar eens zo een alternatief.

Ik hou de hoop dat genoeg aandeelhouders binnen de 25% zien wat ik ook zie.

9.85 is een belediging.

10x de winst eigenlijk ook en dat is 13.20 euro per aandeel.

Dat lijkt veel omdat de koers zo belachelijk laag is maar dan geef je een investering weg met 10% rendement voor cash waar je iets anders mee moet gaan zoeken.

Diep triest als niet minimaal 15% nee zegt.Ik heb zojuist mijn knopen geteld en afscheid van NIBC genomen. ABN komt ervoor in de plaats op 13,85.
voda
1
'Getrouwd' met Blackstone kan NIBC sneller groeien

Snellere groei en meer stabiliteit: dat zijn de belangrijkste vruchten die NIBC denkt te plukken van de overname door Blackstone. Zo verwacht de Haagse bank meer zakelijke leningen en hypotheken te kunnen verstrekken en managen voor derden, een relatief nieuw verdienmodel van de bank. 'We kunnen daarbij natuurlijk gebruik maken van het wereldwijde netwerk van Blackstone,' zegt topman Paulus de Wilt in een toelichting op de jaarcijfers.

De Amerikaanse durfinvesteerder haalt NIBC niet van de beurs om de koers totaal om te gooien of het mes in activiteiten te zetten, benadrukte De Wilt. 'De strategie en het management blijven hetzelfde. Daar hoort gepaste trots bij. Ze hebben gezien wat de bank heeft neergezet en ondersteunen dat.'

Solide cijfers
De bank laat al jaren solide cijfers zien in een moeilijke markt met aanhoudende lage rentes, ook in 2019. Het rendement op het eigen vermogen is, met ruim 11%, het dubbele van het bancaire gemiddelde in Europa. De kapitaalbuffer is hoog en de kosten die gemaakt moeten worden om een euro te verdienen zijn met 44 cent relatief laag in vergelijking met grootbanken.
'Ons bedrijfsmodel is beter geschikt voor dit soort ingewikkelde perioden, omdat wij wendbaarder en flexibeler zijn' aldus De Wilt. Zo kan de bank zich richten op aantrekkelijke niches en minder aantrekkelijke sectoren snel afbouwen.

De blootstelling aan cyclische bedrijfstakken waar NIBC het rendement op dit moment te laag vindt voor de risico's, nam snel af. Zo had NIBC eind 2019 €750 mln minder aan hefboomleningen, scheepsfinanciering en leningen aan de energiesector op de balans staan dan aan het begin van het jaar. Tegelijkertijd was er groei in niches die de bank wel aantrekkelijk vindt, zoals leasing, en werden nieuwe initiatieven gestart, waaronder een bedrijfje dat zich specifiek richt op kleinere vastgoedleningen.

Niet op eigen balans
NIBC was drie jaar geleden bovendien de eerste Nederlandse bank die begon met het verstrekken en managen van hypotheken voor investeerders, zoals de de grote verzekeraar AXA. NIBC blijft verantwoordelijk voor het contact met de klant en ontvangt daarvoor een jaarlijkse vergoeding. Ook voor zakelijke leningen is NIBC dit model gaan hanteren.

Het is ook hier waar NIBC de grootste groei laat zien. Het bedrag aan verstrekte hypotheken voor derden groeide van €0,7 mrd in 2017, naar €4,3 mrd in 2019. Ter vergelijking: de hypotheken op eigen balans groeiden in die periode van €8,2 mrd naar €9,1 mrd.

Met de steun van Blackstone kan NIBC nog veel harder groeien in deze vorm van kredietverstrekking. Naast een wereldwijd netwerk heeft Blackstone veel kapitaal dat op zoek is naar rendement. 'Ze hebben voor iedere beleggingscategorie wel een fonds dat erin investeert' zegt De Wilt.

Daarnaast verwacht De Wilt dat de nieuwe aandeelhouder stabiliteit biedt. De beursnotering maakte de bank gevoelig voor marktontwikkelingen. Zijn financiële man Herman Dijkhuizen over de neerwaartse druk op de koersen van NIBC en andere banken: 'Als anderen niesten, dan merkten we dat wel. Dat heb je niet als je een private instelling bent'.

Verloofd, nog niet getrouwd
Dinsdagavond meldde het bestuur van NIBC het bod, van in totaal €1,36 mrd, te steunen. Anderhalve week eerder maakte de De Haagse bank al bekend in 'vergevorderde gesprekken' te zijn met Blackstone. De twee grootaandeelhouders JC Flowers en Reggeborgh, samen goed voor driekwart van de aandelen, waren al akkoord.

Voordat de overname helemaal rond is, moeten nog wel een paar hordes worden genomen. Het resterende deel van de aandeelhouders moeten de stukken aanbieden. En toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiele Markten (AFM) moeten ook hun akkoord geven. De Wilt over het proces: 'We zijn verloofd, maar nog niet getrouwd.'

fd.nl/ondernemen/1336082/getrouwd-met...
Gaasp
0
quote:

Japio_ schreef op 26 februari 2020 16:08:


[...]

Ik heb zojuist mijn knopen geteld en afscheid van NIBC genomen. ABN komt ervoor in de plaats op 13,85.


Ik zit er ook aan te denken.
Die €9,85 vind ik nog steeds te laag, maar gelijk hebben is nog niet hetzelfde als gelijk krijgen.

De situatie lijkt wel op die bij Binck een jaartje terug. De koers komt niet boven het bod uit, en geen morrende grootaandeelhouders. Saxo was bereid om nog 10% hoger te gaan, maar dat hoefde helemaal niet.

Als de AEX nog een niveautje lager zakt, dan ruil ik m'n NIBC aandeeltjes ook maar om tegen iets wat meer potentie heeft. Toch ruim 20% winst binnen 1 jaar gemaakt.

KaPeeN63
0
Wat gebeurt er als je straks bijvoorbeeld niet je aandelen aanmeldt?
Wordt je dan uitgerookt en is de kans dat je een hogere prijs krijgt dan 9,85.

Dat gebeurde ook bij het van de beurs halen van Binck. Na sluiting aanmeldingstermijn werd Binck op een hogere koers verhandeld; toen bod 6,35 (incl. dividend).
KaPeeN63
0
ik begrijp niet dat er nog zo veel aandelen verhandeld worden op koersnivo van ca. 9,71. heden al meer dan 220.000 stuks.
Over ca. half jaar ontvang je 9,85. (zonder aftrek van transacties).
Begrijp het niet.
objectief
0
quote:

KaPeeN63 schreef op 27 februari 2020 13:11:


ik begrijp niet dat er nog zo veel aandelen verhandeld worden op koersnivo van ca. 9,71. heden al meer dan 220.000 stuks.
Over ca. half jaar ontvang je 9,85. (zonder aftrek van transacties).
Begrijp het niet.Ik wel, ruim 1/2 jaar wachten op minder dan 1,5% rendement en/of dit geld aanwenden voor de koop van kwaliteitsaandelen die 10/20% gezakt zijn.
KaPeeN63
0
quote:

objectief schreef op 27 februari 2020 13:21:


[...]

Ik wel, ruim 1/2 jaar wachten op minder dan 1,5% rendement en/of dit geld aanwenden voor de koop van kwaliteitsaandelen die 10/20% gezakt zijn.


Maak niet uit; die extra 1,5% pak ik gewoon mee. Trouwens dat is geen 1,5 maar
3% op jaarbasis.
En natuurlijk ga ik ook nog kwaliteitsaandelen kopen die 10/20% gezakt zijn.
Ik heb nog een cash potje; dus win/win situatie.

TIP: Shell extreem laag door olieprijs en gewoon dividend ontvangen.
Dividend wordt NOOIT verlaagd (tot op heden) door Shell.
KaPeeN63
0
Shell, komt altijd weer UP.
Ook Aegon BEHOORLIJK afgestraft.
Voordeel voor beiden HOOG dividend.
Neem AAA+ aandelen in zijn algemeenheid met goed dividend record. Val je geen buil aan.
Leg ze op ze op de plank incasseer dividend, en kijk na 1 jaar naar koers.
Komt altijd goed.
Leefloon
0
quote:

KaPeeN63 schreef op 27 februari 2020 15:02:

Neem AAA+ aandelen in zijn algemeenheid met goed dividend record.

Je spreekt beide eigen "tips" gelukkig razendsnel tegen, door bij NIBC te gaan voor een berekende 3%, om met dat geld dan de berekende 8% van Shell te missen.
KaPeeN63
0
quote:

Leefloon schreef op 27 februari 2020 15:21:


[...]
Je spreekt beide eigen "tips" gelukkig razendsnel tegen, door bij NIBC te gaan voor een berekende 3%, om met dat geld dan de berekende 8% van Shell te missen.


Nee, dat doe ik niet; NIBC laat ik gewoon doorlopen totdat 9,85 heb gecashed.
(nb. gekocht op 7,86 by the way).
Ik heb het geld van NIBC niet nodig om andere aandelen te kopen.
rudie80
0
Het bod is helaas niet wat ik ervan verwacht had. Echter verwacht ik niet dat er hier nog meer te halen valt. De enige reden dat ik nog niet verkocht heb is omdat ik verwacht dat de overige aandelen nog lager gaan. Zodra de storm een beetje over gewaaid is gaat NIBC eruit, hoe jammer ik het ook vind en koop ik er wat anders voor terug
Leefloon
1
quote:

KaPeeN63 schreef op 27 februari 2020 15:30:

NIBC laat ik gewoon doorlopen totdat 9,85 heb gecashed.

Nog erger, dus. Anderen een gehoopte 8% van Shell aanbevelen, maar zelf voor 3% van NIBC gaan.
mvdp
0
quote:

Japio_ schreef op 26 februari 2020 16:08:


[...]

Ik heb zojuist mijn knopen geteld en afscheid van NIBC genomen. ABN komt ervoor in de plaats op 13,85.


Gezien de huidige koersen staat er na wat meer dan 26% helaas ook een punt achter mijn NIBC-feestje. Jammer, jammer, jammer.

Ingeruild voor ABN, RDS en VLK.

KaPeeN63
0
quote:

Leefloon schreef op 27 februari 2020 18:59:


[...]
Nog erger, dus. Anderen een gehoopte 8% van Shell aanbevelen, maar zelf voor 3% van NIBC gaan.

Klopt niet wat je zegt; ik heb NIBC op 7,86, verkoop niet op 9,71 of daaromtrent.
Pas op 9,85 en pak de EXTRA 3 % .
En Shell aandelen heb ik ook hoor; bijna grootaandeelhouder.
Geen rare verhaaltjes vertellen hoor.
MOEdig Voorwaarts
0
Ik ben benieuwd of de kopers nog zo gelukkig zijn met hun nieuwe aanwinst, gezien de sectoren en type-leningen waar deze nies-player in gespecialiseerd is!
2.488 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NIBC Holding N.V. Meer »

Koers 7,200   Verschil +0,60 (+9,09%)
Laag 6,640   Volume 637.486
Hoog 7,400   Gem. Volume 578.117
6 apr 2020 17:35
label premium

Update overnamebod op NIBC

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare