Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Informatiedrama rondom beleggingsproducten

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Arod74
0
"Kiene beleggers die zich op deze manier niet willen laten betuttelen, kunnen overigens gemakkelijk zelf een rekening in het betreffende land openen."? Marcel, je hebt duidelijk nooit geprobeerd om een rekening in Frankrijk te openen. De banken zijn daar zo ontoegankelijk dat andere bedrijven hun slag slaan in die markt (Orange, Carrefour...) en nu bankrekeningen aanbieden, terwijl ze geen banken zijn. Weet niet of het een goede ontwikkeling is, maar het is wel voor veel mensen een oplossing. Bizar dat binnen de EU het nog steeds praktisch vrijwel onmogelijk is om in een ander land een rekening te openen (ik spreek uit ervaring), Frankrijk is een extreem voorbeeld, maar er zijn ook Nederlandse banken die niet ingezetenen weigeren.
Ronaldino
1
Eindelijk eens aandacht voor deze drogmaaatregel. Zijn er nog meer particuliere beleggers die geld hebben verplaatst naar een buitenlandse broker? Heel jammer, want ik deed goede zaken met DeGiro. In plaats van meer heb ik er nu minder staan. Ik werk nou eenmaal graag met ETF's en de meesten zijn hier niet meer te krijgen voor de particulier.
DeZwarteRidder
0
Zelfs een beleggingsfonds als Tetragon Financial valt onder deze maatregel (bij Binck), wat volkomen belachelijk is.
Stapelaar
0
Klopt het dat aan de AEX genoteerde bedrijven met hun beleggers volledig in het engels mogen communiceren? Voor aandelen en opties daarop is er geen EID nodig. Zijn individuele aandelen volgens de regelgevers voor particulieren minder risicovol dan beleggingsfondsen?
rogerkjames
1
Wordt inderdaad tijd dat dit onzin wordt aangepakt. De AFM zegt dat het een europees maatregel is maar dat is niet waar. De europese regels geven een land de recht om zijn eigen invulling te geven.
@Arod74 - Groot gelijk. GB is net hetzelfde.
@Ronaldino - Voor ETF's ben ik naar TDAmeritrade overgestapt. Kost $6.95 voor compleet koop/verkoop cyclus.
Ouwerkerk R
1
AFM heeft nooit goed gewerkt. Had zich druk moeten maken tijdens woekerpolissen. Toen werden burgers echt bestolen in Nederland. Nu alleen bang dat geld naar buitenland gaat. Deze flauwekul en Crypto currency inmenging.. AFM niet geloofwaardig.
Met Effekt
1
Belachelijke regel. De financiele crisis werd niet veroorzaakt door een gebrek aan informatie bij particulieren maar door hebzucht en domino beleggen van de professionele markt.
ETFs zijn voor een particulier juist veiliger (spreiden) dan de aankoop van individuele fondsen. Gelukkig zijn bij Binck nog veel ETFs te koop. En jammer dat dat niet meer kan bij Degiro tegen lage kosten.
Verkruimel
0
Hmm - is een groot deel van deze tekst niet als eens eerder verschenen? Veel klonk me bekend in de oren..
Saibee
0
De KID/EID van een Engel/Amerikaans product moet in het Nederlands anders mag je niet in het product handelen, dit terwijl slechts 10% van de Nederlanders Engels niet beheerst.

Dan kan ik de volgende maatregel zelf wel verzinnen.
De handel in wat voor product dan ook wordt verboden omdat 15% van de Nederlanders laaggeletterd dan wel analfabeet is en de KID/EID geen eens kan lezen.
AEX900
1
Ook in Duitsland is het bijna onmogelijk als NL een rekening te openen.
ING-DiBa vereist "duits ingezetene". Andere uitsluitend een postadres, geen Postbus, in Duitsland.
De nieuwe voorschriften laten zien dat de AFM denkt dat beleggers idioten zijn. Alleen speculaten zijn dat en die lezen toch niets.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit verdeeld

19 sep De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag verdeeld gesloten. De renteverlaging door de Federal Reserve ... 1

  Indices

  AEX 579,08 +0,41%
  EUR/USD 1,1052 +0,16%
  Germany30^ 12.431,20 -0,21%
  Gold spot 1.500,95 +0,08%
  LDN100-24h 7.326,89 +0,11%
  NY-Nasdaq Composite 8.182,88 +0,07%
  US30# 27.108,91 +0,09%

  Stijgers

  Pharming
  +5,08%
  Sif Ho...
  +3,78%
  Arcadis
  +3,35%
  Euroco...
  +2,33%
  Aegon
  +2,16%

  Dalers

  Arcelo...
  -4,78%
  Flow T...
  -2,30%
  Fugro
  -1,68%
  DSM
  -1,65%
  Accsys
  -1,25%