Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Optie expiratie DeGiro "And it's gone!"?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Woutervb
0
Hallo,

www.youtube.com/watch?v=TGwZVGKG30s

Ik kijk regelmatig mee op het forum en ben benieuwd naar jullie ervaringen met de experiatie van gekochte opties met waarde bij DeGiro. DeGiro doet mij op dit moment namelijk erg denken aan bovenstaand filmpje:)

Ik had voor afgelopen vrijdag namelijk een straddle op Engie vanaf 12.60, call en put opties zijn verkocht voor 0 euro terwijl de slotkoers van Engie 13.175 was en de calls dus nog 57.50 per contract waard waren, ik zie dat deze om 17:52 zijn verkocht voor 0 euro ipv 22:00 uur de tijd die normaal bij opties staat die niks meer waard waren.

Mijn fout is doordat ik ook nergens de mogelijkheid zag geen opdracht heb gegeven voor uitoefening van de opties (moest blijkbaar per mail). Ik ging er vanuit dat de opties automatisch uitgeoefend zouden worden en ik de aandelen in bezit zou krijgen. Zat namelijk ook short in Engie en ging er van uit dat deze positie gesloten zou worden.

Aan de telefoon werd gezegd dat dit normaal is en dat ik niet de enigste ben, een goede leer voor de volgende keer. Ik ben nu dus benieuwd wie ook de "And it's gone!" ervaring heeft? Of heb ik het verkeerd begrepen en kan iemand mij de Corporate Actions waar DeGiro steeds naar verwijst duidelijker uitleggen? Het ging om een groter bedrag dan 95euro die hieronder wordt genoemd.

Ben benieuwd!

Gr. Wouter


DEGIRO: Als Execution Only klant is het uw eigen verantwoordelijkheid om waar dit nodig is tijdig uw instructie aan DEGIRO te geven met betrekking tot uw posities in Derivaten en warrants. Bijvoorbeeld voor het uitoefenen van uw opties en warrants bij expiratie. U stemt er nadrukkelijk mee in dat DEGIRO het recht, maar niet de verplichting of verantwoordelijkheid heeft, om actie te ondernemen wanneer u verzuimt om tijdig een instructie te geven. Dit kan DEGIRO doen voor uw of voor haar eigen rekening. Wanneer in een dergelijke situatie DEGIRO stock settled opties of warrants uitoefent die bij close of business van de betreffende beurs op expiratie datum: - indien de onderliggende waarde een index is 2% of meer in the money zijn; - indien de onderliggende waarde een onderneming met een marktkapitalisatie van EUR 20 miljard of hoger is, 3% of meer in de money zijn; dan wel - in alle andere gevallen 5% of meer in de money zijn, dan zal DEGIRO de opbrengst - indien die er is - onder aftrek van een risico premie, boeken in uw Giraal Tegoed. Indien de opbrengst negatief is, dan is deze voor rekening van DEGIRO. De risico premie voor deze service bedraagt 20% van de opbrengst met een minimum van EUR 95, dan wel het bedrag van de opbrengst indien dat lager is dan EUR 95. In alle andere situaties waar DEGIRO dit uit praktische of commerciële overwegingen wenselijk vindt kan DEGIRO deze of soortgelijke acties ondernemen voor haar eigen rekening en risico. Indien DEGIRO dit doet, dan zal zij er voor zorgen dat dit niet in het nadeel zal zijn van u als Cliënt.


Woutervb
1
Gelukkig ben ik toch de enigste, wil nog even melden dat ik ondertussen via een klacht de winst min de risicopremie terug heb gehad!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurzen verder omhoog na handelsdeal

11:47 De Europese beurzen gingen maandag verder omhoog. Het voorlopige handelsakkoord dat de Verenigde Staten en ... 3

  Indices

  AEX 609,58 +1,11%
  EUR/USD 1,1152 +0,21%
  Germany30^ 13.376,40 +0,71%
  Gold spot 1.478,46 +0,17%
  LDN100-24h 7.530,11 +2,17%
  NY-Nasdaq Composite 8.734,88 +0,20%
  US30# 28.229,79 +0,36%

  Stijgers

  AMG
  +5,21%
  Arcelo...
  +3,94%
  RELX
  +3,47%
  Air Fr...
  +2,17%
  Wolter...
  +2,00%

  Dalers

  Kiadis...
  -3,04%
  Ajax
  -1,44%
  Sligro
  -0,85%
  Kendrion
  -0,48%
  Accell
  -0,40%