Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

*BLACK MONDAY BLOEDBAD 20% BeursKrach!!!*

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
726 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jonas
0

Realist je moet bij het theater gaan. Olie zoals vrijdag avond omhoog is Shell en oliegerelateerd omhoog hoger en de AEX. Je ziet spoken mogelijk door vrees voor jouw puts ingegeven.

Bied je maandag ook bij afwezigheid van die neerwaartse knal netje jouw verontschuldigingen aan?

Wat is trouwens precies jouw onderbouwing? Komt toch wat over als ongefundeerde apekool.

Groet, Jonas

hirshi
0
quote:

Realist2018 schreef op 3 mrt 2018 om 23:07:


De beurzen staan op het punt om te imploderen dat staat vast. Trump heeft de "lont" aangestoken en maandag gaat het "knallen". De grootste beurs bubbel ooit knapt dan.


Niets staat vast. Beurzen zijn redelijk onvoorspelbaar.
Maar goed, nu heeft Trump dan weer gedreigd met importheffingen te komen op Europese auto's.
Daar zouden de Franse, Italiaanse en Duitse beurs wel eens flink last van kunnen krijgen. Maar ook de Nederlandse beurs. Maar even niet in TomTom of Kendrion. Vooralsnog reken ik maandag op een technisch herstel.
Herstel kan echter snel wegebben als Juncker weer roet in het eten gaat gooien.

Welkom terug Jonas.
Bangizwe
0
Claudedepays : Alleen al het tekort voor dit jaar komt uit boven de 1000 miljard, als ze met 3 % groeien. Anders zal het nog veel meer zijn. En dat is dan nog zonder de gevolgen van die belasting hervormingen. En zonder uitgaven voor infrastructuur. En dat protectionisme steekt overal de kop op. Kijk maar naar Zuid-Afrika, onteigeningen zonder vergoeding. Door de grote meerderheid in de politiek goedgekeurd. Als ze daar nu niet mee verder gaan, dan gaan ze daar poitiek op afgerekend worden. En de spanningen lopen al op door droogte in het zuiden en grote immigratiegolven uit buurlanden in de afgelopen jaren. Ze moeten dus gaan scoren, en dat zal op de kap van die blanke landeigenaars gaan worden. En dat zal overal in de wereld gaan gebeuren. Peak globalisering is achter de rug.
Chiddix
0
quote:

Realist2018 schreef op 3 mrt 2018 om 23:07:


De beurzen staan op het punt om te imploderen dat staat vast. Trump heeft de "lont" aangestoken en maandag gaat het "knallen". De grootste beurs bubbel ooit knapt dan.


China heeft onlangs gezegd , dat de VS een kredietwaardigheid heeft als Kazachstan.
jonas
0

En diezelfde onkredietwaardigheid heeft China dus ook Chiddix. Waarom jarenlang oneerlijke concurrentie vanuit China tolereren ten koste van jobs hier? Wil je belabberde arbeid in China?

Groet, Jonas
jonas
0

Deze meneer Schumpeter heeft veel zaken goed voorzien en ik vrees dat we op het punt komen van ontmandeling van de Alibaba, google, Amazon, Facabooken. Het staatssocialisme wordt mogelijk meer de norm.

"Schumpeter en het Keynesianisme[bewerken]
In Schumpeters theorie volstaat de Walrasiaanse evenwichtstheorie niet om de voornaamste mechanismen van de economische ontwikkeling te beschrijven. Schumpeter was van mening dat een goed ontwikkeld financieel systeem, met een reeks van instituties voor de kredietverlening, het een "entrepreneur" mogelijk maakt om zijn "ideeën" te realiseren door alle benodigde "productiemiddelen" in te kopen.

Men kan een onderscheid maken tussen economen die de nadruk leggen op de "reële" wereld en die geld beschouwen als niet meer dan een smeermiddel om de boel draaiende te houden en economen die monetaire instituties belangrijk vinden, omdat monetaire ontsporingen ook gevolgen hebben in de "reële" wereld. Zowel Schumpeter als Keynes vallen in de laatste categorie. Desondanks verwierp Schumpeter, die een klassiek liberaal was, het keynesianisme.
Schumpeter en de aangekondigde ondergang van het kapitalisme[bewerken]
Schumpeters meest gelezen boek is waarschijnlijk Capitalism, Socialism, and Democracy (Kapitalisme, Socialisme en Democratie), waarin hij de theorieën van Karl Marx bespreekt. Schumpeter staat sympathiek tegenover Marx' analyse, maar concludeert dat het kapitalisme door het socialisme vervangen zal worden om andere redenen dan Marx denkt. In dit boek presenteert Schumpeter ook zijn beroemde concept van creatieve destructie, wat inhoudt dat oude manieren van werken en oude structuren telkens vervangen worden door nieuwe.
Schumpeter en democratische theorie[bewerken]

In hetzelfde boek zette Schumpeter een theorie van de democratie uiteen, die tot doel had, dat wat hij de "klassieke leer" noemde, uit te dagen. Hij betwistte het idee dat democratie een proces was, waarbij de kiezers zich identificeren met het algemeen belang, en dat politici dit algemeen belang vervolgens uit naam van de kiezers uitvoerden. Hij betoogde dat dit onrealistisch was, en dat de onwetendheid en de oppervlakkigheid van de mensen betekende dat zij in feite tot op grote hoogte door de politici zouden worden gemanipuleerd. De politici bepaalden de agenda. Dit maakte een 'regering door het volk' concept naar zijn mening zowel onwaarschijnlijk als ongewenst. In plaats daarvan bepleitte Schumpeter, sterk beïnvloed door Max Weber, een minimalistisch model, waarbij democratie een mechanisme is voor de concurrentie tussen leiders, vergelijkbaar met een marktstructuur. Hoewel periodieke verkiezingen, waar iedereen zijn stem uitbrengt, regeringen legitimeren en verantwoordelijk houden, is het beleidsprogramma een zaak van de regering en niet van het volk. De participerende rol van individuen is meestal ernstig ingeperkt.

Schumpeter en ondernemerschap[bewerken]
Het onderzoek naar ondernemerschap heeft veel te danken aan de bijdragen van Schumpeter. Hij was waarschijnlijk de eerste wetenschapper die theorieën over ondernemerschap ontwikkelde. Hij gaf twee theorieën. In de eerste variant stelde Schumpeter dat innovatie en technologische verandering binnen een natie van de ondernemers, of de "wilde geesten", komt.

Hij bedacht het woord Unternehmergeist, ook in het Nederlands bekend als Ondernemingsgeest. Hij geloofde dat de ondernemers de mensen zijn die de economie van een land aan de gang houden. In de tweede variant, die hij als hoogleraar aan de Harvard Universiteit verder uitwerkte, stelde hij dat de actoren, die de innovatie en de economie aandrijven de grote bedrijven zijn. Zij beschikken over de middelen en het kapitaal om in onderzoek en ontwikkeling te investeren. Beide varianten worden vandaag de dag als complementair beschouwd" bron Wiki en zijn boeken.

Groet, Jonas

Claudedepays
0
Man, man, man. Het enige wat vast staat is dat je ieder weekend zulke onzin uit roept te kramen. Waar je wel gelijk in hebt is dat het maandag gaat knallen, opwaarts wel te verstaan.
BW2017
0
Ongelofelijk en Bizar dat iex jou als fantast hier de nodige berichtjes laat plaatsen.
NewKidInTown
0
"Deutschland wird zwischen zwei Giganten zerrieben"

Der US-Präsident zettelt einen Handelskrieg an, und gleichzeitig baut China seinen Einfluss über strategische Firmenkäufe aus. Der Machtwille der beiden Riesen wird für Deutschland zur Bedrohung.

www.welt.de/wirtschaft/article1741567...

Bedreiging voor Duitsland en de DAX ? Of schiet de US ook in eigen voet ?
NewKidInTown
0
quote:

Realist2018 schreef op 4 mrt 2018 om 04:37:


www.cnbc.com/2018/03/03/a-trade-war-c...

Trump zijn handels oorlog is een "zwarte zwaan" voor de beurzen. Lees het artikel maar.


"Raymond James' Jeffrey Saut says the safest place for investors is on the sidelines until there's more clarity.

"If this spills over into a full-blown trading war, then I have no idea where the bottom is going to be in this," the firm's chief investment strategist said Friday on CNBC's "Trading Nation." "I'm just kind of sitting on my hands right here until the dust clears.""

"Op de handen zitten" en "aan de zijlijn", dat lijkt me op dit moment verreweg het veiligste.

Ben ook benieuwd hoe Deutsche Bank het zal vergaan de komende tijd met hun 46 TRILJOEN USD uitstaande derivaten positie (stand eind 2017).
Chiddix
0
quote:

jonas schreef op 3 mrt 2018 om 23:46:En diezelfde onkredietwaardigheid heeft China dus ook Chiddix. Waarom jarenlang oneerlijke concurrentie vanuit China tolereren ten koste van jobs hier? Wil je belabberde arbeid in China?

Groet, Jonas


Gooide wat olie op het vuur en zei niet waarom China dat zegt. Het had inderdaad te maken met de onkredietwaardigheid van China volgens Amerikaanse kredietbeoordelaars.
simi500
0
Het orkest onder leiding van Realist2018 kan nog rustig een hele tijd verder spelen op de Titanic.
Smakkie
0
Ik hoop niet dat Trump nog meer twittert over zijn handelsbalans. Ben bang dat de beurzen dan maandag verder onderuit gaan.
Claudedepays
0
Hoe meer Trump twittert, hoe beter voor de beurzen. China geeft al aan geen handelsoorlog te willen, Duitsland is ook duidelijk, het is slechts ons drunken Junckertje die meent dat ie het democratisch recht heeft om namens Europa te spreken, terwijl hij absoluut niet de mening van de meerderheid van de Europeanen vertegenwoordigd. Enfin, het wordt steeds duidelijker dat Trump zijn zin krijgt en betere voorwaarden voor de US bedingt, zonder daadwerkelijk heffingen in te voeren. Trump strikes again! God, i love that guy.
finance2u
0
Gezwets zeg...de Eu heeft zelf ook importheffingen opgelegd. Heg enige verschil is dat de Eu het politiek correct brengt en trump doet het via twitter..maar het was allang bekend dat hij dat wilde doen, verkiezingsbelofte...de feitelijke gevolgen zijn voor Europa zeer gering.
726 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Shell koploper in lagere AEX

09:15 De aandelenbeurs in Amsterdam deed maandag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het ro...

  Indices

  AEX 573,93 -0,50%
  EUR/USD 1,1064 -0,08%
  Germany30^ 12.385,30 -0,67%
  Gold spot 1.500,24 +0,76%
  LDN100-24h 7.356,83 +0,08%
  NY-Nasdaq Composite 8.176,71 -0,22%
  US30# 27.109,00 -0,34%

  Stijgers

  Royal ...
  +2,88%
  SBM Of...
  +2,39%
  Fugro
  +2,38%
  ALTICE...
  +1,60%
  Volker...
  +1,29%

  Dalers

  Air Fr...
  -3,50%
  Wolter...
  -2,87%
  Arcadis
  -2,60%
  Akzo N...
  -2,40%
  B&S Gr...
  -2,36%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Jopie1962 op 16-sep-19 10:39
  (3)

  wiegveld op 16-sep-19 10:15
  (21)

  Jopie1962 op 16-sep-19 10:08
  (2)

  Jopie1962 op 16-sep-19 09:40
  (11)

  Chris 'belegt' op 16-sep-19 08:39

  Column Forum Meer»

  (23)

  Diminhu op 16-sep-19 10:47
  (77)

  Mr_Baldy op 16-sep-19 09:54
  (171)

  shortie op 16-sep-19 09:06
  (3)

  Brievenbus op 16-sep-19 08:50
  (6)

  Fiero1985 op 16-sep-19 08:49