Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor Mittal Maart 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.026 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Stevige verliezen op Wall Street na aankondiging importtarieven
Vrees voor inflatie en handelsoorlog.

(ABM FN-Dow Jones)Wall Street is donderdag flink lager gesloten. De S&P 500 daalde 1,3 procent tot 2.677,67 punten, de Dow Jones-index verloor 1,7 procent tot 24.608,98 punten en de Nasdaq sloot 1,3 procent in het rood op 7.180,56 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde importtarieven aan op staal en aluminium. Hierop gingen de koersen van staalproducenten omhoog, maar overige aandelen zetten een flinke daling in. Importtarieven zullen waarschijnlijk leiden tot hogere prijzen voor goederen, waarmee de vrees voor inflatie weer werd aangewakkerd.

Bovendien bestaat de mogelijkheid dat de tarieven, bedoeld om de Amerikaanse industrie te beschermen tegen de import van goedkoper staal uit andere landen, zullen leiden tot vergeldingsacties in het buitenland. Hierdoor zou een handelsoorlog kunnen ontstaan.

Eerder was er aandacht voor de PCE-index, één van de belangrijkste macrocijfers van deze week. Deze inflatie indicator wordt ook gebruikt door de Federal Reserve bij het bepalen van haar standpunt over de ontwikkeling van de consumentenprijzen. De verwachting van een oplopende inflatie lag begin februari aan de basis van de koersdalingen, omdat een hogere inflatie naar verwachting een einde zal maken aan de lage rentes.

Uit de opmerkingen van de nieuwe Fed topman Jerome Powell eerder deze week in een getuigenis voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de Amerikaanse economie werd afgeleid dat de centrale bank mogelijk dit jaar vier keer de rente zal gaan verhogen. De meeste marktvolgers gingen eerder uit van drie verhogingen.

Vandaag beantwoorde Powell vragen van de Amerikaanse Senaat. Martkvolgers stelden dat de nieuwe Fed baas minder 'hawkish' was dan eerder, maar het vooruitzicht van vier renteverhogingen is nog niet van de tafel.

De Amerikaanse inkomens stegen met 0,4 procent, terwijl de uitgaven met 0,2 procent opliepen.

Tevens bleek uit de inkoopmanagersindex voor de industrie van Markit dat het groeitempo iets is gedaald in februari. Maar de index die een kwartier later door het Institute for Supply Management werd vrijgegeven liet een toename van de groei zien.

De euro/dollar noteerde op 1,2268. Rond het slot van de beurzen in New York op donderdag koste een euro 1,2201 dollar.

De olieprijs is donderdag verder gedaald. De aprilfuture op een vat West Texas Intermediate daalde 1,1 procent op een settlement van 60,99 dollar. Een dag eerder bleek uit het wekelijkse rapport dat de Amerikaanse olievoorraden zijn gestegen, met 3 miljoen vaten.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van staal en aluminiumfabrikanten stegen sterk op de verwachte maatregelen tegen het dumpen van staal. Nucor won 3,3 procent, US Steel 5,8 procent en Century Aluminium kreeg er 7,66 procent bij.

Best Buy heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar hogere resultaten behaald die ook boven de marktverwachting uitkwamen. Ook gaf de Amerikaanse elektronicaketen een sterke outlook voor het huidige boekjaar en werden de verwachtingen voor de middellange termijn opwaarts bijgesteld. Het aandeel Best Buy steeg 3,9 procent.

Kohl's Corp maakte teleurstellend resultaten bekend, waarop de koers 5,7 procent verloor.

Barnes & Nobel zei verlies te hebben geleden in het afgelopen kwartaal. Hierop zakte het aandeel met 5,1 procent.

Uit cijfers van de grootste autobouwers bleek dat de autoverkopen in Amerika in februari gedaald zijn, nadat showrooms in de Verenigde Staten in de maanden ervoor juist nog kortingsacties hielden om klanten te lokken. General Motors verkocht 7 procent minder. De koers verloor 4,0 procent. Bij Fiat Chrysler daalden de verkopen met 1 procent. Het aandeel noteerde 2,8 procent in het rood. Ford kreeg ook een daling van 7 procent te verduren en kreeg te maken met een koersdaling van 3,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Liromijo
0
Iets begrijp ik niet: op de eerste aankondiging dat Trump voornemens had, of geadviseerd werd, op importheffingen op te leggen spoot AM eveneens omhoog. Nu omgekeerd in tegenstelling tot andere staalfabrikanten. Wie legt mij dit uit?
voda
1
Beursupdate: AEX op Wall Street
Alle fondsen lager.

(ABM FN-Dow Jones)Op Wall Street zijn donderdag alle negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.

Aegon (-1,5%)
ArcelorMittal (-1,9%)
ASML (-1,3%)
Galapagos (-0,3%)
ING Groep (-1,1%)
Philips (-1,3%)
RELX (-0,3%)
Royal Dutch Shell (-1,0%)
Unilever (-0,6%)

Euro/dollar: 1,2268

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 529,59 punten, zijn geëindigd op 525,93 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
rene l
0
quote:

Liromijo schreef op 1 mrt 2018 om 22:15:


Iets begrijp ik niet: op de eerste aankondiging dat Trump voornemens had, of geadviseerd werd, op importheffingen op te leggen spoot AM eveneens omhoog. Nu omgekeerd in tegenstelling tot andere staalfabrikanten. Wie legt mij dit uit?


Volgens mij is het op dit moment ook niet uit te leggen.
Niemand weet de exacte gevolgen.
Daarnaast blijft het altijd de vraag of het doorgaat.
En eigenlijk kan ik Trump helemaal geen ongelijk geven, eigen mensen eerst.
Angst regeert blijkbaar op dit moment.
Mijn advies, blijft vooral rustig, en neem een lekker biertje.
Morgen komt de zon gewoon weer op.
herbie bel
0
Japanse staalaandelen gemiddeld 3 procent omlaag. Verwacht voor Arcelor ook zo iets.
Kogovus
0
Wat nou "eigen volk eerst" Het zou mooi zijn als bekend werd welke financiële belangen hij zelf heeft bij het opleggen van de importheffingen. Achter de schermen verdiend hij hier meer dan waarschijnlijk zelf ongekende bedragen mee. Hij kan de markt maken of kraken. Hoe mooi is het om mega short te gaan op de diverse markten als je zelf het negatieve nieuws de wereld mag inslingeren. Vervolgens ga je om tafel om wat positief nieuws op te rakelen en doe je omgekeerde.

Lekker toch, altijd raak.

Succes vandaag, ik hoop op niets want zoals je weet is hoop een uitgestelde teleurstelling.

Gr. Ko

Kogovus
0
quote:

herbie bel schreef op 2 mrt 2018 om 07:20:


Japanse staalaandelen gemiddeld 3 procent omlaag. Verwacht voor Arcelor ook zo iets.


Op dit moment reageert de IO index op IG nauwelijks negatief op de berichtgeving. Dit terwijl de Aziatische markt al bijna weer een volle handelssessie achter de rug heeft. Ik kan mij niet voorstellen dat het kwartje nog niet is gevallen bij de speculanten.
sappas
0
ArceloMittal en NSSMC nemen samen Essar Steel India over

Geen financiële details.
(ABM FN-Dow Jones)ArcelorMittal en Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation hebben overeenstemming bereikt over een gezamenlijke overname van Essar Steel India. Dit maakte ArcelorMittal vrijdag voorbeurs bekend.

Alvorens er goedkeuring komt voor de overname, moeten de Indiase autoriteiten nog wel akkoord gaan met de reorganisatieplannen van de kopende partijen.
ArcelorMittal en NSSMC zijn geen onbekenden van elkaar.

In Amerika werden de afgelopen 20 jaar al drie samenwerkingsverbanden opgezet tussen de twee staalbedrijven. Met zijn tweeën denken ArcelorMittal en NSSMC vlot een 'turn around' bij Essar te kunnen bewerkstelligen en de onderneming zo een belangrijke bijdrage te kunnen laten leveren aan de groei van de Indiase economie.

Hoeveel er met de overname is gemoeid, dat maakte ArcelorMittal niet bekend.
Halverwege februari meldde Mittal al dat het een bod had uitgebracht op Essar. De Indiase fabriek zou volgens ArcelorMittal in staat moeten zijn om 9,6 miljoen ton staal per jaar te produceren, alhoewel momenteel de huidige maximaal haalbare productiecapaciteit van staal 6,1 miljoen ton per jaar is, als gevolg van procesproblemen.

Het aandeel ArcelorMittal sloot donderdag 1,9 procent lager op 27,72 euro.
Door: ABM Financial News.

AM zit toch al behoorlijk groot in de VS. Volgens mij heeft AM niet zoveel problemen met de maatregel van Trump.
Graag reactie van de echte kenners.

Groetjes,

Sappas
Archie Steelman
0
Zie in de bijlage de stijging van de beurskoersen van Amerikaanse staalbedrijven na aankondiging tarieven door Trump gisteren. AM zit daar niet bij
Bijlage:
Mountainlion
0
Ik begin toch beetje paniekerig te worden
Heb al mijn spaargeld op AM gezet
Zit er gemiddeld in voor € 29,55
Dat is helaas bijne de hoogste koers .
Toch hoop ik met de groei van onze economie
Dat de koers gaat herstellen, hou me ook vast aan
Alle koersdoelen , die vele euro’s hoger liggen
Dan nu de huidige koers.
Dus leg ze op de plank, en probeer niet meer elke dag
de koers te volgen, dat is heel ongunstig voor mijn
gemoedsrust . Of denken jullie om een deel te verkopen,
Om misschien verlies te verkleinen, als hij verder gaat
Zakken ? Wat is wijsheid ?
Toch denk ik wachten op betere tijden.
Archie Steelman
0
"De markten worden weer even herinnerd aan de aanvankelijke negatieve reactie van de uitverkiezing van Trump als president. De tarieven werden aangekondigd zonder enige vorm van ondersteunend beleid. Dat komt wellicht nog maar de interpretatie momenteel is vooral dat het neigt naar populisme van Trump", aldus marktstrateeg Michael McCarthy van CMC Markets.
tukker51
0
quote:

Mountainlion schreef op 2 mrt 2018 om 09:29:


Ik begin toch beetje paniekerig te worden
Heb al mijn spaargeld op AM gezet
Zit er gemiddeld in voor € 29,55
Dat is helaas bijne de hoogste koers .
Toch hoop ik met de groei van onze economie
Dat de koers gaat herstellen, hou me ook vast aan
Alle koersdoelen , die vele euro’s hoger liggen
Dan nu de huidige koers.
Dus leg ze op de plank, en probeer niet meer elke dag
de koers te volgen, dat is heel ongunstig voor mijn
gemoedsrust . Of denken jullie om een deel te verkopen,
Om misschien verlies te verkleinen, als hij verder gaat
Zakken ? Wat is wijsheid ?
Toch denk ik wachten op betere tijden.

Als je het geld niet direct nodig hebt, zou ik niet nu nog verkopen. De koers kan best wel weer 1 of zelfs enkele euro's dalen, maar de kans dat de koers voor eind van het jaar boven de 35 staat acht ik groter dan dat de koers onder de 25 staat.
Nu verkopen in de hoop lager terug te kopen kan, maar dat is een gok.
Ik heb namelijk geen idee hoe de markt de komende dagen gaat reageren op de initiatieven van Trump. Soms lijkt het de ene kant op te gaan en vervolgens krijg je plotseling om omkeer.
rene l
0
quote:

k / v schreef op 2 mrt 2018 om 09:16:


wat wordt het :
een handelsoorlog of waait het weer over ?


Vooralsnog is er weinig aan de hand lijkt mij, goud blijft op z'n rug liggen.
Sommige mensen hadden misschien beter in bed kunnen blijven liggen.
Zelf kijk ik eens naar het nieuws, volgens zeggen draait de economie in de VS nog steeds goed, autoverkopen zijn wel flink afgenomen op verwachting van een stijgende rente.
Niks geen nieuws onder de zon dus.

Ik ga eerst nog een bak koffie drinken, dan steek er nog één op, en daarna zet ik mijn bivakmuts op een ga een flink eind fietsen.
Het is nog steeds ijskoud, de thermometer heeft bijna de -10 aangetikt, maar de zon schijnt gelukkig volop.

En misschien ga ik vanmiddag nog op m'n rug in de koopgoot liggen, het is namelijk weer vrijdag en geschreven puts raken weer aardig aan de prijs.
Ik verwacht nog steeds dat Mittal niet echt onder de 27 zal zakken, zeker weten doe ik dit echter niet.
Garantie tot aan de uitrit zou ik zeggen.
Hoe gek wil je het hebben.
The voice
0
Weet iemand zo 123 wat het % omzet/marge VS en rest van de wereld is mbt resultaten Arcelor?

Eigenlijk alleen impact op Europa business die heffingen m.i.
KijKhumGaaN....
0
Ter herinnering:

Steel market dynamics showing 'major shift,' analyst says
Feb. 28, 2018 11:18 AM • SA Editor Carl Surran
Recent channel checks with service centers point to a "major shift" in steel market dynamics during the past 30-45 days, according to Credit Suisse analyst Curt Woodworth.
Most mills are quoting $800/ton for hot rolled coil and almost all service centers have noted price levels closer to $800 vs. $775 for new buys, the analyst says, adding that a Q2 sheet shortage is a "real possibility."
Woodworth believes $850-$900/ton HRC is likely by Q2, and would move materially higher if Pres. Trump implements more broad based tariffs, as the U.S. market would experience a more severe shortage.
Relevant tickers include X, AKS, NUE, STLD, CMC, CLF, MT, WOR, RS, SLX.
Source: Bloomberg First Word
1.026 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ArcelorMittal Meer »

Koers 13,536   Verschil +0,34 (+2,59%)
Laag 13,102   Volume 8.928.506
Hoog 13,810   Gem. Volume 8.457.455
21-okt-19 17:35
label premium

ArcelorMittal: Wanneer draait de automarkt?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium