Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor Mittal Maart 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.026 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rene l
0
En Mittal, die doet wat ie wil.
De wind is op groote hoogte inmiddels gedraaid.
Donald zei het al, binnenkort komt het omslagpunt.

Gekke gasten op tv, autoverkopen trekken moeizaam aan, bierverkopen lopen goed, en het enige wat volgens mij echt aan inflatie onderhevig is zijn belasting gerelateerde producten.

Vanmorgen zag ik ook nog een reclame voor de Dacia Duster.
Op zich ziet die auto er helemaal niet zo slecht uit, maar, je wilt toch niet vergeleken worden met die figuren in de reclame.
In zo'n auto zou ik mij nooit durven te vertonen, wat zullen ze wel niet van je denken.
Wat gekken tegenwoordig al niet kunnen bedenken.

Goud daalt weer, olies doen ook niet zo veel ondanks dat het buiten bar en boos is, werkelijk, het is bivakmutsen weer.

Economische cijfers wereldwijd reflecteren volgens mij niet de verhalen op tv waarin men ons voorspiegelt dat we in een hoog-conjunctuur zitten.
Maar ja, mensen laten zich graag bedonderen.
Ik ben daarom benieuwd of alle aangekondigde renteverhogingen er komen, bij ons zal het wachten heel lang duren, misschien wel voor altijd.

Mittal lijkt aan te sturen op bodemvorming rond de 28, in het ergste geval zou er nog een slordige Euro af kunnen.
Ik ben benieuwd.
gpjf
0
quote:

tukker51 schreef op 1 mrt 2018 om 11:01:


gokje : koop 27,82


inmiddels breed belegd waaronder uiteraard Arcelor, Altice, KPN, BAM en Post.nl allemaal vooralsnog op bodemkoersen maar dat weet je natuurlijk nooit. De meesten { AM natuurlijk niet) zie ik als potentiële overname kandidaten en valt veel winst bij te behalen. Al is het er maar 1. Mijn zoon gisterenavond geadviseerd een kooporder te leggen voor AM op 27,61 en daar zit hij toch niet veel meer vanaf. dat zou zo nog maar eens kunnen vandaag. Zelf zit ik nog met AM op 26,05 dus daar kan ik geen builen meevallen.
tukker51
0
Dat doe je goed gpjf.
Zit zelf ook in KPN (gekocht op 2,84 gemiddeld).
Zat ooit ook in Altice maar heb die half januari verkocht en short gegaan op gemiddeld 8,60. Overweeg om ze nu terug te kopen.
AM zou nog best wel eens weer terug kunnen zakken naar 26,XX als de beurzen verder corrigeren. Maar dat is als : als het gaat regenen houden we het niet droog.
tukker51
0
Waarom staan US steel en AK steel trouwens voorbeurs resp. 4% en 7% in de plus?
En waarom doet AM daar niet een beetje in mee?
knofje
0
Archie Steelman
0
Trump beslist vandaag over importtarieven op staal en aluminium
01 maart 2018
De VS staan op het punt invoerheffingen van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium in te voeren.

De Amerikaanse president maakt zijn beslissing donderdag bekend. Donald Trump overweegt maatregelen om de import van staal en aluminium te beperken. Vooral in de zogenaamde Rust Belt, het industriële noordoosten van de VS, hebben staalmakers het zwaar, naar eigen zeggen door de import van goedkoop buitenlands staal en aluminium.

De wereldwijde vraag naar staal is nooit echt hersteld van de dreun door de kredietcrisis van 2008. In Europa moesten daardoor een aantal staalfabrieken sluiten, waaronder die van ArcelorMittal in Luik. In de VS is de staalproductie altijd op peil gebleven, ook al worstelen de lokale producenten met de lage prijzen. Vooral China wordt ervan beschuldigd de wereldmarkt met goedkoop staal te overspoelen.

Lees meer
Het invoeren van importheffingen op staal en aluminium in de VS verhoogt de risico’s op een handelsoorlog tussen de VS en China.

China staat evenwel maar voor een klein deel van de staalimport in de VS, die hun staal vooral uit de buurlanden Canada en Mexico halen. Die twee landen zullen dan ook het meest afzien van de importtarieven.

De Europese Unie heeft al gewaarschuwd dat ze naar de Wereldhandelsorganisatie zal stappen om de importtarieven aan te vechten.

Om de invoerheffingen te rechtvaardigen doet Trump een beroep op een zelden gebruikte wet uit 1962 die het mogelijk maakt import te beperken ter bescherming van de ‘nationale veiligheid’.

Bedrijven boos
Hoewel de Amerikaanse staalproducenten en de werknemers in de Amerikaanse staalindustrie de importheffingen zullen toejuichen, zijn ze slecht nieuws voor de Amerikaanse consument. Tal van producten, van auto’s tot drankblikjes, dreigen duurder te worden.

Een brede coalitie van multinationals, van automakers tot drankproducenten, lobbyen druk om de importheffingen te voorkomen. De financieel directeur van AB InBev, Felipe Dutra, zei donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers van het concern dat een importheffing op aluminium duizenden banen kan kosten. ‘Zo'n 2 miljoen banen hangen af van de Amerikaanse bierindustrie.’ Hogere invoerheffingen op aluminium kunnen de brouwers volgens hem met miljoenen dollars extra kosten opzadelen.

Bas Kurstjens, Nieuwsmanager
Archie Steelman
0
Donald J. Trump
?
@realDonaldTrump
Our Steel and Aluminum industries (and many others) have been decimated by decades of unfair trade and bad policy with countries from around the world. We must not let our country, companies and workers be taken advantage of any longer. We want free, fair and SMART TRADE!

1:12 PM - Mar 1, 2018
gerrit 69
0
Aperam een heel klein plusje en daar lijkt zich voorzichtig een bodem te vormen.
Hopelijk kan AM zich hier aan optrekken.
Vanmorgen waren er nog genoeg kooporders rond de € 28,20
Helaas lijkt de beurs verlamd door angst en waardoor AM is gezakt onder de € 28,00
k / v
0
knofje
0
die is er natuurlijk niet op een zo'n belangrijke dag als deze voor de staalindustrie.
voda
1
Essar Steel bid can not be rejected - ArcelorMittal
Published on Thu, 01 Mar 2018

DNA reported that ArcelorMittal has upped the ante for acquiring Essar Steel, claiming that there is no way they could be disqualified under the revised Insolvency and Bankruptcy Code for its past relation with defaulter Uttam Galva Steel. A spokesperson of ArcelorMittal told DNA Money “We have invested successfully in many countries and developed a reputation for our ability to turn around distressed or underperforming assets. Section 29A of the IBC was not designed to prevent reputed, financially strong businesses, with no prior involvement with the asset in question from participating.”

ArcelorMittal’s spokesperson reiterated that it was just a financial investor in the troubled company. He told “ArcelorMittal was never the promoter of Uttam Galva. We had no board representation and no involvement in the management of the company even before selling our shareholding.”

Legality of ArcelorMittal’s bid was questioned on the grounds that it held the stake in Uttam Galva Steel, a delinquent borrower.

In a bid to stay clear of any legal hurdles, ArcelorMittal had transferred 29.1% stake in Uttam Galva to other founders of the company.

Source : DNA
1.026 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ArcelorMittal Meer »

Koers 13,452   Verschil +0,75 (+5,87%)
Laag 12,762   Volume 11.992.367
Hoog 13,498   Gem. Volume 8.615.718
11-okt-19 17:35
label premium

ArcelorMittal: Wanneer draait de automarkt?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 

Trending

Bitcoin