Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL maart 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.841 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 189 190 191 192 193 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0
quote:

williedevil schreef op 1 mrt 2018 om 11:35:


We hebben met z'n allen één groot geluk en dat is dat vanaf deze koershoogte John de Mol het ook gaat merken dat er weinig resultaat te behalen is met dit bestuur.

Zou best kunnen, dat hij voorlopig het dividendrendement voldoende vindt, in aanloop naar de hogere koersen (voor de zomervakantie?)
poolbeer
0
Hoe het allemaal begon.

PostNL-CEO Herna Verhagen zette de eerste stap voor de toenadering tot Bpost. Dat blijkt uit een reconstructie door De Tijd.

Topvrouw van PostNL, Herna Verhagen, legde in mei 2014 de eerste contacten voor een fusie met Bpost. Dat blijkt uit een reconstructie van De Tijd. Op een jaarlijkse conferentie voor postbazen van over de hele wereld in het Zwitserse stadje Luzern zei ze aan haar Belgische collega: 'We moeten eens praten'. Het startschot van de toenadering tussen Bpost en PostNL werd daardoor gegeven.
Koen Van Gerven (Bpost) en Herna Verhagen (PostNL) centraal zij aan zij op de postconferentie in Luzern. © IPCKoen Van Gerven (Bpost) en Herna Verhagen (PostNL) centraal zij aan zij op de postconferentie in Luzern. © IPC
In mei van dit jaar zaten de twee postbedrijven in de laatste rechte lijn om een fusieakkoord te sluiten. In 2015 lagen de gesprekken lang stil omdat de Belgische wet op Overheidsbedrijven een knelpunt vormde. Maar de federale regering paste die aan, zodat zij niet langer de CEO en de voorzitter van Bpost (en Proximus) zou benoemen.
Groen licht
Tussen begin 2016 en de maand april verhoogde Bpost tot drie keer toe zijn biedprijs voor PostNL, om tenslotte uit te komen op 5,10 euro, de helft in cash en de helft in aandelen. Begin april liet de Nederlandse postgroep weten dat op die basis kon worden onderhandeld. Beide postbedrijven openden daarop hun boeken voor elkaar.
Tussen januari en april 2016 verhoogt Bpost tot drie keer toe zijn prijs om tenslotte uit te komen op 5,10 euro.
Maar Den Haag was not happy. Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) reageerde in april 2016 boos aan het adres van zijn Belgische collega Alexander De Croo (Open VLD). 'Ik hoor dat jullie in gesprek zijn met PostNL. Dat is ongehoord', zei de Nederlander in Den Haag aan de Belg. Die wimpelde de opmerking af: 'Het is een zaak van het management.'
Er kwam ruis op de lijn. Maar de gesprekken tussen de twee postgroepen vorderden goed. In mei zaten ze in de laatste rechte lijn om een fusieakkoord te sluiten en waren ze het eens over 95 procent van de knelpunten. Maar de Nederlanders maakten op het laatste nippertje een bocht van 180 graden.
Tot nu toe dachten velen dat het lek van oud-minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) de Belgisch-Nederlandse postdeal torpedeerde, maar er speelden andere motieven mee.
Lees Deel 1 van de reconstructie in De Tijd van zaterdag 17 december.
Bron: De Tijd
bpost fusie federale regering postnl labille koen van gerven herna verhagen

www.tijd.be/ondernemen/diensten/PostN...
Patrick D
0
quote:

prinszicht schreef op 1 mrt 2018 om 11:36:


[...]

De koers wordt al jaren niet meer bepaald door PostNL. Het overnamevoorstel van Bpost was daar het bewijs van. De reactie van HV was een poging om de regie weer in eigen handen te nemen. Echter hield dat maar een paar maanden stand. We zijn in 2017 ook afgegleden naar 3,17. En dat lijkt een voorproefje te worden op wat nog meer gaat komen. Geen onheilsbericht maar een reële verwachting dat ze nog een keer doordrukken onder de 3.

Prinszicht gaat het al wat beter met je? Heb je nog antwoord gehad van je klacht?
prinszicht
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 1 mrt 2018 om 11:30:


Hoe lager de koers hoe groter de kans op overname


Dat klopt idd. Nou geloof ik wel in de haalbaarheid van de nieuwe Outlook. Ook een goed signaal naar de markt voor overnemende partijen. Iets in de trend van: we zijn er helemaal klaar mee, we zetten de koers nog 1 keer flink lager en op basis van deze cijfers kunnen jullie met de voorstellen komen. Alle ellende is ingeprijsd. Dus 5 Euro nu kan mooi afgezet worden tegen een door HV afgegeven worst case scenario. Kom je dan op 5 Euro als bod. Of 4,50?

Dan hebben we met HV er eentje voor de geschiedenisboeken. Welke "kroonjuwelen" zijn al eerder verkwanseld voor veels te weinig. Laat maar komen hoor. Elk bod is interessant om te bestuderen en nog beter om te bekijken hoe het management zich opstelt. Ik vermoed dat ze vandaag in de trein stappen als ze weten dat RM morgen een bod van 5 Euro op tafel wilt leggen.
manuss
0
prinszicht
0
quote:

Patrick D schreef op 1 mrt 2018 om 11:39:


[...]


Prinszicht gaat het al wat beter met je? Heb je nog antwoord gehad van je klacht?


Dank je wel voor je bezorgdheid. Je vraagt naar de bekende weg helaas. Ik heb nu meerdere keren aangegeven dat HV voorlopig niets meer zegt zodat onze shorter vrienden hun gang kunnen gaan.
manuss
0
quote:

Adek 2001 schreef op 1 mrt 2018 om 11:41:


de vraag is, wie verkoopt er nog onder de 3,20? ik niet in elk geval.
Alleen de idioten en angsthazen.
RW1984
0
ik zit er niet in, ik wacht op een mooi moment aangezien postnl op dit moment nog uitgekotst wordt en de rust nog niet terug is op de beurzen in het algemeen. Ik vraag mij bij deze koers wel af of Postnl niet beter eigen aandelen kan terugkopen in plaats van dividend uitkeren. Voor het bedrag dat nu uitgekeerd wordt kan 7,14 procent van de aandelen worden teruggekocht. die terugkoop zou tevens de wpa in de toekomst ondersteunen.
BW2017
0
quote:

Adek 2001 schreef op 1 mrt 2018 om 11:41:


de vraag is, wie verkoopt er nog onder de 3,20? ik niet in elk geval.


Ja ik vind het al onbegrijpelijk dat er nu nog zoveel word verkocht
sappas
1
quote:

manuss schreef op 1 mrt 2018 om 11:44:


[...] Alleen de idioten en angsthazen.

Een vreemde en ongepaste opmerking.

Groetjes,

Sappas
aandeelofoptie
0
quote:

prinszicht schreef op 1 mrt 2018 om 11:43:


[...]

Dank je wel voor je bezorgdheid. Je vraagt naar de bekende weg helaas. Ik heb nu meerdere keren aangegeven dat HV voorlopig niets meer zegt zodat onze shorter vrienden hun gang kunnen gaan.


En dat is nu duidelijk te merken - deze ( van te voren bekende / afgesproken ) mogelijkheid laten ze niet onbenut
Meer dan 60 miljoen verhandelde stukken inmiddels na het "fijne" nieuws
Lector
0
quote:

manuss schreef op 1 mrt 2018 om 11:42:


Kommer en kwel bij bijna alle fondsen!!! Maar wel mooi bijkoop moment.


Ik koop niets meer bij van dit flut aandeel en verkoop alles bij de eerstvolgende mogelijkheid dat ik er zonder verlies uit kan. Helaas zal dat nog jaren gaan duren, dood geld met hopelijk een beetje dividend. Ik zie PostNL het dividend ook nog wel verlagen trouwens...
Hansbeleg
0
quote:

Lector schreef op 1 mrt 2018 om 11:26:


De koers van dit aandeel wordt de komende jaren helemaal niet meer bepaald door PostNL. Meer dan ooit is de koers overgeleverd aan speculanten, shorters en andere handige jongens die er geld aan verdienen. PostNL heeft naar mijn mening vrijwel niets meer te zeggen of te sturen, die moeten kosten besparen en pakketjes bezorgen in de hoop dat ze niet failliet gaan. Ik zei het al eerder, zonder overname of gunstige besluiten vanuit de politiek gaan wij als Piet Particulier nog jaren tegen een koers van € 3,?? aankijken en bij nog meer slecht nieuws een koers van € 2,?? De vier euro komt pas weer in beeld bij een overname, waarvan we eigenlijk al weten dat die er niet komt.
Ik leg ze nog maar eens een paar jaar op de plank, hoop dat ze het dividend wel betalen (cash graag) en dan zie ik het wel. Zit er in voor € 3,99 dus die koers zie ik de komende jaren niet meer.....


Ja zoiets heb ik ook, dan hebben we al 3 jaar dividend nodig om weer quitte te spelen. En daar zou ik misschien nog mee kunnen leven mits de koers niet eindeloos blijft wegzakken.

Aan de andere kant ik mag toch verwachten dat Herna iets positiefs uit de onderhandelingen kan halen, maar waarschijnlijk veel minder dan waar zij en wij op hopen. Want ook de overheid is een grootverbruiker die van de lage tarieven profiteert.

Wat PostNL misschien nog kan doen is dat zij zeggen: wij willen stoppen met de UPD maar houden wel alle postagentschappen en brievenbussen open en je kunt daar gewoon de Post blijven aanleveren. Tevens weren wij alle concurrenten (Sandd ed.) van ons netwerk, wat dan mag als je geen UPD verplichting meer hebt en we gaan (mogelijk) samenwerken/fuseren met de Belgen.

Dat lijkt eigenlijk een hele simpele oplossing waar zit het addertje?
De vraag is hoe kom je onder die verplichting uit, moet je dan de concurrent weer de tijd geven om zijn netwerk op te bouwen?

Volgens IR zit de UPD als volgt in elkaar:

PostNL is voor onbepaalde tijd aangewezen (dus geen aanbesteding geweest) als uitvoerder van de UPD. PostNL heeft de dus UPD-verplichting, maar dat is geen alleenrecht.


Maar ik moet nog zien dat Sandd nu nog een eigen 24 uurs postdienst met alle belemmerende regels wil gaan bouwen in een krimpende markt.

PostNL speelt het gewoon niet hard genoeg op dit moment. Misschien dat een CEO die uit een harder internationaler speelveld wel weet hoe je ook zelf eens de koers kunt uitzetten en tegendruk kunt geven aan de alleen maar profiterende overheid.
Eurowin
0
Opening DOW nu rood, vanmorgen hele tijd groen, vandaar bijna alle koersen nu meer rood, men is bang voor weer een dikke min USA....

www.investing.com/indices/indices-cfds
pietje-2005
0
Hansbeleg
0
Hieronder het besluit waarvan PostNl nu zegt dat het zijn UCOI heeft moeten aanpassen. Deze regel was er al en is per 27-07-2017 verlengd voor Q3 dus.
Maar geen aanpassing toen van de UCOI.

Wat er na Q3 bijkwam is dat PostNL volgens de ACM te hoge tarieven vroeg.
Daar is recent een rechterlijke uitspraak over geweest.
Maar dan kun je toch niet anders concluderen dan dat PostNL bij het verhogen van de UCOI in 2016/2017 heeft zitten slapen, of zich rijk heeft zitten rekenen,
of zich niet goed verweerd hebben, maar dit alles is dan gewoon het MT aan te rekenen. Die moeten nu niet hun handen in onschuld wassen.


PostNL moet toegang blijven aanbieden voor 24-uurs partijenpost
27-07-2017

Zakelijke verzenders houden keuze

Bedrijven en organisaties kunnen voor hun 24-uurs partijenpost blijven kiezen uit meerdere postvervoerbedrijven. Dat komt doordat PostNL aan andere postvervoerbedrijven toegang moet blijven geven tot zijn sorteer- en bezorgnetwerk. Ook regionaal opererende postvervoerbedrijven kunnen daardoor landelijke bezorging van 24-uurs partijenpost aanbieden.

Dit staat in het marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post. Daarmee is de toegang tot het netwerk van PostNL voor de 24-uurs postmarkt ook vanaf 1 augustus gewaarborgd. Op die datum vervalt artikel 9 van de Postwet, dat deze toegang tot 1 augustus 2017 regelt.

Waarom moet PostNL toegang bieden?

Sommige postvervoerders bezorgen 24-uurs post in delen van het land. In andere delen hebben zij geen bezorgers. PostNL is verplicht een aanbod te doen om deze post te bezorgen in deze gebieden. Hierdoor houden verzenders van zakelijke post keuze tussen verschillende postvervoerders. Dat zorgt voor betere service tegen lagere prijzen.

Postvervoerders mogen maximaal 70 procent van hun post bij PostNL aanbieden. Dit zorgt ervoor dat zogenaamde stapelaars die van volumekortingen willen profiteren niet tot de markt kunnen toetreden.


ACM stelt voorwaarden vast die PostNL mag hanteren

In het marktanalysebesluit stelt de ACM vast welke voorwaarden PostNL mag hanteren voor het bezorgen van deze post. Het gaat dan onder meer om de tijden waarop de andere postvervoerders hun post moeten aanleveren bij PostNL en om de tarieven die PostNL bij hen in rekening mag brengen. De tarieven zijn zo vastgesteld dat PostNL haar kosten kan terugverdienen en tegelijkertijd een redelijk rendement kan hebben. Ook houdt de ACM bij het vaststellen van de tarieven rekening met de dalende postvolumes.

Wat ging er vooraf aan dit besluit?

De ACM heeft de marktpartijen op diverse momenten om input gevraagd op de analyse en de voorgenomen verplichtingen. Daardoor is het besluit op een aantal punten aangepast, zodat het nog gerichter de geconstateerde mededingingsproblemen oplost.
Nieuws-Gierig
0
dividend in april , ca 3,75 % = niet slecht , bijkopen maar staat nu mooi laag ,toch ?
Eurowin
0
quote:

Nieuws-Gierig schreef op 1 mrt 2018 om 12:24:


dividend in april , ca 3,75 % = niet slecht , bijkopen maar staat nu mooi laag ,toch ?


Normaal wel, maar wat is laag tegenwoordig...
Nieuws-Gierig
0
nu is de koers laag , moeten tot september 2017 teruggaan voordat we zo een lage koers noteerden , en daarvoor ook flink hoger , dus...
3.841 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 189 190 191 192 193 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,984   Verschil +0,02 (+1,17%)
Laag 1,941   Volume 3.907.570
Hoog 1,984   Gem. Volume 4.940.309
10-dec-19 17:35
label premium

PostNL schiet tekort (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium