Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL maart 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.841 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 189 190 191 192 193 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0
Zie lichte daling vandaag meer in lijn met algemeen sentiment, trouwens, als dat het een verder uitvloeisel is van de recente cijfers.
Denk, en hoooop, dat we bodem gezien hebben of wat aanstampen, nu.
Succes
Hansbeleg
0
quote:

Geefgas schreef op 1 mrt 2018 om 10:44:


Het niveau is inderdaad afgezakt tot een heel erg zielig en kleuter niveau. Door aantal nieuwe mensen die de boel komen verpesten. Helaas kun je er niets aan doen, omdat iedereen lekker veilig achter een alias loopt te roeptoeteren.

Ik hoop dat de periode weer terug komt dat dit een leuk en inhoudelijk forum is, met de oude harde kern van posters, ipv oneliners en charlatans die idd niveau kleuter niet zijn ontgroeid.

En dat zijn de nieuwe wetten van social media. Lafaards kunnen doen wat ze willen, en totaal geen rekening houden met anderen. Ander woord dan lafaard heb ik er namelijk niet voor. Als je toch zoveel verzoeken krijgt om ergens anders te gaan spelen, maar toch presteer je het om in je eigen cocoon te blijven leven en dit forum om zeep te helpen, wat voor zielige gast ben je dan?


Ach jo gewoon niet reageren op posts die de moeite niet waard zijn dan gaat de lol er wel weer af. Zodra het hard zakt of stijgt is het elke keer raak.
Nog een voordeel van een stabiel aandeel ;-)
Patrick D
1
Ik hoop dat iedereen winst maakt, maar dat bij een eventuele verlies niet meteen op andere wordt afgereageerd. Het emotioneel afreageren op mensen die krtitisch zijn vind ik triest en kleuterschoolwaardig
Geefgas
0
quote:

Hansbeleg schreef op 1 mrt 2018 om 10:47:


[...]

Ach jo gewoon niet reageren op posts die de moeite niet waard zijn dan gaat de lol er wel weer af. Zodra het hard zakt of stijgt is het elke keer raak.
Nog een voordeel van een stabiel aandeel ;-)

Je hebt gelijk, een wijs woord .. :-)
prinszicht
0
quote:

Hansbeleg schreef op 1 mrt 2018 om 09:49:


Bpost moet maar eens een beetje gaan instappen, hetzij zelf, hetzij door een belegger in "opdracht". Dat zou eens wat koersondersteuning/stijging kunnen geven. Ik zou zeggen bereid maar een vijandelijke overname voor zodat je kan toeslaan zodra de tijd rijp is.

Bij mij is die tijd al overrijp. Hopelijk ook bij de grote jongens, daar hoor je helaas nooit iets van. Je zou wel eens willen weten hoe zij er precies inzitten en wat de plannen zijn. Zij willen denk ik ook niet echt dat het aandeel alleen maar minder waard wordt. De waardedaling is met het dividend echt niet te compenseren. Ook zij lopen grote risico's (geen aanpassing postwet) voor weinig reward.

Zij moeten het geklungel toch ook met verbazing aanschouwen. Eerst geen overname, dan een UCOI verhoging, 1 jaar later alweer een verlaging met een houding alsof dat heel normaal is. Slechte inschattingen zijn het, die Herna samen met Jan heeft gemaakt en vol vertrouwen heeft uitgedragen.
Het riekt in mijn ogen echt naar list en bedrog of een heel slecht inschattingsvermogen.

En nu gaan alle kaarten op een gunstige aanpassing van de Postwet, wat als ze daar nu weer miskleunt, weer een inschattingsfout maakt? Dat zou dan de 3e keer op rij zijn. Wie garandeert dat ze dit nu wel tot een goed einde brengt?

We weten niet eens wat ze precies in de praatgroep inbrengt, dan kun je als belegger ook niet inschatten wat de kans op succes is. Je moet haar weer blind vertrouwen. Terwijl we in mijn ogen al 2 maal genaaid zijn.

Ik zit helaas gevangen in dit aandeel tenzij ik mijn (groot) verlies neem, daar baal ik dus ontzettend van. Indien de postwet niet wordt aangepast en zoals ik mijn mail gisteren al liet zien vindt de ACM veranderingen eigenlijk niet nodig.
We hebben ook geen idee hoe Sandd erin zit die nog steeds marktaandeel wint.
Hoe de grootverbruikers erin zitten is duidelijk, het liefst nog lagere prijzen.

Dus dat Herna hier gaat scoren is maar zeer de vraag. Het is echt een dobbelaandeel geworden ipv een dividend aandeel. Dan moet je als CEO ook niet verbaasd zijn dat ik als belegger je totaal niet meer ziet zitten. Je hebt er alles aan gedaan om het vertrouwen de beschadigen.Ik verwacht met de AVA een storm! Alleen dan in een glas water. Aan het advies van ING kon je herleiden dat er een aantal waren met meer informatie. Die maken er nu, deze week, handig gebruik van. Het vervelende is de uiterst onbetrouwbare aard van ING. Continu de hemel in prijzen en dan favoriet af omdat het wel eens iets minder kon gaan. Maar nog wel een koersdoel van 5,75 in januari.

BR heeft wel ingekocht tegen hogere koersen alleen weet je niet hun gemiddelde. Ook zij kunnen nu uitbreiden en met behulp van shorters tegen alsmaar lagere koersen.

Ik blijf er bij, dat zeg ik nu 2 maanden, dat HV met haar dividendbeleid de ideale speelbal is voor Norges en consorten. Nu ook voor pensioenfondsen. Dividend wordt gerealiseerd tegen een extreem lage omwisselkoers om een moment later de goedkope gratis aandelen tegen iets meer van de hand te doen. Ze hebben de koers in de hand:

453 miljoen keer 17 cent omruilen tegen een koers rond of onder de 3 euro. Dezelfde aandelen verkoop je voor 3,75. Dan is het dividendrendement van de 17 cent niet 5,6 maar 7 procent. En op de koers maakt iemand als John, ING of BR in de tussentijd geen verlies. Meestal ook omdat zij a) vooraf weten wat HV gaat doen of schattingen maken op haar track record en b) in de nadagen van dit spektakel vele miljoenen extra aandelen inkopen. Niet die van mij maar wel die van andere slachtoffers.

Dus het wordt interessant om te zien op welk niveau we staan als er wordt omgewisseld. Ik vermoed dat HV niets zegt of doet wat voor enige kentering gaat zorgen in de koersontwikkeling en dat we nog een flink ritje kunnen zakken. Onze redder in nood is nu nog meer afhankelijk van vriendjes met veel aandelen. Dus waarom niet doordrukken ver onder de 3. Gaan er zeker nog meer particulieren verkopen. En dan richting de ava een iets oplopende koers, wat gemopper van een enkele individuele aandeelhouder en over op de orde van de dag.

Ik heb vorige keer enorm ingeslagen op 3,17 maar zie dat ze nog niet klaar zijn. Zet je schrap voor 2,85 en koop dan bij. Helaas kan ik niet verkopen tussentijds omdat ik een klein sprankje hoop hou op een 3de die voor eens en altijd afrekent met de firma list & co.
Baarsjes
0
quote:

Eurowin schreef op 1 mrt 2018 om 09:52:


Kijk dat Ordina dan weer, daar stapte ik uit op 1,88...... over dom gesproken...

Ik op € 2.00 is maar de vraag of dat ook dom is geweest
Patrick D
0
quote:

Dividendkoning schreef op 1 mrt 2018 om 11:03:


Dat gaat hard vandaag. De € 3,21x ook al aangetikt!


Pfoe einde is nog niet inzicht! ik hoop nog wel dat mijn pakketjes van coolblue nog worden bezorgd volgende week
Hansbeleg
0
De gevoelstemperatuur op de beurs is niet best en gelukkig staan we weer onderaan onze vaste plek :-(
Bijlage:
prinszicht
0
Bpost....doe 4 euro cash en een euro of 1,5 in aandelen. Bouw overheidsbelang af tot 25 procent of iets lager. En dan gaan we met z’n allen nog eens luisteren naar HV en de politiek. In de onderhandeling doe je er 35 cent bij. Plus 17 cent dividend is toch nog 6 voor de aandeelhouders.
Hansbeleg
0
Enquete in het FD , helaas maar 307 stemmers niet echt representatief vanwege het aantal en de specifieke lezersgroep, maar iig positief.
Bijlage:
Lector
0
De koers van dit aandeel wordt de komende jaren helemaal niet meer bepaald door PostNL. Meer dan ooit is de koers overgeleverd aan speculanten, shorters en andere handige jongens die er geld aan verdienen. PostNL heeft naar mijn mening vrijwel niets meer te zeggen of te sturen, die moeten kosten besparen en pakketjes bezorgen in de hoop dat ze niet failliet gaan. Ik zei het al eerder, zonder overname of gunstige besluiten vanuit de politiek gaan wij als Piet Particulier nog jaren tegen een koers van € 3,?? aankijken en bij nog meer slecht nieuws een koers van € 2,?? De vier euro komt pas weer in beeld bij een overname, waarvan we eigenlijk al weten dat die er niet komt.
Ik leg ze nog maar eens een paar jaar op de plank, hoop dat ze het dividend wel betalen (cash graag) en dan zie ik het wel. Zit er in voor € 3,99 dus die koers zie ik de komende jaren niet meer.....
Hansbeleg
0
quote:

prinszicht schreef op 1 mrt 2018 om 11:19:


Bpost....doe 4 euro cash en een euro of 1,5 in aandelen. Bouw overheidsbelang af tot 25 procent of iets lager. En dan gaan we met z’n allen nog eens luisteren naar HV en de politiek. In de onderhandeling doe je er 35 cent bij. Plus 17 cent dividend is toch nog 6 voor de aandeelhouders.

Mijn zegen heeft het, ik doe het zelfs nog voor minder.
Als ik er maar vanaf kom ;-)
williedevil
1
Ik kan het niet laten om het te delen met anderen: het is weer zover we moeten de koers meer dan verdubbelen voordat we bij het bod van BPost zijn, eigenlijk nog iets meer nl 103%.
Om de prestatie van Herna en Jan nog maar eens, wellicht ten overvloede, te benadrukken.
En als ze toen ja hadden gezegd was het dat ook geweest, wat die intelligente CFO ook mag zeggen, laat 'm aub op vakantie gaan en nooit meer bij een beursgenoteerd bedrijf terugkeren.....
Dirk1947
0
quote:

Lector schreef op 1 mrt 2018 om 11:26:


De koers van dit aandeel wordt de komende jaren helemaal niet meer bepaald door PostNL. Meer dan ooit is de koers overgeleverd aan speculanten, shorters en andere handige jongens die er geld aan verdienen. PostNL heeft naar mijn mening vrijwel niets meer te zeggen of te sturen, die moeten kosten besparen en pakketjes bezorgen in de hoop dat ze niet failliet gaan. Ik zei het al eerder, zonder overname of gunstige besluiten vanuit de politiek gaan wij als Piet Particulier nog jaren tegen een koers van € 3,?? aankijken en bij nog meer slecht nieuws een koers van € 2,?? De vier euro komt pas weer in beeld bij een overname, waarvan we eigenlijk al weten dat die er niet komt.
Ik leg ze nog maar eens een paar jaar op de plank, hoop dat ze het dividend wel betalen (cash graag) en dan zie ik het wel. Zit er in voor € 3,99 dus die koers zie ik de komende jaren niet meer.....


Arme Lector.
williedevil
0
We hebben met z'n allen één groot geluk en dat is dat vanaf deze koershoogte John de Mol het ook gaat merken dat er weinig resultaat te behalen is met dit bestuur.
Dirk1947
1
prinszicht
0
quote:

Lector schreef op 1 mrt 2018 om 11:26:


De koers van dit aandeel wordt de komende jaren helemaal niet meer bepaald door PostNL. Meer dan ooit is de koers overgeleverd aan speculanten, shorters en andere handige jongens die er geld aan verdienen. PostNL heeft naar mijn mening vrijwel niets meer te zeggen of te sturen, die moeten kosten besparen en pakketjes bezorgen in de hoop dat ze niet failliet gaan. Ik zei het al eerder, zonder overname of gunstige besluiten vanuit de politiek gaan wij als Piet Particulier nog jaren tegen een koers van € 3,?? aankijken en bij nog meer slecht nieuws een koers van € 2,?? De vier euro komt pas weer in beeld bij een overname, waarvan we eigenlijk al weten dat die er niet komt.
Ik leg ze nog maar eens een paar jaar op de plank, hoop dat ze het dividend wel betalen (cash graag) en dan zie ik het wel. Zit er in voor € 3,99 dus die koers zie ik de komende jaren niet meer.....


De koers wordt al jaren niet meer bepaald door PostNL. Het overnamevoorstel van Bpost was daar het bewijs van. De reactie van HV was een poging om de regie weer in eigen handen te nemen. Echter hield dat maar een paar maanden stand. We zijn in 2017 ook afgegleden naar 3,17. En dat lijkt een voorproefje te worden op wat nog meer gaat komen. Geen onheilsbericht maar een reële verwachting dat ze nog een keer doordrukken onder de 3.

3.841 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 189 190 191 192 193 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 2,021   Verschil +0,02 (+0,80%)
Laag 2,010   Volume 125.073
Hoog 2,021   Gem. Volume 4.844.601
16-dec-19 09:03
label premium

PostNL schiet tekort (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium