Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,973 16 apr 2024 09:13
  • -0,015 (-1,52%) Dagrange 0,969 - 0,976
  • 812.079 Gem. (3M) 6,4M

Pharming maart 2018

20.968 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 februari 2018 17:50
    Beste forumgenoten,

    Om een goed vervolg te geven naar de ingeslagen weg om voor Pharming 1 hoofddraad aan te houden, hierbij alvast de opening van de Maart draad 2018.
    (Gelieve deze pas te gebruiken vanaf 01-03-2018!!!!!)

    In maart 2013 kocht ik mijn eerste aandelen Pharming. Nu 5 jaar geleden. Ik heb toen niet kunnen voorzien dat Pharming de verkooprechten terug zou kunnen kopen en zo snel al (operationele) winst zou gaan maken. Inmiddels zijn er heel wat meer beleggers geïnteresseerd geraakt in Pharming en de potentie die er in zit. Volop kansen dus voor zowel KT en LT beleggers.

    Ik hoop en denk dat dit in positieve zin een gedenkwaardige maand wordt met op 7 maart de cijfers over Q4 2017 en de resultaten over heel 2017. Ik hoop dat we allemaal kunnen profiteren van (flinke) koersstijgingen.

    Succes allemaal!
    tKVED.

  2. Burdie65 23 februari 2018 02:15
    Hartelijk dank tKVED voor het openen van de nieuwe maanddraad Pharming maart 2018!
    Om informatie gemakkelijk terug te vinden hieronder alvast handige informatie voor ons allen en met name de beginnende belegger dan wel bezoeker van het Pharming forum!

    Tip voor de beginnende (Pharming) belegger:
    Eerst even wat tijd investeren in wat bassiskennis rondom beleggen b.v. door het boek 'beleggen voor dummies' te lezen.
    Dat scheelt een boel beginners-vragen waar overigens niets mis mee is!
    Niemand heeft alle wijsheid in pacht.
    Het forum is er juist voor bedoeld om kennis, weetjes en ervaringen uit te wisselen cq te speculeren over ontwikkelingen.
    Soms loopt het hier wat uit de hand omdat ego's gekrenkt worden danwel er ophitsers actief zijn. (Zolang het leuk en informatief blijft, zie ook de forumreglement onder het kader PLAATS EEN REACTIE, allemaal prima!)
    Ik zou zeggen: vorm te allen tijde je eigen beeld, bepaal je oordeel en handel daarnaar.


    INDEX


    Koersinformatie:
    Het eindveiling draadje (vanaf okt-2012) Geeft de dagelijkse weergave van de eindveiling tussen 17.30-17.35 weer.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1290366/123/He...

    Historisch koersoverzicht van Pharming (vanaf nov-2012) Een wekelijks overzicht van de koersmutaties per week, maand en YTD.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1290366/123/He...

    Historisch aandelen overzicht van Pharming (uitstaande aandelen overzicht vanaf 31-12-2009)
    https://www.iex.nl/Forum/Topic/1290314/1/Historisch-aandelen-overzicht-van-Pharming.aspx#10401219

    Pharming : de dag standen van ff wachten Geeft een opsomming van de dagelijkse slotstanden vanaf 8 december 2016 weer)
    https://www.iex.nl/Forum/Topic/1347924/1/pharming-de-dagstanden-van-ff-wachten.aspx#10456811

    Feiten en belangrijke informatie over Pharming:

    Pharming Facts II (vanaf maart 2016). Verzamel draad met belangrijke/wetenswaardige informatie.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1334048/4/Phar...
    Opm: deze draad wordt doorgaans gebruikt door de kenners die zeer waardevolle informatie plaatsen. Een aanrader om deze te raadplegen en te blijven volgen!

    ERVARINGEN MET RUCONEST (vanaf nov-2017) Titel spreekt voor zich.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1347923/2/ERVA...

    Vacatures bij Pharming (vanaf feb-2016) Titel spreekt voor zich.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1332802/6/Vaca...

    Verkopen en Kosten Ruconest (vanaf aug-2016) Titel spreek voor zich.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1337569/7/Verk...

    Een korte chronologische reis in de tijd (vanaf aug-2017) Alle FD artikelen over Pharming sinds 14 juli 2016.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1345957/1/Een-...

    Nieuw in deze maanddraad, externe links:


    European Medicines Agency (EMA) belangrijk orgaan voor goedkeuringen van medicijnen in Europa! (Binnenkort goedkeuring voor Ruconest gebruik kinderen 2-13jaar? Hier zult u uw bevestiging kunnen vinden)!


    www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=...

    De homepage van Pharming:

    www.pharming.com/

    Alle informatie m.b.t. het product van Pharming zijnde RUCONEST:
    https://www.ruconest.com/

    Directe link naar de AFM (positie shorters in Pharming daar deze veel besproken wordt op het forum en tot veel discussie leidt.)
    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...


    Opm: omdat het forum van en voor iedereen is zou ik u willen vragen om tot 01-03-2018 het Pharming Februari 2018 te gebruiken met als enige uitzondering; TIPS, Aanvullingen en belangrijke informatie die we kunnen opnemen in de Openingspost van elke maanddraad! (Deze vanaf nu tót 01-03-2018 hier vermelden graag).
    Als we dat elke maand zo doen dan......., gemak dient de mens zal ik maar zeggen!
  3. 2040 24 februari 2018 22:21
    Sorry.... maar ik kan het niet laten om jullie beiden een groot compliment te geven voor jullie inzet en kennis! Nog 3 dagen en dan ...laat maart maar komen!

    Aan alle beginners/ nieuwkomers:
    Ben je bewust van de risico's
    Ondanks notering eind maart naar ascx kies je eigen profiel irt risico's
    Neem een risico standpunt in en volg je eigen waarden en normen ( 10% winst is leuk maar kan je ook tegen 10% verlies?)
    Laat je niet gek maken door een ander
    Maak een keuze voor je beleggings horizon (kort of lang)
    Heb vertrouwen in lange termijn en zeker:
    Trap niet in de val van shorters...

    Succes allen! Op naar de € 2,- (Sorry Antop)
  4. Burdie65 27 februari 2018 22:17
    Hieronder één van de meest waardevolle posts die ik gelezen heb op het Pharming Forum van 'Nachtzwaluw'.
    Bij deze wil ik tevens gebruik maken om een vraag te stellen aan de medici onder ons: Hoe kunnen we RUCONEST in een andere toedieningsvorm dan direct in de bloedbanen injecteren, waarom niet in een pilletje, inhaler of onderhuids toedienen?
    (Mocht er een gedeelte van de werkende stoffen verloren gaan door andere toediening, zou ik voorstellen om de dosis te verhogen.)
    Ik denk dat het wel noodzakelijk is om het marktaandeel te kunnen vergroten om ook de toedieningsvorm te verbeteren!

    Bij voorbaat dank voor uw bijdrage(n).


    Wat Pharming doet is een gen (een eigenschap, stukje DNA) wat codeert voor een humaan eiwit, een menselijk eiwit, inbrengen in een eicel van een konijn waar het opgenomen wordt in het totale genoom, dus het DNA van dat konijn met als bijzonderheid dat het een extra gen bevat dat er dan ook voor zorgt dat dat specifieke eiwit alleen tot expressie komt in de melkproducerende organen (van dus alleen de vrouwtjes konijnen). Hierna wordt dit ingebracht in moeder konijn, soort IVF en wordt er/worden er konijnen geboren. Ieder nieuw konijn wordt gescreened op aanwezigheid van dit nieuwe kenmerk en de vrouwtjes worden (automatisch) gemolken en ook doorgefokt. Zo ik weet hebben de mannetjes het gen ook maar komt het natuurlijk niet tot expressie maar kan men er wel mee doorfokken. Zo ontstaat er een populatie (vrouwtjes)konijnen allemaal met het nieuwe kenmerk dat ze dat eiwit maken. Die populatie moet dan keurig in 'stallen' ziektevrij, uiterst schoon gehouden worden. Dat 'transformeren' doet men in konijnen (en niet in gist of bacterien of planten) ivm glycolisatie van dat eiwit.
    Dat eiwit is een menselijk eiwit wat wij als gezonde mensen allemaal zelf aanmaken en bij afwezigheid bij HAE patienten geeft dat ziekteverschijnselen; zwellingen, oedeem. Dat heet dan erfelijk angio oedeem want je erft het (het foutje in je DNA) over van je ouders. Omdat konijnen in dat verband 'dicht bij de mens' staan werkt het eiwit wat ze dan in hun melk afscheiden als medicijn bij mensen die het te kort komen.
    Dit geldt momenteel voor het eiwit wat als medicijnnaam Ruconest kreeg; het is een menselijk eiwit dat sommige tekort komen en er dus goed ziek van kunnen worden, zelfs stikken door zwellingen in de keel. Maar er zijn vele andere, vaak erg complexe eiwitten die bij afwezigheid een ziekte veroorzaken. Als Pharming die eiwitten in kaart heeft (opbouw volgens aminozuur patroon en volgorde) kunnen ze die allemaal 'inbouwen' in konijnen. Ze hebben er trouwens nog zeker enkele waar ze druk mee bezig zijn voor andere ziektes; lees hun site. Het hadden ook hamster of marmotten kunnen zijn maar bij konijn is sinds eind vorige eeuw veel kennis over hoe en wat vwb het inbrengen van dat coderende DNA en het tot expressie laten komen in alleen de melk. En konijnen geven relatief veel melk (in verhouding dan), zijn automatisch te melken en relatief makkelijk schoon en vrij van ziektes te houden. Maar niet iedere nakomeling konijn is een exacte kopie dus ieder nieuw konijn wordt eerst goed getest of hun melk de juiste substantie bezit.
    Dus de konijnen zijn de makers. In heel veel andere gevallen kun je makkelijker werken met planten, gisten of bacterien; die kun je ook transformeren om iets nieuws te laten maken (sinaasappelsap-smaak bijvoorbeeld). Complexe menselijke eiwitten kun je alleen laten maken door zoogdieren die het eiwit kunnen maken op exact de wijze die wij mensen kunnen verdragen en gebruiken; in dit geval mn door glycolisering.
    Als er dus een ziekte is ontstaan door een tekort aan een complex eiwit en je weet de 'streepjescode' van dat eiwit, dan kun je die streepjescode maken (als die niet al gepatenteerd is) en je 'transformeert' konijnen die dan dat eiwit maken. Na enkele zuiveringsstappen van de konijnenmelk heb je dan het eiwit in handen en na nog wat stappen heb je het in water-oplosbare vorm steriel in een ampul. dat is wat Pharming doet. Maar dit is wel een heel kort door de bocht verhaal maar misschien geeft het je de info die je vraagt.
  5. Nachtraver 1 maart 2018 01:15
    Goede morgen forumleden,
    Omdat mijn geld op de bank niets opbrengt ben ik sinds januari ook aan het beleggen. Door een tip bij Pharming uitgekomen. Een dag of 4 het forum helemaal gevolgd en meer over Pharming gelezen. Daarna ben ik ook ingestapt. Helaas zit ik op een gemiddelde prijs van 1,45. Maar ik heb me nog niet bang laten maken.

    Ik begrijp inmiddels wel wat meer van de shorters. Maar ik begrijp niet waarom men de aandelen aan shorters aanbied. Shorters hebben er belang bij om de koers te manipuleren. En een aandeelhouder heeft er belang bij dat de koers stijgt.
    Waarom krijgen shorters die aandelen. Of levert dit de eigenaar van de aandelen veel geld op korte termijn en verwacht de eigenaar op lange termijn geen schade te hebben?
  6. forum rang 4 four70 1 maart 2018 01:32
    Nachtraver: shorters maken gebruik van een paar centen winst met een groot aantal aandelen op korte termijn. Als de berichten deze maand goed zijn, zullen zij dat ook doen. Je kunt er niets tegen doen. Het grote voordeel is dat ze wel gaan opvallen bij de echt grote beleggers, die dan gaan investeren in Pharming. Begrijp mij goed voor de grote beleggers is Pharming nog steeds peanuts. Ze hebben 'maar' circa 600 miljoen aandelen. Op zich is 1,45 geen slechte prijs en kan dit verdubbelen als er een overnamebod komt. Pharming kan namelijk nooit de opgestelde planning zelfstandig uitvoeren omdat de cashflow te laag is.
    Overigens de shorters kopen de aandelen gewoon op de beurs als ze beschikbaar zijn om te kopen. Van manipuleren is eigenlijk geen sprake als ze er met grote hoeveelheden instappen om te kopen. Dat drijft de koers weer op.
  7. forum rang 6 De amateur 1 maart 2018 07:08
    quote:

    Nachtraver schreef op 1 maart 2018 01:15:

    Goede morgen forumleden,
    Omdat mijn geld op de bank niets opbrengt ben ik sinds januari ook aan het beleggen. Door een tip bij Pharming uitgekomen. Een dag of 4 het forum helemaal gevolgd en meer over Pharming gelezen. Daarna ben ik ook ingestapt. Helaas zit ik op een gemiddelde prijs van 1,45. Maar ik heb me nog niet bang laten maken.

    Ik begrijp inmiddels wel wat meer van de shorters. Maar ik begrijp niet waarom men de aandelen aan shorters aanbied. Shorters hebben er belang bij om de koers te manipuleren. En een aandeelhouder heeft er belang bij dat de koers stijgt.
    Waarom krijgen shorters die aandelen. Of levert dit de eigenaar van de aandelen veel geld op korte termijn en verwacht de eigenaar op lange termijn geen schade te hebben?

    Je krijgt een rentevergoeding voor het uitlenen van je aandelen. Manipuleren is onzin, immers long of short willen geld verdienen en zou betekenen dat 97% de koers omhoog wil manipuleren?
  8. forum rang 4 HobbyBeurs 1 maart 2018 07:54
    27 Feb 2018 Marshall Wace 2,03%
    23 Feb 2018 Marshall Wace 1,99%
    20 Feb 2018 GSA Capital Partners 0,49%
    19 Feb 2018 Marshall Wace 2,05%
    16 Feb 2018 GSA Capital Partners 0,51%
    14 Feb 2018 Marshall Wace 1,95%
    14 Feb 2018 PDT Partners 0,61%
    9 Feb 2018 Marshall Wace 1,60%
    8 Feb 2018 Marshall Wace 1,23%
    7 Feb 2018 Marshall Wace 1,38%
    6 Feb 2018 Marshall Wace 1,47%
    5 Feb 2018 Marshall Wace 1,34%
    2 Feb 2018 Marshall Wace 1,24%
    31 Jan 2018 Marshall Wace 1,12%
    30 Jan 2018 Marshall Wace 1,03%
    29 Jan 2018 Marshall Wace 0,96%
    24 Jan 2018 Marshall Wace 0,81%
    24 Jan 2018 PDT Partners 0,50%
    23 Jan 2018 Marshall Wace 0,77%
    22 Jan 2018 Marshall Wace 0,62%
20.968 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links