Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Air France KLM 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.832 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 186 187 188 189 190 191 192 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erwin L
0
Ik denk dat bij AF/KLM, voor 2018, het ergste achter de rug is. Hogere brandstofprijzen zullen d.m.v. brandstoftoelagen worden doorberekend. Het is uiteraard de vraag hoe de markt daarop gaat reageren, mocht invoering van brandstoftoeslagen noodzakelijk blijken te zijn. Ook houd ik een slag om de arm i.v.m. het algemene beurssentiment. Een globale correctie zal, indien die plaats gaat vinden, conjunctuurgevoelige aandelen onevenredig hard raken. Luchtvaart is een voorbeeld van zo’n conjunctuurgevoelige branche. Het is m.i. van belang om, in het achterhoofd, met een dergelijk scenario rekening te houden.
moneymaker_BX
0
Bijna 10
Lage olieprijs speelt de luchtvaart in de kijker
Kan nu ook naar de 15 Euro technisch gezien
Sorong
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 14 nov 2018 om 09:14:


Holaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
10.39 al gezien

9,95 al gezien.
Wat een grap dit aandeel.
OzzyO
0
Vandaag eerste positie were ingenomen sinds lange tijd, ingestapt op 9.97.

Het is inderdaad rustig op het forum, kán een goed teken zijn.

Success iedereen,

Ozzy
BoterbijdeVis
0
quote:

willemx schreef op 16 nov 2018 om 12:22:


Iemand n verklaring voor de daling?


Misschien shorters die goedkoop terug willen kopen en dat doen mbv "vriendjes" die eerst de koers voor hen naar beneden regelen. Een andere verklaring heb ik er niet voor. Zeker niet gezien het buy-advies van Kepler Cheuvreux (gisteren buy 13,70)

Geeft wel weer aan dat dit wereldje zo pervers en rot is als de pest.
Erwin L
0
quote:

willemx schreef op 16 nov 2018 om 12:22:


Iemand n verklaring voor de daling?


Dit misschien:
www.telegraaf.nl/financieel/2805541/k...

Indien KLM, dat meer winstgevend is dan AF, niet verder gaat groeien komen de investeringen onder druk te staan. En daarmee toekomstige verdiensten. Investeren in een bedrijf waarvan je weet dat het de komende jaren niet gaat groeien is zinloos.

Je zou kunnen stellen dat indien de vraag naar het KLM-product hoog blijft en het aanbod gelijk. dat dan de opbrengst per passagier toeneemt. Maar in dat scenario ben je geheel afhankelijk van de "willingness to pay" van de passagier om met KLM te vliegen. Reizigers letten echter steeds meer op de kleintjes en ik denk dan ook niet dat KLM daar uiteindelijk van kan profiteren. AF/KLM kan groeien maar dan buiten Nederland. Met alle gevolgen van dien. Ik denk dat investeerders die realiteit nu onder ogen gaan zien. Jammer maar helaas.
Erny
0
quote:

Erwin L schreef op 16 nov 2018 om 13:45:


[...]
Dit misschien:
www.telegraaf.nl/financieel/2805541/k...

Ach, bij een krimpende economie maakt het niet uit dat KLM niet kan doorgroeien. Kunnen beter huidig verdienmodel onder de loep nemen en kosten reduceren, zoals bijv. op de absurd hoge goud omrande salarissen van verkeersvliegers die al met 50 met pensioen kunnen en dan nog eens 25-35 jaar doorbetaald moeten worden. Nu is KLM te weinig concurrerend.
Erwin L
0
quote:

Erny schreef op 16 nov 2018 om 13:59:


[...]
Ach, bij een krimpende economie maakt het niet uit dat KLM niet kan doorgroeien. Kunnen beter huidig verdienmodel onder de loep nemen en kosten reduceren, zoals bijv. op de absurd hoge goud omrande salarissen van verkeersvliegers die al met 50 met pensioen kunnen en dan nog eens 25-35 jaar doorbetaald moeten worden. Nu is KLM te weinig concurrerend.


Krimpende economie wil niet per definitie zeggen krimpende vraag naar mobiliteit (o.a. vliegreizen). De vliegersalarissen zijn wellicht hoog maar niet dusdanig hoog dat het bedrijf daardoor niet kan concurreren. Indien een KLM-vlieger naar een Aziatische concurrent overstapt kan hij/zij 50+% meer verdienen. Wat is een "hoog" salaris in een mondiale markt?

Bovendien: Schaalgrootte is in de luchtvaart, en zeker voor KLM door de hubfunctie op Schiphol, van levensbelang. De eenheidsprijs in aanschaf/onderhoud van de vloot neemt met tientallen procenten af indien je bijvoorbeeld 200 in plaats van 80 Boeing 737-vliegtuigen in je vloot hebt.
[verwijderd]
0
Wat mij betreft mogen we eerst de 9 euro opzoeken, dan kijk ik wel weer verder. ;) Voor wie het leuk vindt, google even op air france immanuel koning. Hit 3 en 4 zijn wellicht leuk om te lezen.

Gegroet,

Im
Erny
0
quote:

Erwin L schreef op 16 nov 2018 om 14:21:


[...]

Krimpende economie wil niet per definitie zeggen krimpende vraag naar mobiliteit (o.a. vliegreizen).


Nou , ik denk dat een krimpende economie wel degelijk van negatieve invloed zal zijn op zowel vracht- als personenvervoer. Schaalvoordelen, daar geloof ik wel in, maar is dat nu juist niet de reden geweest voor samenwerking met Air France?
Erwin L
0
quote:

Erny schreef op 16 nov 2018 om 19:19:


[...]

Nou , ik denk dat een krimpende economie wel degelijk van negatieve invloed zal zijn op zowel vracht- als personenvervoer. Schaalvoordelen, daar geloof ik wel in, maar is dat nu juist niet de reden geweest voor samenwerking met Air France?Begrijp me niet verkeerd, ik stel dat economische krimp niet per definitie leidt tot een dalende vraag in mobiliteit.

T.a.v. vrachtvervoer heeft economische krimp zeker een negatieve invloed.

In 2009 (hoogtepunt economische crisis) werden er 5,9% minder passagiers in Europa vervoerd dan in 2008. Een bedrijf als Ryanair vervoerde in 2009 echter 15% meer passagiers dan in 2008. Je ziet in tijden van crisis met name een verschuiving in verband met afname van "willingness to pay", mensen zijn bereid minder voor de tickets te betalen. Maar men wil nog steeds op familiebeziek, vakantie etc. De vraag naar zakelijk verkeer wordt doorgaans wel hard door economische tegenwind geraakt.

Als onderneming is het m.i. van belang, om ondanks negatieve marktomstandigheden, je dusdanig te profileren dat je minimaal last hebt van economische tegenwind. M.a.w: Zorg ervoor dat er, ondanks de marktomstandigheden, vraag blijft naar je product. Ik denk dan ook dat, nu Schiphol op slot is, KLM mogelijkheden heeft om dusdanig aantrekkelijk voor de reiziger te blijven dat hij/zij KLM boven een concurrent verkiest. Het is aan het ondernemerschap van KLM om van de nood een deugd te maken.

Concreet: Ik denk dat een globale afname in de vraag naar vliegreizen niet zozeer een grote impact hoeft te hebben op het aantal passagiers dat KLM vervoert maar wel op de ticketprijs. E.e.a. illustreert nog maar eens het grote belang van kostenbeheersing anders is prijsverlaging onmogelijk en sta je feitelijk schaakmat.
3.832 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 186 187 188 189 190 191 192 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,235   Verschil -0,03 (-0,29%)
Laag 10,200   Volume 124.761
Hoog 10,300   Gem. Volume 2.610.870
17-okt-19 09:30
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium