Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OpGen OTC:OPGN.Q, US68373L4068

  • 0,635 15 apr 2024 22:00
  • -0,036 (-5,35%) Dagrange 0,620 - 0,680
  • 261.115 Gem. (3M) 1,7M

Curetis 2018

2.047 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 103 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 februari 2018 19:54
    Lachwekkende cijfers; dit bedrijfje zal het niet halen:

    Curetis kwam maandagavond ook met voorlopige cijfers.

    Het diagnosticabedrijf behaalde in 2017 een omzet van 1,2 miljoen euro, 0,1 miljoen euro minder dan in 2016. De verkoop van cartridges zat in de lift, maar voor systemen en diensten viel de omzet juist lager uit.
  2. [verwijderd] 5 februari 2018 20:54
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 5 februari 2018 19:54:

    Lachwekkende cijfers; dit bedrijfje zal het niet halen:

    Curetis kwam maandagavond ook met voorlopige cijfers.

    Het diagnosticabedrijf behaalde in 2017 een omzet van 1,2 miljoen euro, 0,1 miljoen euro minder dan in 2016. De verkoop van cartridges zat in de lift, maar voor systemen en diensten viel de omzet juist lager uit.

    Ik heb heel lang geloofd in dit bedrijf. Maar na twee jaar op de Europese markt stelt de omzet nog niets voor.

    Een installatie van de Unyvero Analyzer kost volgens mij € 40.000. Dat doen ze gratis om vervolgens geld te verdienen met verkoop van cartridges. Op dit moment hebben ze ongeveer 180 installaties.

    Per installatie verkopen ze dus € 7000 aan cartridges. Conclusie: de ziekenhuizen gebruiken die apparaten nauwelijks en in ieder geval veel te weinig om de installatie terug te verdienen.

  3. [verwijderd] 6 februari 2018 09:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 februari 2018 09:23:

    Premium Meer»
    Curetis sluit het jaar zwak af

    Curetis sluit een moeizaam jaar in stijl af. Het aantal geplaatste Unyvero Analyzers stelt flink teleur met slechts 175 stuks.
    Martin Crum | 08:15 |

    Ze plaatsen de Unyvero Analyzer gratis (kosten +/- € 40.000) en willen vervolgens geld verdienen met cartridges (verkoopprijs +/- € 200)

    Omzet € 1,2 miljoen
    Aantal installaties 175
    Omzet per installatie € 6875
    Verbruik aantal cartridges per jaar per installatie 34

    • Een ziekenhuis gebruikt dus per Unyvero Analyzer 34 cartridges per jaar (nog niet eens één per week)
    • De kosten voor één installatie worden misschien na 10 jaar terugverdiend

    Als Curetis in Europa die cartridges al niet verkocht krijgt, hoe willen ze dan een Amerikaans verkoopapparaat gaan financieren?
  4. 25GTi 6 februari 2018 21:10

    Groen licht vermarkting diagnoseapparatuur Curetis in Singapore
    ABM Financial News - 19:47

    (ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft in Singapore goedkeuring gekregen voor het op de markt brengen van diagnoseapparaat Unyvero wanneer deze wordt gebruikt om longontstekingen te ontdekken. Dit maakte het Duitse diagnosticabedrijf met een notering aan Euronext dinsdagavond bekend.

    De goedkeuring werd verleend aan samenwerkingspartner Acumen, dat verwacht dat hierdoor de marktintroductie in andere landen in de regio, zoals Maleisië, Thailand en Indonesië ook kan worden bewerkstelligd. Verder willen de twee partijen Unyvero ook verder uitrollen in Singapore als diagnoseapparatuur voor bloedonderzoek en infectieziekten.

    Verder werd dinsdag bekend dat de ontwikkeling van Unyvero als diagnostische methode om bloedbaaninfecties en bloedvergiftiging vast te stellen, is afgerond. In de komende maanden zullen Curetis en Acumen verder klinisch onderzoek doen om de werkzaamheid te bevestigen.

    Maandag maakte Curetis bekend dat men ook in Amerika spoedig goedkeuring verwacht voor Unyvero. Afzonderlijk rapporteerde het bedrijf bovendien voorlopige jaarcijfers. In 2017 daalde de omzet met 0,1 miljoen naar 1,2 miljoen euro. De kaspositie eind december 2017, van 16,6 miljoen euro, werd grotendeels gespekt door 10 miljoen euro die werd verstrekt door de Europese Investeringsbank en in kleine mate door een belastingteruggave.

    Het aandeel Curetis verloor dinsdag 7,8 procent op 6,32 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
  5. 25GTi 6 februari 2018 21:16
    Van forumlid Lucas D:

    Curetis verwacht elk moment goedkeuring FDA
    Maandag 5 februari 2018 19:44

    Diagnosticabedrijf publiceert voorlopige cijfers.
    (ABM FN-Dow Jones) Curetis verwacht nog altijd op korte termijn goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Dit maakte het Duitse diagnosticabedrijf met een notering aan Euronext maandagavond bekend, tegelijk met de publicatie van voorlopige cijfers.
    "We verwachten op korte termijn een besluit van de FDA voor onze Unyvero System en LRT Cartridge", zei CEO Oliver Schacht maandagavond.
    Als een grote verrassing komt deze mededeling van de topman niet. Curetis zei medio januari al binnen acht weken goedkeuring voor zijn Unyvero-diagnoseapparatuur, dat wordt gebruikt voor het vaststellen van longontsteking, te voorzien.
    Die aandoening heeft volgens Schacht een marktpotentieel van ongeveer 300 miljoen dollar per jaar, op basis van de circa 1 miljoen patiënten met longontsteking in de Verenigde Staten en de 1,2 miljoen patiënten in Europa.
    Zodra er een 'go' van de Amerikaanse toezichthouder is, kan Curetis naar eigen zeggen de productie per direct opstarten. Daarvoor heeft het bedrijf alle voorbereidingen al getroffen.
    Voorlopige cijfers
    Curetis kwam maandagavond ook met voorlopige cijfers.
    Het diagnosticabedrijf behaalde in 2017 een omzet van 1,2 miljoen euro, 0,1 miljoen euro minder dan in 2016. De verkoop van cartridges zat in de lift, maar voor systemen en diensten viel de omzet juist lager uit.
    Aan het einde van 2017 had Curetis een netto kaspositie van 16,6 miljoen euro, rekening houdend met een belastingteruggave van 0,3 miljoen euro en 10 miljoen euro verstrekt door de Europese Investeringsbank.
    Subsidie
    Curetis meldde ook de toezegging te hebben gekregen voor een investering van 1,6 miljoen euro van het Oostenrijkse FFG voor dochterbedrijf Ares Genetics, dat werkt aan een oplossing voor resistentie tegen antibiotica.
    Het aandeel Curetis sloot maandag, op een rood Damrak, 2,8 procent lager.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    February 05, 2018 13:44 ET (18:44 GMT)
  6. Galajurk 7 februari 2018 00:30
    Goedkeuring in Singapore is goed nieuws.
    Zal de opmaat zijn voor meerdere goedkeuringen in de Aziatische regio.
    Amerika volgt wellicht binnenkort.
    Ondanks het feit dat de cijfers in Europa niet fantastisch zijn zijn dit wel goede berichten.
    En het voedt natuurlijk weer de overnamespeculatie.
    Zal ongetwijfeld een positief effect op de koers hebben morgen.
    Zeker ook omdat na de ergste dip in Amerika het sentiment hier ook wel weer ok zal zijn.
  7. Bonzai1 7 februari 2018 10:49
    Ik hoop dat ze vandaag op €7 kunnen eindigen en dat zou dan een goede dag zijn voor mij. Want het opveren gisteren van de US leek me niet van permanente aard en beperkt en in Azie was het niet meteen heel positief vandaag. En de premarket van de US staat voorlopig in het rood, dus maar de vraag hoe de Amerikaanse beurs zich gaat gedragen vandaag. Want dat is dan weer een voorbode voor onze sluiting en tevens voor de opening van Europa morgen.
  8. forum rang 8 lucas D 7 februari 2018 16:31
    quote:

    KeepTHeFaith schreef op 7 februari 2018 12:15:

    Die flut heeft me vandaag nochtans flink wat €'s opgeleverd. Nooit zoveel rendement gehaald op zo'n korte tijd.
    Ik kan dit aandeel best smaken.
    Dat vind ik mooi om te horen, de goedkeuring van de FDA zal nog veel meer met de koers doen, want dan is een overname dichtbij. Maar dan moet de goedkeuring er wel komen.
    Dat is dan ook het belangrijkste oplet moment op heden voor de aandeelhouders, de goedkeuring door de FDA. Is de goedkeuring er dan ga ik gelijk bijkopen. Nu kan dat niet (geen cash) want ik verkoop zonder goedkeuring echt geen gedeelte van mijn Pharming aandelen.
  9. Bonzai1 7 februari 2018 18:28
    quote:

    KeepTHeFaith schreef op 7 februari 2018 17:25:

    Pharming heb ik gisteren ook goedkoop kunnen kopen. Die gaan op de plank voor enkele jaren.
    Ik had ook een mooie rit met Pharming en heb vanmiddag mijn aandelen voor €1,40 verkocht. Gezien de stijging op het einde nogal spijtig. Maar door wat aandelen op de top te verkopen vandaag (ook hier heb ik een deel verkocht op €7,40 en later teruggekocht rond €7) heb ik nu wel een stevigere cashvoorraad dan op het einde van de correctie. Ik ben van plan om me nu wat in te houden en mijn blitzstart van januari niet meer op het spel te zetten (want eerlijk, het werd wel wat warmpjes gisteren en de dagen voordien).
    Bij Pharming hoop en denk ik binnenkort opnieuw te kunnen inspringen want het is heel volatiel. Zoniet, laat ik de trein zonder mij verderrijden en houd ik mijn cash voor 'andere' tijden en/of aandelen :-).
  10. [verwijderd] 7 februari 2018 18:43
    Heel verstandig om voldoende cash te houden. Geeft je de mogelijkheid om op dagen zoals gisteren flink bij te kopen. Reken maar dat er nog een paar flashcrashes gaan komen in aanloop naar de onvermijdelijke grote correctie, al denk ik niet dat die al voor de komende maanden is als we gespaard blijven van oorlog of grote aanslagen tenminste.
2.047 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 103 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links