Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen NL

300 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 februari 2018 14:28
    Wilders worstelt met 'debielen' op kandidatenlijst

    Gepubliceerd: 03 februari 2018 10:30 Laatste update: 03 februari 2018 10:31

    "Helden", zo noemt PVV-leider Geert Wilders de kandidaat-raadsleden van zijn partij. Het zijn "debielen", zeggen PVV-Kamerleden anoniem tegen de Telegraaf. Ook deze week zijn er PVV-kandidaten in opspraak geraakt. Het blijkt voor Wilders moeilijker dan gedacht om geschikte kandidaten te vinden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

    In zestig gemeenten zou de PVV meedoen, kondigde Wilders aan nadat zijn partij tweede werd bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar.

    De uitslag verplichtte de PVV om twaalf jaar na de oprichting van de partij in meer gemeenten dan Den Haag en Almere mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Wilders zei op die manier zijn partij "verder uit te bouwen" om "nog dichterbij de burger" te komen.

    Tegen de NOS stelde Wilders als voorwaarde voor deelname aan de verkiezingen dat er wel "genoeg goede mensen" te vinden moesten zijn. Dat lukte de partij niet helemaal.

    Meedoen in zestig gemeenten bleek niet haalbaar. PVV-stemmers moeten genoegen nemen met dertig van de 355 gemeenten waar er verkiezingen worden gehouden.
    Racisten

    Maar op enkele kandidaten die de lijst wel hebben gehaald en met name de selectieprocedure, valt het nodige af te dingen. Zo moest Géza Hegedüs een dag na zijn presentatie als lijsttrekker van de PVV Rotterdam opstappen. Hij bleek er racistische en antisemitische denkbeelden op na te houden. En daar bleef het niet bij.

    PVV-lijsttrekker in Utrecht Henk van Deún zei een moskee in de Utrechtse wijk Lombok het liefst te zien afbranden. Hij trok zijn woorden naderhand in en mocht op de lijst blijven.

    Kandidaat-raadslid in de gemeente Rucphen Marie-Louise Kelderman werd wel van de lijst verwijderd. Zij noemde premier Rutte op Facebook "een vuile viezerik, een rotte leugenaar, een hufter en een gek" die zij wilde "opknopen".

    De lijsttrekker in Zaanstad, Koert Calkhoven, bleek een jaar geleden ontslagen te zijn bij de Nationale Politie, vanwege het langdurig stalken van een vrouw.

    In Den Haag zijn de problemen nog groter. Daar kwam lijstduwer Henk Bres in opspraak, omdat hij twitterde over "fucking cancer muslims". Hij mag van Wilders blijven en werd door de PVV-leider omschreven als "een geweldige man".

    Islam

    Intern is het in Den Haag een chaos. Zo zijn vijf kandidaten die op de concept-lijst stonden voortijdig vertrokken. Volgens RTL Nieuws zouden kandidaten ontevreden zijn over de koers die lokaal gevoerd moet worden. De nadruk op de islam is een thema waar de PVV lokaal niets mee zou kunnen, is de kritiek. De partij heeft de leeggevallen plekken op de lijst moeten aanvullen met onder andere een secretaresse van de Tweede Kamerfractie.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 februari 2018 14:33
    In Gelderland en Zeeland is het ook onrustig. Jan Zwerus stapte daar op als Zeeuws Statenlid, omdat de focus te veel op de islam zou liggen, schreef NRC Handelsblad onlangs. De Gelderse Tineke Poortinga stapte ook als Statenlid, omdat de PVV niet in Nijmegen meedeed aan de verkiezingen, en ook omdat er te veel gehamerd werd op de islam. "Er zijn ook andere grote problemen", zei ze tegen de Telegraaf.

    'Debielen'

    In diezelfde krant beklaagden PVV-Kamerleden zich anoniem over de geselecteerde kandidaten. "Er melden zich de grootste debielen aan voor de PVV-klasjes. De minst erge springen er dan positief uit. Maar het blijven debielen."

    De vrees om "debielen" binnen te halen kan de reden zijn dat de PVV de gemeenteraadsverkiezingen jarenlang, met uitzondering van Den Haag en Almere, links heeft laten liggen. Gevreesd zou kunnen worden voor extreemrechtse types als Hegedüs of LPF-achtige toestanden waar partijleden rollebollend met elkaar over straat gaan.

    Wat ook meespeelt is dat het voor de PVV moeilijker is om geschikte kandidaten te vinden, omdat de partij niet kan terugvallen op een partijstructuur waaruit kandidaat-politici gescout kunnen worden. De PVV is namelijk geen democratische ledenpartij, maar telt slecht één lid: Geert Wilders.

    Anders dan bij traditionele partijen zijn er geen leden die al langer bij de partij betrokken zijn. Daarmee loopt de partij het risico mensen binnen te halen van wie het niets weet over de achtergrond. De PVV blijkt ook niet in staat zelf grondig onderzoek te doen naar de kandidaten. Over de Rotterdamse Hegedüs, die Wilders persoonlijk had gescout, gaf hij toe fouten gemaakt te hebben.

    De kandidaat uit Rucphen die Rutte wil opknopen was door de partij gegoogeld, maar de Facebookpost had de partij gemist.
    Dubbelfuncties

    Wilders is door zijn partijstructuur voor ondersteunende en politieke functies vaker aangewezen op de groep PVV'ers die al Kamerlid, senator, Statenlid of Europees Parlementariër is of is geweest.

    Het komt geregeld voor dat politici van de PVV dubbelfuncties vervullen. Zo is Karin Gerbrands niet alleen Tweede Kamerlid, maar ook fractievoorzitter van de PVV Den Haag en de nieuwe lijstrekker. Alexander van Hattem is tegelijk senator voor de PVV, fractievoorzitter van de Provinciale Staten van de PVV én lijsttrekker van de PVV Den Bosch.

    Ondanks de incidenten van de afgelopen weken, blijft Wilders vertrouwen houden. Hij merkt daarbij op dat er wel meer fouten gemaakt zullen worden. "We proberen de risico’s zo klein mogelijk te houden. Maar ook dan is de consequentie dat het fout kan gaan en ook dan misschien meer dan één keer. Dat hoort erbij, dat is niet anders", aldus Wilders.

    De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart.

    Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend
  3. forum rang 6 haas 3 februari 2018 17:10
    Gemeenteraden tellen 149 fracties
    meer dan na de verkiezingen van 2014.
    Uit onderzoek van Trouw en het platform
    Investico blijkt dat steeds meer
    raadsleden zich afsplitsen.In bijna een
    derde van de gemeenten zijn nu meer
    fracties dan in 2014.

    Het gemiddeld aantal partijen in de
    raad nam toe van 6,8 in 2010 naar 7,3.
    Delfzijl kent met 21 raadsleden tien
    fracties.In Winsum zijn er vijftien
    raadsleden op acht fracties.

    Veel partijen zouden kandidaten een
    verklaring laten tekenen dat ze geen
    eigen fractie beginnen,maar dergelijke
    afspraken zijn niet rechtsgeldig.

    www.youtube.com/watch?v=F9LMYsnafuI
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 februari 2018 10:21
    Groningse boer kreeg geheime documenten in handen: 'De overheid heeft ons al die tijd belazerd'

    Groningen kreeg eindelijk een nieuw schadeprotocol. Maar deze week gebeurde er nog iets opmerkelijks. De geheime gasdeal uit 1963 werd openbaar. Dankzij de 76-jarige boer Sijbrand Nijhoff. 'Het gaat om openheid.'
    Door: Jurre van den Berg 3 februari 2018, 02:00

    Onderzoeksjournalisten kregen het stuk niet te pakken. Verzoeken tot openheid met beroep op de Wet openbaarheid bestuur werden stelselmatig afgewezen. Zelfs voor Tweede Kamerleden bleef het document geheim waarin de Nederlandse overheid in 1963 de afspraken vastlegde over exploitatie van het Groningse gas. Het voedde de verwachtingen: zou uit dat document dan blijken dat de veiligheid van de Groningers al vanaf het begin ondergeschikt was gemaakt aan economische belangen?

    En toen kwam de 76-jarige boer Sijbrand Nijhoff uit het Groningse Zijldijk er deze week plotseling mee op de proppen: de geheime 'Overeenkomst van Samenwerking', waarin de Staatsmijnen, de Bataafse Petroleum Maatschappij (nu: Shell), de Standard Oil Company (nu: ExxonMobil) en de Nederlandse Aardolie Maatschappij afspraken maakten over de rolverdeling bij het zo voortvarend en lucratief mogelijk leegpompen van het Groninger gasveld. De toenmalige minister van Economische Zaken Jan de Pous zette zijn sierlijke handtekening eronder: 'De overeenkomst door mij goedgekeurd.'

    Hoe hij het geheime document bemachtigde, dat hij het Dagblad van het Noorden toespeelde? 'Daarover zwijg ik', zegt Nijhoff. Hij heeft lang gewacht ermee naar buiten te komen. Maar toen deze week uitkwam dat Shell een aansprakelijkheidsverklaring voor de NAM had ingetrokken en minister Eric Wiebes een nieuw schadeprotocol presenteerde, achtte hij de tijd rijp. 'De overheid werpt zich plotseling op als verlosser van de Groningers. Terwijl uit de documenten blijkt: de overheid heeft boter op haar hoofd en heeft ons al die tijd belazerd.'

    Nauw verweven overheid

    Elke dakpan moet je voor de poorten van de hel wegslepen
    Van de miljoen euro schade wil de NAM slechts 48 duizend euro vergoeden

    Op 700 meter van Nijhoffs boerderij in Zijldijk (gemeente Loppersum) verrees in de jaren zestig een gaswinningslocatie. 'Mijn moeder zei toen al: we hoeven geen cent terug te verwachten.' Sinds de aardbeving bij Huizinge in 2012 is Nijhoff verwikkeld in een juridische strijd over de schade aan de boerderij, die al sinds 1847 familiebezit is. Volgens hem bedraagt die een miljoen, de NAM wil slechts 48 duizend euro vergoeden. 'Elke dakpan moet je voor de poorten van de hel wegslepen.'

    Hij voelt zich er nog veilig. 'Zolang er geen beving is wel. Maar mijn vrouw durft hier niet meer te wonen en is verhuisd. Nu hebben we een lat-relatie.'
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 februari 2018 10:22
    2)
    De documenten die hij over de gaswinning heeft onthuld, zijn minder onthullend dan gedacht. Dat de staat nauw verweven is met de gaswinning in Groningen, dat was geen geheim. De overheid bepaalt de hoogte van de gaswinning en verleent de NAM de vergunning. Bovendien vloeit 90 procent van de gasbaten naar de schatkist en betaalt de overheid 64 procent van alle schade. Dat volgt uit afspraken binnen de Maatschap Groningen, de publiek-private samenwerking die met de overeenkomst uit 1963 het licht zag.

    Toch heeft de staat altijd volgehouden dat enkel de NAM exploitant is en daarmee juridisch aansprakelijk. Daarbij valt na lezing van de overeenkomst uit 1963 wel een kanttekening te maken, stelt Nijhoffs advocaat Marco Kalmijn. Uit de documenten blijkt volgens hem dat de staat feitelijk mede-exploitant is. 'De NAM wordt nu door de staat naar voren geschoven om de klappen op te vangen.'

    Ik doe dit niet voor mezelf, maar voor de Groningers. Die hebben recht op openheid
    Sijbrand Nijhoff

    Geheimen openbaar

    Oorspronkelijk stonden volgens Kalmijn vooral de oliemaatschappijen op geheimhouding. Ze wilden niet dat het Midden-Oosten zag hoeveel invloed de Nederlandse overheid had en hoe gunstig de deal voor de staat was, uit angst dat andere landen dezelfde invloed zouden eisen bij onderhandelingen over exploitatie van hun grondstoffen.

    Kalmijn bracht de stukken van Nijhoff in tijdens de juridische strijd met de NAM. Toch oordeelde de rechtbank vorig jaar dat de staat niet aansprakelijk is voor de aardbevingsschade. NAM en Energie Beheer Nederland (voorheen de Staatsmijnen en nog steeds voor 100 procent eigendom van de overheid) zijn dat wel.

    Of de openbaarmaking hem nog gaat helpen? Nijhoff betwijfelt het. Inmiddels maken op gezag van de rechtbank drie nieuwe taxateurs de schade op. 'Ik doe dit niet voor mezelf, maar voor de Groningers. Die hebben recht op openheid.' Zelfs als de gaskraan dichtgaat, denkt hij, is Groningen nog niet van de aardbevingen verlost. 'Iedere boer weet: als je in de grond geroerd hebt, hou je onrust.'

    Wie betaalt de Groningse schade?

    Eindelijk een gunstiger schaderegeling voor Groningen: veel wensen van gedupeerden vervuld
    Na tien maanden steggelen is er eindelijk een nieuwe regeling voor het afhandelen van aardbevingsschade in Groningen. Vanaf 19 maart kunnen gedupeerden terecht bij één loket waar een onafhankelijke commissie hun schades beoordeelt. Geen rol meer voor de NAM, geen geografische begrenzing en wel de mogelijkheid van beroep: de regio speelde het hard en ziet veel wensen ingewilligd.

    Krijgen de gedupeerden in Groningen hun geld nu echt terug? En wie gaat er betalen? (+)
    Ineens was er de afgelopen dagen de angst dat Shell zich onttrok aan zijn verantwoordelijkheid voor de gedupeerden. Is dat zo? Vijf vragen over de betaling van de schade.

    Tweede Kamer vertrouwt niet meer op garanties van Shell, NAM en Exxon en ziet een 'geloofwaardigheidsprobleem'
    Energiereuzen Shell en ExxonMobil en hun beider gaswinningsbedrijf NAM, kwamen om de Kamer gerust te stellen. Maar de Kamer, én de op tractoren gearriveerde Groningers, weigerden ze te geloven.

    Dit is een artikel van Volkskrant Plus.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 februari 2018 18:39
    Stront aan de Bodet-knikker:
    -----------------------------------------
    Verzet van kritische leden neemt toe
    Drie partijleden FVD eisen hervormingen
    Updated 16 min geleden
    26 min geleden in BINNENLAND

    Drie prominente partijleden van Forum voor Democratie hebben zich aangesloten bij het geroyeerde lid Robert de Haze Winkelman in zijn kritiek op de organisatiestructuur van de partij van Thierry Baudet. Ze roepen op tot meer interne democratie en eisen het vertrek van penningmeester en mede-oprichter van de partij Henk Otten. Dat blijkt uit een brief die dinsdagmiddag binnen de partij werd rondgestuurd, aldus NRC.

    Het gaat om Gert Reedijk, Arthur Legger en Freek-Jan Berkhout. Zij waren alle drie kandidaat-leden voor de Tweede Kamer - op plaatsen 8, 12 en 17 - en lokaal actief in Overijssel, Amsterdam en Utrecht.

    Maandagavond maakte de partijtop van Forum voor Democratie bekend twee kritische leden uit de partij te zetten. Het gaat om Robert de Haze Winkelman, die voor de VVD in de Eerste Kamer zat, en zijn vrouw, oud-Statenlid Betty Jo Wevers.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 februari 2018 12:06
    Leegloop bij partij van Baudet
    Topkandidaat Forum voor Democratie vertrekt

    Door Onze parlementaire redactie
    Updated 10 min geleden
    2 uur geleden in BINNENLAND

    Den Haag - Aan de leegloop bij Forum voor Democratie lijkt geen einde te komen. Susan Teunissen, de nummer drie op de kandidatenlijst bij de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer, heeft haar lidmaatschap opgezegd. Ze is boos over het gebrek aan partijdemocratie.

    „Gezien de koers die Forum voor Democratie is ingeslagen en waaraan ik mij onmogelijk kan conformeren, heb ik vanmorgen mijn lidmaatschap opgezegd”, schrijft Teunissen op Twitter. „De manier waarop het partijbestuur omgaat met opbouwende kritiek is verre van democratisch.”

    De partij van Thierry Baudet haalde Teunissen vorig jaar met veel trots binnen de partij. Ze kreeg een toppositie op de lijst en was de hoogste kandidaat na advocaat en huidig Kamerlid Theo Hiddema.

    Bekijk ook:
    Miljonair Kees Eldering ook uit partij Baudet

    Defensie

    Teunissen werkt op het ministerie van Defensie en heeft deelgenomen aan Nederlandse missies in Kunduz en Mali. Ze wilde naar eigen zeggen Nederland ’veiliger en democratischer’ maken.

    Juist over de democratie binnen de nieuwe politieke partij is deze week onrust ontstaan. Afgelopen maandag bracht het partijbestuur eigenhandig naar buiten dat twee prominenten worden geroyeerd. Sindsdien druppelen de verhalen naar buiten van kandidaat-Kamerleden die hun vertrek aankondigen.

    Bekijk ook:
    Heibel bij FVD: Baudet zet twee leden uit partij

    Crisisberaad

    Eerder liet topondernemer en partijsponsor Kees Eldering aan De Telegraaf weten genoeg te hebben van Forum voor Democratie. Drie andere leden hebben in een brief aan ruim honderd leden een pleidooi gehouden voor meer democratie en aanpassingen in de samenstelling van het partijbestuur.

    Zaterdag vindt er crisisberaad plaats met het kritische trio. Forum voor Democratie heeft al in een verklaring laten weten niets te willen veranderen.
  8. [verwijderd] 9 februari 2018 12:28
    Gelukkig loopt politiek nederland buiten het enorm gevaarlijke FVD op rolletjes :p man man, strookt toch ook helemaal niet met de titel van het topic deze demonisering. Ik heb er verder geen mening over overigens, laat eerst de mediastorm maar overwaaien en dan zie ik wel welke waarheid komt bovendrijven...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 februari 2018 20:37
    Baudet in boze mail naar partijgenoten: ’ondoordacht geklooi’

    Door Redactie
    Updated 41 min geleden
    45 min geleden in BINNENLAND

    FVD-leider Thierry Baudet heeft in een e-mail hard uitgehaald naar kritische (ex-)partijgenoten. Baudet beschuldigt hen in de donderdagnacht verstuurde mail onder meer van politiek amateurisme, meldt RTL Nieuws.

    „Het ondoordachte provinciale geklooi van de afgelopen dagen brengt alleen maar schade toe aan FvD en zorgt voor veel leedvermaak bij onze politieke tegenstanders”, zo schrijft de FVD-voorman in de mail die is gericht aan Arthur Legger.

    Die vroeg deze week samen met twee partijgenoten in een brief om meer interne democratie. Baudet laat in zijn mail weten dat er geen gesprek komt „over jullie ’ideeën’ en ’eisen”’.

    In een reactie op de berichten over onrust in de partij zei Forum voor Democratie (FVD) eerder op de dag nog dat de onvrede maar binnen „een zeer klein groepje” van tien tot twintig leden leeft. De steun voor het partijbestuur zou juist „massaal” zijn en er is geen sprake van verdeeldheid.
    ==============================================================
    Liegen kan hij als de beste.....!!!
    Dat is de basis voor iedere politicus.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 februari 2018 12:07
    IQ

    Baudet werd opnieuw aangesproken op de uitspraken over afkomst en IQ gedaan door Ramautarsing en ook collega-Kamerlid Theo Hiddema. Ook werd Baudet gewezen op zijn diner met Jared Taylor, een Amerikaanse racist, zijn uitspraken over "homeopathische verdunning" en "een dominant blank Europa". Ook zijn uitlatingen dat vrouwen "overmand" zouden willen worden, werden aangehaald. "U discrimineert op basis van geslacht, geaardheid en ras", verweet D66-leider Alexander Pechtold hem.

    "Deze waanzin moet nu stoppen!", schreeuwde Baudet die wilde benadrukken geen racist te zijn en geen onderscheid te maken op basis van afkomst, religie of geslacht. "Allemaal flauwekul!", aldus Baudet.

    Toen hem werd voorgehouden dat door Ramautarsing is gesproken over "zwarten" en dus over ras, ontaardde het debat in chaos. "Wij zijn tegen racisme!", schreeuwde Baudet die Ramautarsing het podium opriep zodat hij het de fractieleiders van D66, GroenLinks, SP en Denk zelf kon uitleggen. De nummer twee kwam niet aan het woord en moest het podium alweer snel verlaten.
    -------------------------------------------------
    Wie wil geregeerd worden door zo'n schreeuwende leugenaar...???
  11. forum rang 6 pietje-2005 10 februari 2018 12:55
    Natuurlijk heeft Pechtold gelogen; hij heeft natuurlijk ook de meeste ervaring in dat "baantje".
    Is typisch een tweede-kamer politicus: veel kletsen, insinueren en liegen, maar nooit verantwoording hebben of nemen.
    Zou Pechtold dan ook liever niet in een regering willen hebben.
    Bij sommigen kun je zien dat ze "geholpen" zijn.
    Wordt een beetje minder wel van deze "man" , als dat niet te discriminerend is.
  12. [verwijderd] 10 februari 2018 14:06
    quote:

    pietje-2005 schreef op 10 februari 2018 12:55:

    Natuurlijk heeft Pechtold gelogen; hij heeft natuurlijk ook de meeste ervaring in dat "baantje".
    Is typisch een tweede-kamer politicus: veel kletsen, insinueren en liegen, maar nooit verantwoording hebben of nemen.
    Zou Pechtold dan ook liever niet in een regering willen hebben.
    Bij sommigen kun je zien dat ze "geholpen" zijn.
    Wordt een beetje minder wel van deze "man" , als dat niet te discriminerend is.
    Als politici niet meer gaan liegen dan wordt het wel erg saai. Ze/we kunnen dan net zo goed robots/computers laten regeren.
  13. gyronando 10 februari 2018 14:29
    Al onze belastingcenten gaan naar zuid Europa ,moslims ,turken en marrokanen die alleen maar de lusten van Nederland willen.
    Ook gaan onze belastingcenten op aan de ambtenaren die al die eurofiliteit willen waar ik als geboren nederlander allemaal nooit
    om gevraagd heb.
    Maar de belangen ven de oorspronkelijke nederlander en agrarier
    worden telkens verkwanselt.
    Ik adviseer iedeeen niet te stemmen het is allemaal ....volk wat zich verkiesbaar stelt.
300 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0625 0,00%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.787,00 -1,33%
Gold spot 2.396,36 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links