Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2018 koffiepraat

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
David.
0
Hallo allemaal, ik lees al een tijdje mee hier op het forum, dus ik dacht; laat ik ook eens iets zeggen. Wel zo sociaal.

Ik handel al jaren in Asml, opties, voornamelijk premie short. Dat gaat tot nu toe niet slecht. Niet nadenken, maar putspreads schrijven bij een dip. Dat heb ik gisteren ook weer gedaan. Waarschijnlijk iets te vroeg, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ook deze keer weer goed gaat komen.

Waarom daalt het nu eigenlijk? De stijgende rente wordt gebruikt als excuus voor de daling, ze moeten toch iets als oorzaak verzinnen nietwaar. Tja de rente stijgt wat. Van extreem laag naar nog steeds zeer laag. So what. Het wordt pas pijnlijk als deze stijging zich maanden blijft voortzetten, denk ik.

We zitten in een bull markt, waarvan de top nog lang niet bereikt is, verwacht ik. Deze dip biedt alleen maar prachtige kansen. Vooral in een aandeel als Asml. Fundamenteel niks aan de hand, prachtige vooruitzichten. Beetje duur misschien, maar wat is duur? Asml is maar met weinig bedrijven te vergelijken.

Technisch ziet het er ook goed uit. Ik had verwacht dat 158 de bodem zou zijn. De geschiedenis herhaalt zich vaak. Zo zag je afgelopen juli na de kwartaalcijfers een uitbraak naar boven door de 125. Deze 125 is daarna een aantal keren succesvol "getest". Ook toen putspreads verkocht, zonder nadenken.

Na de afgelopen cijfers een knal omhoog door de 160 weerstand (hoog volume); breakaway gap. Je zag gisteren ook kopers klaarliggen op de bovenkant van het gap. Waarschijnlijk duiken we maandag het gap in. Zag dat Asml rond de 156 gesloten is in de us. Maar dit zou wel eens een perfect koopmoment kunnen zijn.

Mijn verwachting voor maandag is lager openen, wat verder wegzakken en daarna een flink herstel. Zal een mooie candle opleveren op een mooi punt. Allemaal nog speculatie natuurlijk, maar we gaan het zien. Zakt het nog wat verder, dan schrijven we er nog wat spreads bij.
Vrijdag is er ook een gap ontstaan trouwens. Die gaat ook snel gesloten worden. Bekijk de grafiek van de laatste jaren eens, ieder neerwaarts gap werd gesloten. Waarom zou dat nu niet gebeuren? Omdat Asml het zo slecht doet? Omdat de economie op z'n gat ligt? Dacht het niet!

Daarom vol long Asml.

Succes allemaal en hou je taai.

Groeten!

rene66
0
Helemaal mee eens, ik verwacht ook komende week weer een herstel. Prettig weekend gewenst
roloff
0
¨Extending EUV beyond 3 nm¨. Toekomstmuziek, vandaar maar even geplaatst bij Koffiepraat.

(interview is meer dan een half jaar oud, maar ontdek het nu pas).

semiengineering.com/extending-euv-to-...
Inion
0
quote:

rolof schreef op 4 feb 2018 om 21:22:


¨Extending EUV beyond 3 nm¨. Toekomstmuziek, vandaar maar even geplaatst bij Koffiepraat.

(interview is meer dan een half jaar oud, maar ontdek het nu pas).

semiengineering.com/extending-euv-to-...


Na 1 keer lezen niet helemaal duidelijk, denk ik. ;-)

Weet nu eindelijk waar High NA voor staat. Het verschil in single EUV patterning and multi ARF patterning is mooi te zien in die 2 plaatjes. En de wet van Moore hoeft niet beslist hogere resolutie te betekenen. Het gaat uiteindelijk om het aantal transistors.
Inion
0
Inion
0
Op zich vermakelijk te zien, dat Europa verlamd afwacht op wat er vanmiddag gaat gebeuren aan de overkant.
rene66
0
Het is en blijft inderdaad in Europa toch een soort Mickey Mouse markt. Zo noem ik het tenminste. Zelf zit ik voor de helft in de AEX en de rest in de VS en ondanks de dollar heb ik daar het beste resultaat.
rene66
0
In de VS gaat het nu weer de goede kant op, ASML daar nu 0,65% in het groen. Hier nu een beetje in het rood. ASML eind van de dag in het groen verwacht ik.
Inion
0
roloff
0
Bijzonder dat een aantal mensen (select groepje zal ik maar zeggen) na onze afspraak, aangezien het echt niet lekker liep, toch nog stug doorgaat met posten op ASML 2018 en zich daarbij nog beklagen dat er maar liefst 4 lijntjes actief zijn (terwijl ze dat 4e lijntje zelf stug in stand houden).

Je zal misschien denken ... Koffiepraat, maar dat mag op dit lijntje.

Vooral psychologisch gezien vind ik het een apart fenomeen.
rene66
0
Het hoort bij het beleggen maar ik blijf het allemaal een vreemd gebeuren vinden. Het is computer gestuurde handel die op hol slaat op een bepaald moment. Ik hoop dat ze in de VS vandaag of morgen weer bij zinnen komen. Dan kan ASML daarna gewoon weer omhoog.
Wilbar
0
Alle Amerikaanse futures weer in het groen (momenteel!):
Dow: +0,63%
S&P: +1,13%
Nas: +1,21%
rene66
0
Dat is mooi @Wilbar, ik hoop dat ze vanmiddag in de VS rustig blijven en de computer programma's even uitzetten.
279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 232,200   Verschil -11,00 (-4,52%)
Laag 232,200   Volume 1.859.685
Hoog 243,850   Gem. Volume 1.028.093
16-okt-19 17:37
label premium

ASML: EUV breekt los

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium