Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2018 koffiepraat

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
fwtinopties
0
Ik heb er ook, naast mijn opties, maar met een iets lagere stoploss op 135. Op 9 februari gekocht voor 2,14 staan nu op 2,62 en ik houd ze nog vast hoor, ik voorzie een mooie koers stijging voor asml...
Hoppschwiiz
0
Geweldig instrument. De 140 en 147 vind ik te spannend. Heb zelf de 134,50. Ik kan me wel vinden in het koersdoel van Goldman Sachs. Moeten alleen N Korea, Putin, Erdogan en Trump (in willekeurige volgorde) zich gedeisd houden. Dat is toch niet te veel gevraagd?
VP 1958
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 18 feb 2018 om 12:24:


Geweldig instrument. De 140 en 147 vind ik te spannend. Heb zelf de 134,50. Ik kan me wel vinden in het koersdoel van Goldman Sachs. Moeten alleen N Korea, Putin, Erdogan en Trump (in willekeurige volgorde) zich gedeisd houden. Dat is toch niet te veel gevraagd?
Als er iets onberekenbaar cq onbetrouwbaar is in de wereld is de politiek het wel; aan de prestaties van ASML zal het niet liggen
pardon
0
Ook short in ASLM,dus pas op met opties en en aandelen in dit fonds.

Grootste hedgefonds ter wereld gokt op grote koersval Europese concerns
Bridgewater, 's werelds grootste hedgefonds, heeft enorme short-posities (aandelen op termijn verkocht in de verwachting ze later terug te kopen) in grote Europese concerns. In totaal zou het om een gok gaan van 22 miljard miljard dollar (18 miljard euro).

Door: Economieredactie 16 februari 2018, 22:53

s.vk.nl/s-a4570243/
Tot de bedrijven waar door het Amerikaanse fonds op een koersdaling wordt gegokt, behoren medicijnenfabrikant Sanofi, oliemaatschappij Total, Adidas, Airbus, Siemens, Deutsche Bank en ook Unilever. Alleen al de short-posities in Total en Unilever bedragen respectievelijk 1,017 en 1,03 miljard euro. Analisten denken dat Bridgewater rekening houdt met een groeiende grilligheid van het beursklimaat in Europa door stijgende rente.

In totaal belegt Bridgewater zo'n 160 miljard dollar voor cliënten. Het fonds baseert zijn beleid niet zozeer op de kwaliteit van de aandelen van individuele bedrijven, als wel op macro-economische en politieke factoren. In het verleden heeft Bridgewater-oprichter Ray Dalio herhaaldelijk gewaarschuwd voor het opkomend populisme in Europa. In januari zei hij op het World Economic Forum in Davos dat 'inflatie geen probleem is. De groei is goed, alles is eigenlijk goed. Wie nu geld op een spaarrekening heeft staan, moet zich nogal dom voelen.' Meteen daarna kelderden de koersen.

In Europa moeten grote beleggers short-posities officieel publiek maken, in tegenstelling tot in de VS. In totaal heeft Bridgewater een short-positie van 7,3 miljard euro in Duitse bedrijven en 4,5 miljard euro in Franse bedrijven. Het is mogelijk dat Bridgewater ook nog grote long-posities heeft - aandelen die zijn gekocht in de hoop op koersstijgingen - en het risico van koersdaling nu afdekt met een reeks van verkopen op termijn.
Hoppschwiiz
0
@pardon. Het aardige hiervan is, dat de shortpositie al ingenomen is en de koers op 155,80 staat. Bridgewater weet niets meer dan de longbeleggers (waarvan er veel meer zijn). Het feit dat deze posities van Bridgewater in de media komen, is onderdeel van het proces: zorg voor onrust en maak beleggers onzeker. Het gaat uitstekend met ASML, dus Bridgewater zal z’n positie wel weer moeten coveren (en dan staat ASML weer op 170). Een beroerd macro event kan natuurlijk altijd roet in het eten gooien....
Mathias kemena
0
Ik heb ook turbos op 144 en 150 (onlangs ingeruild voor die met sl 140)
Verwacht ook eigenlijk dat we volgende week de 160 te zien krijgen en dan verkoop ik ze direct en gaan we de positie is asmi vergroten zo voor de cijfers
roloff
0
Loonstrookjes top ASML ... voor de ´koffiepraat´. gr. R twitter.com/renelukassen/status/96559...

ps. wat zijn er nu verrekt veel lijntjes.

Iedereen die een scheet wil laten doet dat nu op een eigen lijntje.

Tja, dan stinkt het wel minder, ha, ha.
VP 1958
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
holenbeer
0
quote:

roloff schreef op 18 feb 2018 om 06:17:


@Bakker88,

Tja, de één heeft amper een paar duizend euro in ASML, een ander wellicht 10.000 euro (of iets meer), weer een ander een paar ton en een enkeling (waaronder wat ASML bestuurders) miljoenen.

Verkopen (een keertje winst nemen) doen we allemaal wel eens.
Met alle respect, maar ik zie het probleem niet.

Vergeet ook niet dat men over de waarde van de aandelen/opties belasting moet betalen. Als je die cash niet ergens hebt rondslingeren, moet je dan wel iets verkopen. En dan liever wat aandelen dan het huis, de boot of de eega.
roloff
0
quote:

holenbeer schreef op 19 feb 2018 om 22:52:


[...]
Vergeet ook niet dat men over de waarde van de aandelen/opties belasting moet betalen. Als je die cash niet ergens hebt rondslingeren, moet je dan wel iets verkopen. En dan liever wat aandelen dan het huis, de boot of de eega.
@holenbeer,

Het is juist andersom, verkoop je aandelen en boek je daardoor winst (verkoopprijs - aankoopprijs) is het in vele landen zoals de UK, maar ook hier in Portugal zo, dat dat fiscaal als inkomsten wordt gezien en dus valt onder de inkomstenbelasting.

Die inkomsten komen dan nog eens bovenop je loon (dus in hoog progressief belastingtarief). Het heet Capital Gains Tax. Hier in Portugal kan je als alternatief voor een progressief belasting tarief ook nog kiezen voor een flat tax van 28%. Wat dat betreft verkoop je waarschijnlijk nog liever je boot dan je aandelen.

Wees in dat opzicht dus maar blij met die vermogensrendementsheffing in NL.
A3aan
0
Goedkoper uit zijn voor de belasting kan niet beter dan met de rendemensbelasting (box 3) hier in Nederland. Is voor mij een reden om inkomen te verwerven via aandelenhandel omdat daar geen inkomstenbelasting van 40 of 50% op wordt ingehouden. Daar kwam ik al snel achter en ben zelfs daarom op mijn 53e gestopt met werken omdat ik geen zin meer had om 50% belasting te betalen over iedere gulden die ik toen extra zou verdienen met werken.
Als ik lees hoe dat in Portugal gaat lijkt mij dat een dure aangelegenheid als je moet betalen over iedere winsttransactie. Ik blijf maar lekker in Nederland.
roloff
0
@A3aantje, vermogensbelasting bestaat hier niet in Portugal.

Op iedere ton spaar je hier (ik reken maar even met 1.2%) 1200 euro belasting uit t.o.v. NL. Op een miljoen het tienvoudige. Verdubbelt ASML in de komende jaren in koers ... reken maar uit.

Dus buy&hold strategie op ASML. gr. R
Inion
0
quote:

roloff schreef op 20 feb 2018 om 11:27:


@A3aantje, vermogensbelasting bestaat hier niet in Portugal.

Op iedere ton spaar je hier (ik reken maar even met 1.2%) 1200 euro belasting uit t.o.v. NL. Op een miljoen het tienvoudige. Verdubbelt ASML in de komende jaren in koers ... reken maar uit.

Dus buy&hold strategie op ASML. gr. R


Ok, maar op een gegeven moment wil je toch misschien wat doen met al dat geld? Je kan het niet meenemen naar de eeuwige jachtvelden. Dan moet je alsnog 28% belasting betalen over alle koerswinst van zeg (ik noem maar wat) de afgelopen 10 jaar?

Stel die miljoen is over 10 jaar 3 miljoen geworden. En je wilt terug naar Nederland. 28% van 2 miljoen afrekenen met Portugal alvorens je weg mag?
A3aan
0
Leuke discussie, belasting betalen. Zelf betaal ik het liefst zo veel mogelijk en dan wel via box 3. Koerswinst die ik mogelijk vergaar en gelijk consumeer wordt geen cent over betaald. Kunnen we het nog goedkoper maken?

Mijn hele leven heb ik gezocht naar een legale mogelijkheid om zo min mogelijk belasting en andere overheidslasten te betalen. En zelf denk ik dat mij dat is gelukt, al denkt een ander daar misschien anders over.
A3aan
3
Ik kom uit gewoon doorsnee gezin. Moeder thuis voor de kinderen zorgen en vader met een kantoorbaan voor de centjes zorgen. Moeder kon heel veel doen met de centjes. Altijd goed te eten gehad, netjes gekleed en toen ik ging werken kreeg ik al gauw te horen, dat wanneer ik één gulden had en maar hooguit 90 cent van uit mocht geven. Nooit kopen op afbetaling, dan betaal je het dubbelle, dus eerst sparen voor je iets koopt. Na de handels ULO op 16 jarige leeftijd gaan werken. Nu zag ik iedere maand de huisbaas (een particuliere pandjesbaas) langs komen in een mooie auto voor die tijd om de huur op te halen en dacht toen al, hoe krijgt hij dat voor elkaar. Toch na mijn trouwen aangevangen met een sociale huurwoning die maar eventjes 35% van mijn netto inkomen op soupeerde. En dat bedrag gooide ik dus eigenlijk iedere maand in de prullenmand. En ja hoor, ik ging wat meer verdienen en met een subsidie mijn eerste huis gekocht, met ook natuurlijk dat verhaal dat de belasting mee betaalde door de aftrek belasting op de hypotheekrente. Ik ging eens nadenken en dacht, ja daar maken ze je wel lekker mee dat je van iedere gulden rente 40 cent terug krijgt, maar dan betaal je nog altijd 60 cent en hoe kan ik die in eigen zak houden. Extra af gaan lossen en in die tijd gingen de salarissen wel ieder jaar flink omhoog en zodra ik een tantième kreeg heb ik die gebruikt om extra af te lossen. Resultaat, mijn eerste koophuis was in 10 jaar betaald en hypotheekvrij. Daar 25 jaar in gewoond en toen een veel groter vrijstaand huis (een droom werd werkelijkheid) met grote tuin gekocht, zonder hypotheek, dus cash betaald en daar woon ik dan ook al meer dan 20 jaar. Ik woon dus al meer dan 35 jaar gratis, op wat onderhoudskosten en WOZ-belasting na, maar dat is en peulenschilletje vergeleken met huren en of hypotheeklasten.
Ik heb het mijn kinderen het ook zo laten doen en daar herhaalt zich de geschiedenis, alhoewel die nog wel werken. Verder heb ik wat onroerend goed (kleine luxe flatjes) in bezit waar o.a. kleinkinderen in wonen. Die flatjes bezit ik ook al 25 jaar en werden eerst bewoond door o.a. mijn ouders, die er nu niet meer zijn, vandaar dat de kleinkinderen erin konden gaan. Is een mooi bezit zo en uiteindelijk blijft alles in de familie en geen huisbaas, bank of hypotheekgever die er een stuiver aan heeft kunnen verdienen.
En ben ik dan zo hooggeleerd? Nee hoor, gewoon simpel denken en doen. Ik heb zoals aangegeven alleen maar 3 jaar ULO en in avonduren Engelse en Duitse Handelscorrespondentiediploma's gehaald. En Frans heb ik zelf geleerd en ik daar kan ik redelijk mee uit de voeten om mij verstaanbaar te maken. En ik handel graag. Eerst in (niet lachen) postzegels en in 1970 op aandelen over gegaan met een startkapitaal van 10.000 gulden. Die was ik overigens binnen een jaar voor 80% kwijt. Toen enkele jaren niets gedaan en toen toch weer met wat spaargeld begonnen en daarna is het redelijk gegaan. Grootste klappen in jaren 1994 tot 1998. Toen kon je niet verliezen, hooguit had je een aandeel dat minder in koers opliep dan een ander. In 1998 alles verkocht en daar dat grote huis van gekocht en laat nu een jaar later de beurs helemaal in elkaar klappen. Dus door de aankoop van dat huis de dans van grote verliezen ontsprongen.
Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik in Nederland een gelukkig mens ben met een lieve vrouw en kinderen en kleinkinderen vlak bij mij. Ik wil ze geen week missen!
VP 1958
0
quote:

NycInvest schreef op 20 feb 2018 om 17:00:


Wat een ellendige aandeel is het! van 153 naar 158 in een paar uren. Zorg dat je je winst neemt, omdat ik er morgen een paar (10? 15? ) zal kopen en dan zal het crashen naar 153 of 150 net als iedere keer wanneer ik ASML koop.
Nee doe het dan maar niet maar maakt op langere termijn denk niet zoveel uit ; er zit volgens mij toekomst in aandeel [ garantie tot de deur helaas]
Donald de Kwakerd
0
Idee voor 2 nieuwe draadjes: ASML believers/lovers (positieve geluiden) & ASML disbelievers/haters (negatieve geluiden)
holenbeer
0
quote:

roloff schreef op 20 feb 2018 om 00:56:


[...]@holenbeer,

Het is juist andersom, verkoop je aandelen en boek je daardoor winst (verkoopprijs - aankoopprijs) is het in vele landen zoals de UK, maar ook hier in Portugal zo, dat dat fiscaal als inkomsten wordt gezien en dus valt onder de inkomstenbelasting.

Die inkomsten komen dan nog eens bovenop je loon (dus in hoog progressief belastingtarief). Het heet Capital Gains Tax. Hier in Portugal kan je als alternatief voor een progressief belasting tarief ook nog kiezen voor een flat tax van 28%. Wat dat betreft verkoop je waarschijnlijk nog liever je boot dan je aandelen.

Wees in dat opzicht dus maar blij met die vermogensrendementsheffing in NL.

Ben ik ook blij mee, ik zit er net zo in als Adriaan, ben langzaam mijn baan aan het afbouwen omdat ik met handelen 3-4 keer meer verdien. En inderdaad belastingvrij, behalve dan die VRH.
Maar die VRH betaalt een grootaandeelhouder ook, en soms moet je daarom wat van die aandelen verkopen. Of om een leuk huis, boot oid te kopen. Je kan het inderdaad niet meenemen naar de eeuwige jachtvelden.

Kan je in Portugal ook de verliezen aftrekken van de belasting, zodat je alleen over de netto winst betaalt? Of betaal je over de winstgevende transacties en mag je de verliezen zelf dokken?
roloff
0
@holenbeer, Ik woon hier nog niet zo lang, maar volgens mij is het totaal gerealiseerde winst (bij verkoop) op jaarbasis. Dat is gerealiseerde winsten minus gerealiseerde verliezen.
IEX - Forummoderator
0
Diverse overbodige draadjes zijn gesloten. IEX heeft de ervaring dat de beste uitwisseling van beleggingsvisies en strategieën plaatsvindt als het aantal draadjes tot een minimum wordt beperkt.

Aangezien het aantal posts over ASML normaliter hooguit enkele tientallen per dag bedraagt, zijn al die draadjes niet nodig.
In de resterende draadjes kunnen dus tegengestelde visies en strategieën worden uiteen gezet. Juist de discussie daarover leidt tot een beter inzicht in de kansen en gevaren die een belegging in een aandeel biedt.

Mensen die niet fatsoenlijk met een andere strategie dan de hunne weten om te gaan, zullen worden geschorst. Ook mensen die om te treiteren direct nieuwe draadjes gaan aanmaken, zullen worden geschorst.

Als compromis zal ik ook het koffiepraat draadje laten bestaan voor discussie over aanverwante zaken als de moderatie enz.

Groet Henk
279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 230,050   Verschil -1,75 (-0,75%)
Laag 226,850   Volume 1.029.415
Hoog 230,800   Gem. Volume 1.371.121
23-okt-19 17:37
label premium

ASML: EUV breekt los

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium