Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koffiepraatjes

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
808 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Bodycam vangt geluiden op van seksuele escapade tussen agente en haar baas

Door een foutje met een bodycam zijn de geluiden van een seksuele escapade van een New Yorkse politieagente en haar leidinggevende vastgelegd. De fragmenten kwamen aan het licht bij een routinecheck van de opnames.
Marlies van Leeuwen 14-03-19, 09:58

De man en vrouw waren aan het werk in de wijk Brooklyn toen ze rond middernacht de aandacht van hun surveillance verlegden naar een hitsig avontuurtje. De man zou volgens New York Daily News de bodycam van het shirt van de agente verwijderd hebben. ,,Hij stopte het in haar vest, maar klikte 'm per ongeluk aan. Het vest verhinderde dat er beelden zijn gemaakt van de orale seks die volgde, maar het geluid werd wel vastgelegd", schrijft de krant.

The New York Post beschrijft het voorval iets anders: de vrouw zou ná de daad te horen zijn in het fragment. Ze zou vol lof hebben gesproken over haar seksuele prestaties tegen de sergeant.

Het audiofragment kwam boven water bij een standaardcontrole van het materiaal van de bodycam. Een woordvoerder van de New York Police Department bevestigde aan de kranten dat het incident intern wordt onderzocht. Alle 20.000 geüniformeerde medewerkers van de NYPD dragen een camera op hun uitrusting.
DeZwarteRidder
0
Rijkste mens Jeff Bezos valt in het niet bij dit lijstje: de rijksten aller tijden

Jeff Bezos werd door Forbes deze maand opnieuw uitgeroepen tot rijkste persoon ter wereld. Hoewel het vermogen (131 miljard dollar) van de topman van Amazon oneindig lijkt, valt het in het niets bij de grootverdieners in onze historie. De rijkste man die ooit leefde, bezat zoveel geld dat het onmogelijk is om zijn vermogen te berekenen.
Ruben Koenes 13-03-19, 21:34 Laatste update: 14-03-19, 07:18

Mansa Musa. Dikke kans dat deze naam totaal niet bekend in de oren klinkt. Toch is het de rijkste man die ooit geleefd heeft op deze aarde, zo zocht de BBC uit. Deze Malinese heerser leefde van 1280 tot 1337 en was zó rijk dat het niet uit te drukken valt in moderne valuta. De broer van Musa zwaaide tot 1312 de scepter in dit rijk, dat duizenden kilometers groot was en een flink deel van Zuid-West Afrika besloeg.

Hierna nam Musa de troon over en verwierf vooral bekendheid met zijn bedevaartstocht naar Mekka. Een karavaan van zo'n 60.000 personen trok vol pracht en praal richting Saoedi-Arabië, maar stopte onderweg nog in Caïro. De overweldigende hoeveelheid goud die Musa hier uitgaf, maakte de inwoners van de Egyptische hoofdstad in eerste instantie spontaan rijk. Doordat plots iedereen in het bezit was van goud, kelderde de prijs niet veel later. Tien jaar lang lag de economie plat door de uitgavendrang van de Malinees.

Bekijk hieronder de tien rijkste personen uit de geschiedenis
10. John Jacob Astor (1763-1848)

Vermogen: 148 miljard euro
John Jacob Astor was een Amerikaanse zakenman en gold als de eerste multimiljonair van het land. Hij groeide op in Duitsland, maar verhuisde later naar Londen, om zich uiteindelijk definitief in Amerika te vestigen. Hij verwierf zijn kapitaal voornamelijk met de verkoop van bont en vastgoed. Na zijn dood bleef de familie floreren: zijn achterkleinzoon bouwde decennia later het wereldberoemde Waldorf-Astoria hotel in New York.

9. Alan Rufus (1040-1093)

Alan Rufus, ook wel de Eerste Heer van Richmond, was een vooraanstaand edelman in de tijd van koning Willem de Veroveraar. Hij was onder meer betrokken bij de Normandische verovering van Engeland.
Vermogen: 171 miljard euro

8. Moammar al-Khaddafi (1942-2011)

Hij was ruim 42 jaar lang de president van Libië en wist een enorm vermogen te vergaren. Hoe hij dit precies deed, is nog steeds onduidelijk. Bekend is wel dat Khadaffi een grote voorkeur had voor goud. Zijn voorraad zou zo'n 6,5 miljard euro waard zijn geweest. Lange tijd heerste het regime van Khadaffi, maar tijdens de Arabische Lente in 2011 groeide het verzet onder de bevolking enorm. Een volksopstand was het gevolg, maar Khadaffi wilde van geen wijken weten. Uiteindelijk kwam hij om het leven na een vuurgevecht tussen rebellen en de troepen van Khadaffi.
Vermogen: 177 miljard euro
DeZwarteRidder
0
7. Mir Osman Ali Khan (1886-1967)

Mir Osman Ali Khan regeerde tussen 1911 en 1948 over het prinsendom Hyderabad, dat later werd geannexeerd door India. Zijn grootste nalatenschap waren de enorme gebouwen die hij liet bouwen in Hyderadad. Van musea tot het gerechtsgebouw: de meest iconische gebouwen werden neergezet tijdens zijn regeerperiode.
Vermogen: 202 miljard

6. Willem de Veroveraar (1028-1087)

Hij stond lange tijd bekend als Willem de Bastaard, omdat hij een buitenechtelijk kind was. In die tijd zeker geen garantie voor een succesvol bestaan. Toch schopte hij het tot de eerste Normandische koning van Engeland. Hij regeerde van 1066 tot zijn dood in 1087. Opvallend genoeg is slechts één bot bewaard gebleven van de vorst. In de Franse stad Caen ligt hij begraven.
Vermogen: 203 miljard

5. Nikolai Alexandrovich Romanov (1843-1865)

Deze Russische tsaar was lange tijd erfgenaam van de Russische troon, maar regeerde uiteindelijk nooit. Hij verloofde zich in 1864 met prinses de Deense prinses Marie Sophie Frederikke Dagmar, maar ook tot een huwelijk kwam het niet. Hij overleed nog geen jaar later in Nice. Hoogstwaarschijnlijk aan tuberculose.
Vermogen: 265 miljard euro

4. John D. Rockefeller (1839-1937)

Hij mag dan ‘slechts’ op een vierde plaats staan in deze lijst, toch werd Rockefeller door velen gezien als de rijkste mens aller tijden. Hij begon ooit als boekhouder in het Amerikaanse Cleveland, maar investeerde eveneens in een olieraffinaderij. Uiteindelijk wist hij een eigen raffinaderij te bemachtigen, Standard Oil Company, waarna hij langzaam steeds machtiger werd. Hij verkreeg meer controle over de oliewinning en het transport ervan in Amerika. Hij overleed uiteindelijk pas op 97-jarige leeftijd.
Vermogen: 302 miljard euro

3. Andrew Carnegie (1835-1919)

En weer staat een Amerikaanse industriemagnaat in dit rijtje. Ditmaal werd het kapitaal verworven in de staalindustrie, maar het succesverhaal heeft een klein Nederlands tintje. Carnegie bouwde in 1903 namelijk het Haagse Vredespaleis. Hij schonk een bedrag van anderhalf miljoen dollar voor de bouw van het paleis, op voorwaarde dat daaraan een openbare bibliotheek werd verbonden.
Vermogen: 329 miljard euro

2. Keizer Augustus (63 voor Christus - 14 na Christus)

De plaats van Augustus is wellicht niet geheel verrassend, aangezien hij het achterneefje is van Julius Caesar. Na diens dood, won hij de strijd om de troon en regeerde ruim veertig jaar over een groot deel van Zuid-Europa en een deel van Noord-Afrika. Hij overleed uiteindelijk na een kort ziekbed in de Italiaanse plaats Nola.
Vermogen: 4000 miljard euro

1. Mansa Musa (1280-1337)

Deze Malinese heerser leefde van 1280 tot 1337 en was zó rijk dat het niet uit te drukken valt in moderne valuta. De broer van Musa zwaaide tot 1312 de scepter in dit rijk, dat duizenden kilometers groot was en een flink deel van Zuid-West Afrika besloeg.
Vermogen: Onschatbaar
DeZwarteRidder
0
Dorp loopt uit voor uitvaart krokodil
2 uur geleden in BUITENLAND

CARDWELL - Het Australische plaatsje Cardwell heeft een uitvaart gehouden voor een zoutwaterkrokodil. Meer dan vijftig lokale bewoners bezochten de afscheidsceremonie van de 4,5 meter lange en 80 jaar oude krokodil.

Het reptiel met de naam Bismarck werd eerder deze maand dood aangetroffen in een kreek. De krokodil had een schotwond. Bij de uitvaart werd het toepasselijke ’Crocodile Rock’ van Elton John gedraaid.

Bekijk ook:
Australië rouwt om dood stokoude krokodil
DeZwarteRidder
0
Nep-patholoog werkte na crash German Wings
36 min geleden in BINNENLAND

UTRECHT - De 58-jarige Peter B. uit Bennekom heeft met een vervalst medisch diploma gewerkt voor een internationale repatriëringsorganisatie en kwam onder meer in actie na de vliegramp met een toestel van German Wings in 2015 en een crash in Namibië. B. bekende dinsdag voor de rechtbank in Utrecht dat hij het diploma van de Universiteit van Amsterdam had vervalst.

B. is aangeklaagd wegens oplichting en valsheid in geschrifte. Hij zou de politieacademie, de GGD Gelderland-Midden en Kenyon International Emergency Services hebben opgelicht. B. werkte voor de politieacademie als gastdocent forensische pathologie en schouwarts. Hij was voorzitter van de landelijke vereniging van obductie-assistenten en voerde het motto „I open up corpes to close cases.”
DeZwarteRidder
0
SpaceX is begonnen met bouw van prototype Starship-ruimtevaartuig

SpaceX is begonnen met de bouw van het eerste prototype voor het Starship-ruimtevaartuig. Topman Elon Musk heeft dit bevestigd met een korte videoclip waarin het te gebruiken hitteschild wordt getest.
Techredactie 19-03-19, 10:38 Laatste update: 10:49

Musk zegt op Twitter dat de tweede rakettrap, het ruimtevaartuiggedeelte van de Starship-raket dat in de ruimte komt, momenteel al wordt gebouwd. Dit is de nieuwe, grote, geheel herbruikbare raket waarmee onder meer naar Mars moet worden gevlogen en die voorheen bekend stond onder de naam Big Falcon Rocket.

Momenteel is SpaceX ook al bezig om de roestvaststalen hitteschilden van de Starship te testen. Deze hitteschilden, die worden gevormd door zeshoekige tegels, hebben een beperkte hittetest succesvol doorstaan. Daarbij zijn temperaturen van 1375 graden Celsius gehaald, wat volgens Musk de temperatuur is waar het ruimteschip mee te maken krijgt bij de terugkeer in de dampkring.

Dit hitteschild is gemaakt met een technologie die transpirational cooling heet. Kleine gaatjes in het hitteschild waar water of methaan doorheen gaat, moeten de buitenkant koelen. Dit moet eventuele schade aan het hitteschild beperken en ervoor zorgen dat het ruimtevaartuig weer snel herbruikbaar is. Transpirational cooling wordt toegevoegd zodra er erosie optreedt bij het hitteschild, legde Musk uit.

Musk liet ook weten dat SpaceX ‘hopelijk’ nog deze week begint met het testen van de kleine testversie van StarShip, genaamd Starhopper. Deze wordt uitgerust met een Raptor, de methaanraketmotor waarmee de grote Starship uiteindelijk wordt uitgerust. De Hopper zal tijdens tests hooguit ietwat van het platform komen en nog niet echt opstijgen. In januari viel deze kleine testversie nog om door een sterke wind.
808 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Verliezen Wall Street lopen op

20 mrt De verliezen op de aandelenbeurzen in New York zijn woensdag halverwege de sessie iets verder opgelopen. De... 1

  Indices

  AEX 547,42 0,00%
  EUR/USD 1,1420 -0,01%
  Germany30^ 11.574,00 -0,26%
  Gold spot 1.318,51 +0,34%
  LDN100-24h 7.319,66 +0,17%
  NY-Nasdaq Composite 7.728,97 +0,07%
  US30# 25.729,84 +0,26%

  Stijgers

  Brunel
  +5,12%
  ALTICE...
  +1,57%
  Galapagos
  +1,39%
  Nedap
  +1,05%
  B&S Gr...
  +0,95%

  Dalers

  NN Group
  -3,36%
  SIGNIF...
  -3,12%
  ASR Ne...
  -3,11%
  Aegon
  -3,11%
  Arcelo...
  -2,83%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Maryjohn0192 op 21-mrt-19 06:19
  (4)

  ff_relativeren op 21-mrt-19 01:54
  (1)

  bergen333 op 21-mrt-19 01:46
  (15)

  !@#$!@! op 20-mrt-19 23:14
  (9)

  Treasury Bond op 20-mrt-19 22:47

  Column Forum Meer»

  (144)

  Pakka op 21-mrt-19 02:01
  (3)

  Snugger op 20-mrt-19 23:19
  (5)

  Bakker88 op 20-mrt-19 21:28
  (11)

  Kik_Bakker op 20-mrt-19 20:58
  (13)

  ListigeLoek op 20-mrt-19 18:09