Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koffiepraatjes

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.551 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hosternokke
0
I smell a rat?


Gwyneth Paltrow brengt kaars uit die naar haar vagina ruikt.
Gepubliceerd: 12 januari 2020 15:08

Actrice Gwyneth Paltrow (47) heeft met haar lifestylebedrijf Goop een kaars op de markt gebracht met de naam This Smells Like My Vagina.
De kaars wordt door het bedrijf omschreven als een grappige, prachtige, sexy en onverwachte geur. De geuren waaruit de kaars is samengesteld zijn geranium, bergamot, cedar met Damaskroos en muskuszaad, en zou volgens de actrice een afspiegeling zijn van haar eigen vaginageur.

De kaars kost 67,50 euro en zou je in een staat van fantasie, verleiding en verfijnde warmte brengen. Het product blijkt ongekend populair, want binnen een uur was het al volledig uitverkocht.Druiper gegarandeerd.
voda
0
Fabriek Picanol plat na hack met gijzelsoftware

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 11:56 | Views: 514

IEPER (AFN/BELGA) - De fabriek van weefmachinemaker Picanol in het Belgische Ieper ligt plat vanwege een cyberaanval. Het bedrijf kreeg maandag een melding dat het IT-systeem was gehackt met zogenoemde gijzelsoftware. Pas als losgeld wordt betaald zouden de systemen worden vrijgegeven. Welk bedrag wordt geëist is niet bekendgemaakt.

De productie in Ieper, waar 1500 mensen werken, ligt stil. Ook de vestigingen van de onderneming in Roemenië en China zijn getroffen. Het is volgens zakenkrant De Tijd de zwaarste cyberaanval op een beursgenoteerd bedrijf in België. De handel in aandelen Picanol op de beurs in Brussel is geschorst.

De weefgetouwenbouwer overlegt later dinsdag met cybercrimespecialisten van de Belgische federale politie.
bankwerker
0
Ik heb eens een algemene vraag . Ik ben in het bezit van aandelen van Care Property Invest (die het heel goed doen) maar hier is geen forum van . Hoe komt dat ? En wanneer zou dat er wel kunnen komen ?

Alvast bedankt voor reacties
hosternokke
0
Je zou een draadje kunnen starten in bv de volgende rubriek:
www.iex.nl/Forum/1537/Belgische-aande...

Zie "Start een nieuwe discussie" in bovenstaande link.
voda
0
Honderden Nederlandse bedrijven met Citrix-servers vatbaar voor hack

Honderden Nederlandse servers zijn kwetsbaar voor hackers door een beveiligingslek in producten van het Amerikaanse softwarebedrijf Citrix. Bedrijven die nog geen maatregelen genomen hebben, zijn waarschijnlijk al gehackt, vrezen IT-experts.

Afgelopen maandag bracht het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid een waarschuwing naar buiten. De kwetsbaarheid van Citrix-servers wordt daarin qua ernst ingeschaald op een 9,8 op een schaal van 1 t/m 10. 'Criminelen kunnen zonder authenticatie bedrijven binnendringen en op zoek gaan naar privégegevens van klanten en belangrijke interne wachtwoorden kopiëren', zegt Frank Breedijk van securitymeldpunt.nl, een vrijwilligersorganisatie van IT-specialisten, en tevens chief information security officer bij ICT-bedrijf Schuberg Philis.

25.000 kwetsbare servers
Onderzoekers vonden wereldwijd meer dan 25.000 kwetsbare Citrix-servers die vanaf het internet toegankelijk zijn. 713 daarvan bevinden zich in Nederland. Veel kwetsbare bedrijven hebben nog geen maatregelen genomen, zegt Breedijk. 'We hebben zoveel mogelijk bedrijven in Nederland gescand. Meer dan 500 Nederlandse servers zijn na de melding van het NCSC nog steeds vatbaar voor hackers.'

Met Citrix is het mogelijk, net zoals bij een VPN (virtual private network), om vanaf een afstand in te loggen op een bedrijfsnetwerk. Het gelijknamige Amerikaans softwarebedrijf haalt met dit product een jaaromzet van bijna $3 mrd.

Via de software van Citrix kan iemand vanuit huis of op zakenreis specifieke bedrijfssoftware gebruiken. Callcentermedewerkers werken er bijvoorbeeld vaak mee om mee te kunnen kijken in klantgegevens. 'Het is een zeer populair product', zegt Ralph Moonen, technisch directeur bij beveiligingsbedrijf Secura. 'Er is denk ik geen beursgenoteerd bedrijf, bank of verzekeraar die het niet gebruikt.'

Gemakkelijk te misbruiken
De software van Citrix is voor kwaadwillenden gemakkelijk te misbruiken. Vorige week donderdag is namelijk op internet een stukje software (exploit) gepubliceerd die hackers kunnen gebruiken om binnen te komen. De exploit is het afgelopen weekend heel vaak gedeeld en ingezet, zag Breedijk: 'Elk bedrijf dat nu nog geen actie heeft ondernomen moet er serieus rekening mee houden dat er criminelen in de systemen zitten. Dat betekent een risico voor bedrijven op datalekken, of dat het systeem is gebruikt om verder in het netwerk stiekem gijzel- of spionagesoftware te installeren.'

Ook Moonen ziet grote gevaren voor bedrijven die nog geen actie ondernomen hebben: 'Hackers kunnen de afgelopen dagen deurtjes hebben opengezet waar ze over een week weer makkelijk naar binnen kunnen glippen.'

Nog geen update
Citrix heeft 17 december openbaar gemaakt dat er een lek is in zijn software. Een update is er vooralsnog niet. Klanten van Citrix kunnen zichzelf daarom slechts beschermen met een workaround, een lijst met aanpassingen die door systeembeheerders handmatig gedaan moeten worden om de kwetsbaarheid te verkleinen. Moonen van Secura vindt de werkwijze van Citrix 'bijna crimineel nalatig'. 'Een gemiddelde beheerder zal zijn wenkbrauwen fronsen als hij de handleiding leest. Er staat 'doe dit, doe dat' zonder dat nauwkeurig omschreven wordt wat voor gevolgen dat precies heeft.'

Citrix is ondertussen bezig met een update voor de vijf versies van de software. De eerste versie is 20 januari beschikbaar, de laatste 31 januari.

fd.nl/ondernemen/1330985/honderden-ne...
voda
0
Amsterdam gaat afvalverwerker AEB alsnog privatiseren

Amsterdam zoekt een koper voor alle aandelen van afvalverwerker AEB. Doel is om een zo hoog mogelijke opbrengst te krijgen voor de voormalige probleemdochter. Dat staat in een brief die het gemeentebestuur dinsdag op haar website heeft gezet.

AEB kwam afgelopen zomer in de problemen door achterstallig onderhoud. De directie sloot vier van de zes verbrandingslijnen. Enig aandeelhouder Amsterdam moest daarvoor een gepeperde rekening betalen van naar schatting €50 mln tot €100 mln.

Het streven naar een maximale opbrengst staat op gespannen voet met het gegeven dat het contract dat de gemeente heeft met AEB voor het verwerken van huishoudelijk afval over twee jaar afloopt. Amsterdam kiest er bewust voor om dit contract niet te verlengen.

'Dat zou het verkoopproces ingewikkelder maken, omdat er dan een gecombineerd aanbestedingsproces en verkoopproces ontstaat', schrijft de gemeente. Het contract met de gemeente is het belangrijkste contract dat AEB. In de huidige markt met overcapaciteit zullen concurrenten van AEB veel interesse hebben in het verwerken van Amsterdams afval.

Bewogen jaar

De verkoop van AEB moet het sluitstuk worden van een bewogen periode bij de afvalverwerker. Begin begin september was er bijna een onderhandse deal met afval- en recyclebedrijf Beelen. Beelen zou een belang nemen van 66%. De verkoop sneuvelde omdat er geen politiek draagvlak bleek voor verkoop aan een commerciële partij. Dit leidde tot het vertrek van de D66-wethouder Udo Kock.

Daarna stuurde Amsterdam aan op een fusie met het Alkmaarse afvalbedrijf HVC. Deze poging strandde op verzet van de publieke achterban van HVC.

In de huidige plannen blijft een aantal publieke taken van AEB op het gebied van afvalinzameling en afvalverwerking bij de gemeente. Daarvoor komen 55 mensen in dienst van de gemeente.

Amsterdam zal het principebesluit in februari voorleggen aan de gemeenteraad. Het is de bedoeling om in april of mei het verkoopproces te starten. Daarvoor is de Amsterdamse corporate finance-boetiek Axeco ingehuurd. De verkoop moet voor het eind van het jaar zijn afgerond.

fd.nl/economie-politiek/1331688/amste...
ffff
0
Misschien ruikt ze wel naar de vallende bladeren in Oktober.

Wat een rare posting, Oktober en wat kinderachtig om toch steeds van alias te veranderen. Wat mij betreft: Krijg het heen en weer !
voda
0
Katsjing! Speurhond vindt zes ton cash in verborgen ruimte van woning 65-plusser

Een 67-jarige man uit Rotterdam zal niet zo snel vrienden worden met een speurhond. De viervoeter vond in zijn woning in een verborgen ruimte bijna 600.000 euro aan cash, geld dat vermoedelijk afkomstig is van drugssmokkel.

Redactie Rotterdam 24-01-20, 13:15 Laatste update: 13:27

Leden van het Cargo Harc-team Schiphol, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en Koninklijke Marechaussee, waren met de hond het huis van de 65-plusser binnengevallen. De inval maakte deel uit van een grotere operatie, die tot doel had een bende op te rollen die via luchthaven Schiphol drugs ons land binnensmokkelt. De Rotterdammer is aangehouden.

Vorige week werden in een ander onderzoek van het team ook al twee mannen aangehouden op verdenking van drugssmokkel. In hun woning werd een grote hoeveelheid dure tassen en andere luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen. Beide onderzoeken van het Cargo Harc-team Schiphol staan los van elkaar.

www.ad.nl/rotterdam/katsjing-speurhon...
voda
0
Een dag minder werken voor hetzelfde loon: ‘Iedereen gaat terug naar 32 uur’

De werkweek van vier dagen wint wereldwijd terrein, maar Nederlandse organisaties lijken nog niet echt happig. Marketingbedrijf Loyals in Mijdrecht gaat het avontuur echter wel aan. In de maand februari wordt een proef gedraaid met een werkweek van vier dagen voor alle werknemers, met loonbehoud.

Priscilla van Agteren 28-01-20, 14:00 Laatste update: 14:32

Het Nieuw-Zeelandse Perpetual Guardian werd twee jaar geleden wereldnieuws toen ceo Andrew Barnes besloot al zijn personeel een dag minder te laten werken voor hetzelfde loon. Het experiment werd een jaar lang gevolgd door onderzoekers. Die extra vrije dag bleek werknemers een betere werk-privébalans te geven én de productiviteit op het werk te bevorderen. Andere organisaties klopten massaal bij Barnes aan voor advies en inmiddels experimenteren bedrijven over de hele wereld met een kortere werkweek.

Lees ook
Zij werken met liefde vijftig uur of meer in de week: ‘Vakantie? Daar word ik onrustig van’
Gaan we in 2020 eindelijk naar een vierdaagse werkweek?

We hebben mensen die 40, 38 of 36 uur werken per week. Die gaan allemaal terug naar 32 uur, maar voor hetzelfde salaris

Gillian Robles
De belangrijkste reden voor marketingbedrijf Loyals (100 medewerkers) om ook naar een vierdaagse werkweek over te stappen waren de werknemers, aldus Gillian Robles en Youri Lieberton, partners in het bedrijf. ,,We constateerden dat het personeel weinig energie had. Dat is niet goed voor henzelf en ook niet voor het werk dat ze afleveren’’, zegt Robles.

Werknemers worstelden met een gebrek aan tijd, aldus Lieberton. ,,Als je hard werkt, heb je ook tijd nodig om op te laden. Natuurlijk heb je het weekend vrij, maar tegenwoordig heeft iedereen ook zoveel verplichtingen naast werk. En er is sociale druk om daaraan te voldoen, dus kies je niet voor jezelf. Met die extra vrije dag willen we onze werknemers de gelegenheid geven om dat toch te doen.’’

Opdracht

Gillian Robles (32), creative partner © Marlies Wessels

De extra vrije dag krijgen de werknemers mét behoud van hun huidige loon. Robles: ,,We hebben mensen die 40, 38 of 36 uur werken per week. Die gaan allemaal terug naar 32 uur, maar voor hetzelfde salaris.’’ Werknemers krijgen op hun vrije dag wel een opdracht, vertelt Lieberton. Ze moeten proberen hun energie weer terug te vinden. ,,Hoe ze dat doen, mogen ze vrij invullen. Misschien willen ze sporten, of juist de tijd nemen om rustig een boek te lezen.’’

Sommige werknemers hebben besloten de vrije dag met elkaar te gaan benutten. Lieberton: ,,Er zijn plannen om met een groepje te gaan wielrennen en ons development-team gaat met elkaar op die dag een opleiding volgen. Zij willen iets nieuws leren waar ze tot nu toe geen tijd voor hadden.’’

Beetje eng
Toen we het eenmaal aan iedereen binnen het bedrijf bekend hadden gemaakt, zagen we dat mensen actief gingen meedenken

Gillian Robles
Tot nu toe staan Nederlandse bedrijven niet echt te springen om over te stappen op een kortere werkweek. Achmea kondigde onlangs plannen aan om de werkweek voor al het personeel korter te maken, maar de daadwerkelijke overstap volgt waarschijnlijk pas volgend jaar. Wat maakt dat Loyals het nu al aandurft?

Robles: ,,Het verraste ons wel dat we zo goed als de eersten zijn die dit in gaan voeren, maar ik vind het logisch dat bedrijven niet ‘zomaar’ overstappen. Het is een grote verandering en dat is altijd een beetje eng. Maar op een gegeven moment moet je stoppen met erover praten dat je iets wilt veranderen en het gaan doen.’’

Een verandering aan de werkweek past bovendien bij een veranderende arbeidsmarkt, vindt Robles. ,,Onze maatschappij en het werk dat we doen zijn veranderd, maar de manier waarop we ons werk en leven indelen is altijd hetzelfde gebleven. Maar ooit, in de jaren 60, zijn we teruggegaan van een werkweek van zes dagen naar vijf. Dat was toen een hele schok, maar nu vinden we dat vanzelfsprekend.’’

Applaus
De werknemers van Loyals hadden het nieuws niet aan zien komen. ,,We maakten ons idee eerst bekend aan het kernteam van managers. We hadden applaus verwacht, maar dat kwam dus niet’’, zegt Lieberton. ,,Ze waren vooral sceptisch, wilden weten hoe we dat praktisch gingen regelen. En vooral: hoe gingen we dan zorgen dat alles af kwam? We hebben ons best moeten doen om hen te overtuigen dat dit een goede stap voor het bedrijf kan zijn.’’

Robles: ,,Toen we het eenmaal aan iedereen binnen het bedrijf bekend hadden gemaakt, zagen we dat mensen actief gingen meedenken over hoe ze dezelfde taken gedaan zouden krijgen in minder tijd. Kan die ene vergadering niet korter, bijvoorbeeld. We hadden dat niet van hen gevraagd of verwacht, dat gevoel ontstond spontaan binnen het bedrijf.’’

Data
Youri Lieberton, oprichter en ceo Loyals. © Marlies Wessels

Loyals heeft volgens Lieberton een goede basis om aan de proef te beginnen. ,,Wij hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in data. Wij kunnen zo precies bijhouden wat de productie is en of daar deze maand iets in veranderd is. Dat je het effect objectief kan beoordelen, is voor ons noodzakelijk. Anders baseer je de beslissing om het te doen of niet alleen maar op gevoel.’’

Loyals kiest niet voor een vaste vrije dag – zoals bijvoorbeeld Microsoft Japan dat wel deed door de kantoren op vrijdag te sluiten – maar laat de keuze aan de werknemers zelf. Lieberton: ,,Een dag helemaal dicht gaan zou voor ons geen optie zijn. Wij hebben klanten waarvoor we de hele week bereikbaar moeten blijven. Met het team beslissen werknemers dus welke dag ze vrij nemen.’’ De enige dag die niet vrij genomen mag worden, is de vrijdag. ,,Die is heilig bij ons. Dan sluiten we met elkaar de week af bij de vrijdagborrel.’’

Hobby’s
Wat gaan de partners zelf eigenlijk doen met hun nieuwe vrije dag? Robles: ,,Ja, dat vind ik zelf ook wel lastig. In de zomer zou ik genoeg kunnen bedenken om te doen, maar in de winter? Waarschijnlijk eindelijk de boeken lezen waar ik niet aan toekom.’’

Ook Lieberton weet het nog niet zeker. ,,Ik heb erover nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk geen hobby’s heb", lacht hij. ,,Maar dat is juist een goede reden voor die dag vrij. Het is belangrijk om iets naast je werk te vinden wat energie geeft, ook voor ons tweeën.’’

Te veel aan je hoofd? Coach Charlotte van 't Wout geeft in onderstaande video tips om je grenzen aan te geven op de werkvloer.

www.ad.nl/ad-werkt/een-dag-minder-wer...
voda
0
Warren Buffett stapt uit krantenwereld

Gepubliceerd op 29 januari 2020 17:03 | Views: 989

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse multimiljardair Warren Buffett neemt afscheid van zijn krantenbezittingen. Het investeringsbedrijf Berkshire Hathaway van Buffett verkoopt het onderdeel BH Media met onder meer dertig dagbladen aan Lee Enterprises voor een bedrag van 140 miljoen dollar.

Met de verkoop erkent Buffett dat hij geen succes heeft gehad met het inblazen van nieuw leven in de kranten die kampen met dalende inkomsten uit advertenties en krimpende oplages. Een van de kranten die hij in handen had was de Omaha World Herald uit zijn woonplaats Omaha in de staat Nebraska. De verkoop door Buffett betreft ook wekelijkse publicaties en andere gedrukte producten.
1.551 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Europese beurzen in het groen, KPN fors lager

17:42 De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw hoger gesloten. Op het Damrak ging veel aandacht uit naar... 3

  Indices

  AEX 605,22 +0,37%
  EUR/USD 1,1002 -0,18%
  Germany30^ 13.357,50 +0,25%
  Gold spot 1.570,89 +0,24%
  LDN100-24h 7.495,95 +0,04%
  NY-Nasdaq Composite 9.269,68 +1,43%
  US30# 28.882,74 +0,52%

  Stijgers

  Wereld...
  +3,50%
  Corbion
  +3,01%
  NSI
  +3,00%
  ASML
  +2,73%
  Sif Ho...
  +2,72%

  Dalers

  KPN
  -5,60%
  PostNL
  -1,58%
  SBM Of...
  -1,52%
  Fugro
  -1,33%
  Flow T...
  -1,32%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  Kaviaar op 29 jan 2020 19:28
  (4)

  Kaviaar op 29 jan 2020 19:15
  (8)

  jarijn60 op 29 jan 2020 19:10
  (1)

  Kaviaar op 29 jan 2020 18:57
  (15)

  langetermijner op 29 jan 2020 18:17

  Column Forum Meer»

  (361)

  Call me Put op 29 jan 2020 18:55
  (2)

  gva380 op 29 jan 2020 18:42
  (47)

  Knight V op 29 jan 2020 18:21
  (589)

  silverwheaton op 29 jan 2020 15:10
  (5)

  linke loetje ? op 29 jan 2020 14:02