Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koffiepraatjes

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.252 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hirshi
0
Dead cross RD MA 50/200 is een negatief signaal.
Van olie naar gas naar electricteit is een lange rit en heeft beleggers nog niet overtuigd.

We moeten kennelijk eerst door een diep dal.
Intussen is er geen enkele aanleiding aan continuering van het dividend te twijfelen. Dus never sell Shell maar zorg dat je er niet te diep in zit.
hirshi
1
Een bruiloftsgast die meereed in een trouwstoet heeft vanmiddag in Rotterdam een agent knock-out geslagen. Toen agenten de stoet controleerden vanwege onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag, misdroegen enkele feestgangers zich. De politie zegt nog op zoek te zijn naar de man die de collega bewusteloos sloeg. Drie anderen zijn wel aangehouden.

www.ad.nl/rotterdam/agent-knock-out-n...

Hoe zit dat nu? Zijn die agenten mietjes? Weten ze niet hoe zich te verdedigen met hun wapen? Of solliciteerden ze naar een goed gesprek?
DeZwarteRidder
0
www.fd.nl

Hopen dat een stokoude Chinese obligatie de jackpot oplevert

Wordt hervatting van rentebetalingen op een lening uit 1911 bijvangst van de handelsoorlog tussen de VS en China?
voda
0
Maximumsnelheid op snelwegen omlaag door stikstofuitspraak


De maximumsnelheid op drie snelwegen op de Veluwe gaat omlaag van 130 naar 120 kilometer per uur vanwege de vernietiging van het Nederlandse stikstofbeleid door de Raad van State. Om diezelfde reden is de voorgenomen snelheidsverhoging op de A2 tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen voorlopig ook van de baan.

Dat maakte verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen maandag bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Op delen van de A1, A28 en A50 geldt vanaf 1 oktober weer een snelheidslimiet van 120. In totaal gaat het om 94 kilometer snelweg. Het besluit de snelheid op deze trajecten te verhogen naar 130 was nog niet onherroepelijk.

Op de A2 tussen Holendrecht en Maarssen mogen automobilisten nu 's avonds en 's nachts 130 rijden. Overdag is de maximumsnelheid begrensd op 100. Het plan was de limiet hier de hele dag op 130 te stellen. Dat gaat vanwege de stikstofuitspraak van de Raad niet door.

De hoogste bestuursrechter van het land haalde eind mei een streep door het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS). Kwetsbare natuur is onder dit beleid onvoldoende beschermd tegen de uitstoot van stikstof, vindt de Raad.

Miljardenstrop

Een oordeel met verstrekkende gevolgen voor de bouw en veeteelt in Nederland. In de afgelopen maanden sneuvelden al verschillende bouwprojecten, zoals de geplande verbreding van de A27 door het Utrechtse Amelisweerd, de uitbreiding van bedrijventerrein Medel in Tiel en een woningbouwproject in Roermond. ABN Amro becijferde onlangs dat bouwbedrijven als gevolg van het stikstofbesluit de komende jaren zo'n €14 mrd aan inkomsten mislopen.

Onder het PAS was het mogelijk te bouwen in de buurt van natuurgebieden die zijn aangemerkt als Natura 2000-gebieden. De stikstof die hierbij vrijkwam en neersloeg in de natuur kon worden gecompenseerd met maatregelen op lange termijn. Dat kan nu niet meer. Voortaan mag alleen nog worden gebouwd in de buurt van beschermde natuurgebieden als de negatieve effecten van stikstofuitstoot direct worden weggenomen.

Een commissie onder leiding van VVD-prominent Johan Remkes brengt momenteel de gevolgen in kaart van het stikstofvonnis en studeert op mogelijke oplossingen. Remkes verwacht dit najaar zijn rapport te presenteren.

fd.nl/economie-politiek/1315274/maxim...
voda
0
Nederland haalt 1,5 miljard euro op

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse staat heeft 1,45 miljard euro opgehaald met een nieuwe kortlopende lening. Dit maakte het Agentschap van het ministerie van Financiën maandag bekend.

Op de lening, die afloopt op 28 februari 2020, werd voor 2,13 miljard euro ingeschreven. De rente is 0,795 procent negatief.

Nederland beoogde om met de nieuwe lening 1 tot 2 miljard euro op te halen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
‘AIVD speelde rol bij sabotage kernprogramma Iran’

Nederland heeft een cruciale rol gespeeld bij het saboteren van het nucleaire programma van Iran, mogelijk gericht op het maken van een kernwapen, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Een AIVD-agent infiltreerde in het atoomcomplex bij Natanz en verspreidde daar een verwoestend digitaal virus, aldus de krant.
Binnenlandredactie 02-09-19, 18:21 Laatste update: 18:42

2

Bekend is dat het Iraanse nucleaire programma gesaboteerd werd. Dat de ultracentrifuges, nodig voor het verrijken van het kostbare uranium, zichzelf kapotdraaiden en dat het Iraanse nucleaire programma daardoor jaren vertraging opliep. Onduidelijk is hoe dat precies kon gebeuren.

Vier inlichtingenbronnen bevestigen nu aan de Volkskrant dat het de Nederlandse inlichtingendienst AIVD was die de Amerikanen en Israëliërs hielp bij het nemen van de laatste, cruciale horde: een AIVD-agent wist te infiltreren in het complex in Natanz.
DeZwarteRidder
0
Britse tiener blind en doof geworden door extreem eenzijdig voedingspatroon

Een 19-jarige jongen uit de Britse stad Bristol is twee jaar geleden volledig blind en slechthorend geworden omdat hij zeker tien jaar lang alleen patat, chips, witbrood met achterham en gebakken worstjes at. Volgens artsen is hij het slachtoffer geworden van een extreem eenzijdig voedingspatroon waardoor hij een ernstig tekort ontwikkelde van stoffen als vitamine B12, koper en selenium. Door het chronische gebrek daaraan raakten cruciale zenuwen in de ogen en oren onherstelbaar beschadigd.
Tom Tates 03-09-19, 12:08 Laatste update: 13:15

Jake, zoals de jongen heet en zijn moeder Angie hebben vandaag uitgebreid hun schokkende verhaal gedaan in Britse media als The Sun, Daily Mail en The Times. Volgens de moeder is haar zoon al sinds zijn kleuterjaren een ‘lastige eter’. ,,Hij heeft een hekel aan bepaalde voedingsmiddelen omdat de textuur daarvan niet prettig in zijn mond voelt.” Ze klopte herhaaldelijk aan bij diëtisten en artsen maar niemand kreeg het voor elkaar om Jake tot andere eetgewoonten te bewegen. ,,Mijn man en ik kregen het ook niet voor elkaar. Hij bleef, ondanks onze soms strenge woorden, bij zijn eenzijdige en naar nu blijkt levensgevaarlijke menu.”

De moeder gaf haar zoon altijd groenten en fruit mee naar school. ,,Dat nam hij dan mee met de belofte dat hij alles zou opeten. Wij geloofden hem op zijn woord. Hij gooide het echter stiekem weg en gaf de voorkeur aan ongezond kantinevoedsel.” Vijf jaar geleden staken de eerste symptomen van wat neuropathie (zenuwbeschadiging) heet, de kop op. Vitamine-injecties om het stoffentekort aan te pakken, mochten echter niet baten. Toen Jake 17 jaar was, werd hij door artsen grotendeels blind en zo goed als doof verklaard. ,,Onze zoon is nu al voor honderd procent afgekeurd.”

‘Sluipmoordenaar’

Angie doet een dringende oproep aan alle ouders van jonge kinderen om toch vooral ‘bloedserieus’ te blijven letten op het eetgedrag van hun kroost. ,,Onze Jake ziet er op het eerste gezicht normaal uit maar onderhuids bleek sprake van een regelrechte sluipmoordenaar die zijn jonge lichaam vernietigde. De artsen van het oogziekenhuis in Bristol waar Jake onder controle is, zeggen niets meer voor hem te kunnen doen. Het is zoals het is, stellen medici. Jullie zoon werd gehandicapt door zijn opvallende dieet, kregen we te horen.”

De ouders van Jake voelen zich niet helemaal schuldig omdat ze ‘werkelijk alles’ deden om hun zoon normaal te laten eten. ,,Het zit tussen zijn oren, want onze andere twee kinderen eten zo ongeveer alles en erg gezond.” Jake zelf stelt dat hij ‘helaas moet leren leven met beperkingen die hij zelf veroorzaakte’. ,,Toen ik merkte dat ik achteruit ging, was het al te laat.” De jongen weet nog wanneer het fout ging. ,,Ik begon vreselijk moe te worden, maar realiseerde me nooit dat dat door een tekort aan bepaalde stoffen werd veroorzaakt.”

De verschijn­se­len die Jake heeft komende meestal alleen voor bij kinderen in de derde wereld en verder bij zware rokers, drinkers en druggebrui­kers
Annals of Internal Medicine

Jake is inmiddels met school gestopt en zit eigenlijk alleen nog thuis op zijn kamer. Volgens zijn ouders eet hij gezonder dan ooit. De aandoening van Jake is beschreven in de Annals of Internal Medicine: een gezaghebbend internationaal medisch tijdschrift. Daarin wordt de jongen ‘een uitzonderlijk voorbeeld’ genoemd van hoe het fout kan gaan met kinderen die slecht eten. ,,De verschijnselen die Jake heeft komende meestal alleen voor bij kinderen in de derde wereld en verder bij zware rokers, drinkers en druggebruikers”, zo staat te lezen in de publicatie. ,,Jake is het levende bewijs van hoe belangrijk het is om voldoende fruit en groenten te eten.”
voda
0
Uitgelicht: groot Afrikaans internetfonds trekt naar Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De beursgang van Prosus volgende week woensdag verrijkt het Damrak met één van de grootste Europese investeerders in de online-economie.

Het plan van Euronext Amsterdam om een Europese tegenhanger van technologiebeurs Nasdaq te worden krijgt zo meer vorm.

Anders dan biotechnologiefonds Galapagos, online maaltijdsiteTakeaway.com of betaalbedrijf Adyen is Prosus een verzameling deelnemingen, waarvan het Chinese Tencent met afstand de grootste is. In dat opzicht kan het fonds wellicht beter vergeleken worden met holdings zoals HAL.

Prosus is een afsplitsing van het Zuid-Afrikaanse mediaconglomeraat Naspers, dat in 2001 een investering deed in een toen nog klein Chinees bedrijf genaamd Tencent, dat zo succesvol was, dat die deelneming de beurswaarde van het conglomeraat inmiddels totaal overheerst, met een waardering 100 miljard dollar. Niet alleen is het bedrijf door de explosieve groei van Tencent veel te zwaar geworden voor de beurs van Johannesburg, maar ook de overige activiteiten zouden hierdoor worden ondergewaardeerd. Door de afsplitsing van Prosus hoopt Naspers daar meer evenwicht in te brengen.

Prosus bedient naar eigen zeggen meer dan 1,5 miljard mensen in 89 landen met zijn investeringen. De investeringen vallen uiteen in sociale mediawebsites Tencent en het Russische mail.ru en ecommerce-bedrijven zoals veilingwebsites in onder andere India, fintech- en betaalbedrijven, maaltijdbezorging, internetwinkels en reizen.

De ‘eigen’ omzet van Prosus was vorig jaar 2,6 miljard dollar, waarop een operationeel verlies van ruim 400 miljoen dollar werd geleden. Inclusief de minderheidsbelangen in Tencent en andere deelnemingen werd vorig jaar een winst van ruim 4 miljard dollar geboekt, en een jaar eerder was dit zelfs meer dan 11 miljard dollar.

Analisten van Morgan Stanley kijken bij voorkeur naar het rendement dat wordt behaald op de investeringen. Afgezien van het Tencent-belang, dat een rendement van 54 procent heeft, zou dat gemiddeld 15 procent per jaar zijn.

Maaltijdbezorging omvat investeringen in Delivery Hero, het Indiase Swiggy en het Braziliaanse iFood.

De analisten van Morgan Stanley denkt dat in dit segment marges van meer dan 50 procent kunnen worden behaald, zo lang de bedrijven geen eigen bezorgdienst onderhouden. Het Duitse Delivery Hero doet dat wel, zodat de analisten voor deze deelneming, een concurrent van het Nederlandse Takeaway.com, rekenen op een marge van 30 procent of meer.

De online betaaldienst PayU, die vooral in India actie is, heeft het Amsterdamse Adyen als belangrijkste concurrent.

Het tweede socialemediaplatform Mail.ru, waarin Prosus een belang van 29 procent heeft, heeft een notering in Londen en zag de omzet in 2018 met ruim een derde groeien.

Tencent

Een belegging in Prosus blijft echter vooral een belegging in Tencent, dat met Google en Amazon tot de grootste internetbedrijven ter wereld behoort. Het Chinese bedrijf bezit het populairste sociale mediaplatform in China, WeChat, en zette de laatste jaren sterk in op games, die inmiddels een groot deel van de omzet genereren. Tencent zag vorig jaar de omzet met 32 procent stijgen tot 45,5 miljard Amerikaanse dollar, terwijl de winst 10 procent steeg tot omgerekend 14 miljard dollar.

Naspers kocht in 2001 voor 34 miljoen Amerikaanse dollar een belang van 46,5 procent in het Chinese technologiebedrijf, dat sinds 2004 een beursnotering in Hong Kong heeft. Het belang van Naspers-dochter Prosus is inmiddels gedaald tot 31 procent, maar dat is nog altijd goed voor een slordige 129 miljard dollar.

Volgens het prospectus van Prosus zal de holding te Hoofddorp na de beursgang ongeveer 100 miljard dollar waard zijn, aanzienlijk minder dus dan de marktwaarde van het belang van Tencent, zelfs als de overige activiteiten niets waard zouden zijn. Die forse korting wordt onder andere veroorzaakt doordat beleggers in een holding weinig zeggenschap hebben. Ook het Nederlandse HAL en bijvoorbeeld het Belgische Sofina kennen een dergelijke ‘holdingkorting’.

De controle over Prosus blijft bij Naspers, dat voorlopig niet meer dan 27 procent van de aandelen naar de beurs brengt.

Het Zuid-Afrikaanse mediaconcern, dat voortkwam uit de krantenuitgeverij Nasionale Pers heeft het Zuidafrikaanse staatsbedrijf Public Investment Corp als grootste aandeelhouder. Bijna 40 procent van de aandelen is in handen van Zuid-Afrikanen en het fonds wordt tegen vijandige overnames beschermd door een constructie.

Al met al krijgt het Damrak er volgende week een interessante zwaargewicht bij, dat met zijn deelnemingen in Chinese, Indiase en Russische internetbedrijven de AEX-index weer een stukje meer ‘tech’ maakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0

Geen ‘spaartaks’ meer tot €440.000, beleggen met geleend geld wordt belast

Kabinet presenteert 'misschien wel grootste aanpassing' in belastingboxenstelsel sinds 2001, stelt staatssecretaris Menno Snel van Financiën.
DeZwarteRidder
0
Experts staan voor raadsel: kostbaar onderwater-laboratorium spoorloos

Wetenschappers van een Duits instituut dat met geavanceerde apparatuur de kwaliteit van zeewater analyseert, staan voor een groot raadsel. Een loodzwaar onderwaterlaboratorium, waarmee sinds eind 2016 metingen worden gedaan in de Baltische zee ter hoogte van de kustplaats Eckernförde, blijkt van de ene op de andere dag spoorloos te zijn verdwenen.
Tom Tates 09-09-19, 13:54

Het honderden kilo’s zware en ruim 300.000 euro kostende gevaarte verzamelde al jaren met speciale apparatuur probleemloos gegevens over zaken als stroming, temperatuur, zoutgehalte en voedingsstoffen in zeewater. Het gaf op 21 augustus voor de laatste keer een signaal naar de oppervlakte.

Aanvankelijk dachten experts van het GEOMAR Helmholtz Center for Ocean Research Kiel aan een storing. Maar ondanks verwoede pogingen om het aan staal-, elektronica- en communicatiekabels verbonden ding weer aan de praat te krijgen, gaf het observatorium geen krimp.

Inmiddels is na onderzoek door een team duikers vast komen te staan dat het meetstation compleet is verdwenen. Volgens GEOMAR-expert Hermann Bange is het bijna onmogelijk dat het onderwaterlab met de naam Boknis Eck echt weg is. ,,Het is loodzwaar en de staalkabels zijn superdik. Het enige wat nog rest is een kapotte, zo te zien compleet aan flarden getrokken kabel”, aldus Bange in Duitse media.

Het observatorium bestaat feitelijk uit twee aan elkaar verbonden rekken: een (circa 220 kilo zwaar) voor de stroomvoorziening en de andere (ongeveer 520 kilo) voor de meetinstrumenten. Het betrokken instituut stelt dat het ding ‘de zwaarte stormen heeft doorstaan’ en benadrukt dat het station voor de mysterieuze verdwijning ‘geen slijtage of mankementen’ vertoonde. Mensen aan de kust is gevraagd naar eventuele wrakstukken uit te kijken, maar de kans dat iets wordt gevonden is volgens GEOMAR ‘nihil’. De wetenschappers vermoeden een misdrijf en hebben aangifte gedaan bij de politie. De nationale recherche neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart.

Geruchten

Inmiddels gaan de wildste geruchten rond. Op sociale media wordt de verdwijning toegeschreven aan ‘Rusland en China’. Ook wordt het vermoeden uitgesproken dat het gevaarte mogelijk in een visnet is terechtgekomen. De betrokken wetenschappers zeggen dat dat laatste onmogelijk is, omdat het observatorium in een gebied lag waar niet mag worden gevist. ,,Het is echt spoorloos”, aldus Bange. ,,Het lijkt wel of het door een reusachtig monster is opgeslokt. Of is weggetrokken door zoiets als een onderzeeër. Maar dat kan in onze ogen echt niet. Ook al zou zo'n scenario misschien leuk zijn voor een spannende Hollywoodfilm.”

De onderzoekers hopen dat het observatorium snel zal worden getraceerd. Bange: ,,Het is van cruciaal belang om de Baltische Zee goed in kaart te kunnen brengen en via de metingen van Boknis Eck in te kunnen spelen op eventuele veranderingen.” Een alternatief laboratorium is er volgens Bange niet. ,,En fondsen ontbreken om een nieuwe te bouwen en af te laten zinken.”
DeZwarteRidder
0
Wethouder Amsterdam stapt op na ruzie over toekomst Afval Energie Bedrijf

De Amsterdamse wethouder van financiën en economische zaken, Udo Kock, stapt met onmiddellijke ingang op. In zijn ontslagbrief aan burgemeester Femke Halsema zegt de D66-wethouder zich niet te kunnen vinden in de oplossing die het college wil voor de problemen bij het Afval Energie Bedrijf (AEB).
Binnenlandredactie 11-09-19, 10:10 Laatste update: 12:18


Volgens Kock is uit onderzoek gebleken dat de crisis bij AEB het beste kan worden bestreden door het bedrijf volledig te privatiseren. Maar het college zou liever in zee gaan met publieke partijen. Die optie kost de stad volgens de vertrekkende wethouder meer geld, geeft meer financiële risico’s en minder kans op een succesvolle doorstart. ,,Ik kan geen verantwoordelijkheid dragen voor een besluit dat evident risicovol en onnodig kostbaar is voor Amsterdam en haar inwoners”, aldus Kock.

AEB is verantwoordelijk voor het verbranden van afval en de levering van warmte. Het bedrijf kampt met technische mankementen en miljoenentekorten en om veiligheidsredenen liggen vier van de zes verbrandingsovens al een tijdje stil. Dat is niet alleen een Amsterdams probleem. Bij AEB wordt ook veel afval uit de rest van Nederland en zelfs uit het buitenland verwerkt. Het is een verzelfstandigd bedrijf waarvan de gemeente Amsterdam 100 procent aandeelhouder is.

Deal

Kock botste hierover de laatste weken met zijn collega-wethouders van GroenLinks, SP en PvdA, die liever zien dat Amsterdam een meerderheid van de aandelen AEB behoudt, of zeer invloedrijke garanties. Een externe investeerder is welkom, maar Amsterdam moet volgens hen de touwtjes in handen houden.

Kock had een geïnteresseerde partij die wilde instappen onder voor de gemeente gunstige voorwaarden, maar deze deal werd afgewezen door de overige wethouders. ,,Ik respecteer deze keuze. Echter, ik kan geen verantwoordelijkheid dragen voor een besluit dat evident risicovol en onnodig kostbaar is voor Amsterdam en haar inwoners.”

Kock, een voormalige IMF-econoom, was sinds 2014 wethouder in Amsterdam namens D66 en noemt zijn jaren in de Stopera ‘de meest enerverende en eervolle ervaring uit mijn professionele leven’. Hij reorganiseerde de stadsfinanciën met harde hand, verlaagde de stadsschuld en beperkte de lastenstijgingen voor Amsterdammers. Hij is een financieel expert, maar hechtte minder belang aan het politieke spel. Ook was zijn leiderschapsstijl erg directief. Hierdoor was Kock onder veel ambtenaren en collega-politici niet erg geliefd. Sinds 2018 was hij eerste locoburgemeester en daarmee de plaatsvervanger van burgemeester Femke Halsema.

Samenvoegen

De linkse partijen in het Amsterdamse stadsbestuur, GroenLinks, PvdA en SP, willen dat de noodlijdende afvalverwerker AEB wordt samengevoegd met HVC, een coöperatieve vuilverbranding uit Alkmaar en Dordrec
rationeel
0
voda
0
Kabinet wil winst multinationals belasten

Gepubliceerd op 11 sep 2019 om 17:01 | Views: 403

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat werk maken van een regeling waardoor Nederlandse multinationals worden gedwongen winstbelasting te betalen. Nu doet een aantal dat niet of amper. Haagse bronnen bevestigen berichtgeving van de NOS hierover.

Nu kunnen bedrijven nog verliezen in het buitenland aftrekken van de winsten die ze maken in Nederland. Op die manier hoeven bedrijven minder belasting over hun winst te betalen.

Het kabinet wil een initiatiefwet van GroenLinks overnemen. Ingewijden benadrukken dat dit niet betekent dat er op Prinsjesdag een kant-en-klare wet ligt.

Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel van de oppositiepartij - mede ondertekend door PvdA en SP - moet een einde maken aan aftrekposten uit het buitenland. Door die aftrekposten kunnen bedrijven het zo regelen dat de winst waarover ze in Nederland belasting betalen, nihil is.

Aanleiding voor het voorstel was het bericht dat Shell door de verliezen in het buitenland weg te strepen jarenlang geen belasting zou hebben betaald in Nederland.

De wet moet regelen dat verliezen gemaakt in landen in de Europese Unie maximaal drie jaar kunnen worden verrekend, om te voorkomen dat bedrijven verliezen 'opsparen'. Verliezen buiten de EU mogen volgens het voorstel helemaal niet meer worden ingezet als aftrekpost.
voda
0
Bedrijven wachten plannen winstbelasting af

Gepubliceerd op 11 sep 2019 om 17:44 | Views: 835

AMSTERDAM (AFN) - Drie grote multinationals die vorig jaar in het nieuws kwamen omdat ze geen winstbelasting betalen in Nederland, willen niet inhoudelijk reageren op kabinetsplannen om minder aftrekposten toe te staan. Shell, AkzoNobel en Philips willen wachten tot er een definitief plan ligt.

Een woordvoerder van Shell zegt dat het olie- en gasbedrijf niet reageert op "geruchten". Ook AkzoNobel vindt het nog te vroeg om met een reactie te komen. Een woordvoerder laat wel weten dat het verfbedrijf "belastingen betaalt overeenkomstig de regels van de landen waar we actief zijn".

Medisch technologiebedrijf Philips benadrukt dat het graag een totaalplaatje ziet van het kabinet. "Dus ook waar het kabinet in wil investeren. Het is belangrijk dat er een goed investeringsklimaat blijft."

Philips zegt verder de afgelopen tien jaar regelmatig winstbelasting te hebben betaald. "Het klopt dat we dat nu niet doen, maar dat is een tijdelijke situatie. Zoals het er nu naar uitziet dragen we vanaf 2021 weer winstbelasting af, ook zonder dit wetsvoorstel", aldus een woordvoerder.
voda
0
Softwarebedrijf TeamViewer eind september naar de beurs

(ABM FN-Dow Jones) TeamViewer wil op 25 september aanstaande naar de beurs in Frankfurt. Dit bleek woensdagavond uit de prospectus van het Duitse softwarebedrijf.

Het bedrijf biedt via zijn holdings 84 miljoen aandelen aan, inclusief overtoewijzingsoptie. De uitgifteprijs heeft TeamViewer vastgesteld tussen de 23,50 en 27,50 euro.

Dit betekent bruto opbrengst van 1,41 miljard tot 2,31 miljard euro en een marktkapitalisatie van tussen de 4,7 miljard en 5,5 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winning van drinkwater in gevaar

De kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater is in gevaar. Dat komt onder meer door chemische stoffen, medicijnresten en mest. De drinkwaterbedrijven slaan groot alarm.

Annemieke van Dongen 12-09-19, 03:00

Het grondwater in drinkwaterwingebieden raakt op steeds grotere diepten en met steeds meer stoffen verontreinigd, blijkt uit onderzoek van KWR, het kennisinstituut van de drinkwatersector. Boosdoeners zijn vooral nitraat, bestrijdingsmiddelen en oude bodemverontreinigingen. Daarnaast komen industriële stoffen en (dier)geneesmiddelen op steeds grotere schaal voor in grondwater. Uit dat water wordt meer dan de helft van ons kraanwater gewonnen.

Ook nieuwe activiteiten onder de grond, zoals geothermie (aardwarmtewinning) of de opslag van warmte en koude, vormen volgens KWR een risico voor ons drinkwater. Het kennisinstituut waarschuwt voor een ‘gestage en waarschijnlijk onomkeerbare verslechtering’ van de grondwaterkwaliteit.

Verzilting
Met het oppervlaktewater, waar 40 procent van het Nederlandse drinkwater uit wordt geproduceerd, is het niet veel beter gesteld. Rivieren raken steeds meer verontreinigd met chemische stoffen en medicijnresten. Het KWR ziet risico’s in nieuwe, nog onbekende stoffen, zoals GenX. Die mogelijk kankerverwekkende stof zorgde afgelopen jaren rond de Chemoursfabriek in Dordrecht voor veel onrust. Ook lopen er onderzoeken naar de gezondheidsrisico’s van microplastics, nanomaterialen en diergeneesmiddelen (zoals antibiotica) in drinkwater. Klimaatverandering veroorzaakt bovendien nieuwe bedreigingen, zoals verzilting. Het vinden van nieuwe waterwingebieden wordt ook steeds moeilijker.

De drinkwaterbedrijven zijn erg geschrokken. ,,Deze studie levert een zorgelijk beeld op. Het is twee voor twaalf voor de 221 Nederlandse drinkwaterbronnen. Maatregelen om de kwaliteit te verbeteren zijn absoluut noodzakelijk’’, zegt Peter van der Velden, voorzitter van de Vereniging van waterbedrijven in Nederland (Vewin). Hij overhandigt het onderzoek vandaag aan minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen.

Over de kwaliteit van het drinkwater dat uit de kraan komt, hoeft niemand zich zorgen te maken, benadrukt Van der Velden. ,,Die is optimaal. Maar het kost steeds grotere inspanningen om het water gezuiverd te krijgen.’’

www.ad.nl/binnenland/winning-van-drin...
voda
0
Aantal faillissementen afgenomen

Gepubliceerd op 12 sep 2019 om 06:56 | Views: 39

DEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Er werden in augustus 13 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, aldus het statistiekbureau.

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001, zo constateert het CBS. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in augustus 244 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 59. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven, wordt daarbij wel opgemerkt. Relatief gezien werden er in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.
hosternokke
0
Dumb and Dumber:

Nederlandse youtubers gearresteerd bij Area 51 in VS
VANDAAG, 06:34 BINNENLANDBUITENLANDCULTUUR & MEDIA
De Nederlandse youtubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) zijn gearresteerd toen ze probeerden Area 51 in de Amerikaanse staat Nevada binnen te dringen. Ze negeerden borden waarop werd gewaarschuwd de zwaarbeveiligde militaire basis niet te betreden.

Volgens de Amerikaanse politie hadden ze een drone, camera's en laptops bij zich in de auto. De politie heeft de beelden bekeken die de twee maakten van het gebied.

YouTubers negeerden waarschuwingsborden
De Nederlanders zitten sinds dinsdag in de cel en worden aangeklaagd voor het betreden van verboden terrein. Granzier heeft ruim 735.000 abonnees op YouTube, Govert Sweep ruim 300.000.

Ufo's en aliens
Area 51 is een testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Er hangt een zweem van geheimzinnigheid omheen, vanwege samenzweringstheorieën over aliens en ufo's die er zouden liggen opgeslagen.

In juli werd een Facebookevenement aangemaakt waarin mensen zich aanmeldden voor een bestorming van het gebied op 20 september. Meer dan twee miljoen mensen hebben zich ervoor aangemeld.
1.252 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur door handelszorgen

20 sep De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Handelsspanningen tussen China en de VS... 5

  Indices

  AEX 577,44 -0,28%
  EUR/USD 1,1018 -0,23%
  Germany30^ 12.399,10 -0,47%
  Gold spot 1.516,75 0,00%
  LDN100-24h 7.289,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.117,67 -0,80%
  US30# 26.912,28 -0,06%

  Stijgers

  ALTICE...
  +6,10%
  Vopak
  +4,63%
  UNIBAI...
  +1,89%
  Alfen ...
  +1,83%
  Euroco...
  +1,79%

  Dalers

  SIGNIF...
  -5,36%
  Sligro
  -3,04%
  Fugro
  -2,34%
  IMCD
  -2,24%
  Accell
  -2,22%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  Eugen III op 21-sep-19 21:07
  (34)

  DerksVisie op 21-sep-19 14:35
  (21)

  Nice guy op 21-sep-19 12:39
  (5)

  Bangizwe op 21-sep-19 12:32
  (3)

  jan de vakman op 21-sep-19 11:57

  Column Forum Meer»

  (69)

  easy56 op 21-sep-19 21:24
  (2)

  pietje01puk op 21-sep-19 16:10
  (5)

  snotneuzeke op 21-sep-19 09:29
  (40)

  eurob op 21-sep-19 04:15
  (85)

  Maan Arkenbosch op 20-sep-19 21:10