Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koffiepraatjes

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
963 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Hoe zeer slimme codekrakers de Tweede Wereldoorlog wisten in te korten
03 mei 2019 20:44 Laatste update: 16 uur geleden
110

De Tweede Wereldoorlog in Europa liep met de overgave van Duitsland af op 8 mei 1945. Volgens experts had het conflict nog veel langer geduurd als de geallieerden, en dan met name de Britten, er niet in waren geslaagd om het Duitse militaire geheimschrift te breken. Een tweeluik over het kraken van de codes, en welke invloed dit had op het verloop van de oorlog.

Lees hier deel 2: Zo hielp ontcijferde Duitse codetaal de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog

"Zorg ervoor dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben, met uiterste voorrang. En laat me weten dat dit is uitgevoerd", schrijft Winston Churchill in 1941. De Britse premier doelt hiermee op de Government Code and Cypher School in Bletchley Park, even boven Londen.

Hier werkt een team van wiskundigen en codebrekers aan het ontcijferen van het Duitse geheimschrift, waarmee eenheden worden aangestuurd, posities worden doorgegeven en informatie wordt gedeeld. Het breken van deze codes - en dus het lezen wat de Duitsers in hun schild voeren, wat hun posities zijn en welke kennis ze hebben - geeft een gigantisch strategisch voordeel. Niet gek dus dat Churchill het grote belang van het werk in Bletchley Park inziet.

De Duitsers maken tijdens de Tweede Wereldoorlog vooral gebruik van de Enigma-machine. Dat is een apparaat waarmee boodschappen kunnen worden overgezet in geheimschrift. Dit schrift wordt verzonden via morsecode. De ontvanger, die ook over een Enigma beschikt, kan het geheimschrift weer vertalen naar de daadwerkelijke boodschap. Dan moet de ontvanger wel in het bezit zijn van de juiste instellingen.

De Enigma is met drie rotors vol cijfers en een schakelbord waarmee letters aan elkaar worden gekoppeld dusdanig complex, dat er ongeveer 1.000.000.000.000.000 (een biljard) combinaties mogelijk zijn.

Een Enigma-machine, met van boven naar onder de rotorwielen (in dit geval drie), het bord met lampjes waar de gecodeerde of gedecodeerde letters worden weergegeven, daaronder het toetsenbord om berichten in te voeren en aan de voorzijde het schakelbord met verschillende stekkers. (Foto: Getty Images)

Elke dag zijn er nieuwe instellingen voor de rotors en het schakelbord, dat in maandschema's wordt verdeeld onder de troepen. De Duitse marine gebruikt een aangepaste en complexere variant van de Enigma, met minimaal vier rotors en speciale instellingen. Enigma is onmogelijk te kraken, denken de Duitsers. Niets blijkt minder waar.
Hoe werd de Enigma gekraakt?

Belangrijk grondwerk voor het breken van de Enigma wordt al in de jaren dertig gedaan door de Poolse inlichtingendienst, die er mede dankzij een via een spion verkregen handleiding ook daadwerkelijk in slaagt om Duitse berichten te ontcijferen en er zo achterkomt dat nazi-Duitsland een oorlog aan het voorbereiden is. Dit wordt vooral aangevoerd door knappe koppen als Marian Rejewski, die er voor het eerst in slaagt om Enigma te kraken.

De Duitsers blijven echter verbeteringen doorvoeren aan Enigma, waardoor succes tijdelijk is, al is het al omdat de instellingen op gezette tijden veranderen.

In 1939 valt Duitsland Polen binnen en slaan de codebrekers op de vlucht, in eerste instantie naar Frankrijk. Ook Bletchley Park beschikt inmiddels over de Poolse informatie. Daar gaat men verder met het ontcijferen van Enigma. Door extra rotorwielen die de Duitsers toevoegen aan de Enigma-machines, is veel van het Poolse werk onbruikbaar geworden.

Maar een aantal zwaktes in het geheimschrift en hoe dat gebruikt wordt blijven. Zo komen in weerberichten elke dag dezelfde woorden voor, zoals het woord wetterbericht (weerbericht). Ook ontdekt wiskundige Alan Turing dat het woord eins (een) in ontzettend veel berichten voorkomt. Het zijn aanknopingspunten voor de codebrekers.
DeZwarteRidder
0
2)
Welke (hoofd)rol speelde Alan Turing?

Turing ontwikkelt in 1940 samen met Gordon Welchman zijn eerste 'bombe', een machine waarmee het aantal mogelijkheden in een Enigma-versleuteling drastisch wordt teruggebracht, gebruikmakend van waarschijnlijkheden in de Duitse boodschappen.

Ook maakt de bombe gebruik van het feit dat de Enigma van een letter nooit dezelfde letter maakt. De letter Z kan omgezet worden in alle 25 andere letters in het alfabet, maar nooit in Z. De bombe zoekt door alle mogelijke posities van de rotors in Enigma en naar een patroon in de interne verbindingen in de Duitse machine. De methode is nog steeds afhankelijk van mensen. Het proces wordt aangezwengeld doordat de codebreker een paar woorden in het Duitse bericht moet raden.

Als dat succesvol gebeurt, slaagt de machine erin om de dagelijkse sleutel, de rotorinstelling en de stand van het schakelbord van Enigma te bepalen. En dat elke dag opnieuw. Soms doet de machine er twee uur over om de juiste instellingen te vinden. Bij andere berichten lukt het nooit.

Een 'bombe' in Bletchley Park.
Het kraken van de Enigma van de Duitse Kriegsmarine

Vanaf 1941 is Bletchley Park mede dankzij Turing ook in staat om de ingewikkelder versleutelde Enigma-berichten van de Duitse marine te lezen. Dit lukt onder meer door het buitmaken van een codeboek op een Duits vissersschip.

Later weet de Britse marine ook Enigma-machines en bijbehorende codeboeken uit Duitse onderzeeërs te halen, waardoor men op Bletchley Park tot het einde van de Tweede Wereldoorlog in meer of mindere mate kan meelezen met de communicatie tussen de U-boten en het hoofdkwartier van de Kriegsmarine. Uiteindelijk nemen verbeterde machines van de Amerikaanse marine het voortdurend breken van de Enigma-codes grotendeels over.

Bletchley Park, de plaats waar de Tweede Wereldoorlog voor een belangrijk deel werd gewonnen. (Foto: Getty Images)
Kraken van berichten van Hitler zelf

Op Bletchley Park is men dan ook al aan het werk met het ontcijferen van de Lorentz-versleuteling. Dit is een moderne techniek die de Duitse legerleiding vanaf 1941 gebruikt om de troepen aan te sturen. Onder deze berichten zijn ook boodschappen van Adolf Hitler zelf. De Britten noemen deze manier van coderen 'Tuny', en zijn halverwege 1942 mede dankzij wat operationele Duitse blunders al in staat om op reguliere basis berichten te kraken.

Er komt pas echt een doorbraak in het breken van Tuny als Tommy Flowers de eerste programmeerbare elektrische computer ontwikkelt. Deze machine krijgt de naam Colossus. Een verbeterde versie hiervan is net op tijd klaar voor de geallieerde invasie in Normandië in juni 1944 en voorziet de commandant der geallieerde strijdkrachten Dwight Eisenhower van essentiële informatie over het Duitse strijdplan.

De eerste programmeerbare elektrische computer, bedacht om 'Tuny' te ontcijferen. (Foto: Getty Images)
Top Secret 'Ultra', de Duitsers mogen niets doorhebben

Alle informatie die de geallieerde codebrekers vergaren wordt verspreid onder de codenaam 'Ultra', wat staat voor 'Top Secret Ultra'. Het is volstrekt noodzakelijk om de Duitsers er nooit achter te laten komen dat de geallieerden mee kunnen lezen met een aanzienlijk deel van hun communicatie.

Alleen de absolute top van de geallieerde militaire leiding is op de hoogte. Generaals mogen alleen actie ondernemen als niet uit hun strijdplan kan blijken dat ze al wisten wat de Duitsers van plan zijn. U-boten worden doorgaans pas aangevallen nadat er eerst 'toevallig' een verkenningsvliegtuig is overgevlogen.
Hebben de Duitsers dan niets door?

Vooral bij de Kriegsmarine zijn er wel vermoedens, maar daar denken ze dat de plots gekeerde Slag om de Atlantische Oceaan door de geallieerden wordt gewonnen omdat die een zeer geavanceerd radarsysteem zouden hebben. Tot een moment dat drie U-boten in het Caribisch gebied plotseling worden aangevallen door een Britse torpedobootjager. Het is voor de Duitse admiraal Karl Dönitz het teken dat er mogelijk iets mis is met Enigma, waarna hij verbeteringen laat doorvoeren.

Bletchley Park is vervolgens maar enkele maanden blind. De veiligheid van Enigma is, zonder dat ze het doorhebben, tijdens het restant van de Tweede Wereldoorlog niet meer te redden door de Duitsers.
Lees in deel 2: Zo hielp ontcijferde Duitse codetaal de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog

(Bronnen: Encyclopaedia Britannica, Imperial War Museum, Bennie Mols)
DeZwarteRidder
0
Philippe Geubels: 'Je vrouw kwijtraken aan bejaarde Nederlander is het ergste'
06 mei 2019 10:25 Laatste update: 16 minuten geleden


Philippe Geubels speelt in de nieuwe Videoland-serie Geub, min of meer, zichzelf en neemt daarbij alles en iedereen op de hak: 'Het heeft geen zin om iemand anders te spelen.'

Geub is weliswaar een fictieve serie, maar de Belgische komiek vertolkt wel zichzelf: "Mensen zien toch altijd Philippe Geubels, het heeft geen zin om iemand anders te spelen", zegt hij tegen NU.nl.

Het personage Geubels wordt in de komische dramaserie door zijn manager onder druk gezet om dingen te doen die hij absoluut niet wil doen, maar ook dat is nooit in zijn eigen, echte leven gebeurd. Ook heeft zijn vriendin hem nooit verlaten voor een bejaarde, Hollandse man (gespeeld door Derek de Lint).

"Maar dat is wel het allerergste wat een Belgische man kan overkomen", zegt Geubels gekscherend.
'Ik maak me altijd wel ergens zorgen over'

Geubels blijft in Geub weinig bespaard. Wat mis kan gaan, gaat ook mis. Maar de serie wordt door de tussenkomst van grappen en sketches nooit somber. Dat een komiek de tegenslagen in zijn eigen leven ook eenvoudig door grappen en grollen kan relativeren, is volgens de 38-jarige Geubels een misvatting. "Ik ben iemand die zich altijd wel ergens zorgen over maakt en ook de nodige stressmomenten kent."

Met Geub blijft de Belgische artiest de Nederlandse televisiemarkt bestoken en Geubels is al lang een geduchte concurrent voor Nederlandse cabaretiers. Zijn door RTL4 uitgezonden voorstelling Philippe Geubels Bedankt voor Alles trok meer kijkers dan de optredens van Sara Kroos en Martijn Koning. “Maar daar ben ik echt helemaal niet mee bezig. Ik vergelijk mijn eigen succes niet met dat van iemand anders, tenzij ik een hekel aan iemand heb”, lacht Geubels.

Geub is sinds eind april te zien op Videoland.
Cézan
1
Korton de mens/consument maakt er zelf een puinhoop van.
Klimaat dicussie in volle gang en nu dit weer. Hoofdbrekens Nog even en we raken zelf extinct.
^^


Natuur in rap tempo achteruit: ‘We breken de fundering van ons bestaan af’
150 wetenschappers uit vijftig landen hebben drie jaar gewerkt aan het 1800 pagina’s tellende document.

FYI wie het wil lezen. Eye_opener?

www.ad.nl/wetenschap/natuur-in-rap-te...
hosternokke
1
quote:

Cézan schreef op 7 mei 2019 om 11:28:


Korton de mens/consument maakt er zelf een puinhoop van.
Eye_opener?

www.ad.nl/wetenschap/natuur-in-rap-te...


Nee, geen eye opener. Er zijn nu eenmaal teveel mensen, vooral teveel arme mensen die niet veel keuze hebben. M.i. niet te stoppen, enkel wat vertragen.
voda
0
Uniper voelt hogere prijzen voor CO2-uitstoot

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 10:07 | Views: 777

DÜSSELDORF (AFN/BLOOMBERG) - Energiebedrijf Uniper heeft in het voorbije kwartaal fiks meer geld uitgegeven om broeikasgassen uit te mogen stoten. De prijzen voor emissierechten stegen de voorbije periode sterk. Het concern, een afsplitsing van de kolen- en gasactiviteiten van E.ON, zag het operationeel resultaat daardoor met bijna de helft slinken.

Naast de hogere CO2-prijzen, wijt Uniper de daling van de operationele winst ook aan weersomstandigheden. Door een relatief milde winter in Noordwest-Europa, was er minder vraag naar gas.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebit) in het eerste kwartaal bedroeg 185 miljoen euro, een daling van 47 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg in dezelfde periode met bijna 4 procent tot 21,8 miljoen euro. De nettowinst verzesvoudigde ten opzichte van een jaar eerder tot 791 miljoen euro. Die stijging was voornamelijk het gevolg van handel in derivaten waarmee Uniper zich indekt tegen prijsschommelingen.
voda
0
Hoppa!!

Porsche krijgt boete van dik half miljard euro

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 14:14 | Views: 377

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Sportwagen- en luxe automerk Porsche heeft van justitie in Duitsland een boete gekregen van meer dan een half miljard euro in verband met het dieselschandaal bij moederconcern Volkswagen. Porsche moet in totaal 535 miljoen euro neertellen omdat er afwijkingen van de wettelijke vereisten zijn geconstateerd bij bepaalde automodellen.

Het merk heeft geen beroep ingesteld tegen de straf. Volkswagen had onlangs al een voorziening opgenomen omdat het rekening hield met een fikse straf.

Bij het Duitse autoconcern, waar ook merken als Audi en Skoda onder vallen, kwam in 2015 een groot dieselschandaal aan het licht. Volkswagen bleek uitstootwaarden van dieselmotoren te hebben gemanipuleerd bij emissietests. De Duitsers trokken al tientallen miljarden uit voor schikkingen, boetes en schadevergoedingen als gevolg van het schandaal. Ook bij branchegenoten lopen onderzoeken naar mogelijke fraude op dit vlak.
DurianCS
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 7 mei 2019 om 16:39:


Duif krijgt boete wegens te snel vliegen:

www.telegraaf.nl/nieuws/3549206/snelh...

gelukkig wordt wel de wettelijke correctie op de gemeten snelheid toegepast.
DeZwarteRidder
0
quote:

DurianCS schreef op 7 mei 2019 om 18:37:


[...]gelukkig wordt wel de wettelijke correctie op de gemeten snelheid toegepast.

Die duif mag niet klagen....!!
DeZwarteRidder
0
R.B. kwam jaren weg met ’grensoverschrijdend gedrag’
Hoogleraar ’een acht voor nacht’ weggestuurd
Updated 2 uur geleden
Vandaag, 08:17 in BINNENLAND

Amsterdam - De Universiteit van Amsterdam heeft een hoogleraar eruit gezet na ’manipulatief gedrag, drankgebruik en aanhoudend seksueel grensoverschrijdend gedrag’. De hoogleraar arbeidsrecht stond bekend als de man die ’een acht voor een nacht’ gaf aan vrouwen die met hem meegingen.

Dat schrijft NRC Handelsblad na lang onderzoek. De krant mag zijn volledige naam niet noemen omdat de rechter dat verboden heeft.

De op zijn 46-ste weggestuurde prof stond bekend als ’flamboyant, charismatisch en levenslustig’.

De krant sprak met 35 betrokkenen over R.B. „Hij is een opvallende verschijning in het uitgesproken links-progressieve bolwerk.”

Zeppos

De kroegtijger, vaak te vinden in café Zeppos, blijkt wel erg veel belangstelling voor de vrouwen te hebben. „Een vrouwelijke collega die vraagt of hij iets na wil kijken, antwoordt hij: „Ik kijk liever naar iets anders.” Zo maakt hij met regelmaat toespelingen, seksueel getinte opmerkingen en ’grappen’ tegenover meerdere vrouwelijke collega’s. („Ik heb me net op je afgetrokken”).

Ook stuurt de man die snel promoveerde tot hoofddocent en later hoogleraar regelmatig pornoplaatjes en filmpjes. Of zoals de krant het omschrijft: hij stuurde ’audiovisueel materiaal van zichzelf, in opgewonden toestand’ rond.

In 2006 wordt hij raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Amsterdam. Een benoeming voor het leven.

Hakken dragen

Uiteindelijk gaat de hoofddocent steeds meer eisen stellen aan de vrouwen die om hem heen werken. „Ze moeten hakken dragen, lang haar hebben en hun nagels moeten lang en gelakt zijn, vindt B. Tegen collega’s zonder make-up, zegt hij: „Ben je ziek?”

In 2011 wordt hij gepromoveerd tot hoogleraar en krijgt een zolderkamer bij de UvA. Hij wordt dan ook steeds vrijpostiger, aldus de krant. „Met zijn eigen vrouw onderhoudt hij „een open relatie”, zo vertelt hij zonder terughoudendheid. Het leidt tot groeiend ongemak onder een deel van de vrouwelijke collega’s, student-assistenten en studenten, die het opvatten als een ongewenste uitnodiging.”

De gemoederen lopen uiteindelijk op als hij een relatie krijgt met een studente. Dat lekt uit en hij mag haar dan niet meer begeleiden. Over de relatie wordt niks gezegd.

Gesprek wordt seks

Recent is ook een zaak van een studente met privéproblemen die zich bij hem meldde. „Het gesprek loopt uit op seks.”

Vrouwen die niet direct iets met hem willen, krijgen cadeaus of thuis onverwacht bezoek van hem, aldus de krant.

Taart

Ook wordt er een taart bezorgd op het advocatenkantoor waar een oud-studente, met wie hij langdurige een seksuele relatie heeft gehad, net aan een nieuwe baan is begonnen. De tekst op de taart: „Gefeliciteerd, tante Klitty.”

Als de #MeToo-beweging opkomt, geeft B. in een podcast als hoogleraar arbeidsrecht zelf zijn mening over grensoverschrijdend gedrag. „Ik wil niet bagatelliseren wat er soms gebeurt op de werkvloer. Je moet gewoon je poten thuishouden. Ik denk dat we het daarover eens zijn.”

Uiteindelijk komt er toch een diepgravend onderzoek waarin wordt geconcludeerd dat hij zich heeft misdragen. November 2018 gaat een persbericht uit dat hij gedwongen vertrekt.

Taalcoach

B. schrijft op zijn eigen Linkedin pagina nu dat hij ’taalcoach’ is bij Stichting Vluchtelingenwerk. Hij ’ondersteunt’ nieuwkomers.

In een reactie zegt hij tegen NRC dat er geen ’onveilig’ klimaat was op zijn faculteit zoals het onderzoek concludeert. „Het is een beetje een modewoord en het wordt al snel misbruikt.” Over zijn seksuele avontuurtjes laat hij zich niet uit.

Volgens hem is het verhaal in de krant „een reeks verzonnen formuleringen.”
Señor Acero
1
Laatst die vent met 140.000 euro reiskosten,
Nu weer eentje die zijn plassertje achterna loopt......

Wat is er loos bij dat soort instellingen?
DeZwarteRidder
0
Dwangsom van vijfduizend euro per dag voor koning Albert
Updated 56 min geleden
1 uur geleden in ENTERTAINMENT

Koning Albert moet een dwangsom van vijfduizend euro per dag betalen als hij geen dna afstaat in de zaak-Boël. Dat heeft het hof van beroep in Brussel besloten.

Delphine Boël wil al jaren door middel van dna bewijzen dat koning Albert haar biologische vader is. 25 oktober 2018 werd duidelijk dat Jacques Boël genetisch gezien niet haar echte vader is. De koning kreeg daarop tot 7 februari van dit jaar de tijd om dna af te geven. Zijn advocaten tekenden cassatieberoep aan.

Alberts advocaten wilden dat het hof van cassatie zich eerst zou uitspreken en dat hij zolang niet hoefde te voldoen aan het verzoek van het Brusselse hof. Het hof van beroep heeft nu dus besloten dat hij zijn dna wél moet afstaan en anders de dwangsom moet betalen.
DeZwarteRidder
0
Varkenspest ’nationale ramp’ voor China

Door Redactie DFT
14 min geleden in FINANCIEEL

In China heeft de varkenspest de omvang van een nationale crisis bereikt. De ziekte tast de sector met een omvang van $128 miljard aan met een „ontzagwekkende” kaalslag aan, aldus de branchevereniging.

Bij deze belangenbehartiger komen steeds meer alarmsignalen uit het hele land binnen. De zogeheten Afrikaanse varkenspest die onder de miljoenen varkens woedt is nog altijd niet afdoende beperkt, meldt Bloomberg donderdag.

Boeren mogen dan voorlopig wel profiteren van de prijsstijging voor het immer gewilde varkensvlees, de verwerkers lijden onder de krapte in de markt.

De uitval van varkens, die vanwege de pest massaal worden afgemaakt, bij de grote vraag van consumenten, leidt tot een steeds verder stijgende prijs.

Al langer was het effect van de schade aan de veelstapel door deze ziekte tot in de Nederland doorgedrongen. De afzet van Chinees varkensvlees is al met 30 tot 40% teruggelopen, aldus de Vereniging van Nederlandse Vleeswarenindustrie half april.

Om vlees voor de gewone Chinees betaalbaar te houden, is een ingreep van de overheid in Peking nodig, aldus Li Xirong van de belangenvereniging tegenover vierhonderd vertegenwoordigers uit de sector bijeen in Wuhan. Alleen met subsidie kan de sector de klap opvangen.

Grote internationale bijeenkomsten van de varkenssector zoals die in het Amerikaanse Des Moines volgende maand, zijn afgelast uit vrees voor besmettingen hoewel het virus niet op mensen wordt overgedragen.
DeZwarteRidder
0
dit is zeker het grappigste nieuws van de dag:
------------------------------------------------------------
Interne staking dreigt bij vakbond FNV

Bij vakbond FNV dreigt een interne staking. Medewerkers zijn boos op de directie vanwege de reorganisatieplannen, waarbij mogelijk 400 van de 2000 medewerkers hun baan verliezen. Als het plan niet van tafel gaat volgen acties.
Peet Vogels 16-05-19, 18:16 Laatste update: 20:15

De directie maakte de afslankingsplannen recent bekend. Een ingreep is noodzakelijk omdat de vakbond met verlies draait. De bond verliest per saldo elk jaar leden en daardoor staan de inkomsten onder druk.

De manier waarop de directie wil bezuinigen is verkeerd gevallen bij onder andere Barry Okunic. Wat onwennig staat hij met zijn rode vlag te demonstreren voor de deur van het hoofdkantoor van de FNV. Met 600 collega’s protesteren de FNV’ers tegen het reorganisatieplan van de directie. ,,Het is heel vreemd om tegen je eigen bond te demonstreren. Maar we staan hier als werknemers en komen op voor onze belangen’’.

De medewerkers zijn boos dat laagopgeleid personeel de klos is en dat er vooral gesneden wordt in ondersteunende diensten. ,,Zonder die ondersteuning kan ik mijn werk niet goed doen’’, zegt Ron Peters, bestuurder metaal bij de FNV. ,,Die secretaresses hebben veel kennis en ervaring en hebben aan drie woorden genoeg om een brief te tikken of een pamflet. De directie wil alleen secretaresses met HBO of meer hebben. Maar iemand met drie universitaire titels spreekt de taal van de leden niet’’.

Boos

Leden zijn ook boos dat bijvoorbeeld de schoonmakers weer wordt uitbesteed. ,,Hebben we net acties gevoerd dat schoonmakers in dienst moeten komen bij het bedrijf waarvoor ze werken draaien we dat bij onszelf terug’’, aldus Okunic. ,,We nemen werkgevers de maat, maar de FNV houdt zich zelf niet aan de regels als werkgever’’.

Het boze personeel eist dat het reorganisatieplan voor volgende week woensdag van tafel gaat. ,,Zo niet, dan volgen er acties en gaan we staken’’, verzekert Okunic.
ffff
0
Steeds minder vakbondsleden……. Kun je nagaan hoe verdomd goed het met de werknemers gaat.

Als bedrijven werknemers ontslaan dan zijn de vakbonden er altijd als de kippen bij om te beweren dat de directie van het bedrijf zijn werk niet goed doet.

Inderdaad wel grappig dat ze nu zelf met hetzelfde probleem geconfronteerd worden: Minder inkomsten, tja…. dan moet je toch ontslaan…

Kunnen ze de vakbondsbijdrage niet verhogen? Je moet iets over hebben voor die op schooluitstapjes lijkende loltrappende, lachende demonstraties in groene en rode fluorhesjes…..

Peter
DeZwarteRidder
0
’Nederlandse toeristen rijden ingang van metrohalte in’
1 uur geleden in BUITENLAND

Rome - Twee Nederlandse toeristen zijn vrijdag rond het middaguur in Rome met een auto een metrohalte ingereden.

La Repubblica Roma schrijft dat het gaat om een man en een vrouw van 70 en 72 jaar oud, ze reden in een auto van het merk Skoda. Vermoedelijk dachten de toeristen dat ze de ingang van een parkeergarage in reden. Beide personen raakten niet gewond.

Het incident zou hebben plaatsgevonden op de trappen van een metrostation in de Romeinse wijk Magliana.
Jager63
0
963 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met winst

21 mei De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. Daarmee herstelden de graadmeters iets va...

  Indices

  AEX 553,14 +0,32%
  EUR/USD 1,1164 -0,04%
  Germany30^ 12.166,20 +0,19%
  Gold spot 1.274,32 -0,27%
  LDN100-24h 7.327,89 +0,22%
  NY-Nasdaq Composite 7.785,72 +1,08%
  US30# 25.864,54 -0,01%

  Stijgers

  WDP
  +3,68%
  Arcelo...
  +3,65%
  OCI
  +3,10%
  Galapagos
  +2,75%
  ADYEN NV
  +2,61%

  Dalers

  B&S Gr...
  -3,61%
  Basic-Fit
  -3,36%
  Ahold ...
  -1,75%
  Air Fr...
  -1,74%
  Acomo
  -1,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Knight V op 22-mei-19 00:14
  (27)

  efreddy op 21-mei-19 23:33
  (35)

  this op 21-mei-19 22:24
  (40)

  AEX900 op 21-mei-19 21:21
  (4)

  Cobalt-47 op 21-mei-19 20:36

  Column Forum Meer»

  (69)

  Now U See Me! op 21-mei-19 23:38
  (7)

  I need a dollar op 21-mei-19 21:18
  (25)

  Febo85 op 21-mei-19 20:53
  (9)

  deflationist op 21-mei-19 16:06
  (1)

  gracesiswandi op 21-mei-19 14:12