Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat ik ffff wil(de) zeggen............

333 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 23 januari 2018 15:54
    Wat ik ffff wil(de) zeggen.........

    Deze posting en waarschijnlijk straks een hopelijk lange draad in de KK van IEX is geïnspireerd op heel wat lopende draden in de KK die door hun posters al heel wat jaren onderhouden worden.

    Het grote voordeel is dat je daarbij steeds opnieuw aanvullingen vindt bij het onderwerp waarover de draad handelt.
    Die werkwijze kent één nadeel. De zorgvuldig opgebouwde draden door collega-posters in de KK wil je niet laten verpesten door vetes die dan op die draden uitgevochten worden. Ik mijd op den duur op die waardevolle draden te posten.

    Als enkel recente voorbeelden noem ik:

    1: De affaire met de uitvoerige posting over de splitsing van grote verkooporders in de draad bij Coldplay..

    2: De affaire met het weghalen van alle orders bij de installering van de MIFID II regelingen. Bedoeld als goede waarschuwing en bejegend met stront.
    www.iex.nl/forum/Topic/1348987/Koffie...

    3: De affaire waarbij een KK-bezoeker onbeschaamd diep in de nacht van een gerespecteerde postster in haar eigen draad eiste dat zij geen antwoord meer zou geven op vragen van mij in haar draad.

    4: De affaire waarbij een gekende KK-bezoeker zomaar eventjes aan de bekendste poster van de KK, de man van het harde aandelenresearch-werk, eiste dat hij geen postings van mij wenste in zijn waardevolle draad. Hetgeen gelukkig resoluut naar de prullenbak werd verwezen.
    Na weken rustig nadenken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik beter een " eigen" draad opstart, zodat ik in deze draad rustig kan reageren en mijn visie geven, zonder dat de draden van de andere KK-schrijvers weer bevuild worden.

    Ik neem mij voor om in deze draad ook aan te haken op zaken gepost in de " waardevolle draden".
    Ik heb zo'n vermoeden dat deze draad in de toekomst zal gaan over beleggingen, over fiscale optimalisatie en onvermijdelijk in de KK van IEX ...... over politiek.

    Peter

    PS Beleggingen en processen: zie de aanvullingen in de draad Volkswagen.
  2. forum rang 6 izdp 23 januari 2018 19:01
    En natuurlijk ook de nog altijd openstaande vraag hoe jij in hemelsnaam rijk kon worden van het beleggen van je kapitaal.
    Voor mij, gezien je werkwijze, is dat namelijk godsonmogelijk.
    Dit uiteraard los van de normale groei via het beleggen wat over je 40 jaar wel aantikt.

    Maar waarvan ben je eigenlijk bevrijdt? Heb je nu eindelijk alles cash via je waardeloze brokers? Bedoel je dat?
    Want zover ik weet leef je nog steeds in ballingschap. Om de armoe van een luttel beetje VRH? Voor mij ben je dan nog steeds een gevangene van je dwanggedachte en verre van vrij.

    Maar heel prima je eigen draad om al je gram etc te droppen. De afgelopen weken kwakte je het overal te onpas neer, wat zeer irritant was.
  3. forum rang 7 ffff 24 januari 2018 12:51
    Vandaag hier in de KK twee zaken:

    1: Veolia, Suez, ENGIE : Voor de geïnteresseerde zie mijn postings in de draad en op voorpagina bij Arend Jan Kamp.

    2: ONTHUTSEND goed en verbijsterend informatief artikel in het kwaliteitsdagblad dat daarvoor dan ook 486 Euro per jaar abonnementsgeld rekent om met goede analyses te komen:

    ( Je krijgt dus waar voor je geld ! )

    Er bestaan vandaag.....3,3 miljoen INDEXEN~! Je leest het goed: 3,3 MILJOEN ! Dat wil dus zeggen dat er gemiddeld...... Schrik niet; 73 keer méér indexen bestaan dan de 43.192 beursgenoteerde aandelen op de hele wereld.

    Dit zijn ongelooflijke cijfers! Gemiddeld gesproken bestaat er dus voor ieder aandeel in de wereld....73 indexfondsen.

    Er wordt in het artikel ingegaan op de belangrijkste oorzaken van de wildgroei aan indexen, want zo mag je dat toch wel noemen: 3,3 miljoen, waarvan dan 3,14 miljoen in aandelen en opletten: 140.000 indexen in obligaties en grondstoffen......

    In de slipstream van deze indexen worden dan weer een onbeschrijflijke mass's trackers / ETF s uit de grond gestampt, die uiteraard zeer vaak nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

    Besproken worden: De trend: beleggen in landen uit de jaren 80, hetgeen ik mij nog heel goed herinner, in de jaren 90 vooral het sectorbeleggen, hetgeen in de KK al vaak besproken is n vanaf 2000 het factorbeleggen / smart beta beleggen.

    Behartenswaardige opmerkingen worden er over de wildgroei aan indexen in Robotica, Biotech, Artificiële intelligentie en nog heel eventjes wachten: de explosie zo goed als zeker in blockchain-gerelateerde indexen en daar dan van afgeleid een ETF.

    Peter
  4. forum rang 9 objectief 24 januari 2018 12:55
    quote:

    ffff schreef op 24 januari 2018 12:51:

    ONTHUTSEND artekl in het dagblad dat daarvoor dan ook 486 Euro per jaar abonnementsgeld rekent om met goede analyses te komen:

    Als je ontevreden bent...heb je ook de mogelijkheid om je abonnement op te zeggen!
    Steeds dat geklaag...een perfecte maatschappij bestaat niet.

  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 januari 2018 14:46
    Liberland
    Free Republic of Liberland
    Svobodná republika Liberland
    Flag of Liberland.svg Coat of Arms of Liberland.svg
    Location Liberland Europe.png
    Basisgegevens
    Talen Tsjechisch, Engels
    Hoofdstad Liberpolis 45°46'N 18°52'E
    Regeringsvorm Constitutionele republiek met elementen van directe democratie
    Oppervlakte 7 km²
    Overige
    Motto Leven en laten leven
    Nationale feestdag 1 mei (Liberty Day)[1]
    Portaal Portaalicoon Landen & Volken
    Het grootste groene gebied op de kaart (aangegeven als Siga) is Liberland.
    Vít Jedlicka, de stichter- en zelfverkozen president van Liberland

    Vrije Republiek van Liberland (Engels: Free Republic of Liberland, Tsjechisch: Svobodná republika Liberland), of kortweg Liberland, is de naam van een zelfverkozen micronatie. Het is gelegen in een oude meander van de Donau, tussen Kroatië en Servië op een stuk niemandsland dat sinds de wijziging van de rivierloop en de onafhankelijkheid van beide staten na het uiteenvallen van de Federale Republiek van Joegoslavië noch door Kroatië, noch door Servië geclaimd wordt. Op 13 april 2015 werd het gebied onafhankelijk verklaard door de libertaire activist Vít Jedlicka uit Tsjechië. Hij vond op de kaart een onbenut stukje land, dat hij vervolgens opeiste. Jedlicka wil er daadwerkelijk gaan wonen. De onafhankelijkheidsverklaring leidde tot veel aandacht in de internationale media.[2][3][4][5] Liberland wordt, net als andere micronaties, niet erkend door een ander land.

    De toegang naar het land wordt door Kroatië geblokkeerd voor auto's, men kan het gebied alleen te voet betreden.[6]
  6. [verwijderd] 26 januari 2018 01:01
    quote:

    ffff schreef op 24 januari 2018 12:51:

    2: ONTHUTSEND goed en verbijsterend informatief artikel in het kwaliteitsdagblad dat daarvoor dan ook 486 Euro per jaar abonnementsgeld rekent om met goede analyses te komen:
    Het artikel is gebaseerd/gekopieerd van een artikel in de FT.
    Die nog goedkoper is ook trouwens.

    Vraag voor mensen met wiskundig inzicht, hoeveel verschillende portefeuilles van 50 aandelen kun je maken met 44000 individuele aandelen?

    Opzoekvragen: hoeveel indexfondsen zijn er wereldwijd. En hoeveel (actief beheerde) beleggingsfondsen.
  7. forum rang 6 izdp 26 januari 2018 23:53
    Lol, ik niet wiskundige maar is natuurlijk zo op te zoeken en zonder twijfel is dat een duizelingwekkend getal.
    Doet me denken aan een voorbeeld van een routeplanning met een aantal plaatsen en aantal variabelen. Iets van vele jaren geleden, maar het lijkt me nog steeds iets wat heel erg veel rekenkracht van een computer vereist.
  8. forum rang 7 ffff 7 februari 2018 11:55

    Zojuist gepost op de voorpagina van IEX.

    De afgelopen dagen waren zeker " heel speciale" Zoals je ze, gelukkig niet al te vaak meemaakt op de beurzen. Want alle mogelijke scenario's spoken door je hoofd. Wat gaat het worden en vooral wat moet ik doen.

    De ene belegger reageert zus en de andere zo.

    Maar het is toch gewoon leuk en interessant om uit de eerste hand te horen wat een belegger nu CONCREET doet en gedaan heeft. Met kilo's twijfels, uiteraard.

    En wat is het een opluchting als dit keer al die moeite geloond heeft. Posting van mij is reactie op de draad van Arend Jan: Buy the dip.

    7 feb 2018 om 11:48

    Vooruit, voor jou dan Arend Jan:

    Als er nu iemand al..... tientallen jaren bezig is met beleggen met diporders dan is het Peter / fff van de Koffiekamer wel.

    Ik vertelde in de KK; Nog nooit gebeurd dat ik midden in de nacht de uitstaande diporders toch allemaal ging aanpassen NA die duik van Wallstreet. Je kunt het in de KK lezen.
    En vanmorgen toch een smile op mijn gezicht:

    De durvers die dagelijks op de beurs zitten, maar GEEN trader zijn moeten maar eens beloond worden:

    Aalberts 39,20 diporder en werd NIET gehaald 39,24 was laagste en zo had ik er nog wat zoals Lafarge Holcim diporder op 45,20 en laagste was 45,29

    Maar Gehaald en bij de portefeuille gezet:
    Airbus op 82,20
    ING op 15,00 Merck KGAA op 82,60 en op 85,00
    Philips op 31,00
    Royakl Dutch, een smak, op 25,20
    Siemens op 109,60
    Unilever op 44,25

    Nog altijd te duur en ook aangekocht: Bayer op 99,75

    Gewoon om eens te vertellen Arend Jan wat een vermogensbeheerder met een grote privéportefeuille zo midden in de nacht doet.....

    Ben toch blij dat ik het gedaan heb: Mijn diporders aangepast aan de beurssentiment! Ik vertelde het gisteren in de KK nog aan Ben Leppers.

    Traders veranderen ieder kwartier van positie. Laat nu een superlangetermijnbelegger ook eens een keertje zijn diporders aanpassen.

    Was een spannend en vermoeiend nachtje.....Maar het heeft wel gerendeerd.

    En weet je wat nu zo leuk is, Arend Jan.... Men vertelt je, terecht, dat de gehele portefeuille in waarde is afgenomen.... Héérlijk hè dat soort postings!

    Peter
  9. forum rang 9 objectief 7 februari 2018 12:17
    quote:

    ffff schreef op 7 februari 2018 11:55:

    Zojuist gepost op de voorpagina van IEX.

    De afgelopen dagen waren zeker " heel speciale" Zoals je ze, gelukkig niet al te vaak meemaakt op de beurzen. Want alle mogelijke scenario's spoken door je hoofd. Wat gaat het worden en vooral wat moet ik doen.
    De ene belegger reageert zus en de andere zo.
    Maar het is toch gewoon leuk en interessant om uit de eerste hand te horen wat een belegger nu CONCREET doet en gedaan heeft. Met kilo's twijfels, uiteraard.
    En wat is het een opluchting als dit keer al die moeite geloond heeft. Posting van mij is reactie op de draad van Arend Jan: Buy the dip.

    Beleggen is voor de meesten een hobby....en nauwelijks relevant in het leven.
    Een 10% daling van de indices...okay jammer...dat trekt weer wel bij; trouwens wat is 10%...na de langdurige stijgingen.
  10. forum rang 7 ffff 7 februari 2018 12:30
    Beleggen kent vele deelnemers: Inderdaad een grote groep hobbyisten en wat men noemt de "Kleine beleggers"

    Maar.....uiteindelijk is beleggen en trouwens de hele financiële markt, de beurzen ONTZETTEND belangrijk.
    Zie de momenteel eindeloze reeks van analyses omtrent de verwachte renteverhogingen en de gevolgen daarvan op de beurzen. Denk vooral aan de pensioenen en verzekeringsmaatschappijen.

    Beleggen is dus wel degelijk een heel relevant aspect van het leven, als je het breder beziet: Huur, koopkracht, pensioenen, inkomen. Niet voor niets dat al deze aspecten zoveel aandacht krijgen.

    Als je bijna 40 jaar de beurzen volgt, besef je goed, dat afgelopen dagen toch, wel degelijk "speciaal " waren. En... een goed waarschuwingsteken.

    Zo gewonnen, zo geronnen, geldt wel degelijk ook voor beleggingsportefeuilles.

    Zoals mijn vader, die veehandelaar was, zo vaak zei: Peter, op de markt.....moet je iedere dag zijn. Dan pas weet je goed hoe de markten erbij liggen. En dat ging dan nog maar alleen over....koeien, schapen.

    Zelfs NU speelt en spookt door mijn hoofd: En wat NU ?

    Maar daarover later wellicht.

    Peter
  11. forum rang 9 objectief 7 februari 2018 13:05
    quote:

    ffff schreef op 7 februari 2018 12:30:

    Beleggen kent vele deelnemers: Inderdaad een grote groep hobbyisten en wat men noemt de "Kleine beleggers"

    Ik deel deze mening niet...juist voor grote beleggers is het onbelangrijk.
    Rijk of arm je komt allemaal in een kist te liggen...en je kinderen/kleinkinderen
    vinden het ook onbelangrijk hoeveel je ze nalaat. (althans als je goed hebt opgevoed)
  12. forum rang 7 ffff 7 februari 2018 13:31
    John,

    Op zich zijn dit soort postings best leerzaam en soms vermakelijk. Laat je je kind in het buitenland universitaire studies volgen.... Ach, jongen, flauwekul. Ze kunnen alles in Nederland leren.

    Schuif je een gedeelte van je vermogen naar je kinderen: Grote flauwekul: DAAR moeten ze zelf voor zorgen.
    Iedere keer als ik die supergelukkige winnaars van de Nederlandse lotto/ Staatsloterij zie, moet ik denken aan die opmerking in de KK van IEX: Wat een flauwe kul dat ze dat geld zomaar krijgen. Moeten ze zelf maar voor gaan werken....

    Gelukkig zien mijn vrouw en ik dat anders..... ennuh maken de kinderen zeker geen bezwaar.....

    Enfin, iedereen vult zijn eigen leven maar in. Maar het is voor velen wellicht een boeddhistische troost dat giften van ouders en hetgeen ze later eventueel nalaten, niet de moeite is.

    Ach laat hen maar in hun geluk.

    Peter
333 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0629 +0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.796,20 -1,28%
Gold spot 2.386,24 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links