Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

NSI 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Onder de 32,314 verlaat het aandeel de up trend...maandbasis.

Inmiddels bijna 50% retracement.
Real1
0
quote:

Pierre1 schreef op 8 aug 2018 om 13:25:


Blijkbaar is de gifbeker nog niet leeg en wordt er alvast voorgesorteerd op het FBI besluit in september of zit er ergens nog een downgrade in de pijplijn?


Staan een aantal interessante punten in het artikel van 2 juli 2018 in het fd.
''Vastgoedbeleggers dreigen dupe te worden van afschaffing dividendbelasting''.

Het kan volgens Snel zo zijn dat ''beursgenoteerde vastgoedbedrijven straks hogere belastingen gaan betalen dan niet-beursgenoteerde vastgoedbedrijven''

Beursgenoteerde vastgoedfondsen hebben gezamenlijk 4-5 mld aan NLs vastgoed. Dat is relatief klein en daarom kleine wil om daaraan iets te doen.

Het kan ook impact hebben op de toegang tot kapitaal voor NSI, aangezien een aantal grote beleggers alleen in REITS mag investeren.

Discussie gaat idd nu spelen. Hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat plannen doorgezet worden, maar de onzekerheid heeft zijn impact. Dat kan op lagere niveaus mooie kansen bieden.

En anders kunnen ze wellicht kantoor buiten NL opzetten.
junkyard
0
NSI zakt wel erg hard door, ondanks de prima halfjaarcijfers. De belastingplannen zijn inmiddels al 3x ingeprijsd, naar mijn idee is NSI nu een koopje. Belastingplannen zullen gevolgen hebben, maar niet zo extreem als nu geprijsd.

Interesant om de correlatie te zien tussen Vastned en NSI over het afgelopen jaar (aanvinken Vastned en scherp zichtbaar bij looptijden tot 1 jaar), ondanks het verschil in vastgoedbezittingen (winkels vs kantoren):

nsi.nl/investor-relations/#share-pric...

Dividend betaalritme is ongeveer gelijk, wat helpt in lijn met elkaar te bewegen.

Aangezien Vastned en NSI het meest geraakt worden door de belastingplannen, lijkt de dip in beide fondsen hier grotendeels door verklaard.
Pierre1
0
Goed nieuws: Pensioenfonds APG heeft een eerste belang gemeld in NSI.

ABM Financial News - 08:31

(ABM FN-Dow Jones) APG Asset Management heeft een eerste belang in NSI gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 augustus 2018.

APG meldde een kapitaalbelang van 3,30 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.
rationeel
0
NSI N.V. announces take-up of stock dividend

Today NSI has paid out the 2018 interim dividend of €1.04 per share. Shareholders representing 34.8% of the share capital have opted to take up shares at an issue price of €37.44 per share instead of a cash dividend of € 1.04 per share.

The request for the stock dividend alternative has exceeded the maximum capacity of new shares available set at 100,000 shares. Shareholders opting for stock therefore have been allocated on a pro rata basis, with the remainder being distributed in cash.

With a pro rata allocation of 55.9% in total 100,000 new shares have been created from the share premium reserve. As a result the shareholders capital has increased by €3.7 million.

As per today NSI N.V. has 18,574,298 ordinary shares outstanding, with no further shares held in treasury.
Pierre1
0
Er wordt lauw gereageerd door beleggers op de nieuwe aankoop van NSI te Sloterdijk. Beleggers zijn nog steeds in afwachting van de belastingplannen in september. Twijfel begint nu toe te slaan na het nieuws vanmorgen dat de afschaffing van de dividendbelasting veel meer gaat kosten dan in het regeerakkoord werd genoemd.
GrindNshiP
0
quote:

rationeel schreef op 16 aug 2018 om 11:42:


Wat vinden jullie van de nieuwe aankoop?


Ik ben nog niet heel enthousiast. Aanvangsrendement is niet heel hoog (4,7% - al is het in alle eerlijkheid lastig om een hoger rendement te realiseren in deze contarijen) en de bezttingsgraad is 71% (tenzij ik het verkeerd begrijp). De optie op nieuwbouw is mooi, maar of het levensvatbaar is op de locatie valt nog te bezien. Vorige aankopen waren naar mijn mening beter qua yield en bezettingsgraad. Voor de boekwaarde lijkt het pand wel weer gunstig en blijft de LTV op een prima niveau.
junkyard
0
Ik snap de aankoop, NSI zet vol in op panden nabij Sloterdijk (na Glass House, Q-Port aankopen). Hier is nog wat rendement te halen, doordat de panden niet vol verhuurd zijn. Sloterdijk is sterk opkomend, goed gelegen en verbonden, en zal komende jaren verder aantrekken met de ontwikkeling van Haven stad, daar heb ik ook vertrouwen in. Dit pand heeft ontwikkel potentieel, wat op termijn extra waarde kan toevoegen, zeker als huren verder stijgen.

Na deze aankoop en vorige maand Lange Voorhout, verwacht ik snel bericht dat meer retail panden zijn verkocht om de LTV laag te houden.

Mooi moment om van alle onzekerheid te profiteren en tegen een fraaie korting in te stappen.
rationeel
0
Het is wel te hopen, dat de daling nu stopt. Sinds nov 2017 zaten we in een mooie up trend. Daar valt het aandeel dan uit...32,31 einde van de maand.
Volgende steun dan 32,17 het 50% retracement niveau.

yieldcurve
0
Ach, grote kans dat de dividendbelasting niet wordt afgeschaft en dat het fiscale regime voor REITS ongewijzigd blijft. Dan kunnen de koersdoelen van de ING weer omhoog.
junkyard
0
NSI is aardig actief in de zomermaanden, met de aankopen van twee goed gelegen grote kantoorpanden Lange Voorhout (Den Haag) en Motion Building (Amsterdam Sloterdijk), voor in totaal ruim 61 miljoen euro (+ transactiekosten). Er is waarde toe te voegen aan deze panden door verbouwingen en verhuringen, waarna het rendement (als dit lukt) ruim 7% zou moeten zijn, en meerwaarde wordt gecreëerd.

Ter financiering hiervan wordt het stock dividend gebruikt (100.000 aandelen a 37,44 = 3,74 miljoen) in combinatie met de (goedkope) kredietlijnen, en vinden er doorlopend verkopen plaats van de kleinere kantoren buiten de randstad:

www.vastgoedmarkt.nl/beleggingen/nieu...

www.vastgoedmarkt.nl/beleggingen/nieu...

Daarnaast zal in het tweede halfjaar voor 28,8 miljoen winkelcentrum Keizerslanden en een kantoor in Naarden worden geleverd.

NSI heeft afgelopen maand ook een aantal verhuringen gemeld:

www.vastgoedmarkt.nl/transacties/nieu...

www.vastgoedmarkt.nl/transacties/nieu...

www.vastgoedmarkt.nl/transacties/nieu...


Enkel positieve ontwikkelingen. Fundamenteel staat NSI er steeds beter voor, mede door aantrekkende economie. De vraag naar kwalitatief hoogwaardige kantoren zal nog verder aantrekken wanneer de kantoren in 2023 minimaal energielabel C moeten hebben, waarop NSI anticipeert:

www.ad.nl/binnenland/duizenden-bedrij...

De onzekerheid mbt fiscale regelgeving en paniekerige koersreactie biedt een mooie kans om positie te nemen tegen een leuke discount.
rationeel
0
junkyard
0
Dit betreft een klein kantoor op iets mindere lokatie, jaarhuur zal zo'n 200k zijn (100/m2). Dit kantoor past niet echt in de nieuwe strategie van NSI, daar is het te klein voor. Door deze verhuring zal het kantoor wel gemakkelijk te verkopen zijn. Kantoor aanhouden is nu ook prima.

Deze verhuring was overigens al begin juni bekend:

www.agathos-thuiszorg.nl/nieuws/lelie...

Vreemd dat NSI nu aanleiding ziet om deze kleine verhuring te publiceren.
green70
0
My only concern is HNK performance. On thursday technopolis will release q2 results and they can be used for comparison.
It is difficult to predict future tax schemes. I understand that they do not want to make exceptions in the implementation of withholding taxes. However there are solutions for that, ie in Greece reits are taxed with a flat percentage of their total asset base.
green70
0
In general, nsi is doing fine. Have a look at the coima res stock price, they have offices in milan. Amsterdam and Netherlands are well protected from italy's problems. If I am not mistaken nsi EPS are better than vastned that is a retail reit.
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NSI Meer »

Koers 37,900   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 37,300   Volume 27.127
Hoog 38,150   Gem. Volume 21.909
24-jun-19 17:35
label premium

NSI: Bezettingsgraad omhoog

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium