Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

NSI 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Het zit niet mee. Het aandeel beweegt op dit moment tussen de 34,60 en de 36,60.
Wachten tot de low is gezet, dan kan het aandeel weer omhoog, en hopelijk de weerstand 36,60 doorbreken.
Pierre1
0
Pierre1
0
Met de presentatie van de Nederlandse belastingplannen in het verschiet, is het slechtst mogelijke scenario dat ING voor ogen had het basisscenario geworden, nu beursgenoteerd onroerend goed belastbaar wordt via de vennootschapsbelasting.

Er is volgens de analisten nog slechts heel weinig tijd over om te lobbyen voor een speciaal regime voor zogenoemde real estate investment trusts (REIT) die Nederlands vastgoed bezitten en de politieke prioriteit hiervoor zal laag zijn.

"We menen dat de negatieve impact ingeprijsd moet worden", zo merkten de analisten van ING op in hun rapport. Eurocommercial Properties blijft volgens ING koopwaardig omdat het geen blootstelling heeft aan de nieuwe regelgeving. Het advies voor Wereldhave blijft Houden, omdat de koers al flink onder druk heeft gestaan.
junkyard
0
Als de historische verliezen van NSI over de afgelopen jaren kunnen worden meegenomen als (fiscaal) verlies compensatie, dan duurt het even voordat er vpb afgedragen dient te worden :)
green70
0
If a REIT is taxed as a non-REIT corporation then management could use depreciation-amortisation (for all assets) and move capital expenditures (capex) to operations cost (opex).
If historical losses decrease profits that's an extra gift.
In conclusion, they will be able to reduce the profits maintaining the current dividend, in this case part of the dividend may be considered as capital return.
Long term the dutch reit asset base will shrink and a future government will be forced to change the legislation again.
In the meanwhile, a lot of questions pop up: what happens if a german reit buys dutch properties, will it be taxed as a german reit in Germany for the income generated by the dutch properties? what happens with non-EU reits such as the canadian DreamGlobal that owns dutch properties?

Pierre1
0
In september weten we meer!

Vastgoedbeleggers dreigen dupe te worden van afschaffing dividendbelasting

Het ziet er somber uit voor beursgenoteerde vastgoedbedrijven. De kans dat ze een fikse belastingverhoging voor hun kiezen krijgen is groot. De tijd om daar via een lobby verandering in te brengen is beperkt, en is voor de politiek geen prioriteit, schrijven analisten van ING maandag in een rapport.
Rapport ING beursgenoteerd vastgoed.pdf

De belastingverhoging zal de inkomsten drukken van beursfondsen met veel Nederlands vastgoed. Om die reden verlaagt ING maandag het koopadvies van NSI, eigenaar van Nederlandse kantoren en van winkelbelegger Vastned. Omdat de koers al historisch laag staat handhaaft ING het 'hold advies' voor Wereldhave, dat onder meer Nederlandse winkelcentra heeft.
Het Nieuwe Kantoor, van NSI in centrum Rotterdam Westblaak, is een plek voor flexwerken.
Het Nieuwe Kantoor, van NSI in centrum Rotterdam Westblaak, is een plek voor flexwerken.Foto: Peter Hilz /HH
Dividendbelasting

De belastingverhoging is een direct uitvloeisel van het afschaffen van de dividendbelasting. Nu zijn vastgoedbeleggingsinstellingen (fbi's) nog gevrijwaard van belastingen als ze de volledige winst uitkeren aan beleggers, zoals beursgenoteerde vastgoedbedrijven doen. Het idee daarachter is dat de schatkist al profiteert via de dividendbelasting van 15% die beleggers betalen.

Nu de dividendbelasting wordt afgeschaft, dreigde beursgenoteerde vastgoed bedrijven helemaal geen belasting meer te hoeven afdragen. Om die reden moeten Nederlandse beleggingsinstellingen vanaf 2020 21% vennootschapsbelasting gaan betalen.
21%

Nederlandse beursgenoteerde vastgoedbedrijven, nu nog gevrijwaard van belasting, moeten naar verwachting in 2020 21% vennootschapsbelasting gaan betalen
'Ondoordacht'

Toen het kabinet de maatregel vorig jaar in het regeerakkoord aankondigde, schrokken vastgoedbeleggers, maar hoopten ze ook dat het na een lobby met een sisser zou aflopen. De maatregel werd als 'ondoordacht' bestempeld. Nederlands vastgoed zou immers wel heel onaantrekkelijk worden in vergelijking met anderen landen. In bijna alle Europese landen en de Verenigde Staten hoeven beursgenoteerde vastgoedbedrijven (zogeheten REITs) geen belasting te betalen als ze de winst uitkeren aan beleggers.

Voor niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsinstellingen lijken de gevolgen inderdaad mee te vallen omdat zij zich kunnen omvormen tot een andere juridische structuur waarbij de belastingdruk beperkt blijft. 'Het kan dus zo zijn beursgenoteerde vastgoedbedrijven straks hogere belastingen gaan betalen dan niet-beursgenoteerde vastgoedbedrijven' zei staatssecretaris Menno Snel recent. In september maakt hij de definitieve nieuwe belastingplannen bekend.

De kennis in de politiek en de wil om iets te doen voor de (nu nog) kleine beursgenoteerde vastgoedsector is beperkt en dat zal waarschijnlijk niet snel veranderen, schrijft ING. Onbekend maakt onbemind. Gezamenlijk hebben de beursfondsen niet meer dan €4 a €5 mrd aan Nederlands vastgoed.
Niet positief

‘'Het feit dat we nog steeds niet weten welke kant het opgaat, is natuurlijk niet positief'’

• Dirk Jan Lucas van NSI

'Het feit dat we nog steeds niet weten welke kant het opgaat, is natuurlijk niet positief' zegt ook Dirk Jan Lucas, hoofd investor relations van NSI. Dat bedrijf, met zo'n €1,2 mrd aan Nederlandse kantoren, zal het meeste last hebben van de belastingplannen volgens ING. Analisten van de bank verwachten dat de inkomsten wel met 10% tot 15% kunnen dalen.

Volgens Lucas zullen vooral de Nederlandse particuliere beleggers in NSI hierdoor hard geraakt worden. 'Zij krijgen netto straks minder dividend.' Nu betalen ze nog 15% dividendbelasting, maar dat kunnen ze in veel gevallen verrekenen.

Als de plannen doorgaan krijgt NSI ook minder toegang tot kapitaal. 'Een aantal grote beleggers mogen alleen in zogeheten REIT's investeren' zegt hij. Dat is NSI dan niet meer.
Voordelen

Kleine voordelen zijn er ook voor NSI. nu mogen ze alleen beleggen en geen ondernemende activiteiten ontplooien zoals het ontwikkelen van vastgoed voor derden. Ook mag NSI bijvoorbeeld geen vergaderruimtes in hun flexibele kantoren verhuren aan bedrijven die geen huurder zijn. 'Dat zou wel mogen als we belasting betalen. Maar liever blijven we natuurlijk een REIT of fbi.'
Lk-33
0
quote:

Pierre1 schreef op 3 jul 2018 om 09:58:


In september weten we meer!

Laat mij nu die 15% dividendbelasting gewoon betalen.. bij 0% wordt het ook een stuk lastiger om verdragen aan te gaan met andere landen dan bij 15%. Dan heb je nog wisselgeld. Ik snap er als NL belegger dus niet zoveel van.
rationeel
0
Aandeel is nu wel over sold. Moet ook niet verder zakken, want dan valt het uit de week up trend.
rationeel
0
Alles is ondoordacht. Ieder land zijn eigen fiscale systeem. Dat pas dus niet in het internationale karakter waarin aandelen zich bevinden.
Dit soort van belasting is gewoon niet meer toepasbaar in de huidige tijd.
Pierre1
0
Blijkbaar is de gifbeker nog niet leeg1 2 euro eraf binnen enkele dagen door het ING rapport. Diepe zucht.

NSI is nu wel oversold.

www.chartmill.com/stockcharts.php?tic...
Pierre1
0
Ook op de kantorenmarkt krimpt het aanbod snel

In de eerste zes maanden van dit jaar is er een derde meer vierkante meters kantoorruimte opgevuld. In de vier grote steden is de toename zelfs 49%. Met die snelle stijging van de vraag naar kantoren is er in een jaar tijd 1 miljoen m² aan aanbod verkocht of verhuurd. Dat meldt makelaarsorganisatie Dynamis in een donderdag verschenen rapport.
Kantoren bij Station Amsterdam Sloterdijk. Het donkere gebouw wordt het tijdelijk onderkomen van de Europese medicijnenautoriteit EMA.
Kantoren bij Station Amsterdam Sloterdijk. Het donkere gebouw wordt het tijdelijk onderkomen van de Europese medicijnenautoriteit EMA.Foto: Hollandse Hoogte

Vooral in de grote steden vertoont de markt tekenen van krapte en hebben gebruikers meer moeite met het vinden van geschikte ruimte. Het aanbod daalde in de vier groten steden (G4) met 20%. De regio Amsterdam (-25%), voorheen de grootste kantoormarkt, heeft nu minder aanbod beschikbaar dan Rotterdam, waar het aanbod 10% kleiner is. Er is in en rond de G4 nog 2,5 miljoen m² aan ruimte beschikbaar.
Start-ups

In de grote steden valt verder op dat er veel meer kleinere kantoren worden verhuurd. Dat komt volgens Dynamis aan het groeiende aantal nieuw opgerichte bedrijven. Dat lag in 2017 met 76.000 op het hoogste punt sinds 2009. In Amsterdam is 29% meer kantoorruimte gehuurd of gekocht, in Den Haag zelfs 59%.
Zuidas

Door de krapte stijgt de mediane huurprijs van kantoren. Die stijgt landelijk met 5%. De prijzen liggen aan de Amsterdamse Zuidas met €350 tot €450 per vierkante meter het hoogst. In centra van steden is de gemiddelde prijs €132 per m², op kantorenparken €117.

Opvallend is dat de stijgende vraag niet direct leidt tot de bouw van veel nieuwe kantoren. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 42% minder bouwvergunningen verleend dan een jaar eerder.
slei
0
Saai nu - misschien nog een tikkie naar beneden (€ 33 / € 34) en dan weer stijgen?
Bijlage:
rationeel
0
Het aandeel zit nu nog in de up trend en is oversold. Week grafiek.
Dan mag je verwachten dat de low gezet is, en dat het aandeel nu weer omhoog gaat.
Lange grafiek eerste steun 34,15.
rationeel
0
Hoofddorp 12, july 2018
ANNOUNCEMENT
Analyst call NSI preliminary results 19 July 2018

On 19 July 2018 NSI N.V. will publish its 2018 half year results before the market opens.


The management will hold an analyst call at 10am CET.
Pierre1
0
Een interview in het FD met Bartjan Zoetmulder, voorzitter van de Nederlandse Orde van Belastingsadviseurs, die de nodige kanttekeningen plaats bij het schrappen van dividendbelasting en de nadelige gevolgen voor vastgoedfondsen en pensioenfondsen. Nu de politiek nog om een uitzondering te maken voor de beursgenoteerde vastgoedfondsen.

Belastingadviseurs: kijk naar alternatieven bij afschaffen dividendbelasting
Beroepsorganisatie NOB vraagt aandacht voor neveneffecten van omstreden kabinetsplan.


Tegenover een aantrekkelijker vestigingsklimaat voor hoofdkantoren staan volgens Zoetmulder echter ook nadelen. Hij wijst erop dat vanuit de beursgenoteerde vastgoedfondsen kritiek klinkt. De vastgoedfondsen moeten nu belasting inhouden over het dividend dat zij uitkeren aan hun beleggers. In de kabinetsplannen gaan zij vennootschapsbelasting (vpb) betalen. Zo voorkomt het kabinet dat over winsten uit beleggingen in vastgoed helemaal geen belasting wordt geheven.
Minder eenduidig

Zoetmulder herkent de kritiek. De heffing van straks 21% vennootschapsbelasting gaat ten koste van de rendementen van de zogeheten fiscale beleggingsinstellingen (FBI's) in vastgoed, zegt de NOB-voorzitter. Daar zijn onder andere pensioenfondsen de dupe van. Die beleggen via deze instellingen en krijgen op dit moment de ingehouden dividendbelasting terug.

De Britten hebben beleggingsfondsen in vastgoed uitgezonderd bij de afschaffing van de dividendbelasting. Nederland kan dat volgens Zoetmulder ook doen in plaats van vennootschapsbelasting op te leggen. Dat maakt de afschaffing wel minder eenduidig.
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NSI Meer »

Koers 37,050   Verschil -0,05 (-0,13%)
Laag 37,000   Volume 5.753
Hoog 37,500   Gem. Volume 16.945
14-jun-19 17:35
label premium

NSI: Bezettingsgraad omhoog

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium