Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

NSI 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pierre1
0
Eindelijk, we hebben nog een aardige rit voor de boeg.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor NSI verhoogd van 36,00 naar 42,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analisten van de bank merkten op dat de leegstand in de belangrijkste markten van NSI snel afneemt en dat hierdoor ook de leegstand bij de vastgoedonderneming van 16 procent tot mogelijk uiteindelijk onder de 10 procent daalt, hetgeen kan zorgen voor een groei van de netto huurinkomsten met 10 procent.

Bovendien zullen de huren van opgeknapt vastgoed en secundair vastgoed op aantrekkelijke locaties volgens ING op korte termijn voor een opwaarts potentieel van 10 tot 20 procent zorgen. Verder bleken de analisten te spreken over de "solide" balans van NSI met een zogeheten loan to value van minder dan 40 procent en merkten zij op dat de resterende desinvesteringen inmiddels in de boeken zijn opgenomen tegen correcte prijzen. De "kers op de taart" zijn de omvangrijke projectontwikkelingen op middellange termijn, aldus de marktvorsers.

ING noemde het aandeel NSI aantrekkelijk gewaardeerd en verhoogde het koersdoel naar aanleiding van hogere huurniveaus en de positieve vooruitzichten voor de intrinsieke waarde. "NSI heeft zich opnieuw uitgevonden als een Nederlandse kantoorbeheerder en projectontwikkelaar in wording", aldus ING.
junkyard
0
NSI is hard op weg een vastgoed favoriet te worden, opmerkelijk genoeg geen last van de correctie gedurende afgelopen weken. NSI noteert op de hoogste koers van afgelopen jaren. De capital markets day van 7 november 2018 was vast een succes, de presentatie wekt vertrouwen.

Vandaag in FD:

fd.nl/beurs/1279526/het-zekerheidje-n...

Overigens niet erg leeswaardig, een aantal fouten in het artikel. Wereldhave en URW zijn niet langer te vergelijken met NSI, vanwege het verschil in vastgoed. Retail vastgoed is totaal uit de mode, helemaal het type retail vastgoed dat Wereldhave bezit (en NSI nog deels in portefeuille heeft). Als dan toch wordt vergeleken, dan klopt de tekst niet dat URW veel minder dividend uitkeert. Het dividend rendement op URW is een procentje hoger dan NSI (6,9% t.o.v. 5,9%).

Het aandeel wordt misschien iets teveel omhoog geprezen, noteert steeds strakker op boekwaarde, een signaal om even uit te stappen?
yieldcurve
0
Niet als je verwacht dat de NAV de komende jaren een aardige stijging zal laten zien. En dat verwacht ik. Bovendien krijg ik het idee dat er bij NSI met visie wordt geregeerd. Ik blijf dus nog maar eventjes zitten.
green70
0
There are mega trends that favor the Dutch office market, especially Amsterdam.
Brexit, brain drain in the southern EU countries, macroeconomics, see the difference among Coima Res (offices in Milan) and NSI. The Netherlands has very high English-proficiency, very stable political environment, positive demographics, Schiphol airport is well connected, therefore it is always a good candidate for the multinationals.
junkyard
0
Klopt allemaal, maar de grootste rit op de (randstad) kantoren markt is afgelopen jaren al gemaakt. Wie nu koopt, betaalt de hoofdprijs, lage aanvangs rendementen die alleen door lage rentestand en verlaagde risico perceptie kunnen worden verantwoord. De kantoren markt blijft grillig, als de economie hapert dan zijn de effecten direct zichtbaar, zeker door meer flexibele huren aan te gaan (HNK concept) en meer aan project ontwikkeling te doen.

De sterke leiding met goede focus en voorzichtige / realistische toon die wordt aangeslagen is voor mij reden een (gereduceerde) lange termijn positie aan te houden.
Pierre1
0
NSI heeft een extra aanloop nodig om de 37.00 grens te slechten. Inmiddels de 3e keer.
rationeel
0

Topman Bernd Stahli van vastgoedinvesteerder NSI treedt per 1 januari toe tot het bestuur van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN). Stahli krijgt de portefeuille kantoren onder zijn hoede.
rationeel
0
AMSTERDAM - Vastgoedinvesteerders NSI heeft een aantal nieuwe huurovereenkomsten afgesloten. Daarmee wist het zijn onlangs verbouwde pand HNK Amsterdam Schinkel binnen zes maanden volledig verhuurd te krijgen.
green70
0
If they couldn't rent this HNK it would be a real disaster.
I expect that they sign new leases in the other HNKs and therefore significantly improve their ratios.
rationeel
0
19-12-2018 16:50:54

NSI verhuurt Rotterdamse locatie aan BAM
(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft een kantoor- en bedrijfspand in Rotterdam voor tien jaar verhuurd aan BAM Services Nederland. Dat maakte het vastgoedbedrijf woensdag bekend, zonder financiële details te geven.

Het terrein aan de Vareseweg in de Spaanse Polder omvat ruim 3.000 vierkante meter kantoorruimte, 760 vierkante meter bedrijfsruimte, bijna 150 meter archiefruimte en een parkeerterrein.

Bouwbedrijf BAM had in de afgelopen maanden alvast een vergadercentrum toegevoegd aan het pand en zonnepanelen op de daken gelegd.

Door de verhuur aan BAM is het hele pand van NSI nu verhuurd.
yieldcurve
0
PRESS RELEASE


NSI successfully completes €270m in deal volume during 2018

NSI N.V. has had another successful year in its asset rotation strategy to become a focussed and
leading Dutch office investor. During the year 35 assets were sold for €121m, at a 2% premium to
book value. These disposals comprise 30 smaller office assets, four retail assets and one industrial
asset. As a result NSI has exited a further 16 cities in 2018.

A total of four office assets were acquired in Amsterdam (2), The Hague (1) and Utrecht (1) in 2018,
at a combined cost of €150m. NSI will as a result hold 95 assets at year-end 2018, with the focus
now predominantly on our 7 focus markets.

NSI will publish preliminary full year results 2018 on Tuesday, 29 January before the market open.
A conference call for analysts and investors will be held at 10am.

Anne de Jong, CIO of NSI comments: “We finished a similar press release like this one at the end
of 2017 with the comment ‘We look forward to 2018 being yet another active year’. It has been
indeed, as the above deal volume proves. We are pleased with the success of 2018, but there is
more to be done to further optimise the portfolio. We already have a number of smaller disposals
lined up for H1 2019 and we aim to continue the high pace of disposals in 2019.”


In ieder geval een goede zaak dat de desinvesteringen 2% boven boekwaarde zijn verkocht. Daar had niet iedereen rekening mee gehouden dacht ik. Misschien dat de meest lastig te verkopen panden nog in portefeuille zitten. Daar heb ik echter geen kijk op.
rationeel
0
CIO Anne de Jong stelde dat NSI ook in 2019 het "hoge tempo" van desinvesteringen wil doorvoeren. Volgens De Jong staan er al enkele kleine desinvesteringen klaar voor de eerste helft van 2019.
rationeel
0
HOOFDDORP - Vastgoedinvesteerder NSI is een overeenkomst aangegaan voor de verhuur van kantoorruimte aan Vasteland 100 in Rotterdam. Outdoor- en lifestylemerk Keen Europe Outdoor huurt circa 1027 vierkante meter aan kantoorruimte, 25 vierkante meter archiefruimte en 10 parkeerplaatsen.
junkyard
0
Het laatste kwartaal van 2018 is zeer succesvol, waarin is gerealiseerd:

* Aankoop Jacobsweerd voor 52,1 miljoen
* Verkopen van 3 winkelbezittingen en 17 kleinere kantoren ter hoogte van 82 miljoen (iets boven boekwaarde)
* Direct resultaat van +/- 11 miljoen

Per saldo is er dus ruim 40 miljoen cash ontvangen, wat de LTV (risico) naar jaareinde 2018 zal verlagen richting de 36%, een veilig niveau.

Door de vele verkopen in Q4 2018 is mooie voortgang geboekt in de portefeuille transformatie. Eind 2016 stond er voor 382 miljoen aan winkelbezittingen in portefeuille (41 bezittingen), hier is eind 2018 nog zo'n 130 miljoen van over (14 bezittingen). Er is voor ruim 250 miljoen aan retail verkocht, gemiddeld genomen ongeveer tegen boekwaarde.

De kantoren portefeuille is verbeterd. Veel kleinere panden op mindere lokaties zijn verkocht, gemiddeld genomen ook tegen boekwaarde, en ingeruild voor grotere panden op de goede lokaties.

Zeer mooie ontwikkelingen, vooral de vele verkopen tegen goede prijzen in 2018-Q4. De korting t.o.v. boekwaarde is hoog (bijna 15%), te hoog gegeven de hoge marktinteresse en huurgroei voor kantoren met goede ligging. Het dividend rendement is nu 6,5%, en bij normale ontwikkelingen zit hier rek in, NSI meldt hierover:

The positive momentum in the business provides considerable comfort to the EPRA EPS outlook so that it should be possible to keep the dividend at least stable for the coming years

Ofwel, een mooi koopje op dit koersniveau.
junkyard
0
Overigens vind ik deze verkoop wel opmerkelijk, in de directe omgeving heeft NSI dit jaar nog Bentinckhuis aangekocht:

www.vastgoedmarkt.nl/beleggingen/nieu...

Mogelijk dat dit pand aan de Parkstraat minder (kantoor) potentieel kent, en iets de klein is voor NSI.
yieldcurve
0
Wat mijn verbaast is dat NSI kennelijk in staat is om retail tegen min of meer de boekwaarde te verkopen, terwijl dit Wereldhave en Vastned in de verste verte niet lukt. Was is het geheim van NSI?
junkyard
1
NSI heeft de retail portefeuille flink afgewaardeerd in 2016 (-11,6%), waarschijnlijk ter voorbereiding op de verkoop. De NIY is in 2016 bijgesteld van 5,8% naar 6,4%. De NSI winkelbezittingen werden eind 2016 gewaardeerd op slechts 1400 euro per m2. Met zo'n yield en waardering per m2 is er genoeg marktinteresse.
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NSI Meer »

Koers 37,400   Verschil -0,10 (-0,27%)
Laag 37,000   Volume 20.642
Hoog 37,500   Gem. Volume 16.479
19-jun-19 17:39
label premium

NSI: Bezettingsgraad omhoog

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium