Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sligro 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
147 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. MotisIEX 23 juli 2018 20:40
  Hey Sjaakie!

  Met enige regelmaat zie ik posts van jou voorbijkomen met ongeveer, even denken, 0-komma-0 onderbouwing. Zou je niet eens wat kwalitatief betere posts plaatsen? Zo blijven het ook maar van die loze kreten zonder enige inhoud.

  Wordt een beetje irritant…

  Tenzij het je bedoeling is natuurlijk, dan vooral doorgaan en gewoon irritant blijven. Het staat je goed…

  Alvast bedankt hè Sjakie…
 2. forum rang 6 'd Aandelen 23 juli 2018 22:12
  quote:

  japio,o schreef op 23 juli 2018 17:28:


  [...]

  Naar mijn mening is het een verstandig besluit om niet lukraak €300 miljoen in projecten te steken met de hoop op een goed rendement.
  De koersdaling zal fors zijn, maar ik vermoed dat er ook wat shorters overmorgen moeten coveren.


  Het bestuur zal goed weten wat ze doen en vergeet niet ze hebben zelf zeer waarschijnlijk ook aandelen waar ze dividend over ontvangen ( dit laatste weet ik eigenlijk niet zeker, of ze ook dividend ontvangen).

  Ik reken op een koersdaling en heb op voorhand puts 44 en 45 september gekocht en kan de puts laten uitoefenen en met het geld dat ik dan ontvang weer aandelen terug te kopen, hoeft niet persé Sligro te zijn, er zijn meerdere fondsen die een goed dividend uitkeren.
  Maar buitenkansjes als deze zie je niet zoveel.

  Maar het is en blijft de beurs, het kan net zo goed anders lopen dan velen zouden verwachten, dat maakt beleggen zo leuk.
 3. Demenkovets 24 juli 2018 09:33
  Slot 43,70, dividend 7,57. Openingskoers ex-div 36,13. Oftewel min 17%.

  Allicht dat de koers richting de min 20 zou staan, daar hoef je geen beleggingsgoeroe voor te zijn. De grote vraag was of de koers helemaal down naar ex waarde zou gaan of op een iets ander niveau zou openen en wat het vervolg zou zijn. Opening lag al boven de ex waarde en in het eerste half uur zit er wat opwaartse druk op.

  Misschien geeft het juist wel lucht dat het superdividend nu uit de koers is.
 4. Demenkovets 24 juli 2018 09:44
  quote:

  japio,o schreef op 24 juli 2018 09:32:


  Ik ben bang dat ik toch te laag heb ingezet vanmorgen want de kooporder is niet uitgevoerd.
  Gedachte was om het superdividend om te zetten in 20% 'gratis' aandelen waardoor het rendement op mijn investering 20% hoger wordt.


  Dat is inderdaad de gok. Ik heb gister bij sluiten zo gerekend dat met aftrek dividend de koers al wel flink op de bodem zou liggen en er weinig ruimte meer was om echt nog verder omlaag te zakken. Als je kijkt naar de grafiek was er niet echt een volledige dividend runup naar de slotkoers van gisteren. Misschien met de opening van 46 euro nog, maar bij slot onder de 44 was er al heel wat lucht uit.

  Bij een oplopende koers op de dag voor ex dividend zie je nog wel geregeld dat de koers de volgende dag een extra tikje na opening ex-div krijgt. Nu was dat andersom, de koers dook gisteren al omlaag. Voor mij was dat het moment om in te stappen.

  Aangezien er geen bijzonder schokkende zaken rond het bedrijf spelen die bodemprijzen rechtvaardigen denk ik dat de komende week/weken de koers wel weer richting of zelfs over de 40 euro kan gaan doen en met het dividend van september in aantocht weer kan oplopen tot koersen van afgelopen week.

  Glazen bol modus weer uit.
 5. Demenkovets 24 juli 2018 10:09
  Als de hele markt in elkaar klettert loopt het natuurlijk anders, dan wordt elk aandeel mee omlaag gezogen. Dat is overmacht.

  Gevoelsmatig zeg ik dat low floaters (zoals Sligro ook) minder last van de 'dividend-aftrek' in de prijs hebben, of anders toch wel vrij makkelijk herstellen, dan stocks met overvloedige aandelen. Maar daar heb ik geen feitelijk onderzoek naar gedaan, dus kan er best naast zitten.

  Vandaag consolideren rond de 37 euro zou prima zijn en dan van daaruit als het superdividend verteerd is en verder achter ons ligt weer verder omhoog.
 6. Demenkovets 24 juli 2018 14:31
  quote:

  japio,o schreef op 24 juli 2018 09:32:


  Ik ben bang dat ik toch te laag heb ingezet vanmorgen want de kooporder is niet uitgevoerd.
  Gedachte was om het superdividend om te zetten in 20% 'gratis' aandelen waardoor het rendement op mijn investering 20% hoger wordt.


  Het kan nog, als hij nog staat. De koers wordt door een paar flinke dumps nog toch weer even onderuit geschopt.

  Poging om nog wat stoplossjes binnen te harken?
 7. forum rang 6 'd Aandelen 24 juli 2018 16:38
  Het is niet te hopen dat het super dividend echt een koekje van eigen deeg blijkt te zijn, Nico Inberg van de IEX Premium geeft een adviesverlaging af en acht Sigro pas bij € 32 - 34 weer koopwaardig en van de autonome groei van 0,1 % kan je niet echt vrolijk worden.
  Het eigen vermogen is gestegen maar dat is ook niet vreemd na het verkopen van Emté.

  Neem ik mijn eigen aankoopbedrag van € 44,45 en trek ik daar het dividend vanaf dan blijft er € 36,88 over.

  Zie onderstaande link van Nico Inberg:

  www.iex.nl/Premium/Adviezen/280940/Sl...

  Maar Nico Inberg zit er ook weleens naast, dus eerst de komende dagen kijken hoe het met Sligro Food gaat.
 8. Demenkovets 24 juli 2018 16:52
  Ik lees die adviezen van analisten eigenlijk nooit. Is vaak preken voor eigen parochie en hun glazen bol geeft net zoveel rook als de mijne.

  Als de koers op de ene dag zakt is het één en al verdoemenis en als de koers de volgende dag weer stijgt groeien de bomen weer in de hemel en worden koersdoelen weer grif opgeschroefd.

  Sec beschouwd was de koers tussen slot gisteren (43,70) en aftrek dividend (7,57) de hele dag ruim boven de theoretische koers ex dividend (36,13). Geen enkele keer heeft de koers lager gestaan, dus in feite was de hele dag groen. Het boekje ligt voor zover ik kan zien aan de biedkant ook steeds net wat voller.
147 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Sligro Food Group Meer »

Koers 13,260   Verschil +0,16 (+1,22%)
Laag 13,200   Volume 63.841
Hoog 13,660   Gem. Volume 70.591
26 mei 2020 13:29
label premium

Sligro: Verrassend

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over familiebedrijven

  25 januari 2018 16:24 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare