Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhave 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 ... 157 158 159 160 161 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kassa!
0
Aandeel dobbert voort.

Helft verkocht en vervangen door geschreven puts (okt 31) en op het restant calls geschreven (okt 32).
Businessmen
0
echt een moeizame aandeel het schiet voor geen meter op. Leuk al die dividends 1,5 % per kwartaal, maar elke kwartaal zakt het aandeel 3 % naar beneden.
Berkum5
0
Bij koers van 31,35 is het dividendrendement op jaarbasis 8%.
Tja, dan is de vraag waarom de koers blijft dalen.
Netto shortpositie 13,47%. Moet de koers echt nog veel lager?
hjs64
0
quote:

Berkum5 schreef op 2 aug 2018 om 16:49:


Bij koers van 31,35 is het dividendrendement op jaarbasis 8%.
Tja, dan is de vraag waarom de koers blijft dalen.
Netto shortpositie 13,47%. Moet de koers echt nog veel lager?

Zolang de afwaarderingen maar door blijven gaan, vrees ik van wel.
futaridomo
0
Economische Vluchteling
0
quote:

futaridomo schreef op 3 aug 2018 om 06:45:


hoop dit is de laatste kwartaal waar de vastgoeden worden afgeschreven.


Ga er maar van uit dat Frankrijk dit jaar nog wel met zo'n 8% wordt afgewaardeerd wat weer 1 euro aan waarde per aandeel is. De yield in Frankrijk is namelijk vrij laag. Daarna is de bodem denk ik wel in de buurt. Bovendien kunnen ze bijna 1 euro/ aandeel per jaar investeren in hun vastgoed, mede doordat het dividend verlaagd is. Eerst is dat natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat maar op den duur neem ik aan dat er zeker waarde gecreerd en behouden wordt.

Het is nu even vervelend om te blijven zitten als het pessimisme er af druipt, en er tussen de 10 en 13% aan aandelen short zit die tactisch bij zullen shorten bij laag volume om de koers laag te houden. Maar er zijn voldoende catalysten voor een aanzienlijke koersstijging, en er is al te veel slecht nieuws ingeprijsd.
J.Inv
0
En Van Herk is niet alleen voor wat dividend een belang op aan het bouwen lijkt me...
turbomania
0
Hoe je het wendt of keert, aandeelhouder zijn van Wereldhave blijft een drama. Een nieuwe low zal binnenkort wel weer gezet gaan worden.
junkyard
1
Door de lage waarderingsyield en problemen in Frankrijk is het aannemelijk dat hier meer afgeboekt zal worden, een 8% daling op 913,9 miljoen betekent een afboeking van 73,1 miljoen. Op 40,27 miljoen uitstaande aandelen is dit een afboeking van 1,82 euro per aandeel (meer dan 1 euro). Ik verwacht zelf dat de Franse panden nu minder waard zijn, stel 800 miljoen (= 2,82 euro afboeking per aandeel), gezien de slechte performance en lage waarderingsyield.

De NL en Finse winkelcentra zullen ook niet tegen boekwaarde verkocht kunnen worden, anders was het al weg.

Herfinanciering van de convertible in 2019 zal cruciaal zijn voor het toekomst van Wereldhave. Door de hoge LTV, veroorzaakt door doorlopende afboekingen, kan dit nu alleen door hybrid debt, wat aanmerkelijk duurder is dan de 1% die nu wordt betaald (en het resultaat vanaf 2019 zal verlagen). Hybrid debt verhoogt het risico van aandeelhouders op structurele basis. Alternatief is dat meer panden dan gepland worden verkocht, zodat de LTV normaliseert tot beneden de 40%. In dat geval zal het resultaat nog verder dalen vanaf 2019 (maar wel lager risico aandeelhouders)....


Berkum5
0
Ik ga ervan uit dat het verhaal van junkyard hierboven (grotendeels) correct is. De intrinsieke waarde van Wereldhave is ong. € 43,00. Volgens yunkyard volgt er nog een afboeking van ong. € 3 per aandeel. Daarna zou het beter moeten gaan, wat inhoudt dat er geen afboekingen meer plaats gaan vinden na 2019. Onzekere factor blijft de herfinanciering. Rente in Europa gaat tot en met 2019 niet verhoogd worden door de ECB (te lage inflatie). Dus de kans dat de herfinanciering goed gaat is aanzienlijk. Huren stabiliseren, dalen niet meer. Bezettingsgraad stijgt nog steeds een beetje. Mijn conclusie: koers kan tussen nu en 1 jaar naar € 36 - € 38.
De Jaap
0
Van Herk is geduldig, wanneer duidelijk is hoe het afloopt met de dividendbelasting zijn er twee mogelijkheden. Indien het blijft zoals het nu is kan de koers omhoog omdat het dividend riant is en er meestal teruggave via de belasting is van ingehouden dividendbelasting.
Indien de voorgestelde wet verandering doorgaat en de Reit status verloren gaat komt er mogelijk een gedwongen verkoop van het Nederland vastgoed. De boekwaarde is 25 % hoger dan de huidige koers en de verkoopprijs zal hooguit 10% onder de boekwaarde liggen. Mogelijk zal v Herk ook meebieden voor een deel.
Hoe dan ook zal de koers omhoog gaan als er duidelijkheid komt eind van dit jaar.
junkyard
0
quote:

De Jaap schreef op 6 aug 2018 om 19:56:


Graag verwijs ik naar een artikel met duidelijke uitleg over de opties voor de toekomst.
seekingalpha.com/article/4193596-were...


In het artikel wordt vergeten dat wanneer de werkelijke NAV 36,60 euro is (zoals door de auteur grofweg herberekend), er een aantal panden verkocht moeten worden om de LTV weer naar een acceptabel niveau te verlagen (< 40%). Als deze panden worden verkocht, dan verlaagt dit het directe resultaat, en is het dividend niet langer houdbaar.

Door de lage payout in 2018 blijft er geld over om te investeren, door een verwachte verlaging in direct resultaat (door verkopen, dure herfinanciering convertible in 2019, verdere huurkrimp) zal bij een gelijk dividend de payout ratio oplopen (minder beschikbaar voor investeringen), en zal over een jaar of 3 het dividend opnieuw onder druk komen te staan.

Alles staat met het tonen van verbetering in prestaties, wanneer dit niet volgt dan blijven de vastgoedwaarden zakken, en dan zijn de panden ook moeilijk te verkopen. Hier sorteren de shorters alvast op voor, er is geen vertrouwen in de stabiliteit van het vastgoed / management, en beschouwen Wereldhave niet toekomstbestendig.
FreedomFighter
0
quote:

De Jaap schreef op 6 aug 2018 om 19:56:


Graag verwijs ik naar een artikel met duidelijke uitleg over de opties voor de toekomst.
seekingalpha.com/article/4193596-were...Erg helder en objectief artikel, vrij van arrogantie. Plezier om te lezen.

Auteur geeft voor het eerst ook een aanzet voor een oplossing voor het VPB-verhaal.
De Jaap
1
Als het werkelijk tot gedwongen verkoop van Nederlands vastgoed komt door verlies van de Reit status is dit ook bij Vastned van toepassing. WHV kan wat schulden verminderen en een superdividend uitkeren. Voor beide partijen is het probleem dat ze te klein worden. Een fusie is dan een van de mogelijkheden. Zou daarom v Herk in beide partijen een aanmerkelijk belang hebben? Anbeek gaf al aan samenwerking niet uit te sluiten.
futaridomo
0
Van Herk heeft ook positie in ECP. Beiden bedrijven concentreren in winkel centra, denk daar synergie kunt uithalen. Als die twee samen gaan, dan heeft de nieuwe bedrijf weinig last van NL REIT issue.
hjs64
0
Ik zie geen enkele mogelijkheid voor synergie, oke je kunt een paar man personeel eruit knikkeren, maar dat zet geen zoden aan de dijk.
De Jaap
0
Het opheffen van een beursnotering zet wel zoden aan de dijk. Geeft een betere financiële positie en daardoor weer goedkopere nieuwe financiering met lagere rente.
FreedomFighter
0
Die ene miljoen besparing op listing-kosten weegt niet in de verte op tegen de nadelen.

Betere financiële positie voor Wereldhave en slechtere voor Vastned. Dus het begint al met het uitonderhandelen van de nadelen voor Vastned.

Verder bestaat er geen statistische relatie tussen de omvang van een bedrijf en de winstgevendheid.

Winstgevendheid komt van managementfocus. Wereldhave en Vastned hebben beide meer dan 5 jaar geleden een totaal andere strategie gekozen. WHA convenience shopping, wat nu uitgroeit tot recreatie en dienstverlening. Vastned high streets en sterke wereldmerken. Vastned laagintensief locaties aanbieden, WHA intensief en creatief management van de centra.

De verschillende locaties, het klantenbestand, het beheer en de logica achter de aansturing zijn dus al een conflictbron.

Bij een fusie komt alle focus te liggen op de fusie en daarna op het afstoten van alles wat niet-synergetisch is.

Dat is bijna de hele portefeuille.

Fusie voegt alleen waarde toe als je een beursgenoteerd bedrijf uitsluitend vanuit de financieringshoek bekijkt. Dat is hoe sommige aandeelhouders er naar kijken voor wie het runnen van een bedrijf buiten hun belevingswereld ligt.

Dat is maar één aspect van het runnen van een bedrijf.

Een vastgoedbeheerder is vooral een management- en marketing-bedrijf en die aspecten liggen bij Vastned en WHA totaal anders.


FreedomFighter
0
Ik denk overigens dat het 3 minuten kost om met Google een lijst van een paar honderd mislukte fusies en overnames te vinden.

Maar denk alleen even aan Air France en KLM.
3.205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 ... 157 158 159 160 161 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Wereldhave Meer »

Koers 22,320   Verschil +0,14 (+0,63%)
Laag 22,120   Volume 139.630
Hoog 22,380   Gem. Volume 177.698
19-jul-19 17:39
label premium

Wereldhave vindt nieuwe CEO

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium