Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Flow Traders 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7.074 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 354 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 januari 2018 10:09
  Dit wordt een rampenverhaal voor Flow, want de omzetten in ETF's zullen ongetwijfeld gaan dalen:
  -------------------------------------------------------------
  Niet beschikbare producten

  Een aantal (buitenlandse) producten zullen per 1 januari 2018 (tijdelijk) niet meer beschikbaar zijn om aan te kopen door de nieuwe PRIIPS wetgeving. Het houden of verkopen blijft wel mogelijk. Het betreft een selectie van verschillende producten zoals ETF’s, derivaten en hefboomproducten. De nieuwe regelgeving verplicht uitgevende instellingen documentatie beschikbaar te stellen aan beleggers.

  De wetgever heeft voor Nederlandse beleggers besloten dat deze documentatie in een andere taal dan de Nederlandse niet toereikend is. Veel buitenlandse uitgevende instellingen kiezen bij het opstellen van deze documentatie voor de Engelse taal.

  Het gevolg is dat betreffende producten niet meer beschikbaar zijn om (bij) te kopen totdat de uitgevende instelling de producten ook in het Nederlands beschikbaar heeft.

  Indien u vanaf 1 januari 2018 een dergelijk product bezit, dan kunt u deze nog wel aanhouden of verkopen.

  Waarom zijn er buitenlandse ETF’s en derivaten vanaf 02-01-18 (tijdelijk) niet meer beschikbaar?

  De nieuwe Europese wetgeving MiFID II verplicht uitgevende instellingen om ETF’s en derivaten te voorzien van documentatie in de taal van de koper. Dit om de koper beter te beschermen en informeren. Echter kiezen veel buitenlandse uitgevende instellingen ervoor om deze documentatie in het Engels op te stellen. De betreffende producten zullen vanaf 2 januari 2018 niet meer te koop zijn op ons platform, tot de documentatie in het Nederlands beschikbaar is.

  Indien u meer wilt lezen over deze wetgeving dan kan dat hier:
  www.afm.nl/nl-nl/professionals/onderw...

  Op welke producten heeft dit effect?

  Het betreft een selectie van buitenlandse ETF’s en derivaten waar geen documentatie in het Nederlands van wordt verstrekt. U kunt hierbij denken aan Amerikaanse ETF’s van bijvoorbeeld Vanguard en iShares.

  Hoelang gaat dit duren?

  Dit is verschillend per product, en puur afhankelijk van de uitgevende instellingen. Zodra er documentatie in het Nederlands beschikbaar is, zullen de producten weer te kopen zijn op ons platform.

  Kan ik de producten nog wel aanhouden of verkopen?

  De wijziging maakt het niet langer mogelijk om deze producten te kopen op ons platform. Het aanhouden en verkopen hiervan zal onveranderd blijven werken, en dus mogelijk blijven.

  Kan ik deze ETF’s en derivaten bij andere partijen nog verkrijgen?

  Aangezien dit een gevolg is van een wijziging in Europese wetgeving zijn alle verstrekkende partijen in Europa gebonden aan deze eis. Voor u als Nederlandse klant zullen alle Nederlandse brokers de producten pas weer kunnen aanbieden als de documentatie in het Nederlands beschikbaar is.
 2. trq786 2 januari 2018 12:48
  ZR negeren. Hij is niet 100 en zit vol met afgunst en wrok jegens FT. Waar het vandaan komt is voor mij een raadsel, maar het boeit me ook verder niet. Gewoon laten lullen die depressieve psycho.

  Voor de rest natuurlijk iedereen een goed 2018 gewenst. Dit jaar gaat het worden voor FT. Weg met lage rentes, China staat op instorten en natuurlijk hebben we altijd nog een gek in Amerika die de markten hoogspersoonlijk kan opschudden. Allemaal goed voor een hoge VIX en dus hoge omzet.

  En dan heb ik niet gesproken over het groeiende marktaandeel van FT en alle gaande ontwikkelingen om FT nog groter en winstgevender te maken.
 3. Picton 2 januari 2018 14:04
  Eén van mijn goede voornemens voor 2018 is wat positiever tegen dingen aan kijken, en ik denk dus dat Flow het niet veel slechter kan doen dan het afgelopen jaar.(Alleen een lagere winst)
  Als het bericht komt dat ze makkelijk aan de kapitaal eisen kunnen voldoen en MiFID II is geïmplementeerd samen met het aankomend dividend van 0.80 euro (toch +/- 4% op deze koers) Dan zie ik het allemaal weer zeer zonnig in;)
 4. Picton 2 januari 2018 15:06
  quote:

  piethein1994 schreef op 2 januari 2018 14:53:


  Winst is misschien 0,80. Dan is dividend 0,60. Alle FT aandeelhouders succes gewenst. Ik sta nog steeds langs de zijlijn.


  De eerste negen maanden heeft geresulteerd in een winst per aandeel van € 0,68 in vergelijking met € 1,44 in dezelfde periode van 2016. Indien deze relatieve performance zich zou voortzetten in Q4 2017, zou voor geheel 2017 een winst per aandeel van € 0,94 in beeld komen. Uitgaande van eerdergenoemde pay-out ratio van tenminste 75% van de netto winst zou het dividend alsdan op € 0,80 per aandeel uitkomen.

  Bron; Add Value
7.074 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 354 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Flow Traders Meer »

Koers 31,060   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 30,900   Volume 158.878
Hoog 31,300   Gem. Volume 659.369
26 mei 2020 17:36
label premium

Flow Traders: Schot in de roos

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare