Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Avantium 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
716 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Go4profit
0
Samenwerkingsverband nog niet 100% zeker van de baan.
Wellicht zet BASF voor ons onbekende reden het Avantium bestuur onder druk om er uiteindelijk een slaatje uit te slaan.
Speculatief kopen in de range 3,80-3,90 lijkt mij kansrijk en misschien in niet al te lange tijd met 10% of iets meer winst te verzilveren.
Uiteraard dat alles hier boven op eigen risico te handelen !
awater
0
Voordat iedereen weer allerlei berichten gaat posten over de koers vraag ik aandacht voor de artikelen van Vogelspotter van 28/4 13.23 en 13.25. Die had ik niet gezien toen ik schreef over de AVA op 21/5 10.08. Ik had dan wel wat kritischer geweest richting CEO van Aken. Met name dat Vogelspotter al aangaf dat het 2023/2024 zou gaan worden. Dit is bij de AVA niet gezegd!!!!!!!!!!!!
Ik denk dat de nadruk die in de AVA gelegd werd op het tiental andere onderzoeken en de mogelijkheden daarvan nu voor mij in een ander licht komen t staan. Nog steeds voor mij een vraag hoeveel van de subsidie voor ANtwerpen al betaald is aan Avantium. Van belang als het bedrijf nog enkele jaren een cashburn houdt
rene66
0
Ik denk dat Avantium gewoon veel te vroeg naar de beurs is gegaan. Ik las het interview in het FD ook van de week. Ze hadden moeten wachten tot ze een stuk verder waren met de ontwikkeling. Maar het probleem was dat ze voor de ontwikkeling weer geld nodig hadden.

Ik zou er niet van staan te kijken dat ze vroeg of laat van de beurs worden gehaald, als er tenminste iemand is die het wil kopen. Dit in verband met de onzekerheid. In het andere geval zie ik de koers nog veel verder naar beneden gaan de komende jaren. Het geld raakt op en dan worden er weer nieuwe aandelen uitgegeven of wellicht is het gewoon einde oefening.

Het is jammer dat ze tegenslag na tegenslag hebben gehad met de ontwikkeling. Iets op keuken schaal kan goed werken, een tweede opschaling ook, maar bij de derde slag lukt het dus helaas niet en zelf lijken ze er ook niet meer in te geloven, tenminste dat lees ik uit het stukje in het FD.

Als het gelukt was, was het mooi bedrijf geweest en een mooie belegging. Ik wens ze in ieder geval wel succes want ik denk dat ze dat nodig hebben. De banken die Avantium naar de beurs hebben gebracht, waaronder ING moeten zouden eigenlijk zelf Avantium van de beurs moet halen voor een nette prijs.
Tilburg013
0
Haha wat een onzin wordt hier toch weer allemaal geschreven. Dat ieder doet waar hij/zij vertrouwen in heeft is prima maar wat een aannames worden er weer gedaan....

Persoonlijk bijgekocht, zal een lange rit worden maar zal voor mij het nieuwe Accsys worden dat na een traject van jaren eindelijk winstgevend gaat worden en dan kan het snel, hard gaan.
DeZwarteRidder
0
quote:

Tilburg013 schreef op 15 okt 2018 om 12:59:


Haha wat een onzin wordt hier toch weer allemaal geschreven. Dat ieder doet waar hij/zij vertrouwen in heeft is prima maar wat een aannames worden er weer gedaan....

Persoonlijk bijgekocht, zal een lange rit worden maar zal voor mij het nieuwe Accsys worden dat na een traject van jaren eindelijk winstgevend gaat worden en dan kan het snel, hard gaan.

De koers van Accsys is ca 99% gedaald sinds de beursintro en dat zal met Avantium ook gebeuren.
Alleen de katalysator-afdeling zal overleven.

Het is heel dom om nu deze aandelen te kopen.
Gold-finder
0
Wat is de kwaliteit in dit draadje slecht zeg. Welke idioot denkt nou dat als BASF zich terug trekt dit goed is voor Avantium omdat ze dan zelf volledig eigenschap hebben?

Echt hoor, stop met beleggen. Dit is gewoon kut nieuws en ik ben gewoon me investering in Avantium waarschijnlijk kwijt (wat ik kocht bij de IPO @11-12?).

Ga aub niet bijkopen, maar stop gewoon 99% van je geld in pepsi-aandelen, unilever of BASF. Avantium was altijd al een gok aandeel en maak er niet iets ander van. Bij mij was Avantium maar 1.5% van me belegd vermogen.

Als je steeds gaat bijkopen ga je steeds dieper in zee met een mogelijk foute beslissing.
Tilburg013
0
Avantium zal +/- nog 85/88 mio in kas hebben momenteel, dan zouden de andere divisies/patenten en technologieën maar een kleine 15/20 mio waard zijn en dat vind ik een koopje.

@ Zwarte ridder, toch sta ik na het steeds bijkopen van Accsys op een + van 30% en de koers begint nu pas te lopen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Tilburg013 schreef op 15 okt 2018 om 13:35:


Avantium zal +/- nog 85/88 mio in kas hebben momenteel, dan zouden de andere divisies/patenten en technologieën maar een kleine 15/20 mio waard zijn en dat vind ik een koopje.

@ Zwarte ridder, toch sta ik na het steeds bijkopen van Accsys op een + van 30% en de koers begint nu pas te lopen.

Accsys is een waardeloos aandeel omdat ze nog steeds geen winst maken en wellicht zullen ze helemaal nooit winst gaan maken.
awater
0
Omdat Avantium geen bericht geeft over 3e kwartaal moet tot maart 2019 gewacht worden voor meer info. Geen opsteker voor de koersvorming tot die tijd.
De opa van Juul
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 okt 2018 om 13:52:


[...]
Accsys is een waardeloos aandeel omdat ze nog steeds geen winst maken en wellicht zullen ze helemaal nooit winst gaan maken.


Bedankt voor de tip net een behoorlijke pluk gekocht, gaat me weer het nodige opbrengen net als door je andere adviezen
voda
2
Plannen bioplastic fabriek Basf-Avantium lopen spaak

De samenwerking tussen het Nederlandse biotechnologiebedrijf Avantium AVTX€3,92-18,25% en het Duitse Basf staat op springen, wat de bouw van een fabriek voor bioplastic in Antwerpen in gevaar brengt. Avantium heeft maandag gemeld dat er strubbelingen zijn in de gezamenlijke joint venture achter die fabriek. Beleggers reageren geschrokken, de koers van het aandeel Avantium daalt zo'n 18%.

Analisten gaan ervan uit dat het einde verhaal is voor de joint venture tussen Basf en Avantium en dat het Nederlandse bedrijf op zoek gaat naar een nieuwe partner. Volgens een analist van ING in zijn maandag gepubliceerd rapport 'creëert deze optie de meeste waarde. Maar het zou onbetamelijk zijn nu het nu met nieuwe partners aan te leggen, voordat de scheiding met Basf een feit is'.
Avantium zelf spreekt van nog lopend overleg om 'de mogelijkheden te bespreken voor een oplossing over dit meningsverschil'. Basf bevestigt het overleg en dat 'het resultaat daarvan open is'. 'In de tussentijd wordt de joint venture zoals tot nu toe het geval was voortgezet.'
De samenwerking met Basf is cruciaal voor het Amsterdamse bedrijf. 'Deze eerste fabriek moet de markt voor bioplastic openbreken', zei ceo Tom van Aken in maart 2016 toen de joint venture, Synvina, werd gepresenteerd.

Tom van Aken AvantiumFoto: HH/Olivier Middendorp

Uitstel fabriek
De bouw van de fabriek in Antwerpen - goed voor een investering van €250 mln à €300 mln - zou dit jaar beginnen, maar is met twee à drie jaar uitgesteld tot 2023 of 2024. Dit had te maken met technische problemen.
In Geleen produceert Avantium bij wijze van proef nu al de grondstof voor het bioplastic (pef). Per jaar gaat het om 20.000 kilo, waar dat in Antwerpen jaarlijks 50.000 ton moet worden. De fabriek in België moet ook het fabricageproces tonen aan geïnteresseerde partijen die er een licentie op willen nemen.

Criteria
Basf heeft Avantium onlangs laten weten dat het de samenwerking mag opzeggen als Synvina per 5 december niet aan de investeringscriteria voldoet voor de bouw van de fabriek, zo meldt Avantium. Dit zou volgens Basf in het vierde kwartaal bepaald moeten worden. Het Duitse concern zou daarbij verwijzen naar de oorspronkelijke overeenkomst. Basf is voor 51% eigenaar van Synvina en Avantium voor 49%.

Bij de presentatie van de samenwerking met Basf in 2016 benadrukte cfo Frank Roerink van Avantium de haast die er geboden was bij de bouw van de fabriek. 'We hebben als Avantium een voorsprong. Het is zaak met de keuze voor Basf als partner onze technische voorsprong te behouden'.

Beursgang
Avantium haalde ook geld op via een beursintroductie in maart 2017. Het aandeel Avantium dat vorig jaar maart tegen €11 geïntroduceerd werd, verloor al flink toen in januari de vertraging moest worden gemeld. Het aandeel noteert inmiddels rond de €4.
De fabriek van Synvina moet op het Basf-terrein in Antwerpen worden gebouwd. Basf heeft de ervaring met het opbouwen en produceren via grootschalige chemische processen. Avantium, een spin-off van Shell, zou onder meer het intellectuele eigendom rond de technologische processen inbrengen.

'Verrast door Basf'
Avantium is 'verrast over de stellingname van Basf', meldt het bedrijf maandag in een persbericht. 'Het overviel me, absoluut', zegt Tom van Aken in een mondelinge toelichting op het persbericht van maandag. Avantium zegt dat het in januari met Basf in Synvina overeengekomen uitstel van de bouw van de fabriek impliceert dat ook de evaluatie waarop Basf doelt op een later tijdstip zou komen te vallen.

Ceo Van Aken van Avantium zegt dat Synvina 'voorloopt op het schema' bij het oplossen van de technische problemen die noopten tot het uitstel van de bouw van de fabriek. Hij zegt dat het vertrouwen in de technologie om de grondstof voor bioplastic te maken alleen maar groter is geworden. 'We zijn vastbesloten de commercialisatie van FDCA (furaandicarbonzuur) en pef voort te zetten - met of zonder Basf', aldus Van Aken.

Alternatief voor pet
FDCA wordt gemaakt van fructose uit rietsuiker, maïs en tarwe. Pef is het vervolgproduct op basis van FDCA en andere grondstoffen. Het plastic dat hieruit gemaakt kan worden zou ter vervanging zijn van pet (polyethyleenfuranoaat), dat wordt gemaakt op basis van olie. Volgens Avantium is zijn bioplastic superieur en geschikt voor onder meer voedsel- en drankenindustrie, de automobielsector en voor tapijten en textiel.

De twee partijen overleggen nu over 'de mogelijkheden voor een vriendelijke oplossing', aldus Van Aken maandag. Zou Basf opstappen uit de joint venture, dan 'keren het intellectueel eigendom, de mensen, de activa en de technologie voor de productie van FDCA en pef terug naar Avantium. Daarmee kan het bedrijf op zoek naar alternatieve routes om de technologie commercieel uit te baten.'

Technisch probleem
De vertraging van de bouw van de Belgische fabriek houdt volgens Avantium-cto Gert-Jan Gruter onlangs in een gesprek met het FD verband met de zuiveringstechniek in het productieproces van FDCA. Dat ging niet volcontinu. 'Dat proces moet in de nieuw te bouwen demonstratiefabriek wel volcontinu draaien om aan te tonen dat het proces van volcontinu-filtratie werkt.' Daarvoor was volgens hem 'extra engineering en design nodig in de pilotinstallatie in Geleen.'

Hans Verbraeken

fd.nl/beurs/1273974/plannen-voor-biop...
Go4profit
0
quote:

Penge_miner schreef op 15 okt 2018 om 12:21:


Samenwerkingsverband nog niet 100% zeker van de baan.
Wellicht zet BASF voor ons onbekende reden het Avantium bestuur onder druk om er uiteindelijk een slaatje uit te slaan.
Speculatief kopen in de range 3,80-3,90 lijkt mij kansrijk en misschien in niet al te lange tijd met 10% of iets meer winst te verzilveren.
Uiteraard dat alles hier boven op eigen risico te handelen !

Mijn battle-slag in de aangegeven range.
Go4profit
0
In het hevigst van de battle en in de bodem van de range kansen genoeg om in te slaan van 3,80 t/m 3,83.
Zie jullie weer als de storm over is :-)
DerksVisie
0
Tja deze hele beursgang was een zware misleiding van het management. Iedereen werd ervan overtuigd dat de bouw van de fabriek ieder moment kon beginnen, en er slechts kleine opstartproblemen werden verwacht. Maar nog geen 3 maanden na de beursgang wordt het hele project al 3 jaar vertraagd. Mij ga je niet vertellen dat dit niet allang duidelijk was tijdens de voorbereiding van de ipo.

Goed de zittende aandeelhouders dachten dan maar 3 jaar wachten (wat al een eeuwigheid is in Beleggersland) Werden nog even lekker gemaakt met een nieuwe proeffabriek voor een Side-Project. Maar toen was natuurlijk ook allang weer duidelijk dat er een onenigheid met BASF is.

2 keer zijn we misleid, eigenlijk zelfs drie keer want ze hebben ook nog eens misbruik gemaakt van de interesse voor duurzaamheid. Want een bedrijf dat alleen maar katalysatoren ontwikkeld hoe duurzaam is dat nu eigenlijk?

[verwijderd]
0
quote:

DerksVisie schreef op 15 okt 2018 om 20:03:


Tja deze hele beursgang was een zware misleiding van het management. Iedereen werd ervan overtuigd dat de bouw van de fabriek ieder moment kon beginnen, en er slechts kleine opstartproblemen werden verwacht. Maar nog geen 3 maanden na de beursgang wordt het hele project al 3 jaar vertraagd. Mij ga je niet vertellen dat dit niet allang duidelijk was tijdens de voorbereiding van de ipo.

Goed de zittende aandeelhouders dachten dan maar 3 jaar wachten (wat al een eeuwigheid is in Beleggersland) Werden nog even lekker gemaakt met een nieuwe proeffabriek voor een Side-Project. Maar toen was natuurlijk ook allang weer duidelijk dat er een onenigheid met BASF is.

2 keer zijn we misleid, eigenlijk zelfs drie keer want ze hebben ook nog eens misbruik gemaakt van de interesse voor duurzaamheid. Want een bedrijf dat alleen maar katalysatoren ontwikkeld hoe duurzaam is dat nu eigenlijk?
Zou je hiermee ('aantoonbare misleiding') als belegger iets kunnen richting VEB? Zit er namelijk ook in, gelukkig niet met heel veel aandelen.

(hoop dat de post niet wordt verwijderd door moderator)
rene66
0
quote:

Ouwe_Jongens_Krentenbaard schreef op 15 okt 2018 om 20:33:


[...]

Zou je hiermee ('aantoonbare misleiding') als belegger iets kunnen richting VEB? Zit er namelijk ook in, gelukkig niet met heel veel aandelen.

(hoop dat de post niet wordt verwijderd door moderator)
De prospectus van de beursgang is altijd dermate gemaakt dat alle risico's of mogelijke risico's zijn beschreven. Met andere woorden ze zetten er een batterij juristen op die alles maar dan ook alles op papier zetten om elke mogelijke aansprakelijkheid van zich af te kunnen schuiven. Je krijgt als het ware garantie tot de voordeur.

Zoals ik eerder heb aangegeven vandaag moet de ING en ook de andere banken die betrokken zijn bij deze beursgang, zich enorm schamen en zouden uit fatsoen beleggers moeten uitkopen. Maar fatsoen en banken, die twee woorden lijken niet helemaal bij elkaar te horen.

In mijn beleving kan je bij dit aandeel wel spreken van pure misleiding.
Jan Willem
0
Mensen toch, de onenigheid die we nu met BASF hebben zijn waarschijnlijk gewoon ontstaan door slecht ingewerkt personeel, die de wijzigingen omtrent Synvina niet goed verwerkt hebben . Naast de enorme schade die nu ontstaan is, kan er nog steeds een betere en nauwere samenwerking gaan komen dan ooit daarvoor.
716 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Avantium Meer »

Koers 2,490   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 2,480   Volume 8.262
Hoog 2,570   Gem. Volume 19.304
17-okt-19 15:52
label premium

Avantium pakt uit met afbreekbare bierflesjes

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium