Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wessanen 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beursspeculant
0
quote:

Joris Driepinter schreef op 23 november 2018 16:34:


Ik verbaas me toch elke keer weer over de ongefundeerde zure complottheorieën die er worden uitgekotst op het forum. Dit soort bewegingen horen gewoon bij de beurs en helemaal bij small caps, laat staan small caps in heftig vaarwater. (Rustig vaarwater heeft overigens ook nog nooit een goede kapitein voortgebracht, maar dat terzijde.) Beleggen is een lange termijn spelletje. Tien/twintig jaar hebben we het dan over. Op z'n minst. En dan kan u best met een gedeelte van uw portefeuille, lokale vallende small cap mesjes proberen op te vangen. Maar ga dan niet al binnen een paar maanden lopen janken als er (weer) een keertje tien procent vanaf gaat op een dag. Laat staan op een dalende beurs. Als men niet tegen zulke bewegingen kan, moet men helemaal niet beleggen en al helemaal geen vallende small cap mesjes proberen op te vangen!? Bovendien zouden echte overtuigde value stockpickers juist blij zijn met een daling en bijkopen. Als je dat niet bent, ben je misschien beter af met dividend betalende large caps met een lage beta. Anders wordt het wellicht tijd voor een gesprekje met de spiegel en/of je te verdiepen in het verschil tussen speculeren en beleggen. Maar goed, dit alles is slechts mijn bescheiden mening. Ik wens u allen niets dan voorspoed.


Zo ongefundeerd hoeven die theorieën niet te zijn want shorters zijn/waren wel degelijk aan de bal afgelopen dagen shortsell.nl/short/Wessanen/all Het belerende toontje had in mijn ogen dus iets minder gekund. Desondanks wens ik u ook veel voorspoed
Japio_
0
Rotel74
1
Er wordt de hele dag behoorlijk en in grote aantallen(xk) gekocht...........
zeer bijzonder....iets aanstaande??
Broer Konijn
0
quote:

Goldcity schreef op 23 november 2018 19:10:


[...]

Herstel: gewoon omdat de Berenberg boys hun rapport al maandag onder relaties hebben verspreid.


Anne Patrice van Berenberg is een dame.
Goldcity
0
@broer Ha ha okay!
Maar kom maar op met dat bod! Flink de grond instappen, iedereen huilen en dan voor een prikkie oppikken, zou dat scenario hier ook spelen dan.
Broer Konijn
0
quote:

Goldcity schreef op 27 november 2018 19:42:


@broer Ha ha okay!
Maar kom maar op met dat bod! Flink de grond instappen, iedereen huilen en dan voor een prikkie oppikken, zou dat scenario hier ook spelen dan.


Nee, denk het niet. Vergeet niet dat het management zelf verantwoordelijk is voor deze koersval.
In Duitsland hebben ze enkele jaren terug ook zo geblunderd.
Enige hoopvolle is dat ze de business daar toen weer aan de praat kregen.
Hopelijk lukt dat weer.

Daily SMA rond de €9,70 www.nicoprbakker.nl/chart-service/sma...
Broer Konijn
0
Nico Bakker in de Chart Navigator:

Wessanen - Dubbele bodem
In de felle downtrend is verbetering van
de technische conditie zichtbaar dankzij
de dubbele bodemformatie op 8+. U weet,
een dubbele bodem valt in de categorie
omkeerpatronen, maar om de trend te keren
moet er wel wat meer gebeuren. Eerst
maar eens bezien of de tussenliggende
top op 10,42 gepasseerd kan worden om
vervolgens op te stomen naar de Fibo zone
op 12+ tot krap 15. Voldoende beren op de
weg voordat het tij echt kan keren. Voor nu
bezien of de bulls kunnen standhouden.
Conditie: Down.
Coaching: de dubbele bodemformatie
rechtvaardigt het innemen van bescheiden
koopposities.

www.bnpparibasmarkets.nl/globalassets...
Rotel74
0
ABM Financial News - 08:46
(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft dinsdag Ahold Delhaize en Wessanen op de favorietenlijst gezet, ten koste van Corbion en Sligro Food Group.

De favorietenlijst van Kepler, waar ook Ahold Delhaize op staat, biedt een gemiddeld opwaarts potentieel van dertig procent.

Analisten van Kepler merkten op dat aandelen gerelateerd aan consumptiegoederen in het afgelopen kwartaal beter hebben gepresteerd dan de bredere markt, waarbij vooral voedingsgerelateerde aandelen een sterke enkelcijferige groei liet zien.

Kepler heeft een Overwogen advies op de sector consumptiegoederen.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot maandag op 22,40 euro, terwijl Wessanen 2,5 procent lager sloot op 9,07 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999 De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Geschorst en weet niet waarom
0
Wessanen lijkt een tegendraads aandeel te worden.
Waarschijnlijk werkt de adviesverhoging van Kepler vandaag nog door.
Wessanen heeft dit jaar wel een enorm koersval gemaakt. Voor volgend jaar is het een comeback kandidaat. Nico zegt dat je dit aandeel weer kunt toevoegen aan je portefeuille.
Rotel74
0
Raar boekje, rare bewegingen.......... Je ziet, net als ik gistermiddag zag, allerlei duizenden in zowel Bied als Laat verdwijnen en verschijnen.....
Geschorst en weet niet waarom
0
quote:

Rotel74 schreef op 6 december 2018 09:17:


Raar boekje, rare bewegingen.......... Je ziet, net als ik gistermiddag zag, allerlei duizenden in zowel Bied als Laat verdwijnen en verschijnen.....

Inderdaad heel vreemde bied en laat.
Computer van slag of toch de beleggers.
Wessanen veert toch steeds weer hard omhoog. Dit jaar is de koers bijna gehalveerd. Schijnen nu toch een mooie producten te hebben. Op 8 euro zijn ze koopbaar.
Geschorst en weet niet waarom
0
Vreemd dat Wessanen vandaag weer fors daalt. Typisch een voorbeeld van windowdressing. Losers wil een beheerder niet in portefeuille hebben.
Toch heeft Wessanen veel potentie. De vraag naar bio producten zal in de toekomst blijven stijgen.
woutjuhh
0
quote:

Bakker88 schreef op 12 december 2018 18:48:


Vreemd dat Wessanen vandaag weer fors daalt. Typisch een voorbeeld van windowdressing. Losers wil een beheerder niet in portefeuille hebben.
Toch heeft Wessanen veel potentie. De vraag naar bio producten zal in de toekomst blijven stijgen.


mee eens dat bio blijft stijgen de komende jaren, echter komen er in dat gat ook meer aanbieders, zelfs a-merkproducten introduceren al bio.
ze zullen met een goed en duidelijk concept moeten komen. de speciale Zonnaturameter in de supermarkt is achterhaald. het moet ingedeeld worden in de regulier schappenplannen, de thee bij de thee de muesli bij de muesli etc.. dan zal er sowieso een omzetimpuls komen
Leonard
0
Onlangs geplaatst aankooporder aan 8,1 eur kon wel eens gaan plaats vinden vandaag.
Geschorst en weet niet waarom
0
In Wessanen neemt het aantal shorters toe. Toch zie ik een goede toekomst voor Wessanen en ben heel voorzichtig ingestapt.
Geschorst en weet niet waarom
0
quote:

Peter€€€ schreef op 18 december 2018 19:52:


Aandeel is hard op weg naar de €6

Dan koop ik bij. Voorzichtig ingestapt. Voeding lijkt me wel safe.
voda
1
Uitgelicht: rampjaar voor Wessanen

(ABM FN-Dow Jones) Wie begin dit jaar honderd euro in aandelen Wessanen heeft gestoken, heeft daarvan ongeveer de helft zien verdampen. Het aandeel presteerde bij de AScX-fondsen het slechtst en daalde naar 8,27 euro.

Met name de mededeling in juli dat de resultaten over 2018 zouden tegenvallen, zorgde voor een koersval van het aandeel.

En het jaar begon nog zo goed voor de producent van biologische voeding. ABN AMRO verhoogde in februari in reactie op de cijfers over het vierde kwartaal van 2017 het advies van Houden naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 16,50 naar 17,00 euro.

Wessanen wist volgens analist Robert Jan Vos van ABN AMRO sneller dan voorzien afscheid te nemen van activiteiten met lage marges. Vos concludeerde dat Wessanen een "aantrekkelijk groeiverhaal" was.

Het eerste kwartaal verliep echter tegenvallend voor Wessanen. Het presenteerde een lichte omzetgroei en een tegenvallende winst. Volgens analist Alan Vandenberghe van KBC Securities was het voor het tweede kwartaal op rij dat Wessanen een zwakker dan verwachte omzetgroei van de eigen merken rapporteerde. Vandenberghe verwachtte toen nog dat Wessanen "het tijdelijke effect" van een lichte omzetgroei zou kunnen compenseren in de rest van het jaar.

In juni maakte Euronext bekend dat het fonds promoveerde van de AScX naar de AMX index.

Maar dit heuglijke feit werd al snel overstemd door de tegenvallende resultaten in het tweede kwartaal. Bovendien verwachtte het bedrijf voor heel 2018 een bescheiden groei van de eigen merken en een terugloop van de omzet uit private label. Eerder voorzag het bedrijf nog een "aanhoudende sterke groei" van de eigen merken. In reactie hierop verloor het aandeel op één dag liefst 22 procent.

Wessanen weet het zwakke eerste halfjaar van 2018 aan “handelsgerelateerde ontwikkelingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk". In Frankrijk is Wessanen eigenaar van het merk Bjorg, een marktleider op het gebied van biologisch eten. Franse consumenten hadden dit merk in het tweede kwartaal links laten liggen en gekozen voor andere merken. In het Verenigd Koninkrijk ging het bedrijf door de lagere waarde van het pond gebukt onder veel hogere prijzen.

Pleister op de wonde was dat Wessanen in Duitsland en Spanje wel goed presteerde. Het theemerk Clipper deed het op alle markten goed. Het merk wordt ook door easyJet op haar vluchten aangeboden. Dit positieve nieuws woog echter niet op tegen de ontwikkelingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Analisten waren verrast door de mededelingen van Wessanen. Analist Vos van ABN AMRO dacht dat het kwartaal rustig was verlopen, zonder verrassingen. Hij meende vooraf dat de cijfers weinig opzien zouden baren. Voor Vos kwam het negatieve kwartaalbericht dan ook ‘totaal onverwacht’. |Ik heb het niet zien aankomen. Ook andere analisten niet, want de voorspellingen voor de cijfers waren bijna gelijk. Het lijkt wel alsof Wessanen de teruggang in Frankrijk ook niet heeft zien aankomen. Het is plotseling gegaan. In Frankrijk is Bjorn de grootste speler. Maar er is veel geld uitgegeven aan de promotie hiervan. Het is ook zorgwekkend dat consumenten dit merk zo snel hebben ingewisseld voor andere merken."

De ontwikkelingen in het tweede kwartaal noopten Wessanen tot een bijstelling van de winstverwachting voor het gehele jaar. Topman Christophe Barnouin hoopte door een 'goede pijplijn aan innovaties' en promotie-acties de verkopen in Frankrijk weer te verbeteren.

Analist Reginald Watson van ING stelde dat de autonome groei van de eigen merken van Wessanen in het tweede kwartaal "significant" achterbleef op de verwachting. In het tweede kwartaal was zelfs sprake van een autonome krimp van 0,3 procent bij eigen merken.

Daarnaast verlaagde Berenberg het advies voor het aandeel van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 14,50 naar 12,00 euro. Er was te weinig zicht op de omzetontwikkeling met het risico op teleurstellingen, waarschuwden de analisten, die 2018 een "uitdagend" jaar noemden.

Ook het derde kwartaal verliep teleurstellend voor Wessanen. Het bedrijf zag in dit kwartaal de omzet dalen en waarschuwde dat de eerder afgegeven outlook mogelijk niet zal worden gehaald. De omzet van Wessanen daalde op jaarbasis van 147,4 miljoen naar 144,2 miljoen euro. Autonoom was er een afname van 1,5 procent, terwijl over de eerste negen maanden van dit jaar nog een groei van 0,9 procent werd gerealiseerd.

Wessanen toonde zich bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers niet tevreden over de ontwikkelingen bij de eigen merken en voerde aan dat dit vooral lag aan de teruggang in het Verenigd Koninkrijk en de weersomstandigheden de afgelopen zomer. Dat had zijn weerslag op de koffie- en thee-activiteiten

Aan het eind van het zwaar teleurstellende 2018 zorgde Kepler Cheuvreux in december toch nog voor een positief bericht door Wessanen, samen met Ahold Delhaize, op de favorietenlijst te plaatsen, ten koste van Corbion en Sligro Food Group. De favorietenlijst van Kepler biedt een gemiddeld opwaarts potentieel van dertig procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare