Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wessanen 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rene66
0
Als wij weer omhoog gaan dat gaat het ook weer snel. Wat ik begreep van Arend Jan is de reden dat als er veel beleggers uit kleinere fondsen willen stappen en er weinig kopers zijn het aandeel snel naar beneden gaat. Uiteraard logisch.

Als het goed gaat, gaat het gelukkig andersom.

voda
0
'Wessanen ziet resultaten stijgen'

Gepubliceerd op 8 feb 2018 om 12:11 | Views: 619

Wessanen 16:13
16,64 -0,23 (-1,36%)

AMSTERDAM (AFN) - Natuurvoedingsbedrijf Wessanen heeft in 2017 de resultaten verbeterd. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten, in een consensus opgesteld door persbureau Bloomberg. Wessanen opent dinsdag voorbeurs de boeken.

De omzet wordt geraamd op ruim 632 miljoen euro, tegen 570 miljoen euro in 2016. Voor het opgeschoonde bedrijfsresultaat ligt de consensus op circa 52 miljoen euro, van ruim 34 miljoen euro een jaar eerder. Op nettobasis wordt een winst voorspeld van 35 miljoen euro. Dat was een kleine 23 miljoen euro een jaar daarvoor.

Wessanen heeft aangegeven voor 2017 een omzetgroei laag in de dubbele cijfers te voorzien. Het rekent daarbij op een aanhoudend sterke groei van de bestaande merken, maar ook op bijdrages van bedrijven die in 2016 zijn overgenomen. Het geschoonde bedrijfsresultaat zal uitkomen op meer dan 8 procent van de omzet. Dat was 7,2 procent in 2016.

Marge

ING schreef in een vooruitblik op de cijfers van Wessanen te rekenen op een marge van 8,2 procent. Daarbij nemen de verkopen van eigen merken toe maar daalde de omzet uit de verkoop van huismerken die worden gemaakt voor andere concerns, aldus ING.

Verder wijst ING erop dat Wessanen in 2017 geen overnames heeft gedaan, na vier acquisities in 2016. De bank schat dat het bedrijf 70 miljoen tot 100 miljoen euro beschikbaar heeft voor overnames.
Alex W
0
Mindsetter
0
voda
0
Wessanen wil Ivonne Rietjens herbenoemen als commissaris
Benoeming voorgelegd tijdens aandeelhoudersvergadering op 12 april.

(ABM FN-Dow Jones)Wessanen wil Ivonne Rietjens herbenoemen als commissaris voor een periode van twee jaar. Dit meldde de producent van biologische voedingsmiddelen maandag nabeurs.

De herbenoeming wordt voorgelegd tijdens de aanstaande jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 12 april 2018. Indien daar groen licht wordt gegeven, bestaat de raad van commissarissen vervolgens uit voorzitter Frank van Oers, Rudy Kluiber, Patrick Mispolet en Ivonne Rietjens.

Het aandeel Wessanen steeg maandag 1,8 procent op een slotkoers van 16,31 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
rene66
0
quote:

Alex W schreef op 12 feb 2018 om 13:07:


Ik ben vol ingestapt voor de jaarcijfers. Heb er alle vertrouwen in morgen.
Ik heb er ook alle vertrouwen in, de cijfers zijn volgens mij goed, de verwachting van Wessanen is uitstekend en de VS is ook weer flink uit de startblokken.

Het enige gevaar dat ik zie bij dit pracht bedrijf is een bod van derden waar het bedrijf, de werknemers, de klanten en ook de longtime aandeelhouders niet beter van worden.
drulletje drie
0
quote:

rene66 schreef op 12 feb 2018 om 19:05:


[...]Ik heb er ook alle vertrouwen in, de cijfers zijn volgens mij goed, de verwachting van Wessanen is uitstekend en de VS is ook weer flink uit de startblokken.

Het enige gevaar dat ik zie bij dit pracht bedrijf is een bod van derden waar het bedrijf, de werknemers, de klanten en ook de longtime aandeelhouders niet beter van worden.


www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2018/01...

Concern kan volgens NIBC profiteren van focus Carrefour op organische voeding.

Wessanen kan dankbaar profiteren van de dinsdag aangekondigde verschuiving van Carrefour naar organische en andere gezonde voedingsmiddelen, denkt analist John David Roeg van NIBC. Hij wees er woensdag op dat Carrefour aangaf de omzet in dit segment van voedingsproducten te willen laten groeien van 1,3 miljard euro nu naar 5 miljard euro in 2022.

De marktvorser merkte op dat Wessanen twee derde van zijn omzet haalt in markten waar Carrefour actief is, te weten Frankrijk, Italië, Spanje en België.

Sinds de acquisitie van Distriborg in 2000 is Carrefour altijd een belangrijke klant van Wessanen geweest, aldus Roeg.

Hij tekende daarbij wel aan dat ook leveranciers als Unilever zich meer toeleggen op organische voedingsproducten voor de Europese markt.


Makkelijkste manier voor Carrefour is inderdaad om Wessanen over te nemen.....
Rotel74
0
ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere winst en omzet geboekt, gestimuleerd door groei van de eigen merken. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen.

CEO Christophe Bamouin zei in toelichting op de cijfers dat bij de eigen merken afgelopen boekjaar een autonome groei werd gerealiseerd van 7,7 procent, waarbij bij veel merken zelfs sprake was van een dubbelcijferige groei. Daarentegen lieten het private label en de distributie-activiteiten een significante daling zien, als gevolg van de focus op eigen merken.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITE) steeg van 6,2 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2016 naar 10,1 miljoen euro het afgelopen kwartaal. Onder de streep resteerde een nettowinst van 7,2 miljoen euro, tegenover 0,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 146,8 miljoen euro vorig jaar naar 152,8 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017.

Over het hele boekjaar boekte de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen een nettowinst van 36,0 miljoen euro, tegenover 22,8 miljoen euro een jaar eerder op een omzet van 625,8 miljoen euro, versus 570 miljoen euro in 2016.

Over 2017 wil Wessanen een dividend uitbetalen van 13 cent per aandeel.

Outlook

Voor het huidige boekjaar voorziet Wessanen aanhoudende sterke groei van de eigen merken en een verdere reductie van de omzet uit private labels. Daarnaast voorziet het concern dat het genormaliseerd bedrijfsresultaat als percentage van de omzet zal stijgen.

De nettofinancieringskosten zullen in 2018 circa 1,5 tot 2,0 miljoen euro bedragen, terwijl de kapitaaluitgaven circa 11 miljoen tot 13 miljoen euro zullen bedragen.

Het aandeel Wessanen sloot maandag op een groen Damrak 1,8 procent hoger op 16,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Rotel74
0
AMSTERDAM (AFN) - Natuurvoedingsproducent Wessanen, het moederbedrijf van onder meer Zonnatura, heeft in het vierde kwartaal van 2017 opnieuw goede zaken gedaan met zijn eigen merken. Die wisten de omzet op eigen kracht met ruim 6 procent op te voeren ten opzichte van een jaar eerder. Ook de winst nam flink toe.

Wessanen profiteerde van een aanhoudend sterke vraag naar gezonde en duurzame voeding in Europa. Sommige merken lieten zelfs een groei in de dubbele cijfers zien. De totale omzet kwam uit op 153 miljoen euro, ruim 4 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Het bedrijfsresultaat voor eenmalige posten nam met ruim twee derde toe tot 10,1 miljoen euro. Onder de streep bleef 7,2 miljoen euro over.

Over heel 2017 zag Wessanen de omzet met bijna 10 procent oplopen naar 626 miljoen euro, waarbij de eigen merken goed waren voor een autonome groei van 7,7 procent. Verder leverden overnames een stevige bijdrage aan de omzetgroei. Het geschoonde bedrijfsresultaat steeg met bijna een derde tot 53,5 miljoen euro, waarmee de marge verbeterde van 7,2 naar 8,5 procent.

De omzet uit huismerken die Wessanen produceert voor bijvoorbeeld supermarkten nam afgelopen kwartaal met een vijfde af. Dat is een markt waar het bedrijf op termijn helemaal uit wil stappen. Voor komend jaar wordt in dat segment dan ook een verdere omzetdaling voorzien, terwijl de verkopen van de eigen merken stevig blijven toenemen. Ook de winstmarge moet verder omhoog.
Rotel74
0
Mooi perspectief. Langzaam doorgroeien en in deze onrustige tijd waarin iedereen naar de Wallstreet-koersen kijkt een wat zekere belegging voor de (gezonde)toekomst......
R.
rene66
0
Het zijn inderdaad heel mooie cijfers. Ook een mooie groei qua omzet met eigen merken. Goede marges.
Just lucky
0
Het is een mooi bedrojf met een mooi toekomstperspectief. Alleen jammer dat de Q4 cijfers tegenvallen qua groei.
Mindsetter
0
Het gaat niet om de Q4 cijfers, die waren al ingeprijsd. Het gaat om de Outlook. Bovendien is de KW enorm hoog gewaardeerd bij Wessanen. Moest wel naar beneden.
1.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium