Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wessanen 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
drulletje drie
0
Ferrero koopt Amerikaanse snoeptak Nestle
Overnamesom van 2,8 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Ferrero Group heeft voor 2,8 miljard dollar in contanten de Amerikaanse snoeptak van Nestlé gekocht. Dit maakte Ferrero dinsdagavond bekend.

In 2016 waren deze activiteiten goed voor een omzet van 900 miljoen dollar.

Heel verrassend is de naam van de koper niet. Het zong al rond dat Ferrero voor circa 2,5 miljard dollar zijn slag zou slaan.

De Nutella-maker zou zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt willen vergroten, na de recente overnames van de Amerikaanse snoepbedrijven Fannie May en Ferrara.

Nestlé liet in juni afgelopen jaar al weten de strategische opties te bekijken voor de Amerikaanse tak, waar onder meer Butterfinger en Baby Ruth onder vallen.

Alvorens de deal kan worden afgerond, moeten onder meer toezichthouders nog hun goedkeuring verlenen. Naar verwachting wordt de deal aan het einde van het eerste kwartaal van 2018 afgerond.

Gaan ze met dat geld doen...?
Pierre1
0
Voeding lag al een tijd slecht op de beurs maar het lijkt alsof Wessanen de opgaande trend weer gaat vervolgen en dit ondanks de torenhoge KW verhouding waar de meeste analisten over reppen.

www.chartmill.com/stockcharts.php?tic...

rene66
0
quote:

drulletje drie schreef op 19 januari 2018 15:23:


Blik op 2018 en verder: Alle seinen op groen

executivefinance.nl/2018/01/blik-op-2...
Bedankt voor de link. Leuk om te lezen.
Broer Konijn
0
De weerstand doet zn naam eer aan.

In het IEX premium blad meld de CFO dat een emissie voor het doen van overnames tot de mogelijkheden behoort.
Bit scary......
drulletje drie
0
Carrefour krijgt nieuwe partners in China
Frans supermarktconcern gaat ook fors reorganiseren en investeren.

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour gaat voor versterking van zijn marktpositie in China samenwerken met twee lokale partners en kondigde daarnaast een groot reorganisatie- en investeringsplan aan. Dit maakte het Franse supermarktconcern dinsdag bekend.

Carrefour start in China een strategische samenwerking met internetgigant Tencent, waarbij de fysieke winkels van Carrefour worden gekoppeld aan de online platforms van Tencent.

Tencent en Yonghui, een specialist in verse producten, gaan waarschijnlijk investeren in Carrefour China, waarbij Carrefour wel de grootste aandeelhouder blijft.

Het grootste Franse retailconcern maakte tevens bekend vandaag zijn reorganisatie- en investeringsplan 'Carrefour 2022' te publiceren. Daarbij wil het bedrijf de organisatie versimpelen, waarbij in thuismarkt Frankrijk 2.400 hoofdkantoofuncties vervallen.

Daarnaast wordt 2 miljard euro per jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van huismerken en verbetering van de concurrentiepositie.

Tevens wordt gewerkt aan een structurele kostenbesparing van 2 miljard euro in 2020 en worden 273 voormalige DIA-winkels afgestoten.

Het concern wil de komende 5 jaar 2.000 nieuwe gemakswinkels in grote steden openen en tevens het winkelbestand in Brazilië en Argentinië uitbreiden.

Tot 2022 zal 2,8 miljard euro worden geïnvesteerd in uitbreiding van het digitale aanbod en databestand, waarbij in 2018 in thuismarkt Frankrijk nog maar één platform wordt aangeboden. Het concern streeft daarbij naar een e-commerce omzet in voeding van 5 miljard euro in 2022.

Carrefour zet verder in op een forse groei van de omzet in versproducten, met in 2022 een miljoen additionele klanten voor deze producten in Frankrijk en een omzet van 5 miljard euro in organische voedingsproducten. Verder moet in dat jaar een derde van de totale omzet uit huismerken komen.
drulletje drie
0
drulletje drie
0
Zoals gister al aangegeven ;)

Beursblik: Rugwind voor Wessanen in Frankrijk
Concern kan volgens NIBC profiteren van focus Carrefour op organische voeding.

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen kan dankbaar profiteren van de dinsdag aangekondigde verschuiving van Carrefour naar organische en andere gezonde voedingsmiddelen, denkt analist John David Roeg van NIBC. Hij wees er woensdag op dat Carrefour aangaf de omzet in dit segment van voedingsproducten te willen laten groeien van 1,3 miljard euro nu naar 5 miljard euro in 2022.

De marktvorser merkte op dat Wessanen twee derde van zijn omzet haalt in markten waar Carrefour actief is, te weten Frankrijk, Italië, Spanje en België.

Sinds de acquisitie van Distriborg in 2000 is Carrefour altijd een belangrijke klant van Wessanen geweest, aldus Roeg.

Hij tekende daarbij wel aan dat ook leveranciers als Unilever zich meer toeleggen op organische voedingsproducten voor de Europese markt.

NIBC handhaaft Neutraal als advies, omdat de bank positief is over de prestaties en outlook van Wessanen, maar het aandeel wel erg duur vindt. Het koersdoel is 14,00 euro.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Wessanen woensdagochtend 0,5 procent hoger op 17,68 euro.
Pierre1
0
Een dubbel gevoel bij het lezen van het Neutraal advies van John David Roeg (NIBC). Het lijkt alsof de analist zelf worstelt met het advies. Enerzijds op een positieve wijze de nadruk leggend op het momentum van rugwind door de verschuiving van Carrefour naar biologisch waardoor Wessanen flink kan gaan profiteren in prestatie en outlook. Het aandeel noteert inmiddels flink hoger dan het afgegeven koersdoel van 14,00 euro. Anderzijds de dreiging van leveranciers als Unilever die ook zich meer gaat toeleggen op organische voedingsproducten op de Europese markt en de hoge waardering van Wessanen rechtvaardigen een koersdoel van 14,00 euro voor Wessanen volgens Roeg. Waarom het koersdoel tussentijds niet opwaarts wordt bijgesteld bij dit positieve nieuws is mij een raadsel.
pommeraie
0
Pierre1
0
Iemand een reden waarom we de hele dag al naar beneden worden geholpen ?

Hoge waardering??
Rotel74
0
Melding bij AFM over Q4 resultaten en FY resultaten.

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Ik heb vrijdagmiddag aantal keren boekje bekeken en grotere aantallen
werden gekocht (voor wat mijn observatie het waard is) Ik heb wel weer bijgekocht.
R.
Broer Konijn
0
1.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium