Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Refresco 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rene66
0
rene66
0
Frisdrankbottelaar Refresco is tegen de Britse kartelautoriteit aangelopen. Die gaat de gevolgen van de geplande overname van het Canadese Cott, dat ook activiteiten heeft in het Verenigd Koninkrijk, door Refresco nader onderzoeken.

Refresco heeft woensdag laten weten dat het bereid is tot zogeheten 'remedies'. Dat zijn concessies om onderdelen van de (nieuwe) bedrijfscombinatie van de hand te doen.
voda
0
Update: Britse toezichthouder doet onderzoek naar samenwerking Refresco en Cott
Zorgen bij CMA over monopoliepositie vruchtensappen.

(ABM FN-Dow Jones) De Britse toezichthouder CMA gaat onderzoek doen naar de positie van Refresco en Cott bij hun gezamenlijke productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap. Dit maakte de CMA woensdag bekend.

De CMA had aanvankelijk geen bezwaar tegen de samenwerking van de twee frisdrankproducenten, maar ziet nu toch mogelijke concurrentieproblemen bij de productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap, dat zonder conserveringsmiddelen en koeling kan worden aangeboden.

De CMA heeft geconstateerd dat er voor dit type sappen in het Verenigd Koninkrijk slechts één concurrent is en dat dit zou kunnen leiden tot prijsverhogingen of een lagere kwaliteit.

De CMA gaat daarom een een "diepgaand onderzoek" instellen, tenzij Refresco "acceptabele maatregelen" treft om de zorgen weg te nemen.

Bij de overname van de Britse bottelactiviteiten van Cott door Refresco is onder meer overeengekomen dat beide producenten de producten Bridgwater en Nelson aanbieden.

Reactie Refresco

Refresco liet woensdag in een reactie weten de details van de beslissing van de CMA te onderzoeken en volledig mee te zullen werken aan het onderzoek.

"Na de eerdere goedkeuring die we van de toezichthouders in de VS en Canada ontvingen en de overweldigende steun van onze aandeelhouders, zijn we bereid om aan de CMA voorstellen te doen om deze specifieke situatie aan te pakken en daarmee alsnog goedkeuring voor onze samenwerking in het Verenigd Koninkrijk te krijgen", zei CEO Hans Roelofs van Refresco. "We blijven met de CMA samenwerken om onze overname succesvol af te ronden."

Het aandeel Refresco noteerde woensdag kort na opening beurs 0,5 procent lager op 19,75 euro.

Update: om informatie en reactie Refresco toe te voegen.

HDoor: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PAI lanceert officieel bod op Refresco Group van 20,00 euro per aandeel
Aanbiedingstermijn bod Refresco loopt van 23 januari 09:00 uur tot en met 19 maart 17:40 uur
Bava over bod Refresco op 5 maart
(END) Dow Jones Newswires
(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PAI lanceert officieel bod op Refresco Group
Aanbiedingstermijn loopt tot en met 19 maart 17:40 uur.

(ABM FN-Dow Jones) PAI Partners heeft zoals verwacht een officieel bod van 20,00 euro uitgebracht op alle nog uitstaande aandelen van Refresco Group. Dit meldden beide partijen maandag nabeurs.

De tenderperiode voor het bod vangt op dinsdag 23 januari om 09:00 uur aan en loopt, tenzij verlengd, tot en met 19 maart 17:40 uur.

In november werd bekend dat PAI samen met British Columbia Investment Management Corporation van plan was een bod van 1,623 miljard euro te lanceren op Refresco. Het bod van PAI wordt al door ongeveer 26,5 procent van de aandeelhouders van Refresco gesteund, terwijl ook het bestuur en de raad van commissarissen van de bottelaar zich unaniem achter de overname hebben geschaard.

Volgens Refresco ondersteunt PAI de buy and build strategie van de bottelaar volledig en worden de bestaande rechten en voordelen van de werknemers gerespecteerd. Het hoofdkantoor van Refresco blijft in Rotterdam.

Op 5 maart aanstaande zal Refresco het bod tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering toelichten. PAI heeft het concern gevraagd om zijn aandeelhouders dan ook te laten stemmen over het bod.

Het aandeel Refresco Group sloot maandag 0,1 procent hoger op 19,92 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
rene66
0
Dat ze nog steeds maar 26,5 procent toezeggingen hebben is wel opvallend. Je zou toch denken dat ze in de tussentijd meer toezeggingen zouden hebben gekregen. Dat is dus niet gelukt.

Ik kan mij voorstellen dat het bestuur en de raad van commissarissen zich unaniem achter de overname hebben geschaard. Dat zal heel wat geld hebben gekost maar dan krijg je die steun altijd wel.

Ik ben benieuwd hoe het gaat aflopen en ik hoop nog steeds dat het niet door gaat. Refresco is veel meer waard als je kijk naar de toekomst perspectieven.
voda
0
Refresco rondt overname bottelactiviteiten Cott af
Eerder al goedkeuring Britse waakhond.

(ABM FN-Dow Jones) Refresco heeft de overname van de bottelactiviteiten van het Amerikaanse Cott afgerond. Dit maakte de Nederlandse bottelaar dinsdag nabeurs bekend.

De afronding volgt nadat de Britse toezichthouder eerder deze maand akkoord ging met de maatregelen die Refresco trof om de zorgen over mededinging bij de productie en verkoop van een bepaald type vruchtensap in het Verenigd Koninkrijk weg te nemen. Refresco zal een fabriek in Nelson, tussen Liverpool en Leeds, verkopen.

Na deze goedkeuring van de Competition and Markets Authority sprak Refresco al de verwachting uit dat de transactie met Cott op 30 januari zou worden afgerond.

Zelf prooi

Deze maand lanceerde PAI International officieel het overnamebod op Refresco. Het gaat om een bieding van 20,00 euro per aandeel. Stukken kunnen tot en met 19 maart worden aangemeld.

Het aandeel Refresco sloot dinsdag op 19,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Witte rook toezichthouders voor overname Refresco
Aanmeldingstermijn loopt nog.

(ABM FN-Dow Jones)Refresco en PAI Partners hebben van alle betrokken mededingingsautoriteiten goedkeuring gekregen voor de verkoop van de bottelaar aan de Franse investeerder. Dit bleek woensdagavond uit een gezamenlijk persbericht.

Daarmee heeft PAI de goedkeurende verklaringen van de Europese Commissie en de autoriteiten in de Verenigde Staten en China op zak.

Ook heeft de centrale ondernemingsraad van Refresco in de Benelux goedkeuring verleend.

Aandeelhouders van Refresco kunnen hun stukken tot en met 19 maart aanmelden onder het bod van PAI, dat 20,00 euro per aandeel bedraagt.

Op 5 maart aanstaande zal Refresco het bod tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering toelichten.

Het aandeel Refresco eindigde woensdag op 19,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Norges Bank verkleint belang in Refresco
Kapitaalbelang onder 5 procent.

(ABM FN-Dow Jones)Norges Bank heeft een kleiner belang gemeld in Refresco Group. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 maart 2017.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 4,67 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 14 november 2017 meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 5,68 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PAI doet bod op Refresco gestand
Ruim 97 procent aandelen aangemeld.

(ABM FN-Dow Jones)PAI Partners heeft het bod op Refresco Group gestand gedaan. Dit bleek dinsdag nabeurs.

PAI, dat optrekt met British Columbia Investment Management Corporation, heeft inmiddels 97,4 procent van het geplaatste aandelenkapitaal van Refresco aangemeld zien worden onder het bod van 20,00 euro per aandeel.

De resterende aandelen kunnen nog tot en met 3 april 2018 worden aangemeld. PAI zal de beursnotering van Refresco spoedig opheffen, waar nodig met behulp van een uitrookprocedure.

Naast dat er voldoende aandelen werden aangemeld, werd ook aan alle andere voorwaarden voldaan die de koper vooraf stelde, zoals de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de EU, de Verenigde Staten en China.

Het aandeel Refresco steeg dinsdag 0,2 procent naar 19,92 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Britse toezichthouder geeft Refresco groen licht
Bottelactiviteiten Cott mogen worden geïntegreerd.

(ABM FN-Dow Jones)De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority heeft Refresco toestemming gegeven om de bottelactiviteiten van Cott te integreren. Dit maakte de Nederlandse bottelaar donderdag voorbeurs bekend.

De toestemming volgt nadat Refresco de aseptic pet faciliteiten in de fabriek in het Britse Nelson heeft verkocht aan Sunmagic Juice. Hoeveel er met de verkoop is gemoeid, wilde een woordvoerder niet onthullen.

Refresco was in Noord-Amerika al gestart met de integratie. Nu kan dit proces ook in het Verenigd Koninkrijk van start.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PAI ruim 99 procent aandelen Refresco in handen
Delisting op 26 april.

(ABM FN-Dow Jones) PAI Partners en British Columbia Investment Management Corporation hebben na afloop van de na-aanmeldingstermijn 99,4 procent van alle aandelen Refresco in handen. Dit maakte de bottelaar woensdag voorbeurs bekend.

Eerder deze maand deden PAI en British Columbia Investment Management Corporation het overnamebod op Refresco gestand. De Franse investeerder betaalde 20,00 euro per aandeel.

Refresco verdwijnt per 26 april van de beurs. De laatste handelsdag is op 25 april.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Stodir uit Refresco
Belang afgemeld.

(ABM FN-Dow Jones) Stodir heeft het belang in Refresco Group volledig afgemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 31 maart 2018.

Stodir meldde op 5 oktober 2016 nog een kapitaalbelang van 14,53 procent met eenzelfde stemrecht.

Woensdagochtend liet PAI Partners weten dat het na afloop van de na-aanmeldingstermijn van het bod van 20,00 euro per aandeel Refresco inmiddels 99,4 procent van de aandelen in bezit heeft. Refresco verdwijnt per 26 april van de beurs.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
En_Hausse
0
Waarom stijgt Refresco boven het bod van 20 Euro? Iemand die mij dit kan uitleggen?
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

En_Hausse schreef op 12 apr 2018 om 12:02:


Waarom stijgt Refresco boven het bod van 20 Euro? Iemand die mij dit kan uitleggen?


Kennelijk afdekken shorts
DeZwarteRidder
0
quote:

En_Hausse schreef op 12 apr 2018 om 12:02:


Waarom stijgt Refresco boven het bod van 20 Euro? Iemand die mij dit kan uitleggen?

Dit lijkt nog het meest op een echte shortsqueeze, maar dat zou erg vreemd zijn, omdat men immers meer dan genoeg tijd heeft gehad om terug te kopen.

De enige andere verklaring is dat er gevochten wordt om de laatste aandelen binnen te halen.
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 apr 2018 om 19:02:


[...]
Dit lijkt nog het meest op een echte shortsqueeze, maar dat zou erg vreemd zijn, omdat men immers meer dan genoeg tijd heeft gehad om terug te kopen.

De enige andere verklaring is dat er gevochten wordt om de laatste aandelen binnen te halen.


Voor sommigen een onverwacht gelukje....
voda
0
Eigenaren Refresco geven obligaties uit
Wil 445 miljoen euro ophalen.

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe eigenaren van Refresco geven een nieuwe lening uit om een brugfinanciering van de bottelaar te kunnen aflossen. Dit maakte Refresco maandag bekend.

PAI Partners en BCI willen 445 miljoen euro ophalen met een obligatielening die in 2026 afloopt. Met dit geld willen de nieuwe eigenaren een bestaande kredietfaciliteit aflossen die is gebruikt om 99,4 procent van de aandelen Refresco te kunnen kopen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium