Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
H.A.B.S.
0
quote:

Gastone schreef op 7 dec 2018 om 09:52:


@H.A.B.S.
Op dit moment is de logica op de beurs even zoek. Het enige wat we willen is duidelijkheid. Brexit is niet iets nieuws. Het is al lang in de koersen verwerkt. Effect zal niet zo groot zijn als de uitslag een paar jaar terug. Misschien wel op de langere termijn, maar dat valt lastig te overzien. Dus de reactie zal een paar procentjes stijging zijn verwacht ik, maar zeker geen extreme daling.


@Gastone

Begrijp m nu ja, dank voor de toelichting!
roloff
0
Voor Premium-leden (en dat ben ik niet): ¨ASML in de herkansing´

www.iex.nl/Column/288625/Fondsenrondj...

Misschien kan iemand het hier even plaatsen. Alvast bedankt! R
roloff
0
@Planet Earth Is Blue,

Je zal in de herkansing (what´s in a name ;-) de tekst hier dan even moeten copy-pasten.
Zo is het voor ons namelijk nog steeds niet te lezen ...
David.
0
Heel veel boeiends staat er niet in roloff. Het zal niet toegestaan zijn om het hier te plaatsen neem ik aan.
Het begint met: Chipreus ASML weert zich kranig in het huidige negatieve beurssentiment: een teken van kracht.

Verder schrijven ze dat ze in de zone 135-137,50 willen kopen.

Vergeleken met de aex (-7%) doet asml het dit jaar goed, +0,2%.
Het zal voor velen niet als goed aanvoelen waarschijnlijk.

De daling van gister in de aex was een flinke en het is nog niet voorbij verwacht ik. Nu bezig met een "dead cat bounce", denk ik.

Bij asml staat er op de daggrafiek weer een lagere top rond 155. Bezoekje boven de weerstand was een korte. Woensdag de reversal en gister weer een flinke tik.
153-155 bleek een mooi shortmoment te zijn.Bijlage:
roloff
0
quote:

David. schreef op 7 dec 2018 om 12:23:


Heel veel boeiends staat er niet in roloff. Het zal niet toegestaan zijn om het hier te plaatsen neem ik aan.
Het begint met: Chipreus ASML weert zich kranig in het huidige negatieve beurssentiment: een teken van kracht.

Verder schrijven ze dat ze in de zone 135-137,50 willen kopen.

Vergeleken met de aex (-7%) doet asml het dit jaar goed, +0,2%.
Het zal voor velen niet als goed aanvoelen waarschijnlijk.

De daling van gister in de aex was een flinke en het is nog niet voorbij verwacht ik. Nu bezig met een "dead cat bounce", denk ik.

Bij asml staat er op de daggrafiek weer een lagere top rond 155. Bezoekje boven de weerstand was een korte. Woensdag de reversal en gister weer een flinke tik.
153-155 bleek een mooi shortmoment te zijn.
@David, bedankt voor je toelichting en commentaar.

Wat ik wel vreemd vind is dat de IEX-desk verklaart dat ze in de zone 135 - 137,50 willen kopen, terwijl we onlangs nog 136 (en een beetje) op de borden hebben gezien. Conclusie moet zijn dat ze toen wel een beetje hebben zitten slapen, in ieder geval niet (van te voren) voor die targetzone een order hebben ingezet. gr. R
David.
0
quote:

roloff schreef op 7 dec 2018 om 12:30:Wat ik wel vreemd vind dat de IEX-desk dan zegt dat ze in de zone 135 - 137,50 willen kopen, terwijl ik kort geleden 136 (en een beetje) nog op de borden heb gezien. Conclusie moet zijn dat ze toen hebben zitten slapen, in ieder geval geen order hebben ingezet. gr. R


Dat staat er ook nog in trouwens, dat ze een kooporder hadden staan op 135 en dat die dus op een euro na niet werd uitgevoerd.

Dit was het eerste premium artikel wat ik gelezen heb. Cadeautje van binck.
Echt een aanradertje dat premium, voegt heel veel toe...
Planet Earth Is Blue
1
quote:

roloff schreef op 7 dec 2018 om 12:10:


@Planet Earth Is Blue,

Je zal in de herkansing (what´s in a name ;-) de tekst hier dan even moeten copy-pasten.
Zo is het voor ons namelijk nog steeds niet te lezen ...


Excuses, hierbij copy/paste

gepubliceerd 6 dec 2018 om 14:55

Chipreus ASML weert zich kranig in het huidige negatieve beurssentiment: een teken van kracht. Dergelijke kwaliteitsaandelen kunnen tijdens een algehele verzwakking van het beurssentiment op extra interesse rekenen van de Beleggersdesk.
Niet geraakt
Een paar weken geleden ging de Amsterdamse beursgraadmeter AEX ook hard onderuit richting 500 punten. Reden om een scherpe limietorder op een koers van €135 in te leggen voor ASML zodat we de stukken tegen een mooie prijs binnen zouden krijgen.
Onze limietorder werd echter op ruim één euro na niet geraakt. ASML veerde vervolgens hard op en blijft vandaag beter liggen dan de laatste keer dat de AEX de 500-puntengrens opzocht. Desondanks komt de €135 alweer in zicht.
Omdat we de eerste helft van onze beoogde positie in ASML niet nog een keer willen laten lopen, verhogen we de koopzone naar €135-137,50. Met de tweede helft van de positie wachten we op significant lagere niveaus. Of we daar ook uitkomen is natuurlijk nog de vraag, maar in deze beurs willen we niet in één keer al ons kruit verschieten.
IEX Blue Chip-portefeuille
De beoogde positie zal terecht komen in de Blue Chip-portefeuille (BC). Het is de bedoeling deze positie voor langere tijd vast te houden, maar in het huidige beursklimaat willen we niet te gretig zijn met het innemen van posities. We wachten daarom geduldig op het genoemde niveau, maar bedelen onszelf iets meer flexibiliteit toe.
Op deze manier bouwen we rustig een portefeuille op van kwaliteitsaandelen die vroeg of laat boven komen drijven wanneer het beurssentiment verbetert. Mocht de daling wel doorzetten, dan hebben we de andere helft nog achter hand om de positie tegen een lagere prijs aan te vullen. Lees hier nogmaals onze koopargumenten en de analyse.
-Actiepunt: We verhogen de koopzone voor ASML naar €135-137,50.
Disclaimer: Paul Weeteling heeft geen positie in bovenvermelde aandelen.
Gastone
0
@W-0803, het is toch bizar dat we straks met de jaarcijfers staan te juichen voor een bedrijf met dubble digit growth bij een lagere koers alleen maar omdat het marktsentiment slecht is.
David.
1
Aan beweging geen gebrek deze week! Verschil hoog laag bijna 10%. In 3 dagen tijd de winst van de voorgaande 10 dagen weggepoetst. Zo gaat dat in een dalende trend.
Opwaartse bewegingen verlopen relatief stroef en de dalingen zijn krachtig en impulsief. Is "normaal".

www.nrc.nl/advertentie/thinketfs/de-p...

Aex staat op breken. Voor de spx (s&p500) is de 2600 belangrijk, breekt dat niveau, dan krijgen we in Europa een eindejaars-selloff waarschijnlijk. Maar zo ver is het nog niet, stap voor stap.

Mijn asml koersdoel voor de komende tijd is 125. Bovenkant gap zomer 2017 en wat bodems liggen daar.

Hieronder de weekgrafiek.

Fijn weekend!
Bijlage:
SNSN
1
quote:

SNSN schreef op 4 dec 2018 om 20:03:


[...]


Nothing new on mid-term horizon:


The mt-downtrend (since Jul 24) is intact.

At ~155 the stock has tested (yesterday) the upper edge of mt-downtrend channel. There was no necessary (lt/mt-buy & accumulation) power and so far the resistance at upper downtrend edge couldn't (and was not) broken upwards yesterday. The upper edge of mt-downtrend is ~154.8 today.

Thus, you saw just standard downwards short-term 'border reaction' at the upper edge of mt-downtrend.

For those interested in 'fundamentals', one of the most important reasons for structural (downwards) changes in the stock price dynamics (since July 2018) is a very high prob. for the 'EUV-industrialization' (main strategic objectives) could be unsuccessful (read old posts). Indeed, delivery of EUV-systems was first scaled down from 22 (mid 2017) to 20 (mid 2018) and then againe to 18 (last q3-report). Of course, there are some other (fundamental) reasons.

By the way, you were informed about downturn a year ago, as the stock was highly overpriced (just take a look at old posts).

Again, there is a very high prob. that the 'EUV industrialization' for 2019 (scaled recently down from 30+ systems to just 30) will be scaled down further. Of course, some 'accidents' could further speed up structural processes...

On short-term horizon:

The prob. is high the stock is just forming new (lower) 'high'. So far, the stock is highly likely just on the way down from the upper edge of mt-downtrend towards the 'first target' ~136 ....


Good luck.Business as usual.

The stock is just doing exactly that was prescribed (read just above).

The stock set up new (lower) 'high' at ~155 -> you were informed just in time (read above).

The stock is just on the way down towards the 'first target' ~136 (read above) after hitting twice (Dec 3, 4) the upper edge of mt-downtrend at ~155, forming short-term (asymmetric) 'double-top'.

The stock could NOT, by default, and did NOT brake above the upper edge of mt-downtrend.

To determine the upper edge value 'P' of mt-downtrend (since Jul 24) at any time/day in past & future (on daily-scale chart) you may use the following eq.:

P = 189.50 - 0.364 * X

Here value 'X' is a number of sessions since Jul 24. For instance, for Jul 24 X = 0, for Jul 25 X = 1, for Aug 7 X = 10, ......

This eq. determines a 'mean'(of the upper edge for mt-downtrend) for each day/session, and is based only on the time-series data till Aug 8.


On mid-term horizon:

The mt-downtrend is intact.

Even if the 'first target' is ~136 and a (most likely) weak rebound could be expected, the mt/lt-story highly likely is not over yet.

The change in the stock-price dynamics (mt/lt-horizons) has structural drivers, and the stock highly likely may move further down towards the 'strategic target' ~115 --> the 'median' of (strategic) LT-uptrend formed since 2009/2010.

Nice weekend everybody.
[verwijderd]
0
Remarkable, SNSN.

The equation, when did you calculate/discover it and did you have to change/alter/adjust it since?

You were quiet too, during the bounce.

Good weekend

P.S. I reckon it's the third target, the one below your 2nd.
Toert
0
Door twee punten gaat een rechte, vergelijking opstellen is eerste of tweede middelbaar.
4finance
0
ASML.... nog nooit in de porto gehad.... maar op 138,95 toch maar eens wat opgepakt.... Dit gaat natuurlijk weer een keer stevig omhoog....1 van de mooiste bedrijven in NL....


roloff
0
quote:

4finance schreef op 10 dec 2018 om 10:24:


ASML.... nog nooit in de porto gehad.... maar op 138,95 toch maar eens wat opgepakt.... Dit gaat natuurlijk weer een keer stevig omhoog....1 van de mooiste bedrijven in NL....
@4finance, welkom hier! ASML is in inderdaad één van de mooiste bedrijven van Nederland.
roloff
0
Koerswinstverhouding ASML inmiddels gezakt van circa 30 naar circa 20, terwijl er fundamenteel niets aan de hand is.

twitter.com/ArendJanKamp/status/10720...
Wat deed ik verkeerd?
0
quote:

4finance schreef op 10 dec 2018 om 10:24:


ASML.... nog nooit in de porto gehad.... maar op 138,95 toch maar eens wat opgepakt.... Dit gaat natuurlijk weer een keer stevig omhoog....1 van de mooiste bedrijven in NL....ja, ik ook. Heb 100 stuks gekocht. Op lange termijn is dit een prachtig aandeel. Geen gedoe met opties meer. Kijken hoe dit uitpakt. Het is in ieder geval nog een goed groeiaandeel. Ik sta nu al op winst. :-)
10.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 229,250   Verschil -2,55 (-1,10%)
Laag 226,850   Volume 340.709
Hoog 229,700   Gem. Volume 1.371.121
23-okt-19 11:45
label premium

ASML: EUV breekt los

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium