Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brunel 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
948 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jaar2018
0
4-5-2018 08:00:45

*Brunel voorziet in loop 2018 groeiversnelling en aantrekkende winstgevendheid

(END) Dow Jones Newswires

May 04, 2018 02:00 ET (06:00 GMT)

B...K
0
Ziet er echt mooi uit.
Brunel voorziet in loop 2018 groeiversnelling en aantrekkende winstgevendheid
geen pechvogel
0
dit kan wel eens een mooi dagje worden..
heeft heel lang stil gestaan dit aandeel.
de 20 kan opgezocht gaan worden.
alrob
0
Nou, preopening een half procentje erbij, dus dat valt vandaag wel mee. De klapper was gisteren al; dus voorkennis!
sappas
0
quote:

geen pechvogel schreef op 4 mei 2018 09:32:


en kijk...mooi he..

De koers zakt weer langzaam weg.
Misschien nog een opleving bij de opening van VS.

Groetjes,

Sappas
geen pechvogel
0
dag sappas,
geen probleem. ik denk zelfs onder de 16 straks en misschien wel rood.
op de 15min grafiek kunnen we wel even flink terug.
dus gewoon op de plank leggen en van de zon genieten.
voda
0
Beursblik: geen verrassingen bij goed presterend Brunel
ABN AMRO handhaaft koopaanbeveling.

(ABM FN-Dow Jones) Brunel heeft in het eerste kwartaal van 2018 conform verwachting gepresenteerd. Dit stelde analist Konrad Zomer van ABN AMRO vrijdag.

Nederland deed het qua winstgevendheid iets beter dan voorzien, maar de omzet in Duitsland was juist weer iets slechter dan verwacht. Wel was de winstontwikkeling in Duitsland volgens ABN AMRO goed.

Het eerste kwartaal leverde volgens Zomer opnieuw bewijs dat Brunel om koers ligt om "significante" winstgroei in de komende kwartalen te realiseren. Voor dit jaar mikt de analist op een EBIT van 41 miljoen euro. Dat was in 2017 nog slechts 18 miljoen euro.

ABN AMRO handhaafde de koopaanbeveling op Brunel met een koersdoel van 18,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 2,8 procent naar 16,35 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
jaar2018
0
4-5-2018 16:34:42

Brunel dankt groei aan meer opdrachten en efficiency

CEO voorziet in 2019 de resultaten van lopende oriëntatie op overnamegebied.

(ABM FN-Dow Jones) Brunel International dankt de groei in het eerste kwartaal aan meer opdrachten en de interne efficiency bij de detacheerder. Dit zei CEO Jilko Andringa vrijdag tegen ABM Financial News.

"We hebben in Koeweit twee opdrachten binnengehaald waar we respectievelijk 800 en 750 mensen aan het werk hebben met een relatief laag aantal indirecte werknemers. Dat zette flink zoden aan de dijk. Maar intern hebben we het digitale netwerk flink geoptimaliseerd met een aantal specifieke tools, waardoor we sneller en efficiënter kunnen werken", aldus Andringa in aansluiting op de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar.

Die lieten een omzetstijging zien van 9 procent, een stijging van de brutowinst van 6 procent, een groei van bedrijfsresultaat (EBIT) van 26 procent en een toename van het aantal directe werknemers van 25 procent.

De marge van het bedrijfsresultaat kwam in de eerste drie maanden uit op 3,4 procent. Dat was een jaar eerder nog 2,9 procent. "En die marge kan zeker omhoog. Wij zoeken dan ook nieuwe business op basis van een goede marge. Als een activiteit waar Brunel de mensen voor kan vinden en kan plaatsen ons een te lage marge oplevert, laten we deze toch even voor wat het is en kijken we verder. Marge is key bij onze keus", aldus de CEO vrijdag.

In het derde kwartaal van 2017 nam Brunel SES Labour Solutions over, een bedrijf dat actief is in de mijnbouw. Het zijn dit soort acquisities waar Brunel naar kijkt. "We hebben een kaspositie van 112 miljoen euro en die neemt dit jaar in omvang toe. Onze oorlogskas is daarmee heel behoorlijk. We hebben dit jaar ingeruimd voor een oriëntatie van de acquisitiemogelijkheden, volgend jaar verwacht ik daar de resultaten van te kunnen melden", aldus Andringa.

Andringa legt de komende tijd de nadruk op groei, zowel van omzet als winstgevendheid en hanteert daarvoor interne doelstellingen, ook voor 2018, maar die niet met de markt worden gedeeld. "We zullen zien dat de omzet stijgt, duidelijk meer dan onze operationele kosten en dat moet zich doorvertalen in de winstgevendheid", aldus de bestuursvoorzitter.

De twee opdrachten in Koeweit illustreren hoe rap de olie- en gasmarkt opleeft. "En ook veel sneller dan gedacht. De hogere olieprijs is daar zeker debet aan. Als je naar de voorraden wereldwijd kijkt, dan kun je zien dat er noodzaak bestaat tot de start van exploratie-activiteiten. Daarnaast zien we een dominante impact van de Amerikaanse markt voor schaliegas. Daar gebeurt momenteel van alles", aldus de topman, die sinds eind vorig jaar de bestuurshamer overnam van Jan Arie van Barneveld, die zelf 18 jaar leiding gaf aan Brunel.

Overigens lijkt ook Andringa wel oren te hebben na een lange zit. Tegenover ABM Financial News zei hij "geen tussenpaus" te zijn.

De marges bij de olie- en gassector liggen lager dan bijvoorbeeld in Duitsland en Nederland, waar de prijzen inmiddels een licht opwaartse trend laten zien. Bij olie en gas hebben de grote bedrijven met de enorme druk op de olieprijs in de voorbije jaren de prijzen voor in te huren gespecialiseerd personeel stevig onder controle gebracht en dat heeft Brunel duidelijk gemerkt in de resultaatvorming bij wat tot voor kort de Global Business heette.

Die tak sorteert nu onder Australazië en het Midden-Oosten & India en past bij de huidige regionale aansturing van Brunel. "We wilden en we moesten minder afhankelijk worden van oil & gas. Die afhankelijkheid zorgde voor enorme swings en met de huidige strategie wil ik de pieken en dalen in de grafieken afvlakken. Met deze aanpak kunnen we veel beter onze klanten en opdrachtgevers volgen waar zij actief willen zijn en veel meer diversiteit in onze dienstverlening aanbrengen. Zo zijn we net gestart in Singapore, waar zich een sterk opwaartse dynamiek in de scheepsbouw aftekent. Daar worden nu tal van projecten gestart waar ingenieurs voor nodig zijn en daar spelen we nu op in. Het is weliswaar nog klein, maar kent een enorme groei", aldus Andringa. Deze projecten hebben doorgaans een duur van negen maanden of meer.

De nieuwe werkwijze voor de detacheerder krijgt gestalte met een tweekoppige bestuur, waar geen derde zetel bij komt. "Met CFO Peter de Laat vorm ik een tandem die een relatief platte organisatie aanstuurt waar lokale leiders een sterke nadruk leggen op ondernemen. Dat vraagt naar mijn idee niet om een uitbreiding van het bestuur. Ik zelf heb bij mijn aanstelling geen opdracht meegekregen, maar ik heb van oudsher al een grote affiniteit met een regionale benadering. Die had ik bij Manpower ook. Ik heb mezelf de opdracht gegeven te sturen op diversiteit."

Het aandeel Brunel noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 16,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
alrob
0
Een magere koersstijging dus, maar duidelijk is, dat gisteren al enkele partijen voorkennis hadden waardoor gisteren al de grootste stijging was.
DeZwarteRidder
0

Brunel droomt van overnames

’In Amerika zijn we nu nog veel te klein’

De zeilboot met het Brunel-logo gaat al de hele wereld over, en straks ook het bedrijf zelf. De gespecialiseerd detacheerder wil nog internationaler worden.
jaar2018
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 mei 2018 10:45:Brunel droomt van overnames

’In Amerika zijn we nu nog veel te klein’

De zeilboot met het Brunel-logo gaat al de hele wereld over, en straks ook het bedrijf zelf. De gespecialiseerd detacheerder wil nog internationaler worden.Voor wie het nog niet volgen, hieronder de link naar Brunel VolvoOceanRace:

www.volvooceanrace.com/en/tracker.html


ps: de Brunel boot ligt nu aan kop op weg naar Newport.
sappas
0
quote:

geen pechvogel schreef op 7 mei 2018 19:57:


Kijk eens op de aandeelhouder.
Mooi pb.

Bedankt.

De link is :
www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2018/05...

Groetjes en fijne avond,

Sappas
948 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Brunel International Meer »

Koers 5,320   Verschil -0,09 (-1,66%)
Laag 5,180   Volume 105.021
Hoog 5,500   Gem. Volume 111.161
8 apr 2020 17:35
label premium

Brunel: Oprichter Brand koopt bij

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over oliewaarden

  23 januari 2018 16:28 - Vimeo

 2. video thumbnail

  'Brunel op weg naar 34 euro'

  8 februari 2012 11:26 - FTV

 3. video thumbnail

  Brunel de uitzendtopper?

  7 maart 2011 12:03 - FTV

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare