Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brunel 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
948 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bull and Bear
0
Nieuw jaar, nieuwe kansen voor Brunel. De weg naar boven is gevonden en er is een opvolger gevonden voor ceo Jan Arie van Barneveld – na zeventien jaar en zeker twee gewezen kroonprinsen. Grootaandeelhouder Jan Brand hoopt in september zeventig te worden. Zakenbankiers verdringen zich rond de Brunel-oprichter. Wanneer geeft hij de opdracht om zijn belang van 63% te verkopen?
Aan vrijers op de stoep van de detacheerder geen gebrek. Een hoge manager binnen Brunel zelf laat er, op voorwaarde van anonimiteit geen twijfel over bestaan: de afgelopen jaren is er meer dan eens interesse geweest van mogelijke kopers. Brunel was, zeker toen de olieprijs ver boven de $100 stond, niet alleen beurslieveling, maar ook een bedrijf dat volgens sommige analisten klaar was voor een overname.
Aan vrijers op de stoep van de detacheerder geen gebrek. Een hoge manager binnen Brunel zelf laat er, op voorwaarde van anonimiteit geen twijfel over bestaan: de afgelopen jaren is er meer dan eens interesse geweest van mogelijke kopers. Brunel was, zeker toen de olieprijs ver boven de $100 stond, niet alleen beurslieveling, maar ook een bedrijf dat volgens sommige analisten klaar was voor een overname.


De koers piekte boven de €25, maar grootaandeelhouder Jan Brand droomde van €32 per aandeel, een premie van 30%. In dat geval zou zijn aandelenpakket €1 miljard waard zijn. Maar dat was 2014.

In elk geval heeft Adecco de laatste jaren interesse in Brunel getoond. Vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Zaltbommel is minstens één brief naar Zürich gestuurd, naar de financieel topman van ’s werelds grootste uitzender, de Nederlander Hans Ploos van Amstel: die detacheerder, is dat niet iets voor ons? De Zwitsers hebben contact gezocht met Brunel, klinkt het op de Zuidas, maar een bron daar betwijfelt of het ooit meer is geweest dan ’belletje trekken’.

Brandstad
Kopjes koffie met landgenoot Randstad zijn er al meer dan dertig jaar. De anekdote over de geklapte onderhandelingen met Frits Goldschmeding, toen nog topman van dat bedrijf, doet nog steeds de ronde in uitzendersland. De deal zou zo goed als beklonken zijn geweest, toen de topman van Brunel een laatste voorstel op tafel legde: het nieuwe bedrijf, kon dat geen Brandstad gaan heten?

„Het was een grapje”, vertelt Brand vanaf zijn Zwitserse vakantieadres. „Ik werd naar de uitgang geëscorteerd. Het hoofdkantoor van Randstad was toen nog nieuw en onderweg van de negende verdieping naar de begane grond begaf de lift het. Toen heb ik drie kwartier vastgezeten met de persoonlijke secretaresse van Goldschmeding. Ik heb toen veel over Randstad geleerd, hoor.”

Anno 2018 lijkt een deal met de Diemense nummer twee van de uitzendmarkt onwaarschijnlijker dan ooit. Scheidend financieel topman Robert Jan van de Kraats heeft de boot altijd afgehouden, al was het maar omdat Randstad amper ervaring heeft in de olie- en gassector, Brunels belangrijkste markt.

Na de overname van Monster in 2016, een deal van een slordige $400 miljoen, beperkt Randstad zich tot kralen rijgen. De zogenoemde professionals-tak, het deel van Randstad dat met Brunel concurreert, kan „op termijn kleine of middelgrote overnames” plegen, zo heette het deze week bij de presentatie van Randstads jaarcijfers. De bewegingsruimte van Van de Kraats’ opvolger, de van Unilever afkomstige Henry Schirmer, lijkt dus bij voorbaat beperkt.

„Maar zodra Brunel in de verkoop gaat, zal Randstad zeker gaan rekenen”, zegt een zakenbankier in de cirkel rond Brand. Diezelfde bankier verbaast zich er over dat Brunel niet op de top van de markt verkocht is. „De vorige keer dat de markt op zijn top stond, dat was hét moment geweest”, zegt hij. Het aandeel Brunel heeft sinds 2014 een heftige rit achter de rug, een rit die naar beneden ging. Van de oude topkoers was gisteren, een week voor de presentatie van de cijfers over 2017, nog €15,62 over. Brands aandelenpakket is nog krap een half miljard euro waard.

Aan de prijs

En zelfs daarmee is Brunel behoorlijk aan de prijs: het fonds koerst momenteel op 32 keer de verwachte winst voor 2018. Dat is abnormaal hoog, zeker voor een bedrijf dat niets meer bezit dan kaartenbakken vol flexibel inzetbaar personeel: werknemers die op elk moment een vast contract bij hun opdrachtgever kunnen krijgen of kunnen overstappen naar een concurrerende detacheerder.

„Die hoge multiple staat een overname in de weg”, meent een bron die al sinds het begin van de eeuw bij Brunel betrokken is. Dat ziet een zakenbankier anders: „Bekijk het als een huis dat veel te duur te koop staat. Er zijn altijd mensen in dat huis geïnteresseerd, omdat het precies is wat ze altijd al zochten.”

„Er moet dit jaar iets in de uitzendbranche gebeuren”, meent een zakenbankier met contacten in de sector. In september wordt Jan Brand zeventig jaar. De twee jaar oudere Alex Mulder verkocht op die leeftijd zijn laatste aandelen USG People aan het Japanse Recruit. Hij stort zich tegenwoordig volledig op de jaarlijkse uitvoering van de Mattheüs Passie in een manege bij hem thuis in België, en op het voortdurende musicalsucces Soldaat van Oranje.

Brand klampt zich vast aan het bedrijf dat hij in 1975 zelf oprichtte. Dat is niet nieuw: in de begindagen van Brunel voerde de grootaandeelhouder naar eigen zeggen elk jaar een toneelstukje op om aan de militaire dienst te ontkomen. Ondernemen vond Brand veel leuker, en dus moest er elk jaar op de dag dat de inspecteur van defensie – aangekondigd – op bezoek kwam duidelijk worden gemaakt: Brunel kan niet zonder zijn oprichter.

„Hij kan ook niet zonder het bedrijf”, verduidelijkt de kennis in de bancaire wereld. „Maar hij moet oppassen dat de ouderdom hem niet inhaalt. Dan zou hij gedwongen worden om zijn belang te verkopen en bepaalt de koper de prijs.”

Volvo Ocean Race

Brunel zit in de ’stille periode’ en kan dus niet reageren. Brand: „We hebben net een nieuwe ceo, het gaat goed met het bedrijf. En we hebben daarom geen behoefte aan een externe partij die onze koers beïnvloedt. Heb je trouwens gezien dat de Brunel-boot (grotendeels door Brand gefinancierd, red.) op de tweede plaats ligt in de Volvo Ocean Race?”maci
0
Press Release
Brunel International N.V.: “Accelerating recovery” Amsterdam, 23 February 2018

Key points Q4 2017

• Further improvement compared to Q3 2017
• Topline stabilised
• Gross profit up 7%
• Growth in The Netherlands at 16%
• All time high headcount in Europe
Key points FY 2017
• Revenue down by 11% at EUR 790 million
• EBIT of EUR 18 million
• Cash at EUR 126 million
• Proposed dividend EUR 0.15 per share

Zie bijlage voor het hele verslag.
Bijlage:
maci
0
23-2-2018 08:22:19

Brunel haalt eigen winstdoel
Niet langer omzetkrimp bij specialistische detacheerder.

(ABM FN-Dow Jones)Brunel International heeft in 2017 de eigen winstdoelstelling ruim gehaald. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers die de specialistische detacheerder publiceerde.

"Ik ben erg tevreden dat ik kort nadat ik aan de slag ben gegaan bij Brunel voor het eerst in drie jaar kwartaalresultaten kan presenteren die geen omzetkrimp laten zien en een sterke verbetering van de EBIT." Dit zei CEO Jilko Andringa, die eind vorig jaar het stokje overnamvan Jan Arie van Barneveld vrijdag voorbeurs in een toelichting. De oud-CEO is inmiddels commissaris bij Brunel.

In het vierde kwartaal liep de omzet van de specialistische detacheerder fractioneel terug van 210,6 miljoen naar 210,2 miljoen euro. In het derde kwartaal was er nog een omzetkrimp 5 procent.

In Nederland en Duitsland groeide de omzet afgelopen kwartaal met respectievelijk 16 en 2 procent.

De tegenwind voor Brunel zat dan ook opnieuw bij de tak Global, waar de omzet op jaarbasis daalde van 100,4 miljoen naar 92,1 miljoen euro, een afname van 8 procent.

Brunel verwacht dat de tak Global vanaf het eerste kwartaal op jaarbasis weer groei zal laten zien. Ook zullen er weer zwarte cijfers worden geschreven.

De brutomarge van de detacheerder steeg van 21,9 naar 23,5 procent en de operationele winst (EBIT) ging van 2,1 miljoen naar 6,4 miljoen euro. De bijhorende marge steeg van 1,0 naar 3,0 procent.

Brunel zei bij de cijfers over het derde kwartaal dat de EBIT in 2017 tenminste 15 miljoen euro zou bedragen. Analisten van ABN AMRO, die een koopadvies hanteren, hadden vooraf ook geen twijfel dat Brunel deze doelstelling niet zou halen. Zij rekenden op 16,5 miljoen euro. Dit werd uiteindelijk 17,9 miljoen euro, hetgeen nog altijd 33 procent minder was dan de 26,8 miljoen euro in 2016.

In heel 2017 behaalde Brunel een 11 procent lagere omzet van 790,1 miljoen euro.

Brunel denkt in 2018 dat de omzet en de winst in Duitsland en Nederland verder zullen aantrekken.

Aandeelhouders kunnen over 2017 een dividend van 0,15 euro per aandeel tegemoet zien.

Het aandeel Brunel International sloot donderdag 0,6 procent lager op 16,15 euro.

Door: ABM Financial News.

dasD
0
maci
0
quote:

dasD schreef op 23 februari 2018 09:13:


Koers gaat terugnaar de 12 regionen. Daarna volgt een overname rond 18 euro


Welke glazen bol vertelde jou dat?
Worff
0
maci
0
23-2-2018 09:18:14

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Brunel
Advies verlaagd vanwege gebrek aan aanjagers.

(ABM FN-Dow Jones)KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Brunel International verhoogd van 14,50 naar 16,50 euro, maar verlaagde daarentegen het advies van Accumuleren naar Houden.

Volgens analist Bart Cuypers kwam Brunel voorbeurs met "nette" resultaten, na een lange serie van teleurstellende kwartalen op rij. De analist concludeerde dat een hogere brutomarge compenseerde voor een tegenvallende omzet. De operationele kosten waren conform verwachting.

"Operationeel gezien was het derde kwartaal de ommekeer en bevestigde het vierde kwartaal de trend", aldus Cuypers. Maar dit is volgens de analist ook al ingeprijsd in de koers.

Cuypers merkte nog op dat het aandeel Brunel het sinds september al erg goed heeft gedaan.

Het aandeel Bruneldaalde vrijdag 3,1 procent naar 15,65 euro.

maci
0
23-2-2018 10:36:46

Beursblik: resultaten Brunel onderliggend gemengd
ING voorziet goede winstgroei in 2018.

(ABM FN-Dow Jones)Brunel International heeft in het vierde kwartaal van 2017 conform verwachting gepresteerd, hoewel de resultaten onderliggend gemengd van aard waren. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.

De EBIT van 17,9 miljoen euro was vrijwel exact in lijn met de 18,0 miljoen euro waarop Zwartsenburg vooraf rekende. Nederland deed het duidelijk beter dan verwacht, aldus de analist, maar Duitsland viel tegen. Positief is volgens ING dat de tak Global vanaf het eerste kwartaal weer zal groeien. Daarbij is Brunel 2018 in Nederland goed gestart en deed ook Duitsland het een tikje beter dan in het afgelopen kwartaal.

ING mikt voor 2018 op een EBIT van 42,8 miljoen euro. "Uitdagend, maar nog altijd haalbaar", oordeelde Zwartsenburg vrijdag. Dan moet er in Duitsland volgens de analist wel een versnelling komen.

Het aandeel Brunel daalde vrijdag 4,1 procent naar 15,49 euro. Volgens ING is de negatieve koersreactie het gevolg van het uitblijven van een 'swing' in de omzetgroei in Duitsland.

Het voorgestelde dividend van 0,15 euro per aandeel was overigens fors minder dan de 0,23 euro waarop ING had gerekend. Zwartsenburg verklaarde dit door eenmalige afschrijvingen.

ING heeft een koopadvies op Brunel met een koersdoel van 17,20 euro.

Door: ABM Financial News.
sappas
0
Ik had mijn Brunelletjes allemaal op 16,04 verkocht en vandaag weer ingestapt op 15,41.

Groetjes,

Sappas
dasD
0
Geen glazenbol. Dit verwacht.... ik.
Dividend is een blamage al geruime tijd
Vooruitzichten zijn niet goed gefundeerd. Ze verwachten.....
Koers winst verhouding gaat nergens over.

Dat is de reden dat beleggers dit aandeel beu zijn

Daarom koersdoel 12 euro en das al eigenlijk te hoog gewaardeerd.

dasD
0
Oh ja. Wat doet het aandeel nu?

Ik verwacht.... -5% aan het einde van de dag.
Ik verwacht..... volgende week nog zo'n zelfde dreun en terecht!
alrob
0
quote:

sappas schreef op 23 februari 2018 14:00:


Ik had mijn Brunelletjes allemaal op 16,04 verkocht en vandaag weer ingestapt op 15,41.

Groetjes,

Sappas

Ik wacht nog even Sappas; wellicht komende week even onder de 15.00.De k/w verhouding is i.d.d. wel erg hoog. Maar die overname is nog steeds mogelijk en brengt een hoop fantasie in dit aandeel.
leon12345
0
Kans op overname is super groot..ik denk wel dat dit niet meer zal zijn dan 21 euro. En verwacht dit in april 2018. Ik zat ook goed met is poepie en eerder met Vedior. SUCCES EN VASTHOUDEN.
maci
0
27-2-2018 10:11:04

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Brunel
Koopaanbeveling blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones)ING heeft het koersdoel op Brunel International opgetrokken van 17,20 naar 19,20 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport.

Analist Marc Zwartsenburg was te spreken over de sterke jaarstart van Brunel in Nederland en Duitsland. "2018 is sterk begonnen, waarbij de groei in Nederland flink doorzet en ook in Duitsland sprake is van een sterkere groei, terwijl de prijzen in beide regio's verbeterden", volgens de marktvorser.

Daar waar de resultaten in het vierde kwartaal van 2017 nog gemengd waren, verwacht Zwartsenburg in 2018 een sterk winstmomentum. De consensus van de markt kan daarbij wat de analist betreft flink omhoog, want die ligt zo'n 20 procent onder de winstverwachting van ING.

Het aandeel Brunel Internationaal steeg dinsdag 0,9 procent op 15,62 euro.

Door: ABM Financial News.

leon12345
0
De overname zou in april wel eens kunnen plaatsvinden..ik schat een voorzichtige poging rond 22 euro.. afwachten hier..en VASTHOUDEN.
Willier
0
quote:

leon12345 schreef op 5 maart 2018 18:48:


De overname zou in april wel eens kunnen plaatsvinden..ik schat een voorzichtige poging rond 22 euro.. afwachten hier..en VASTHOUDEN.Gebaseerd op?
948 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Brunel International Meer »

Koers 7,460   Verschil -0,23 (-2,99%)
Laag 7,170   Volume 139.729
Hoog 7,480   Gem. Volume 74.320
28 feb 2020 17:38
label premium

Brunel kan en moet beter

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over oliewaarden 23 januari 2018 16:28
3:42
'Brunel op weg naar 34 euro' 8 februari 2012 11:26
3:03
Brunel de uitzendtopper? 7 maart 2011 12:03