Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMCD 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
38 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel IMCD

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor IMCD verhoogd van 59,00 naar 68,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank.

De analisten van Berenberg verhoogden de winstraming voor IMCD voor dit jaar met 5 procent en voor 2019 zelfs met 12 procent. De marktvorsers wezen op de beter dan voorziene resultaten van IMCD in het eerste kwartaal van dit jaar en de overname van E.T. Horn, die nu ook wordt meegenomen in de taxatie.

In de eerste drie maanden viel de EBITA 5 procent hoger uit dan voorzien en de nettowinst 4 procent. Daarbij liet de onderneming een optimistisch geluid horen voor de rest van het jaar, aldus de analisten.

IMCD is de sectorfavoriet van Berenberg.

Het aandeel sloot donderdag op 57,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
IMCD rondt overname HORN af

Gepubliceerd op 1 aug 2018 om 07:17 | Views: 455

IMCD 15:58
62,75 +0,60 (+0,97%)

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de overname van het Amerikaanse HORN afgerond. Dat bedrijf distribueert ook chemicaliën en richt zich daarbij onder meer op coatings, de bouw, plastic, persoonlijke verzorging, voedsel en dierenverzorging. IMCD maakte de deal in juni bekend, zonder daarbij financiële details af te geven.

HORN, voorheen E.T. Horn Company, bedient met name het zuiden en westen van de Verenigde Staten. Vorig jaar had het bedrijf uit Californië een omzet van 276 miljoen dollar en een genormaliseerde brutowinst (ebitda) van 12 miljoen dollar.
voda
0
Beursblik: voorzichtigheid verwacht bij IMCD

(ABM FN-Dow Jones) ING voorziet dat IMCD vrijdag opnieuw solide resultaten over het afgelopen kwartaal zal laten zien, maar de analisten verwachten ook dat de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten geen concrete outlook over geheel 2018 zal presenteren.

IMCD opent vrijdag voorbeurs de boeken over de afgelopen drie maanden. In het eerste kwartaal van 2018 zag het bedrijf zowel de omzet als de winst flink stijgen. Maar het bedrijf onthield zich toen van een outlook voor de rest van het jaar.

De analisten bij ING verwachten dat IMCD dit opnieuw zal nalaten, vanwege de huidige turbulentie op de valutamarkt en de blootstelling van IMCD aan landen zoals Turkije. De analisten voorzien daarom een voorzichtige opstelling van IMCD. Volgens ING is belangrijker dat de integratie van zijn Amerikaanse activiteiten het management van IMCD veel tijd gaat kosten en ook extra kosten met zich mee gaat brengen.

IMCD heeft eerder dit jaar een forse aankoop gedaan met de acquisitie van E.T. Horn, een Amerikaanse distributeur van onder meer speciaalchemie.

ING verwacht vrijdag een winst per aandeel van 0,68 euro, een stijging van 21 procent op jaarbasis. Dit is volgens de analisten met name te danken aan de sterke autonome groei in Europa, Afrika en het Midden-Oosten en de acquisities in de VS. De autonome groei in de VS blijft mogelijk wel wat achter.

De totale omzet schat ING in op 559 miljoen euro.

ING heeft een koopadvies voor IMCD, met een koersdoel van 65,00 euro.

Het aandeel IMCD daalde donderdag 0,4 procent naar 61,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
tomansky
0
Forse groei voor IMCD
Gepubliceerd op 17 aug 2018


ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met fors meer winst op een hogere omzet. Het Rotterdamse bedrijf profiteerde volgens topman Piet van der Slikke onder meer van de gunstige economische omstandigheden, zo bleek vrijdag.

De omzet van IMCD viel met krap 1,2 miljard euro 23 procent hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg tot ruim 105 miljoen euro. Dat was ook bijna een kwart meer in vergelijking met de eerste zes maanden van 2017. Onder de streep hield IMCD 74,2 miljoen euro over, tegenover 57,9 miljoen euro vorig jaar.

Voor het hele jaar gaat IMCD uit van een groei van het operationele bedrijfsresultaat. Het bedrijf benadrukt verder dat het wereldwijd actief is en dat het daarmee vatbaar is voor geopolitieke spanningen en ontwikkelingen in bepaalde industrieën. De recente overname van de Amerikaanse branchegenoot Horn noemt Van der Slikke een belangrijke mijlpaal voor het uitvoeren van de strategie in Noord-Amerika.
voda
0
Update: IMCD boekt hogere resultaten in eerste halfjaar

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in het eerste halfjaar van 2018 zowel de omzet als winst zien oplopen, maar gaf geen concrete verwachtingen voor heel dit jaar af. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de cijfers die de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten publiceerde.

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet van IMCD met 23 procent naar 1.152 miljoen euro. Rekening houdend met wisselkoerseffecten nam de omzet zelfs met 29 procent toe.

Het operationele bedrijfsresultaat (EBITA) steeg op jaarbasis met 24 procent van 84,6 miljoen naar 105,2 miljoen euro. De EBITA-marge steeg fractioneel van 9,0 naar 9,1 procent.

Onder de streep restte een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 74,2 miljoen euro, hetgeen 29 procent meer was dan de 57,9 miljoen euro uit dezelfde periode een jaar eerder.

De nettoschuld was op 30 juni 506,2 miljoen euro, tegenover 490,0 miljoen euro op 31 december 2017.

CEO Piet van der Slikke was blij met de halfjaarresultaten. "IMCD heeft een sterk business model en we konden profiteren van gunstige economische omstandigheden", aldus Van der Slikke. Volgens de topman is de recente aankoop van E.T. Horn, een Amerikaanse distributeur van onder meer speciaalchemie, een belangrijke mijlpaal bij de uitvoering van de strategie van IMCD in Noord-Amerika.

Tijdens een toelichting aan analisten wees Van der Slikke met name op de sterke groei in de regio Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Die was heel erg goed, maar zal niet jarenlang kunnen worden volgehouden. Maar ik zie geen onmiddellijk eind op de korte termijn. We moeten ook voorzichtig blijven en proberen onze voeten op de grond te houden. De groei in de Amerika's was te danken aan een sterke, lokale rugwind. We profiteerden hier van gunstige economische omstandigheden".

Volgens Van der Slikke is IMCD druk bezig om van de Amerikaanse activiteiten de sterkste distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten in die regio te maken. "Daar ligt een plan voor klaar", aldus de CEO.

Outlook

IMCD gaf geen concrete outlook voor de rest van 2018, zoals door analisten van ING ook was verwacht. IMCD gaf alleen aan dat het bedrijf in 2018 een groei van de EBITA voorziet.

Het aandeel IMCD stond vrijdagmorgen 6 procent hoger op 65,55 euro.

Update: om commentaar CEO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Beursblik: IMCD geeft gas met overnames

(ABM FN-Dow Jones) De overname van het Duitse Velox, dat matig winstgevend is, kan dankzij kostenbesparingen binnen enkele jaren 10 miljoen euro bijdragen aan het EBITDA-resultaat van IMCD. Dat stelde ING woensdag in een rapport.

Na de recente overname van Horn in de Verenigde Staten draait de overnamemachine van IMCD op volle toeren, merkte analist Quirijn Mulder van ING op, die positief is over de transactie.

De overname zou in 2017 drie procent hebben toegevoegd aan het bedrijfsresultaat van IMCD en acht procent aan de omzet. Omdat de winstgevendheid laag was, met een EBITDA-resultaat van 5,4 miljoen euro op een omzet van 155 miljoen euro in 2017, verwacht Mulder dat IMCD slechts zes keer het bedrijfsresultaat heeft betaald voor Velox. Door Velox naar de EBITDA-marge van IMCD te tillen, kan de overnemer de winstgevendheid flink opkrikken, meent Mulder.

De Duitse distributeur van plastic, composieten, additieven, rubber, verf en coatings is actief in een groot aantal landen, stelde Mulder, afgezet tegen de omzet van 155 miljoen euro in 2017. Door besparingsmogelijkheden kan integratie in het IMCD-netwerk veel toevoegen, denkt de analist.

ING heeft een koopadvies op IMCD met een koersdoel van 65,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IMCD koopt Europese Velox

(ABM FN-Dow Jones) IMCD neemt het Europese Velox over, een distributeur van specialty chemicals. Dit maakte IMCD woensdag voorbeurs bekend.

IMCD betaalt de overname met aanwezige cash en bestaande bankfaciliteiten. Hoeveel er met de overname is gemoeid, vertelde IMCD evenwel niet.

Velox was in 2017 met ongeveer 225 werknemers goed voor een omzet van 155 miljoen euro en een genormaliseerde EBITDA van 5,4 miljoen euro. Het hoofdkantoor staat in het Duitse Hamburg.

Volgens CEO Piet van der Slikke versterkt IMCD zijn positie in speciaalplastics en additieven dankzij de overname van Velox.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel IMCD

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor IMCD naar boven bijgesteld van 68,00 euro naar 71,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

De analisten deden dat in een rapport, waarin een vergelijking wordt gemaakt met twee andere distributeurs van chemicaliën, Brenntag en Univar. Volgens Berenberg is IMCD de ‘beste in de klas’.

“We denken dat IMCD voordeel geniet van de meeste end-market exposure in de sector, wat wordt bevestigd door de fantastische cijfers van IMCD en door onderzoek van onze specialisten”, zo meent Berenberg.

Volgens de analisten laat IMCD sinds het begin van dit jaar de grootste autonome groei zien, in vergelijking met de twee branchegenoten. “We verwachten dat dit zal worden gecontinueerd, wat een goed fundament legt voor de prestaties van het aandeel”.

Berenberg wijst ook op de grote winstgevendheid van IMCD, zowel in cash als in winstcijfers.

Berenberg houdt vast aan het koopadvies voor IMCD en noemt het aandeel de favoriete keuze op lange termijn.

Het aandeel IMCD noteerde maandag 4,2 procent hoger op 67,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel IMCD

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel van IMCD verhoogd van 65,00 euro naar 75,00 euro, naar aanleiding van de “sterke kwartaalcijfers” van de de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten.

“De sterke winstcijfers resulteren in een betere outlook, terwijl in een week tijd ook een belangrijke acquisitie werd aangekondigd”, stellen de analisten van ING, refererend aan de acquisitie van het Europese Velox, een distributeur van specialty chemicals. Ze voorzien geen belangrijke terugval in de groeicijfers van IMCD en verhogen daarom hun taxaties voor het fonds.

“Het bedrijf wist in het afgelopen halfjaar zijn sterke businessmodel te onderstrepen. Het tweede kwartaal was zelfs sterker dan het eerste kwartaal. De autonome groei van de brutowinst steeg met 12 procent, geleid door de Amerika’s en Azië-Pacific, maar ook Europa, Afrika en het Midden-Oosten lieten sterke cijfers zien”, zo stelt ING.

ING handhaaft het koopadvies voor IMCD. Het aandeel IMCD noteerde maandag 3,2 procent hoger op 66,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Smallcap verkleint belang in IMCD licht

(ABM FN-Dow Jones) Smallcap World Fund heeft een iets kleiner belang in IMCD gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 september 2018.

Smallcap World Fund meldde op 11 november 2015 een eerste belang van 3,01 procent, zonder stemrecht.

Op 21 september meldde Smallcap vervolgens kapitaalbelang van 2,97 zonder stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IMCD rondt acquisitie Velox af

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft de acquisitie van Velox afgerond. Dit maakte de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten woensdag voorbeurs bekend.

IMCD had de overname eind augustus reeds bekendgemaakt, zonder een overnamebedrag te vermelden.

Het bedrijf heeft de overname betaald met aanwezige cash en bestaande bankfaciliteiten.

Velox is in 1993 opgericht en is een distributeur van specialty chemicals. Het bedrijf was in 2017 met ongeveer 225 werknemers goed voor een omzet van 155 miljoen euro en een genormaliseerde EBITDA van 5,4 miljoen euro. Het hoofdkantoor staat in het Duitse Hamburg.

Volgens IMCD versterkt het bedrijf zijn positie in speciaalplastics en additieven dankzij de overname van Velox.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
williedevil
0
Ik heb nauwelijks een positie in IMCD, op lagere niveaus vrijwel alles verkocht, toch nog wel een behoorlijk resultaat misgelopen helaas, maar ja, ik vond dat er teveel lucht in het aandeel was geslopen.
Als ik het bied/laat boekje bekijk, tezamen met het koersverloop heb ik het idee dat er op dit moment een shorter al geniepig bezig is de eerste schreden op het IMCD pad te zetten. Ben benieuwd of ik gelijk krijg...
Eens afwachten wat de koers gaat doen, rond de 60€ is het aandeel voor mij weer koopwaardig, als er geen gekke dingen gebeuren.
Na mijn K****ervaringen bij PostNL ben ik allergisch voor dat shorters- volk. Misschien ga ik wel wat putjes kopen....
voda
0
Beursblik: Exane BNP start met volgen van diverse Nederlandse aandelen - media

(ABM FN-Dow Jones) Exane BNP Paribas is dinsdag begonnen met het volgen van diverse Nederlandse aandelen, waaronder AkzoNobel en OCI. Dit schreef persbureau Reuters.

Exane BNP plakte een Outperform advies op OCI met een koersdoel van 35,00 euro. Ook AkzoNobel kreeg een Outperform advies met een koersdoel van 99,00 euro. Het chemieconcern keert na afronding van de verkoop van de Specialty Chemical-tak een extra 5,5 miljard euro aan zijn aandeelhouders uit. De uitkering vindt deels in contanten en deels in de vorm van een omgekeerde aandelensplitsing plaats.

Exane BNP gaat ook IMCD volgen met een Underperform advies met een koersdoel van 70,00 euro.

Op een rood Damrak koerste AkzoNobel dinsdag 0,2 procent lager op 79,40 euro, terwijl IMCD 1,5 procent minder waard werd op 66,95 euro. OCI maakte een pas op de plaats op 27,62 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
tomansky
0
IMCD houdt wind in de zeilen

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft zijn sterke groei van de eerste zes maanden voortgezet in het derde kwartaal. Bezien over de eerste negen maanden van het jaar stegen de omzet en het operationele bedrijfsresultaat beide met ongeveer een kwart.

Het bedrijf profiteerde van sterke groei op eigen kracht. In Noord-Amerika droegen ook overnames bij aan de groei. In september werd ook het in Hamburg gevestigde Velox ingelijfd.

De totale omzet in de eerste negen maanden kwam uit op bijna 1,8 miljard euro, tegenover 1,4 miljard een jaar eerder in dezelfde periode. Het operationele bedrijfsresultaat (ebitda) steeg naar 156,6 miljoen euro. IMCD noteerde een brutowinst van 398,7 miljoen euro.

IMCD rekent voor het hele jaar op een niet gespecificeerde groei van het operationele bedrijfsresultaat. Het bedrijf merkt verder op dat het actief is in verschillende regio's over de hele wereld en dat het daardoor te maken heeft met macro-economische en sectorspecifieke ontwikkelingen.
voda
0
IMCD doet overname in India

Gepubliceerd op 14 nov 2018 om 07:20 | Views: 792

IMCD 16:12
61,05 -0,25 (-0,41%)

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft branchegenoot Aroma in India overgenomen. Een overnamebedrag voor het in Mumbai gevestigde bedrijf is niet bekendgemaakt.

Aroma, dat bestaat uit Aroma Chemical Agencies en Alchemie Agencies, heeft een uitgebreid commercieel netwerk en langlopende contacten met toeleveranciers in India. Daarmee is het bedrijf volgens IMCD een uitstekende aanvulling op de bestaande activiteiten.

Tezamen hebben de twee bedrijven 70 medewerkers in India en genereren ze een jaaromzet van 26 miljoen euro. De overname wordt gefinancierd uit bestaande middelen.
voda
0
Capital Research and Management Company vergroot stemrecht in IMCD

(ABM FN-Dow Jones) Capital Research and Management Company heeft een groter stemrecht in IMCD gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 6 december 2018.

Capital Research and Management Company meldde een stemrecht van 3,08 procent met een kapitaalbelang van 0 procent.

Op 25 september 2018 meldde Capital Research and Management Company nog een stemrecht van 2,96 procent, eveneens zonder een kapitaalbelang.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BlackRock vergroot belang in IMCD fractioneel

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een iets groter belang in IMCD gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 19 december 2018.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,81 procent met een stemrecht van 5,00 procent.

Een dag eerder meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,80 procent met een stemrecht van 4,99 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BlackRock verkleint belang in IMCD fractioneel

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een iets kleiner belang in IMCD gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 december 2018.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,79 procent met een stemrecht van 4,98 procent.

Op 19 december meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,81 procent met een stemrecht van 5,00 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
38 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

IMCD Meer »

Koers 79,750   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 79,050   Volume 106.107
Hoog 80,350   Gem. Volume 166.929
17-jan-20 17:35
label premium

IMCD verliest glans: Advieswijziging

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium