Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL Januari 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.000 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Martijn van M
0
quote:

wins schreef op 13 jan 2018 om 10:25:


Onbelegbaar, zoals eerder aangegeven door div. partijen, jammer


Wacht eerst maar eens de jaarcijfers af; er waren rondom de kerst geluiden dat het aantal door PostNL bezorgde pakketjes flink harder is gegroeid dan de toch al forse groei van pakkettenmarkt.

(In de getallen was Belgïe weliswaar meegenomen, echter we kunnen op onze vingers natellen dat de extra groei echt niet enkel aan de nieuwe rekenmethode kan worden toegeschreven)
Martijn van M
0
quote:

prinszicht schreef op 12 jan 2018 om 14:53:


[...]

Proest....ik stik bijna op mijn sigaar. Slikte em zowat door. Ik kan je meegeven dat haar stilzwijgen meermalen is doorbroken de afgelopen jaren. Maanden niets. Koers de afgrond in. Om vervolgens met een aanpassing van de Outlook te komen, een winstwaarschuwing, een bedelbrief aan Den Haag. Oh ja, en een ongelukkig dividendbeleid met alleen maar extra aandelen bij de WPA geen goed doen als de winst gelijk blijft zoals bv. 2016 versus 2017. Over 2018 is er alleen maar onzekerheid en om dat een keer te doorbreken, zou het leuk zijn als ze een keer on aangenaam verrast.


Je sigaar...?

Jij deed toch aan hardlopen op de route van Eelco Blok, toch???


(Lekkere combinatie: hardlopen met een sigaar in je mond... wordt dan wel erg lastig om je sigaar niet over de longen te roken)
Damokless
0
Misschien al eerder geplaatst en niet bepaald vers van de pers, maar vond onderstaand document zelf wel interessant:
www.fnv.nl/site/over-de-fnv/perskamer...
Hansbeleg
0
Dat stuk geeft maar weer aan dat Sandd best aan de verplichting van de 80% norm had kunnen voldoen, tenzij de cijfers niet kloppen. Maar dit is hoe Sandd het speelt, verstoppertje met de cijfers, vakbonden wegsturen en grote mond opzetten en maar vertellen hoe goed hun werknemers het hebben en hoe oneerlijk Sandd zelf wordt behandeld.

Dit had dus al veel eerder en harder aangepakt kunnen worden. Ondertussen heeft PostNL jarenlang 30-40% hogere arbeidskosten gehad. Maar daar hoor je de Telegraaf nooit over. In mijn ogen dus al jaren oneerlijke concurrentie.

En nu komt Sandd weer goed weg doordat de boetes niet met terugwerkende kracht gegeven worden. Tenminste niet van voor jan 2018, als ik de laatste 2e kamer besluiten goed begrepen heb.

Ben benieuwd of we nu eindelijk eens iets van de ACM gaan horen over Sandd.

Eurowin
0
Klopt Hans, maar Sandd komt al jaren met alles weg, blijkbaar liggen DE belangen daar beter, anders kan ik het niet uitleggen, of ze mogen Herna niet.... bij het ACM en de politiek, dat kan ook.
prinszicht
0
quote:

Martijn van M schreef op 14 jan 2018 om 22:59:


[...]

Je sigaar...?

Jij deed toch aan hardlopen op de route van Eelco Blok, toch???


(Lekkere combinatie: hardlopen met een sigaar in je mond... wordt dan wel erg lastig om je sigaar niet over de longen te roken)


Jij ook de beste wensen! Sigaren rook je nooit over de longen. Dan krijg je het aan de dunne. En dat loopt weer niet lekker.

Kan de koers vandaag goed hebben. Heerlijk zonnetje op de piste. Het lijkt er op dat ze voor vrijdag een lagere koers voor ogen hebben. En met zoveel short onder de meldingsgrens, hebben wij niet veel in te brengen. Daar ligt het probleem. Niet bij Sandd. Herna biedt ze keer op keer de kans.
Hansbeleg
0
Waar hebben we de almaar dalende koers nu weer aan verdiend, pfff?
We gaan in ieder geval het overbought gebied uit, dus wie weet wordt het toch nog wat deze week.

Maar zoals je ziet nog steeds een stuk lager dan in mei. Als er al gebouwd wordt aan waardevermeerdering dan is er nog niets van te zien.
Ben benieuwd of de boven de koers van mei 2017 komen dit jaar, of pas in 2020.
Bijlage:
Cerburus
0
zou ff afwachten gezien optie expiratie denk dat we nog wel iets lager gaan voor die tijd.
Daling valt me trouwens nog mee, volume baart me meer zorgen. Totale desinteresse.
Cerburus
0
toch vreemd niet? Normaal zit onze Yteke zo boven op de postmarkt en nu laat ze het AD de primeur over het SANDD fiasco. Ach of zit ze alleen maar bovenop PostNL in haar gesponsorde artikeltjes?

Zou het gewoon 'Ronald's column' gaan noemen, toch jammer van de telegraaf. Yteke naait zo ook de advertising afdeling, normaliter zou ronald wel ff in de buidel dienen te tasten voor al die reclame.
Struin
0
Mijn god nu is het weer de optie expiratie, morgen is het dat weer en overmorgen komt er een overnamebod. Let wel Postnl staat wel op de lijst bedrijven waar een optioneel bod gedaan kan worden.
En een ding de pakketbezorging is boooooming
Cerburus
0
"Let wel Postnl staat wel op de lijst bedrijven waar een optioneel bod gedaan kan worden."

Ok tegen beter weten in..... wat is dit voor lijst? :)
Hansbeleg
0
De optiebelangen.
PUTS 4.10 en 4.20
CALLS 3.60 en 3.70

Meer C/P ratio is 6.38, niets van te merken overigens
Bijlage:
Hansbeleg
0
quote:

Cerburus schreef op 15 jan 2018 om 16:49:


"Let wel Postnl staat wel op de lijst bedrijven waar een optioneel bod gedaan kan worden."

Ok tegen beter weten in..... wat is dit voor lijst? :)De vraag is: worden we allemaal 100, zodat we het ook nog mee gaan meemaken? ;-)
Hansbeleg
0

Nieuws - 15 januari 2018 - 07:47
PostNL breidt proef met pakket- en briefautomaat uit naar Breda

PostNL heeft zijn proef met pakket- en briefautomaten van PostNL uitgebreid naar Breda. Dit is een uitbreiding van de proef met pakket- en briefautomaten in Almere, Tilburg en op verschillende plekken in Limburg.

Een jaar geleden startte PostNL een proef met vijftien automaten in diverse wijken in Almere. Een half jaar later volgden zes automaten in landelijk gebied in Limburg. In Tilburg kunnen consumenten vanaf eind november vorig jaar op twaalf locaties terecht.

De pakket- en briefautomaat bevat een brievenbus met twee openingen en pakketlockers in verschillende formaten voor pakketten. Deze is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. De consument ontvangt voor een pakket per sms of e-mail een unieke code om de pakket- en briefautomaat te openen.

Het bedrijf wil op grotere schaal inzicht krijgen in de keuzes die een gebruiker maakt bij het ontvangen en verzenden van pakketten.
In Almere komen er binnenkort zeven automaten bij. Vanaf begin 2018 breidt PostNL ook in andere steden in Nederland uit.
Cerburus
0
oh dat lijstje waar we al 5 jaar op staan samen met KPN :) tja Bpost maarja je weet wat onze grootste stakeholder daar van vond :) Ondertussen bouwen Amazon en DHL de grootste sorteercentra in de grensregio;s en zijn zowel Bpost en PostNL op overnamepad naar de kleinere speler in NL. Tja lekker de tent uit vechten in NL en BE. Das is waarde creatie :) het had zo anders kunnen zijn.... maar goede moed, 2020 wordt het jaar! en anders wel 2022.....al is het omdat het zo'n mooi getal is. Nietwaar Herna?

aandeelofoptie
0
Tja lekker de tent uit vechten in NL en BE. Das is waarde creatie :) het had zo anders kunnen zijn.... maar goede moed, 2020 wordt het jaar! en anders wel 2022.....al is het omdat het zo'n mooi getal is. Nietwaar Herna?


Dan is Herna al lang met de staart tussen de benen vertrokken
prinszicht
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 15 jan 2018 om 18:01:


Tja lekker de tent uit vechten in NL en BE. Das is waarde creatie :) het had zo anders kunnen zijn.... maar goede moed, 2020 wordt het jaar! en anders wel 2022.....al is het omdat het zo'n mooi getal is. Nietwaar Herna?


Dan is Herna al lang met de staart tussen de benen vertrokken


Das heldere taal waar ik het 100 procent mee eens ben. 2 semi-overheids bedrijven die gezamenlijk de strijd aangaan in Europa. Het idee is heel goed. De uitvoering is heel erg afhankelijk de gezamenlijke ambitie. Nu zijn de Belgen bv. heel goed in het beschermen van de eigen markt. En de Ollanders goed in Innovatie. Dat is op zijn minst een combinatie die ik meer lange termijn continuïteit toedicht dan stand-alone.

Dan mijn ode aan Herna. Hou je vast want het gebeurt niet vaak. Het voorstel om samen te gaan was goedkoop en ordinair. Dan kun je niet anders dan afwijzen. Praten heeft alleen zin op basis van wederzijds respect. Anders wordt de combi ook niets. Dus ze heeft terecht in de bek van de Belgen gespuugd.

Dit laatste zeg ik vanuit een principiële overweging. Ik ben ook geen ceo van een multi-national a 1,7 miljoen per jaar. Nog beter was om te gaan praten, luisteren en dan beleefd nee te zeggen. Tijdens de gesprekken een belletje naar Kamp dat je met de rug tegen de muur staat en de aandeelhouders wat moet bieden als alternatief. Want het zijn Rutte en Kamp geweest die de boel geblokkeerd hebben. Je onderhandelt dat wat je nodig hebt om je eigen toekomst voor zoveel jaar veilig te stellen. Einde oneerlijke concurrentie. Einde bezorgen van andermans post en een minimumtarief voor zakelijk. Zo lang blijf je met de Belgen om tafel zitten. Dan neemt de prijs toe of heb je echt goede redenen om af te wijzen. Helaas. Gemiste kans. 1 van de vele.
1.000 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,763   Verschil +0,01 (+0,71%)
Laag 1,749   Volume 1.504.414
Hoog 1,770   Gem. Volume 4.188.057
24-jan-20 12:17
label premium

PostNL schiet tekort (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium